Eşiniz size böyle bir taleple gelse

Şu anki ekonomik konjonktür yeni bir iş kurmak için hiç uygun değil. Böyle bir planı varsa bile sabredip ülkenin finansal durumu biraz iyilestiginde bir girişimde bulunması daha mantıklı olur. Öte yandan, evden çalışmayı eşim de ben de deneyimlemis biri olarak size katılıyorum hiç öyle düzenli olmuyor kadın olarak bütün işler de size gelir sen niye yardımcı olmuyorsun dediğinde ben de evden çalışıyorum der gece çalışır gündüz uyur senaryo şimdiden belli. Ama yine de böyle diyerek vazgeciremezsiniz bence issizlik maaşı Almanın bile çok zor olduğunu kesin olmadigina ve bu zamanda iş kurmanın mantiksizligina odaklanarak vazgeçirmeye çalışın.

Evde yatmanin yolunu yapiyor bariz. Evde ofis gibi calisacakmis... Asla kabul etmem. Evin masraflarinin yarisini karsilarim. Diger yarisini karsilayacak para bulabilecekse ciksin isten. Ayrica evde oturacaksa ev islerinin de yarisindan fazlasi onundur. Bir arkadasimin erkek arkadasi oyle isten cikip kadinin sirtina binmisti. Para kazanmadigi gibi butun gun evde yatip islerin ucundan da tutmuyordu. Bu arada arkadasim kendi hayallerini ve isteklerini ertelemek ve onu cok yipratan yuksek maasli isine devam etmek zorunda kaldi. Fazla munis oldugu icin boyle bir iki sene gitti. Sonunda annesi gelip evden kovmustu adami.

Allah yardımcısı olsun o konuyu görmemiştim yazık çok üzücü. Ekonominin durumu ortada zaten, dolar, euro, altın fırladı gitti. Elimdeki birikimi harcayacak.

Yüz vermeyin ,kenarda birikim yok vs
Evde yan gelip yatacak belli ,çıkarsan işten evin tüm işini yaparsan yemek cs diye bastırın

Çok mantıksız. Evde olunca yan gel osman moduna geçerler. Eşeğini sağlam kazıya bagla öyle istifaya et bi zahmet diyesim var.
Mantıksız ötesi mantıksız hem de. Bırakır gelirse naparız bilmiyorum, onun umrunda değil ama ben çok çaresiz kalırım. Saçmalıyor, ve benim de bunu desteklememi bekliyor.

Daha neler kır dizini otur işinin başına derim. Ben devlet memuruyum. Her şeyde arkasında olurum Allah korusun işinden atılır sağlık durumu vs. ama keyfi olarak istifa ederim derse asla arkasında durmam. Hele de komik komik kendi işimi kuracağım derse ciddiye bile almam. Bu şartlarda iş kurmak çok havai bir istek.

Bu belirsizlikle anca 2 ay patronculuk oynar.. Kusura bakmasında Yönetici gücü varmıymış öyle önüne patron olmak kolay değil :) İş açmak iş kurmak çok stresli ve insanın vicududa beynıde daha çok çalışıyor bundan haberi varmı ? Sorumluluk daha fazla.. Eşim yüzünden Bir ton parayı sokağa attık... benimkide aynı şeyleri söyledi birde ailenin dibine taşındık Sonuç Ayrılık... Göze alabilicekse görsün gününü.....

Allah yardımcısı olsun o konuyu görmemiştim yazık çok üzücü. Ekonominin durumu ortada zaten, dolar, euro, altın fırladı gitti. Elimdeki birikimi harcayacak.

Kabul etmeyin. Kendisi siz çalıştığınız halde sizin marketten 49 TL’lik yiyecek alışverişinize, 30 TL’lik duş jeli ve sabun alışverişinize tartışma çıkarmış. Siz de elinizdeki birikimi de vermeyin, işten çıkmasına da razı olmayın.

Birincisi hiçbir profesyonel şirket ya da iş yeri o şekilde bir çıkış vermez. Sonuçta bu işin yasal boyutu var. Kimse o riski almaz. Ayrıca şu ekonomik krizde kendi işi olanlar işini kapatıyorken , çok orjinal ve başarılı bir iş olmadığı sürece hiçbir iş tutmaz. Ayrıca bir yıl sonunda işinide kuramazsa bu kriz ortamında dolar almış başını koşarken nasıl iş bulmayı planlıyor eşiniz. Eşler zor günündr birbirine destek olmalı tamam. Ama birinin canı emir almak, hesap vermek istemiyor diye diğerinin üstüne tüm evin yükünü bindirmek evlilikte eşlerin birbirini desteklemesi kavramına girmiyor pek

Bende artık emir almaktan ve kızımla ilgilenememekten sıkıldım. Yarın istifa ediyorum 1 yıl ben evde kalayım sonra da duruma göre sen kalırsın diyin.

Kesinlikle öyle, ben onu yine desteklerim maddi, ama işini bırakmasın, haftasonu full evde yapmak isteyen her türlü yapar. Ki bunun pek çok örneği de var etrafımızda.
Eşimin Borcu yok, borç olmadığı için şu an herşey birikim. Ve herkesi kendi gibi sanıyor sanırım, rahat battı. Ama ben bişey istesem sorun çıkartıyor (kurutma makinası gibi)..

Ondaki rahatlık beyde yok, maşallah..
Hayallerindeki işi bir zahmet, kendi işine devam ederken, deneyecek, olur mu olmaz mı bakacak, oluyorsa, garantiyse bırakıp işini gücünü kuracak.

Ama issizlik maaşına ve karisinin parasına güvenerek değil.
Eşin çok itici, keşke haksız olsaydın ama malesef aşırı haklısın..

Allah yardım etsin, akıl fikir versin inşallah.

Kesinlikle hem fikirim. Gece çalışır, gündüz uyur ki uykuya aşırı düşkün bi insan. Bilmiyorum söylediklerimi ne kadar ciddiye alıyor. Düşünüp düşünüp bunu söylemesi de bi o kadar saçma, 3 haftadır yıllık izindeydi alıştı rahata

Işte bu yüzden otuzuma geldim evlenmeyi düşünmüyorum.
Sifir sorumlulukta olmak, canını sıkan bir olay oldugunda iki cumle ile isten çikabilme lüksü, kendine yetecek kadar bir paraya guvenmek çok büyük bir nimet gercekten de.
Ben de yillar once ilk isimden 'istedigim hayat bu degil' deyip yurtdisina gezmeye gidebilmek icin ayrilmistim.
Konunuza gelince. Ben esinize de size de hak verdim. Belki de onun yapacağı atak size gercekten de bir gelir kapisi olur. Meslegi de guzelmis. Belki de gerçekten düzlüğe cikarsiniz kafasındaki projeyle.
"Gercekten istesen gece 2ye kadar instagramda gezmez projeni yaparsin" cumlesi hic mantikli bir elestiri degil. Insan tum gunun yorgunluğuyla patates gibi oluyor evde. Tüm gun o kadar yoruyor ki beynini evde kafasini birseye veremiyor bile. Misal ben bugun o kadaaar bunaldim ki,butun gun iste beynim pelte gibi oldu. Demin izlediğim filmden bi cacik anlamadim. dusunmeyi gerektirecek bir filmdi. Kafam kaldirmayinca onu kapatip daha basit birsey actim :)
Yani evde çuval gibi yatana kadar projeye kafa yormasini istemek sadece laf olsun torba dolsun diye soylenen bir laf.
Ote yandan...
Maasiniza zam gelmis. Ciddi ciddi masraflari kısıp gecinebilir misiniz?
Simdi ciksa ve isler umduğu gibi gitmese cabuk is bulabilecek bir cevresi-referansi ne bileyim, böyle bir imkani var mi?
Evde oldugu sure icinde sizin hayatınızı kolaylastirabilir mi?
Boyle sorular da sormak lazim.

Ağzını yüzünü tırmalardım herhalde. Mübalağa bir yana hayattaki tek işi ev geçindirmek ondan da sıkıldım diyor ise pes. O zaman çocuk yapmasaydı evlenmeseydi. Sizi de bu serüvende sürüklemeseydi.
Ayrıca ülkede ciddi bir kriz ortamı ve enflasyon yüksekliği varken ne işi bu allah aşkına? Hadi tutmadı iş o kadar borç harç olacak çocuk da var ee bi daha iş de bulamaz bu devirde. Çocuğa yazık değil mi yaaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…