Allah yardımcısı olsun o konuyu görmemiştim yazık çok üzücü. Ekonominin durumu ortada zaten, dolar, euro, altın fırladı gitti. Elimdeki birikimi harcayacak.Eşinize şu konuyu okuyun isterseniz.
Bu gidişle evden de atilacagiz :(
Hanımlar merhaba, Buraya yazmam neyi değiştirecek bilmiyorum ama artık nefes alamaz duruma geldim. Eşim iki yıl kadar önce kendi işini kurdu, (mühendislik) Olmadi kriz vurdu, battı iş. Borçlari ödemek için iki evimizi de sattık ve kiraya geçtik. Ama hala 80 bin tl civarında odeyemedigimiz borç...www.kadinlarkulubu.com
Bir de eşiniz şu ekonomik durumda iş kuracağım falan da demiyor. Öyle dese ona da yapmasın derdim. Ama bir de eşiniz önce 1 sene dinleneceğim diyor. Deli mi ne.
Senin eşini az çok konularından biliyorum,bi cacık olmaz o adamdan
Mantıksız ötesi mantıksız hem de. Bırakır gelirse naparız bilmiyorum, onun umrunda değil ama ben çok çaresiz kalırım. Saçmalıyor, ve benim de bunu desteklememi bekliyor.Çok mantıksız. Evde olunca yan gel osman moduna geçerler. Eşeğini sağlam kazıya bagla öyle istifaya et bi zahmet diyesim var.
Allah yardımcısı olsun o konuyu görmemiştim yazık çok üzücü. Ekonominin durumu ortada zaten, dolar, euro, altın fırladı gitti. Elimdeki birikimi harcayacak.
Kesinlikle öyle, ben onu yine desteklerim maddi, ama işini bırakmasın, haftasonu full evde yapmak isteyen her türlü yapar. Ki bunun pek çok örneği de var etrafımızda.sizi haklı gördüm, şu kriz ortamında risk alınacak bir durum yok..koca koca işletmeler kapanıyor, millet maaşını alamıyor, ayrıca işsizlik hat safhada...eşinizin bunlardan haberi yok galiba...ayrıca iş sahibi olmak, dışardan görüldüğü kadar kolay değil, normal çalışandan daha stresli ve zor...eşiniz, işyeri açmaya kafaya koyduğu için, işinde mutlu olamıyordur...böyle etrafını dinlemeyip, iş açıp, sonra batan ve bir sürü borç içinde kalan insanlar var...
İşten çıkarılsa Bile yeni iş başvurusu yapılmış ve reddedilmiş olması gerekiyor diye biliyorum.Anlaşacakmış firmayla çıkartın diye
Kesinlikle hem fikirim. Gece çalışır, gündüz uyur ki uykuya aşırı düşkün bi insan. Bilmiyorum söylediklerimi ne kadar ciddiye alıyor. Düşünüp düşünüp bunu söylemesi de bi o kadar saçma, 3 haftadır yıllık izindeydi alıştı rahataŞu anki ekonomik konjonktür yeni bir iş kurmak için hiç uygun değil. Böyle bir planı varsa bile sabredip ülkenin finansal durumu biraz iyilestiginde bir girişimde bulunması daha mantıklı olur. Öte yandan, evden çalışmayı eşim de ben de deneyimlemis biri olarak size katılıyorum hiç öyle düzenli olmuyor kadın olarak bütün işler de size gelir sen niye yardımcı olmuyorsun dediğinde ben de evden çalışıyorum der gece çalışır gündüz uyur senaryo şimdiden belli. Ama yine de böyle diyerek vazgeciremezsiniz bence issizlik maaşı Almanın bile çok zor olduğunu kesin olmadigina ve bu zamanda iş kurmanın mantiksizligina odaklanarak vazgeçirmeye çalışın.
Ağzını yüzünü tırmalardım herhalde. Mübalağa bir yana hayattaki tek işi ev geçindirmek ondan da sıkıldım diyor ise pes. O zaman çocuk yapmasaydı evlenmeseydi. Sizi de bu serüvende sürüklemeseydi.Merhabalar hanımlar, bu akşam yemekten sonra otururken, eşim 'canım ben istifa edeceğim bu aralar çok sıkıldım bunaldım hesap vermekten yoruldum' dedi. Bana laf arasında söylüyordu istifa edeceğini ama, ben ona başka iş bulmadan ayrılma dedim yani bence doğrusu bu. Neyse ben de ona 'ben de hesap veriyorum herkes hesap veriyor bi şekilde idame ettirmek zorundayız iş hayatı bunu gerektiriyor, eğer çok baskı altındaysan işini değiştir ' dedim. 'Yok, dedi istifa edicem, 1 sene işsizlik alırım, ne zamandır hayalini kurduğum işle ilgili çalışmalara başlarım bu süreçte de, evdeyken' dedi. İyi de dedim sen evdeyken, ben çalışıcam nasıl olacak nasıl geçinicez dedim, çocuğun okul taksidi başlayacak vs. Sinirlendi ve sesini yükseltti, senin maaşın artı işsizlikle geçiniriz destek olmayacak mısın bana dedi. Destek olayım olmasına ama haksız mıyım ben de özel sektör çalışanıyım ne olacağımız belli olmuyor, işten çıkartsalar naparız nasıl geçiniriz. Ben anlatıyorum, o bana sinirleniyor yani anlamıyorum yanlış ne söylemiş olabilirim. 'Seni işe bırakırım ben eve gelirim, normal mesai gibi çalışırım' diyor. Evde disiplinli çalışılmazki, bide rahatına düşkün uyuyacak uyuyacak başlayacak öğleden sonra, bana hem yemeği kitleyecek hem ev işini adım kadar eminim. Ben onu herşeyinde destekledim, bu firmaya girerken dil sınavı istediler, akşamları evde ders çalıştı hazırlık zamanlarında kızımız küçüktü, hiç bir iş beklemedim o dönem ondan.
Şimdi risk almak istiyormuş, ilerde masraflar daha çok olacağı için bir daha fırsat yakalayamazmış falan filan. Ben de 'eğer gerçekten istiyorsan hayalini gerçekleştirmeyi, gece gündüz, haftasonu demez çalışır, olmayan zamanı yaratırsın' dedim. 'Haftasonu gece 2 ye kadar elinde telefon, instagrama bakacağına çalışırsın, haftasonu 12de uyanacağına çalışırsın, al sana zaman' dedim. Yorgunluk oluyor diyor. Diğer türlü evde daha da yorgunluk olacak, bilmiyorum sanki. Sonra bana kızdı, ve diğer odaya gitti bağırına bağırına. Kızlar empati kurmaya çalışın, eşiniz size böyle bir taleple gelse naparsınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?