• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz size böyle bir taleple gelse

Merhabalar hanımlar, bu akşam yemekten sonra otururken, eşim 'canım ben istifa edeceğim bu aralar çok sıkıldım bunaldım hesap vermekten yoruldum' dedi. Bana laf arasında söylüyordu istifa edeceğini ama, ben ona başka iş bulmadan ayrılma dedim yani bence doğrusu bu. Neyse ben de ona 'ben de hesap veriyorum herkes hesap veriyor bi şekilde idame ettirmek zorundayız iş hayatı bunu gerektiriyor, eğer çok baskı altındaysan işini değiştir ' dedim. 'Yok, dedi istifa edicem, 1 sene işsizlik alırım, ne zamandır hayalini kurduğum işle ilgili çalışmalara başlarım bu süreçte de, evdeyken' dedi. İyi de dedim sen evdeyken, ben çalışıcam nasıl olacak nasıl geçinicez dedim, çocuğun okul taksidi başlayacak vs. Sinirlendi ve sesini yükseltti, senin maaşın artı işsizlikle geçiniriz destek olmayacak mısın bana dedi. Destek olayım olmasına ama haksız mıyım ben de özel sektör çalışanıyım ne olacağımız belli olmuyor, işten çıkartsalar naparız nasıl geçiniriz. Ben anlatıyorum, o bana sinirleniyor yani anlamıyorum yanlış ne söylemiş olabilirim. 'Seni işe bırakırım ben eve gelirim, normal mesai gibi çalışırım' diyor. Evde disiplinli çalışılmazki, bide rahatına düşkün uyuyacak uyuyacak başlayacak öğleden sonra, bana hem yemeği kitleyecek hem ev işini adım kadar eminim. Ben onu herşeyinde destekledim, bu firmaya girerken dil sınavı istediler, akşamları evde ders çalıştı hazırlık zamanlarında kızımız küçüktü, hiç bir iş beklemedim o dönem ondan.
Şimdi risk almak istiyormuş, ilerde masraflar daha çok olacağı için bir daha fırsat yakalayamazmış falan filan. Ben de 'eğer gerçekten istiyorsan hayalini gerçekleştirmeyi, gece gündüz, haftasonu demez çalışır, olmayan zamanı yaratırsın' dedim. 'Haftasonu gece 2 ye kadar elinde telefon, instagrama bakacağına çalışırsın, haftasonu 12de uyanacağına çalışırsın, al sana zaman' dedim. Yorgunluk oluyor diyor. Diğer türlü evde daha da yorgunluk olacak, bilmiyorum sanki. Sonra bana kızdı, ve diğer odaya gitti bağırına bağırına. Kızlar empati kurmaya çalışın, eşiniz size böyle bir taleple gelse naparsınız?

Benim tepkimde aynı olurdu.

Valla suankı pozısyonumuzda esım boyle bı teklıfle gelse yeri göğü inletirim. Millet ıs bulamaz gecengun bı uye esım muhendıs ıs bulamıyo evı bosaltmak zorunda kalcaz yazmıstı. O duruma dusmek ıstıyor herhalde. Bu devırde kurulu duzenı yıkıp bastan kurmak cok zor artık ekmek aslanın agzında degıl bagırsaklarında tepkını koy. Ben attan ınıp esege bınemezdım asla ve kat'a. Cunku durduk yere ıs begenmemezlık yok projelerı ıcın fırsat falan tut kı olmadı rısk almaya deger mı? Bunu bı dusunsun bıde evladınız varmıs. Hadı ısten kovulsa bısekılde ıssız kalsa anlıcam destek neden olmuyosun derım ama bu adama bes kurus vermem ve onune yemekte koymam. Anne oldugumdan berı coklu dusunme kavramı bende cok gelıstı herseyın onune once evladımı koyuyorum tısort bıle alırken on kere dusunuyorum allaha sukur durumumuz cok cok ıyı ama neden evladıma daha cok sey yapmayayım cok gereksızse almıyorum bıle. Dıyecegım o kı esıne bu konu hakkında dık dur eksılerını anlat

Merhabalar hanımlar, bu akşam yemekten sonra otururken, eşim 'canım ben istifa edeceğim bu aralar çok sıkıldım bunaldım hesap vermekten yoruldum' dedi. Bana laf arasında söylüyordu istifa edeceğini ama, ben ona başka iş bulmadan ayrılma dedim yani bence doğrusu bu. Neyse ben de ona 'ben de hesap veriyorum herkes hesap veriyor bi şekilde idame ettirmek zorundayız iş hayatı bunu gerektiriyor, eğer çok baskı altındaysan işini değiştir ' dedim. 'Yok, dedi istifa edicem, 1 sene işsizlik alırım, ne zamandır hayalini kurduğum işle ilgili çalışmalara başlarım bu süreçte de, evdeyken' dedi. İyi de dedim sen evdeyken, ben çalışıcam nasıl olacak nasıl geçinicez dedim, çocuğun okul taksidi başlayacak vs. Sinirlendi ve sesini yükseltti, senin maaşın artı işsizlikle geçiniriz destek olmayacak mısın bana dedi. Destek olayım olmasına ama haksız mıyım ben de özel sektör çalışanıyım ne olacağımız belli olmuyor, işten çıkartsalar naparız nasıl geçiniriz. Ben anlatıyorum, o bana sinirleniyor yani anlamıyorum yanlış ne söylemiş olabilirim. 'Seni işe bırakırım ben eve gelirim, normal mesai gibi çalışırım' diyor. Evde disiplinli çalışılmazki, bide rahatına düşkün uyuyacak uyuyacak başlayacak öğleden sonra, bana hem yemeği kitleyecek hem ev işini adım kadar eminim. Ben onu herşeyinde destekledim, bu firmaya girerken dil sınavı istediler, akşamları evde ders çalıştı hazırlık zamanlarında kızımız küçüktü, hiç bir iş beklemedim o dönem ondan.
Şimdi risk almak istiyormuş, ilerde masraflar daha çok olacağı için bir daha fırsat yakalayamazmış falan filan. Ben de 'eğer gerçekten istiyorsan hayalini gerçekleştirmeyi, gece gündüz, haftasonu demez çalışır, olmayan zamanı yaratırsın' dedim. 'Haftasonu gece 2 ye kadar elinde telefon, instagrama bakacağına çalışırsın, haftasonu 12de uyanacağına çalışırsın, al sana zaman' dedim. Yorgunluk oluyor diyor. Diğer türlü evde daha da yorgunluk olacak, bilmiyorum sanki. Sonra bana kızdı, ve diğer odaya gitti bağırına bağırına. Kızlar empati kurmaya çalışın, eşiniz size böyle bir taleple gelse naparsınız?
Ben her koşulda desteklerdim sevmediği işte sağılığı da bozulur

Yada şöyle yapabilirsiniz düşündüm de senin iş fikri bize çok kazandırabilir bana da çok mantıklı geldi ben de işi bırakayım dört elle sarilalim zaten ben de dayanamiyorum kendi işime bıktım usandım filan diyerek hadi buyur deyin
Burdaki yorumlara katiliyorum fakat ayni zamanda iki yüzlü buluyorum. Durum tersi olsa ve kadin istifa etmek isteseydi ve eşi karşi gelseydi burda herkes o eşi taşlardi. "Seninde rahatlamaya ihtiyacin var" diyerek. "Bu nasil bir adam, eşinin parasindan geçinerek" diyerek.

Neyse benim nezdimde konu kadin, erkek olsun fark etmez, bu ekonomide iş birakilmaz. Ben yurtdişinda yaşiyorum ve iş konusinda şu an çok mutsuzum. Ve ben iş ariyorum, bulduğumda işi birakacağim. Yani yurtdişinda buni yapamazsam, Türkiyede bunu yapmak için yürek yemek lazim.

Bu arada instagramda satiş, göründügü kadar kolay değil. Yine baya bir sermaye gerekiyor. Zamandan daha çok emek istiyor. Zeka gerekiyor. Eşin şurda hafta sonu ve iş sonrasini bile değerlendirmezken, o iş yaş yani.
Kendi adıma, istifa etmek isteyen kadın olsa evet desteklerdim neden çünkü kadın istifa ettiğinde kesinkes çocuğun tüm.isleri, yemek, çamaşır, bulaşık kadın evden çalışıyor dahi olsa ona kalacaktı bunu göze alarak kadın istifa etmeyi yine de istiyorsa buyur et derdim. Ama iki yüzlü olanlar maalesef erkekler. Şimdi o çocuğun bütün sorumluluğunu yemeği temizliği tamamiyle hatta bırakın tamamını yarısını üstlenecek mi hayır asla. Bu yüzden erkeğin bu çifte standartlı duruma zemin oluşturmasına karşı çıkma durumu bu. Ki konu sahibine kocası bunları vaad etse ve gerçekten sözünde duracak olsa konu sahibi de kabul ederdi bu durumu. Ama yok evin işi de her şey de kadına kalacak çalışan da kadın olacak işte çifte standart bu. Kadın istifa edince kadın ustlensin erkek istifa edince çamura yatsın olmaz.

Beni örnek göster. Bende öyle ayrıldım işsizlik maaşı bitti(zaten azıcık bişey) hala işsizim. Hayalini kurduğum hicbiseyi yapamadım, korktum risk alamdim. Evde durdukça tembellestim. Şimdi iş arıyorum ama özgüvenim gitti. Ay daha ne diyim ben !?

Başka bir zamanda olsa yani piyasa kötü olmasa belki desteklerdim hayalini ben olsam ama herkes yazmış, ortam berbat gercekten. Romantik romantik takılıp risk alınacak zaman değil.
Kaldı ki ( yanlış anlamayın niyetim eski konudan vurmak ya da sizi kirmak değil ) eşiniz biraz sorumsuz, kabaca söylersem tembel...
Yani öyle bir adamın evde 1 ay geçirmesi sonun başlangıcı olur sizin için.

Normalde hiç art niyetli biri değilimdir hatta benimle fazla polyannacısın diye dalga geçerler bazen ama şu durumda işsizlik maaşı alamayacağını biliyorsa hiç bir işyeri anlaşmalı olarak işten çıkarmaz hatır gönül de olsa bunun tazminatı falan var keyfi olarak işten çıkmak isteyen adama durduk yerde bu hakkı tanıyarak riske girmek istemez bence bu işte başka birşey var şuan işten atılmak üzere ve size söyleyemiyor da zemin hazırlıyor olabilir aklıma bir anda bu geldi nedense, atılınca da zaten sana söylemiştim ben istemiştim diyecek olabilir tabi eşinizi kendiniz daha iyi tanırsınız ama siz sonuna kadar haklısınız

Piyasayı devler yurutuyorken bunca kucuk caplı yerler kepenk kapatırken ne hayali ayak yapıyo bence o bi sene dinlenip baska iş arayacak odaaa bulursaa ekmek aslanın sindirim sisteminde hey yavrum hey.
İşsiz mezun dolu ortalık.

Başka bir zamanda olsa yani piyasa kötü olmasa belki desteklerdim hayalini ben olsam ama herkes yazmış, ortam berbat gercekten. Romantik romantik takılıp risk alınacak zaman değil.
Kaldı ki ( yanlış anlamayın niyetim eski konudan vurmak ya da sizi kirmak değil ) eşiniz biraz sorumsuz, kabaca söylersem tembel...
Yani öyle bir adamın evde 1 ay geçirmesi sonun başlangıcı olur sizin için.
Bu yoruma katılmakla beraber yanlış anlaşılmasın ama şu bir gerçek ki herkes ticaret yapamaz, kendi işinin patronu olabilmek için hem çok emek verip piyasayı kovalamanız her iş fırsatını değerlendirmeniz gerekir, hem elinizdeki ürünü iyi pazarlayabilmeniz müşteriyi etkilemeniz gerekir, hem de işyerini oturtana kadar elinizdeki sermayeyi iyi yönetebilmeniz gerekir.
Şu an zaten bir iş kurmak mantıklı değil, büyük ölçekli şirketler bile küçülmeye giderken, küçük ölçekli bir işyerinin piyasada tutunmasının pek mümkünatı yok, hele de bir işyeri açtığınızda stopaj, mali müşavir, kira, vergi, elektrik, su, telefon vb kalem giderleri piyasada tutunana kadar en azından 1 yıl cebinizden karşılayacak sermayeniz yoksa o iş yatar, bundan 25-30 yıl önce olsaydı olurdu, piyasada hangi sektöre elinizi atsanız biraz da iş yapabilme beceriniz varsa kazancınız yetiyordu.

firma da ona bu krizde buyur tabi tazminatını da verelim bir güzel çık yeter ki keyfin zarar görmesin diyecek sanırım.valla haklısın kardeşim sen, ben de destek olmazdım.koy tepkini güzelce aklını başına alsın, böyle paşa gönül kriterleriyle hayat geçmez.
Firmanın öyle bişey yapacağını da aklım almadı, bide bana diyorki seni çıkartmazlar sanki benim işim garanti, çalışmaya bi tarafı yok çok afedersiniz

Ama o kadınlar evde yemek bulaşık ütü bebek bakımı vs her şey ile ilgileniyor.

Aslında kadın çalışmıyor diye bir şey yok.kadin evde çalışıyor ve işi de hiç bitmiyor.

Bugün sadece üstten temizlik için 150-200tl ye geliyor yardımcı

Ya da bir kıyafeti 30tl den yıkıyor kuru temizlemeci.

Kadın aslında baya baya çalışıyor ama karşılığında ücret alamıyor.

Erkek öyle değil malesef.Şimdi siz inanıyor musunuz konu sahibinin eşi,kadın isten gelince mis gibi börekler yapsın,ev çamaşır suyu koksun,ütüler yapılsın falan.

E temizliği de kadın yapsın yemegi de.para da kazansin.erkek de evde dinlensin .evlilikte kocanın rolü ne peki.

Valla bu zamanda roller ciddi ciddi değişti.
O kadar doğru yazmışsınızki, ben biliyorum adamı tanıyorum, ben hem evin hizmetçisi olcam hem evin maddi getiricisi. Yok öyle. Ev işini bile paylaşmayan adam, söyleyince de kılı kırk yaran zorla ev işi yapan biri. Şimdiki aklım olsa asla ama asla evlenmezdim. Ben artık şaşıyorum aşama aşama istediğini yaptırmaya uğraşıyor.

Desteklerim ben ya.
Eşim de yorucu bir işten çıktı benim baskımla.
Şimdi yine çalışıyor ama dinlenicem dese hak ettin derim.
Ama temizlik yemek yıkarım üstüne.
Tabii borcumuz, kiramız, ekstra çok masrafımız yoksa olacak şeyler bunlar.

Yaaaa sizin konunuz beni anımsatıyor malesef.esimin çok yorucu bir işi var.aslinda işi yorucu olmasından ziyade müdürüyle skintilari var.malesef çok aşağılayıcı onu kırıcı sözleri olan bir adam .eşim de netten bu bazı adamlar var.onlari takip ediyor.iste site vs kuruyorlar.benim atamam oldu.ven başka şehire gidecem.buna tabi gün doğdu.ven de iş bulmadan benim olduğum yere gelemeyeceğini gelemeyecegini söyledim.ona tabiki destek olurum.ama sadece benim maaşıma güveniyor olmasından rahatsızlık duyuyorum.o yüzden sizi en iyi ben anlarm

Çok detay vermek istemiyorum, ama fazla sermaye gerektirmeyen bir iş. İnstagramdan satış yapmaya dayalı
Madem fazla para kazanmak istiyor hem çalıştın hemde instagramdan satış yapsın.Ben bebeğim olduğu halde çalışıyorken eşinizinki şımarıklık

Her şey bir tarafa da hayallerindeki iş instagramdan satış yapmak mı🤦‍♀️ Lütfen şaka olsun.
Aslında tam olarak öyle değil, aklında farklı şeyler var. Tam olarak detayları anlatamam. Yine yapsın, maddi olarak desteklemeye hazırım ben. Yada desin ekstra sen de bana kuracağım işle ilgili işin şu kısmında çalış vs vs. Her türlüsüne varım, çalışırım, maddi manevi... Ama işi bırakıp yapmak bana tembellik gibi geliyor.

Back
X