eşiniz sizi il dışına anne babanızın yanına ne sıklıkla yollar..

galatasaray06

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2013
131
1
16
35
İstanbul
arkdaşlar eşiniz sizi ailenizin yanına ne sıklıkla yolar. anne babanız il dışında olanlara soruyorum. eşiniz sorun edermi aile yanına gitmeyi yada gidip ne kadar kalacağınıza yada gideceiğiniz zamana eşinizin bakışı ne olmuştur sizlerin..
mesela her yıl istanbuldan doğuya ne sıklıkla gidilmesi daha doğrudur...

arkdaşlar eşiniz sizi ailenizin yanına ne sıklıkla yolar. anne babanız il dışında olanlara soruyorum. eşiniz sorun edermi aile yanına gitmeyi yada gidip ne kadar kalacağınıza yada gideceiğiniz zamana eşinizin bakışı ne olmuştur sizlerin..

vala eşime şimdi sölesem gönderir ama cok sık olmaz bayramlarda bide senede tek bir hafta :10::10:

bence sıklık size ve eşinize kalmış
ailem uzakta degil
uzakta olsa ne kadar sıklıkta giderdim
2 bayram belki bide bayramın dışında gidip 1 er hafta kalırdım sanırım

eğer ki 1 -2 saatlik mesafe varsa 3-4 hafta da bir haftasonu gidip kalınması gayet doğal bence , ama mesafe 4-5 saat ve daha uzaksa 2-3 ayda bir gidilir yaa ailesini özler insan sonuçta :31::31:

ve tabi kişiye göre değişir bu :ssz::ssz:

Yollamak ne demek? Bütce, zaman ne zaman uygunsa ortak karar alınıp gidilir. İzin isterseniz yollanmak icin o da kafasına göre takılır.

Biz aynı ildeyiz ama aramızda 2 saat var o yuzden ayda 1 kez eşimle hafta sonu gidip kalıyoruz gönül daha çok kalmak ister ama olmuyo malesef:ssz:

canım ben 5 saat uzaklıktayım.. oğlum okula başlamadan önce 4 ayda bir falan gidiyordum..
psikolojime göre bu süre uzuyor ya da kısalabiliyordu..
ama şimdi oğlum okula başladı.. 15 tatili orda geçiriyorum.. ve yazın gidip biraz uzun kalıyorum
ramazan bayramını orada geçiriyorum..
kurban da da anneciğim geliyor yanıma..

ama 24 saat falan olsa anca senede 2 yada 1 defa gidebilirdim sanırım okadar yolu..
ama maddiyat iyiyse uçakla daha sık gidip gelinebilir..

eşime gelince maalesef azda olsa sorun oluyor arada ben yalnız kalcam napçam siz olmadan falan diyor
bende yapılacak bişey olmadığını söylüyorum..

bunun doğru zamanı yada yanlış zamanı olmaz diye düşünenlerdenim.
zaman,para... liste uzar. bunlar uygunsa yine de bu sıklık size bağlıdır.
benim aile bağlarım kuvvetlidir ve şartlarım uygundur ayda 1 giderim.(örnek)
sizin bağlarınız kuvvetli değildir ve şartlarınız uygun değildir yılda 1 gidersiniz.(örnek)
izin alırsanız izin vermez.bu genelde nettir.
sizin durumunuz nedir?anlatsanız ona göre yorum yapsak daha uygun olabilir.

ama bir parantez daha açmalıyım ki bu konuda eşlere sorulması değil sadece sölenilmesi taraftarıyım..
canım ben anneme gidebilirmiyim ? (yanlış)
ben şu gün ya da şu zaman anneme gidicem :1: (doğru)

kişiye, iki tarafın tutumuna(aileler ile eş) bağlı bence.. ben çalıştığım için böyle şeye pek fırsatım olmuyor ama olsa sanırım bayram dışında yılda birer hafta olmak şartıyla 2-3 kere giderdim ancak.. sonuçta insan evini özlüyor ;)

almanyadan türkiyenin dogusuna senede 4 defa falan 2-3 haftaligina gidiyorum.

artik ucakla türkiyenin her yerine gidilebiliyor.erken rezervasyonlada gayet uygun fiyata gelebiliyor biletler.
sartlar el verdigi sürece kisa süreli ziyaretler yapilabilir.

ama bir parantez daha açmalıyım ki bu konuda eşlere sorulması değil sadece sölenilmesi taraftarıyım..
canım ben anneme gidebilirmiyim ? (yanlış)
ben şu gün ya da şu zaman anneme gidicem :1: (doğru)

bu muhabbetin dozunu bozar yada ilişkiyi zedelemez mi.. cümleler izin alır ama aslında bilgi verilir. saygı gereği izin gibi alınır. daha doğru değil mi.. eşim her yıl gitmek istememe biraz sürat yapar..

Evli değilim ama evli olsam eşimin beni yollmasına bakmam çocuk değilim sonuçta maddi imkanlar el verdiği sürece yılda 1-2 kez giderim.

Ailemi görme zamanımın ya da sıklığının eş "iznine" ya da beni "göndermesine" tabi olmasını kabul etmem.

Ben de farklı bir şehire gelin gideceğim, ailemi görmeye de durum uygun olduğu takdirde, iki tarafa da rahatsızlık vermeden istediğim zaman gelirim. Uçakla 1-2 ay aralığında gelirim diye düşünüyorum.

bu muhabbetin dozunu bozar yada ilişkiyi zedelemez mi.. cümleler izin alır ama aslında bilgi verilir. saygı gereği izin gibi alınır. daha doğru değil mi.. eşim her yıl gitmek istememe biraz sürat yapar..

Eşinin ailesine giderken yollamak - yollamamak gibi bir tabir aranızda geçiyormu ki?

Eşin senin velin değil canım, evlisiniz tabi ki ortak karar almak mecburiyetindesiniz. Giderken her ikinizin de gönlü olsun. Bu nedenle isteklerini açıkça konuş eşinle aileni çok özleyip onlarla görüşmen eşinin iki dudağı arasında olmasın. Kendi isteklerini özlemlerini eşin görmeli, evlendik diye ailelerimizi unutmamalıyız..

Hem yılda bir kere gitmek istiyormuşsun bunun surat yapılacak neyi var en tabi hakkın. Oldu olacak nasılsa evlendik diye ailelerimize hasret gidelim öbür dünyaya.

Son düzenleme:

Biraz aile yapısıyla ilgili sanırım. Bizim ailede kimse kimseden izin almaz. Annem babama, babam anneme, biz anne babamıza en fazla "Şu gün şöyle yapmayı düşünüyorum, bir engelimiz var mı?" demişizdir. "Gidebilir miyim?" bizde yoktur, çünkü bu saygıyla alakalı bir durum değildir. Sevgilimle de benzer aile ve kafa yapılarına sahibiz. Hatta o arada "Aşkım şöyle yapabilir miyim?" diye lafın gelişi izin istese bile "Hayatım benden izin istemene gerek yok." derim. "Eş" diyoruz adı üstünde, bir "üst merci" değil ki.

ben gitmek istiyorsam maddi açıdan ve diğer açılardan da uygunsak şu gün gidelim mi ya da gideceğim uygun olur mu senin için derim bu kadar.çocuğu değilim ki yollasın ya da yollamasın.

Back
X