Eşiniz sizi hırsız derse kalırmısınız

Aileniz yokmu çocuk varmi tabikide çok büyük terbiyesizlik ne demek ya surundur eğer hep böyle terbiyesiz bi insansa bırak git

bu karakterde ınsanlarla evlenıp onları bırde kendınıze eş yapıyorsunuz ya :(
emınım bu adam bı anda boyle olmamıstır en basından berı sorunlu bırıdır

bu karakterde ınsanlarla evlenıp onları bırde kendınıze eş yapıyorsunuz ya :KK43:
emınım bu adam bı anda boyle olmamıstır en basından berı sorunlu bırıdır
Keske tek eş yapsalar
Bi de bir melegin babası oluveriyolar
Konu sahibini bilmiyorum cocuk var mı ama genel konuştum

Ben anlamadı bana fake hesap diyorsunuz hadi cinselikten bahsetsem anlarım da benim derdim başka Yinede teşekür ederim

Genelde benim eşim çantamdan para alır, ben de ona hırsız derim!
Ama benimki yapar, siz iftiraya uğramışsınız.

Ama uslup önemli ama bende iki yildır ayrı yatıyorum bu bana karşı tavırları bununyüzünden olabilirmi

Niye herkes fake demiş malesef var demek ki böyle ilişkiler. Her seferinde izinsiz alır mısınız ki bu kadar tepki verdi. Hoş alsanız da bu tepki normal değil.
Genelde benim eşim çantamdan para alır, ben de ona hırsız derim!
Ama benimki yapar, siz iftiraya uğramışsınız.
Değişik bi ilişkiniz var. Eşler arasında bu kadar ayrı gayrı normal mi?

Niye herkes fake demiş malesef var demek ki böyle ilişkiler. Her seferinde izinsiz alır mısınız ki bu kadar tepki verdi. Hoş alsanız da bu tepki normal değil.
Değişik bi ilişkiniz var. Eşler arasında bu kadar ayrı gayrı normal mi?
Ayrı gayrı meselesi değil bence bu.
İzinsiz olarak bir eşyamın alınması eşim de olsa etik değil.
Hele para!
Ben o paraya güvenerek alışverş yapabilir ve olmadığını farkedince utanç duyabilirdim.
Ya da daha kötüsü eve bir şeyler siparş verip geri göndermek zorunda kalabilirdim.
Ben kimsenin ortada olan 5 kuruşunu almam sormadan.
Eşimin cebini, cüzdanını falan asla ellemem de bakmam da.
Böyle olmalı diye düşünüyorum.

Hele para!
Ben o paraya güvenerek alışverş yapabilir ve olmadığını farkedince utanç duyabilirdim.
Ya da daha kötüsü eve bir şeyler siparş verip geri göndermek zorunda kalabilirdim.
Yani o konuda haklısınız. izinsiz almamalı. Ama eşime böyle ni durumda hırsız demek yerine beni zor durumda bırakacağını söylerim. Hırsızlık yaptığını düşünmem, düşüncesiz olduğunu düşünürüm falan.

Hele para!
12 yıllık evliyim ...birlikteliğimizin 15. senesindeyiz...ne eşim çantamı açmıştır bu güne kadar ne de benim onun cüzdanına bakmisligim vardır."Param yok varsa biraz bana verebilir misin?" demek ile cüzdanı habersizce açıp içinden kendine göre para almak kesinlikle aynı şey değildir.

Yani o konuda haklısınız. izinsiz almamalı. Ama eşime böyle ni durumda hırsız demek yerine beni zor durumda bırakacağını söylerim. Hırsızlık yaptığını düşünmem, düşüncesiz olduğunu düşünürüm falan.
Benim için eylemler yakınlık dereceme göre şekillenmiyor.
Sokaktaki adam çantamdaki paramı alınca adı hırsızsa, kocam da yapınca aynıdır benim gözümde.
Ha tolere etme, söyleme üslubu, ardına kurulan cümleler elbette farklı sokaktaki adamla ama eylem hırsızlık.
Bunu yumuşatmanın manası yok.
Aslında burada eylemden çok, herkesin kişisel alanına tecavüz söz konusu.
Eş olduğu için her türlü şeyi yapabilme özgürlüğü, ahlaki ve etik değerlerin ortadan kalkışı meselesi falan filan.
Konu sahibinin eşi de böyle düşünen adamlardan.
Tanımadığı birini hırsızlıkla itham etse olay çıkar ama söz konusu eş olunca ‘ne var ya bunda’ moduna dönüyor.
Aynı soyadı paylaşıyor, hayatı beraber yaşıyoruz diye, ne karakterimizden ne de saygımızdan ödün vermemek gerekir.
Dünyanın hiçbir yernde yapamacağın şeyi, eşine de yapamazsın, zaten ilk ona yapmamalısın.
Altındaki mesele tam da bu.

12 yıllık evliyim ...birlikteliğimizin 15. senesindeyiz...ne eşim çantamı açmıştır bu güne kadar ne de benim onun cüzdanına bakmisligim vardır."Param yok varsa biraz bana verebilir misin?" demek ile cüzdanı habersizce açıp içinden kendine göre para almak kesinlikle aynı şey değildir.
Kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum.
Yukarıda verdiğim cevapta bu davranışların alt metnini sıraladım ama özetle, eş olunca saygı ve etik kuralların ortadan kalkması meselesi.
Toplumumuzdaki çoğu erkek bunu yapıyor, eşim dahil.
Başkasına laf söyleyemeyen adamlar, eve gelince aslan kesilip her şeyi kendilerine hak görüyorlar.
Benim çantam da, benim hayatım da, evdeki eşya da ne de olsa onun!
Ne de olsa o veriyor ya, istediği an alma, her şeyi karıştırma ve karar verme hakkına sahip!
Ben ailemde görmedim ama eşim, ailesi ve akrabaları tarafından çokça şahit oluyorum bu duruma.

Benim için eylemler yakınlık dereceme göre şekillenmiyor.
Sokaktaki adam çantamdaki paramı alınca adı hırsızsa, kocam da yapınca aynıdır benim gözümde.
Ha tolere etme, söyleme üslubu, ardına kurulan cümleler elbette farklı sokaktaki adamla ama eylem hırsızlık.
Bunu yumuşatmanın manası yok.
Aslında burada eylemden çok, herkesin kişisel alanına tecavüz söz konusu.
Eş olduğu için her türlü şeyi yapabilme özgürlüğü, ahlaki ve etik değerlerin ortadan kalkışı meselesi falan filan.
Konu sahibinin eşi de böyle düşünen adamlardan.
Tanımadığı birini hırsızlıkla itham etse olay çıkar ama söz konusu eş olunca ‘ne var ya bunda’ moduna dönüyor.
Aynı soyadı paylaşıyor, hayatı beraber yaşıyoruz diye, ne karakterimizden ne de saygımızdan ödün vermemek gerekir.
Dünyanın hiçbir yernde yapamacağın şeyi, eşine de yapamazsın, zaten ilk ona yapmamalısın.
Altındaki mesele tam da bu.
Yok yahu o kadar da değil. Sokaktaki adamı tabımıyorum ama eşimle aramda bi bağ var, birbirimizin üzerinde emeğimiz hakkımız var. Aynı yastığa baş koyacağım, hayatı paylaşacağım ama cüzdanımdan para alınca sokaktaki adamla aynı kefeye koyacağım?

Bende isteyince veriyor ama eşim çok para harcar ben alırım parası yoksa ona geriveririm

Acaba anlaşamamızın nedeni yaş farkımı ben 30 eşim 39 yada ben çokmu duygusasalım benim hatam anında karşılık vermek biraz şu dilimi tutsam Nasıl olur acaba

20 tl'yi yeri geliyor bir garsona bahşiş,ihtiyacı olan bir insana sadaka niyetine,kediye köpeğe mama alip veriyorsun.
Alip almadigi belli degilken hırsız diyorsun üstelik eşin iken.
Dışardaki insan "hırsız" dese kavga sebebi olurken kendisi her lafı,sözü hak görüyor ne kadar çirkin.
Terbiyesizlik başka bir şey değil!

Back
X