• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz size böyle bir taleple gelse

Tatlım kocandan önce sen istifa et. Beni işten çıkardılar de. İşsizlik maaşını da sen al, dinlenmesi gereken biri varsa o da sensin.

Karısının parasına güvenip de iş yapan erkeklere sinir oluyorum. ne zor şartlar altında çalışıyor kadınlar. Siz totonuzu yayın diye mi?

Firmanın öyle bişey yapacağını da aklım almadı, bide bana diyorki seni çıkartmazlar sanki benim işim garanti, çalışmaya bi tarafı yok çok afedersiniz
Canim bence ne olursa olsun engel ol isi birakmasina, önce güzellikle anlat,olmuyosa boşanirim de ve hatta bi süre evden uzaklas annene filan git, bunlar iş ciddiye binmeden anlamiyorlar, ben tembellige,israfa, bencillige 13 yil katlandim,olmadi, bir hafta evden ayrildim şimdi mum gibi, keske daha önce yapsaymışim,

İstifa ederse evet işsizlik maaşı alamaz anca kendini işten çıkarttırmaya çalışırsa ve çıkarırlarsa alabilir. Ayrıca dediği şeyler çok mantıksız. Hesap vermek istemiyormuş falan. Çok sıkıldıysa bir süre rapor veya yıllık izin alıp dinlenebilir ama bahanesi çok mantıksız geldi bana.
Zaten uzun zamandır izindeydi. Tatil dönüşü rehaveti oluyor ben anlıyorum onu ama inanın benim işimde zor, her gün sabah 6da kalkıp işe gidiyorum. Akşamları kafamı uykudan kaldıramıyorum falan filan. Ama 1 kızımız var, onun için çalışmak zorundayız

Kısacası poposunu devirip yatıcak. Önceki işi dibe vurmuş 80.000 tl borç varmış. E bu adam neyine güveniyor. O borç ödendi mi? Yeni bir iş kursa batmayacağı ne malum.

Ben de ayrılmak istiyorum, artık kaldıramıyorum deyin, rahatı bozulsun biraz.
Hayalleri olması güzel ama ayrılmadan da bu işi yapmaya başlasın bakalım ne olacak, hadi ayrıldı diyelim ve işler yolunda gitmedi, hemen iş bulacak potansiyele sahip mi eşiniz, pek değil sanırım, o zaman zor.
Ben olsam ben de sıkıldım ben de işten ayrılacağım diye blöf yapardım.

Anlaşacakmış firmayla çıkartın diye

Buna da güvenmesin. Daha geçenlerde okudum bu konuda sgk yanıltılmalara karşı sıkı tedbir alıyormuş. İşveren risk almak istemez.

Ben bir kadın olarak cesaret edip işten çıkıp ikinci çocuğu yapmıyorum. Piyasa o kadar kötü ki tekrar iş arasa bulamaz. Zaten bu karakterde biri ona da bahane bulur.

Otursun oturduğu yerde. Sakın yüzlemeyin. Gerekirse destek vermeyeceğinizi bile söyleyin. Çocuk sahibi adamın böyle bir lüksü yoktur. Olamaz..

Dediğiniz gibi kendine zaman yaratıp yapsın ne yapacaksa.
Çok bunaldıysa senelik izin kullansın. Doktora gitsin antidepresan alsın. Kimse bayıla bayıla çalışmıyor sonuçta..

İnsanlar hayallerinin peşinden gitmeli ama sizin eşiniz hayaller aleminde. Bunlar farklı şeyler. Hayallerinin peşinden ölçmeden, tartmadan bodoslama gidecekti madem evlenmeseydi bir de tutup çocuk yapmasaydı. Şimdi sadece kendi hayallerini değil, sorumlu olduğu aileyi de düşünmek zorunda. Ha başka bir iş bulsun, istifa etsin, ancak öyle olur. Ama ne demek bir sene evde oturayım, işsizlik maaşı alırım, kaldı ki işsizlik maaşı almanın şartlarını bile bilmiyor, araştırmamış bile. Sonra yapmayı planladığı işin de garantisi yok; planlarım filan ucu açık cümleler. Sen planlarsın da bakalım olacak mı? Cidden hayaller aleminde... Ülkenin şartları, belli işsizlik belli... Eşim böyle bir taleple gelse, sizden çok daha sert tepkiler verirdim.

Çok detay vermek istemiyorum, ama fazla sermaye gerektirmeyen bir iş. İnstagramdan satış yapmaya dayalı

kesinlikle haklısınız
öyle şeyler hemen olmuyor, kesinlikle önce 2 işi bir arada götürmeyi denemeli, baktı işleri rast gidiyor öyle diğer işi bırakmalı. Hayal kurmak güzel ama hayale giden yol çok çalışmaktan geçiyor, eşiniz ise tembel bence de. Yerden göğe kadar haklısınız.

Şu an ülkede kriz var. Millet is bulamıyor. Bircok firma batmış. Bunu göremeyen adamın kuracağı işin başarılı olacağını düşünmek saflık

Yada şöyle yapabilirsiniz düşündüm de senin iş fikri bize çok kazandırabilir bana da çok mantıklı geldi ben de işi bırakayım dört elle sarilalim zaten ben de dayanamiyorum kendi işime bıktım usandım filan diyerek hadi buyur deyin

Kendi adıma, istifa etmek isteyen kadın olsa evet desteklerdim neden çünkü kadın istifa ettiğinde kesinkes çocuğun tüm.isleri, yemek, çamaşır, bulaşık kadın evden çalışıyor dahi olsa ona kalacaktı bunu göze alarak kadın istifa etmeyi yine de istiyorsa buyur et derdim. Ama iki yüzlü olanlar maalesef erkekler. Şimdi o çocuğun bütün sorumluluğunu yemeği temizliği tamamiyle hatta bırakın tamamını yarısını üstlenecek mi hayır asla. Bu yüzden erkeğin bu çifte standartlı duruma zemin oluşturmasına karşı çıkma durumu bu. Ki konu sahibine kocası bunları vaad etse ve gerçekten sözünde duracak olsa konu sahibi de kabul ederdi bu durumu. Ama yok evin işi de her şey de kadına kalacak çalışan da kadın olacak işte çifte standart bu. Kadın istifa edince kadın ustlensin erkek istifa edince çamura yatsın olmaz.

E şimdide konu sahibi tüm ev işleri yapiyor. Adam işi biraksada değişmez. Konu sahibide evde temizlik yapmasi için, iş birakmasi mantikli değil. Tek maaş ile geçinilmez.

Bu işin cözümü iş bölümü ve haftalik bir temizlikçi kadinin gelmesi.

Bizim evde mesela eşim benden daha çok iş yapar hafta içi, hafta sonlarida ben daha çok yaparim. Ev işi sadece bana kitlenmiş olsaydi, ben boşanirdim. Kimsenin hizmetçisi değilim.

Ben de ayrılmak istiyorum, artık kaldıramıyorum deyin, rahatı bozulsun biraz.
Hayalleri olması güzel ama ayrılmadan da bu işi yapmaya başlasın bakalım ne olacak, hadi ayrıldı diyelim ve işler yolunda gitmedi, hemen iş bulacak potansiyele sahip mi eşiniz, pek değil sanırım, o zaman zor.
Ben olsam ben de sıkıldım ben de işten ayrılacağım diye blöf yapardım.
İş bulacak potansiyele sahip, güzel bi mesleği, dili, eğitimi var boş biri değil ama tembellik kolayına geliyor. Ben de sorun çıkartan bi tip değilim hani onu isterim bunu isterim diyen tipler vardır ya, belki öyle biri olsaydım daha kıymetli olurdum.

Turkiye nasil bilmiyorum, ama biz hollandada yasiyoruz. Eşim 7 yillik işinde iatifa etti, ben destekledim. Tabi istifasini vermeden once iş buldu, bulmassa bende kabul etmezdim. Kendisinede soyledim bosta kalirsan, normalde calistigim gibi calisirim ekstra calisamam 2 cocuk var, ev islerindede sen beni desteklersin dedim. Baska is buldu imzalayip kesinlestirdi sonrada istifasini verdi.
Inaniyorumki Turkiyedede oyledirki istifasini veren işsizlik alamaz, sonucta kendi isteginle cikiyorsun

Benim eşiminde böyle hayalleri mevcut. İşten ayrılmak mesai kavramı olmadan çalışmak istiyor. Kurumsallıktan takım elbiseden sıkılmış o da. Yeni bir işe başlıyoruz bakalım. Dedim ki kendi maaşının dolar karşılığını bu işten kazanmadan istifa edemezsin. Dolar şimdi yüksek tamam da 2 sene sonra düşerse aç mı kalıcaz? Şu an ben de o da her vakitte işle ilgili çalışıyoruz. Maddi hedef olarak oraya gelirsek ev adamı olacak. Ben yine kendi işimi yaparım.
Ben de öyle yapmasını mantıklı buluyorum. Bi bakalım deneyelim her yolu olursa ne âlâ, olmazsa başka çare yol ararız diyorum. Ama benim sözümü kestirip atıyor, üstelik konuşmuyor bide benimle küs. Triplerde, yemin ederim ben mi kadınım o mu belli değil..

Evliligmizn ilk yilinda esim boyle bir teklifle gelmisti, benim esim biz evlenene kadar hep kendi isini yapti evlendik ben memur oldugum icin benm sehrime geldi ve bir ise girdi ilk etapta iyiydi sonra oraya baska bir sef geldi ve esim cok mutsuz oldu biraz tuhaf bir adamdi ve esim daha once kimseyle calismadigi icin zorlandi biraz hassas bir yapisi var duygusal olarak ben onun kadar takmam mesela, bir gun bana ayni sizin gibi bir teklifle geldi ama mutsizlugu yuzunden okunuyordu, kendisi ini mezunu meslegile alakasiz bir iste calisiyordu bana istifa edip kpssye hazrlanmak istedigini soyledi, ilk once nasil olur dedim kendi kendime kredimiz vardi, ev kiraydi ve buyuk sehir sonra baktim gercekten mutsuz ama kavga etmedik biz konustik dedim hesap yapalim biraz disimizi sıkalm hesap tutarsa neden olmasin gercekten hesap yaptik o surecte biraz disimizi sıktik,az biraz kredi kartlarina girdik ama onemli degil esim cok mutluydu ama gercekten calisti sabah 7 de kalkiyordu bana kahvalti hazirlardi, ev islerinn cogunu yapardi, dersde calisirdi ama tabi bu durum esinizle alakali...o isten ayrilirken baska bir sef vardi esimi cok severdi onunla konustu durumu anlatti,o da tamm sinavin bitince tekrar gel sana daha rahat edebilecegin bir is ayarlayacgm dedi biz cok inanmadik ama sinavdan sonra tekrar gitti ayarladilar ve calisti...biz bu evde oldugu sureci ailelere de soylemedik zaten uzaktaydi aileler...hii sonuc olarak atanamadi ama olsun elinden geleni yapti simdi cok daha iyi bir isi var ama

Back
X