eşiniz yada nişanlınız annenize ANNE diyor mu?

Buna benzer bir konuda yine düşüncelerimi söylemiştim.Evet ,eşimde bende anne-baba diyoruz ama zorda kalmadıkça kullanmıyoruz.Şimdiki aklım olsaydı annenin önüne kayınvaldemin ismini eklerdim.
Ben karşıyım benim anneme anne denmesine yada babama baba..eşimle kardeşmiyizki diyelim diye düşünüyorum.
İki tane oğlum var,gelinlerimin bana anne derken ismimi eklemelerini önereceğim onlara :)

Bende karşıyım anne - baba demeye
sonuçta benim birtane annem ve bir tane babam var
bir başkasına anne-baba demek saçma geliyor bana
Ben hep önüne isim koyup öyle anne baba diyorum
Hatta elimden gelsede onuda demiycem...

eşim annemle tanıştığı gün anne demeye başladı
hatta çoğu zaman anneciğim-babacığım
Eşim çok içten söylüyor
ama ben aynı içtenlikle ailesine hitap edemiyorum.

Benim babamda hayatı boyunca anneanneme ''anne'' dememiş
dedemede ''baba''dememiş.

çünkü benim babamda karşı anne-baba demeye
çok saçma bulur hatta gelinimizin ve damatların baba demesini hiç istemez.

anne baba demeyince nasıl hitap edilecek
ablam zorda kalmadıkça anne baba demez
anne baba demek içimden gelmiyor ağzımdan eğreti çıkıyor demişti

Bence bunun saygıyla alakası yok. Ablam evlendi 4 yıl oldu ama hala kayınvalidesine anne kayınpederine baba diyemiyor... Hoş bi durum değil ama saygıyla kıyaslanmaz bence.. Bırak içinden geleni desin. Böyle ufak şeylerden üzme kendini...

bizde de ben zorlandım biraz nişanlım hemen anne baba demeye başladı ama zamanla kendini hazır hissedince söyler oda çok da zorlama çünkü ben de çok zorlandım onu anlıyorum

benim herüfte hiç çekinmez anne baba derken istemeye geldikleri gün anne baba demeye başladı..hatta bazen anniş diye seslenirr

benim eşimde anneme anne der ama ben mecbur kalmayınca asla diyemem.içten gelen bişey bu bence zorlamakla asla olmaz:2:

Bende 6 aylık nişanlıyım , nişanlımla babam daha uzun zamandır da birbirlerini tanıyorlar , nişandan sonrada bir şey değişmedi babama hitap etmesi gerektiğinde efendim kelimesini kullanır... baba dememesini hiç bir zaman saygısızlık olarak görmedim. İnsanın yıllardır baba dediği biri varken birden yeni tanıştığı , hatta tanımaya çalıştığı birine baba demesi çok kolay değil ve içinden gelmiyor ise gereklide değil. Ben nişanlımın anne ve babasına artık anne ve baba diyorum ve içimden geldiği için söylüyorum... Kimse beni zorlamadı tamamen kendi arzumla söyledim birileri ikaz etseydi sanırım inat eder istesemde söylemezdim ... Koca insanlarız bu konuda daha geniş düşünmeli ve birbirimizi zorlamamalı ve altında hemen art niyet aramamalıyız diye düşünüyorum...

Arslan babam denmesi eminim babanızın çok hoşuna gider :))

Belkı, ama esım babamdan o kadar cok cekınıyor kı ):
Babam ona 'gel F..'im, yanımda otur' der,
esım ellerını dızının ustune koyar, oyle suklum buklum oturur.
Babamın yanında tam anlamı ıle gelınlık kız gıbı olur
Yanı asla boyle samımı bır ıfade kullanamaz babama ):

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…