EŞiNiz.....?????

guzelimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
3.990
426
163
Gunaydın herkes ilk sayfayı okudugu için buraya yazıyorum,yardımcı olun delircem hiç uyumadım dünden beri sürekli aglıyorum.Esim 3 gunden beri herseye bagırıyor,herseye sinirleniyor.Dun gecede yatagımızda yatmadı.Esım ek iş yapmak ıstıyor daha once yaptı ve para kazanma hırsı bürüdü gozunu herseyı unuttu.Dedim hayatım sen ek iş yapma zaten buna ihtiyacımız yok,yorulmanı ıstemiyorum bosver dedim.Tamam dedi.2 gun sonra yıne aynı konu bende aynı cevap...Arkadasının arabasını aldı bir iş için(adam arabasını hemen geri ister) dedim araba 3 gun bizde mi kalcak,sert bir ifadeyle kalcak tabi ne olmuş dedi.Niye bu kadar tepki gösteriyorsun kalcak demen yeterli,kalcagı belli degıl mi bu da soru mu diye basladı bagırmaya.En son dun aksamda kardeşime gıttık kardesımde oyun oynuyorlar her gıttıgımızde gece yarılarına kadar oynarlar.3 mac yapcaz bırakcaz dedi.Hıcbısey demedim.Eşim yenilmeye basladı saka için dedim şimdi hırs yaptı benim kocam 3 degıl 15 mac yapar.Dondu bana bagırarak ne olmus yaparsam diye oyunu kapattırdı,kalk gıdıyoruz dedi.Eve kalktık geldik.Sen dedi annemi aglattın gecen gun,bana dedi cok dır dır yapıyorsun bırak beni nasıl yasarsam yasıyayım,biz senle konustuk herseyi barıstık şimdi senin yaptıkların oyun mu yalan mı dedim..Sus artık konusma yeter bıktım ya senden diye söylenmeye basladı.Gecede yataga gelmedi.Bende sabah kalkmadım.Dunden beri sürekli aglıyorum,hıc uyumadım.Ne yapcam?Kızlar 6.sayfadan okumaya baslayın...

Son düzenleme:

bu konu bence yanlış yerde ama yinede cevap vereyim ben .
Hep susmam ben bugüne kadar hiç hakkımı yedirmedim .
Yeri geldi kanlı bıçaklı oldu ama bu hayatın kuralı bence.
Planlamadan yaşıyorum daha mutluyum .
Düşünmüyorum .

Nasil biriyle evli olduguna bagli canim.Sİmdi eger dogru bir secim yaptiysan zaten karsilikli tartisabilir birbirinizi kirmadan elestirebilir ve kotu taraflarinuzi torpuleyebilirsiniz..Ama benim gibi yalanci dolanci biriyle evliysen sirf aile baskisindan kacmak icin evlendiysen korkarim alttan almaninvsusmanin hicbir faydasi olmaz..cunku nato kafa nato mermer oldugu icin kemdi calip kendi oynar haaaaa ben bir kez bosanabilirsem bir daha kimse beni evlilige ikna edemez guvenim sarsildi cunku

Benim esimle yasadıgım ve bunu nasıl asacagımı bilemedigım birsey var..Kücuk bir örnek vereyim,evde priz bozulsun hayatım su prizi yapabilir misin diyorum tamam diyor...Aradan 2 3gun gecıyor yapmıyor yine söylüyorum taamammm diyor aradan bir hafta gecıyor yine soyluyorum.Elli kere tekrar edıyorsun tamam dedim ya yapcam.Tamam dedigım seyi niye söyleyip duruyorsun deyip sinirleniyor.Söylüyorum cünkü yapmadıgın için,söylüyorum cunkü beni salladıgın için,söylüyorum cunku yapcaksın ama bir hafta bekleme nedenini bilmedigim için......Bu cok kucuk bir örnek.Evliligımde mutluyum esımın ailesi karısmadıgı sürece....Nasıl yol almak lazım tartısmamak ıcın

eşine bağlı bence
eşim benim hayatımın anlamı
gözümün nuru koca bebeğim
sırdaşım dostum şefkatim

bizim evde yeri gelir elektirik çarpar adamı ki bağıran çağıran hep ben olurum o susar bazende o eser gürler

herşey olduğu gibi paylaşılmalı kavga çıkacak diye saklanan birşey olmamalı
sonuçta tek bir hayat yaşamak demek karı koca olmak
birinin eksiğini diğeri tamamlamalı

ben hep söylerim karşıma eşim çıkmasa asla ama asla evlenmezdim çünkü biriyle aynı evde yaşamak benim ruhuma ters :))) ilk ve son aşkım:))))
kardeşlerime de derim ki karşınıza bu benim hayatımın kadını dediğiniz kişi çıkana dek asla evlenmeyin

i

canım onlar küçük sorunlar tabi sıklaşırsa büyük sorunlarda doğurur o ayrı mesele

ben de bir kere aynı durumu yaşadım çamaşır makinasının banyodan çıkarılması gerekiyordu o da izin günümde yaparım dedi pek oralı olmadı izin gününde de yapamadı bende makinayı kendim taşınması gereken yere taşıdım güç bela

sonuç ben demeden o yapıyor genelde bir çok şeyi

ha tabi yediğim azarlarrr cabası :)))

dış etken olarak kimseyi kendi sorunlarınıza karıştırmadığınız müddetçe çözülmeyecek sorun yok bazı özel sorunlar hariç tabi

Evlilikte mutluluk karşılıklı sevgi,saygı ve anlayışa bağlı.Malesef bizde de tartışmalar fazlasıyla yaşanır.O da benden kaynaklanır.Beyimizin her dediğine,yaptığına karışmazsam ,sesimi çıkarmaz alttan alırsam iyiyizdir.Ne zaman ki kararlarına karşı çıkarım eşim patlar.Böyle görmüş ne yapayım.Kendi ailesine,büyüklerine bile yeri gelir bağırır ama ne hikmetse ailesi de ona danışmadan adım atmaz.Farklı bir düzen kurmuşlar ben o düzeni ne anladım,ne ayak uydurabildim(

Herseyde bişeyı tekrar tekrar söylememek ıcın ne yapmalı?Nasıl davranmalı?....Uzatma tamam dedik cümlesini duymamak ıcın.Mutlu evllik kadının sinir olup yerine oturması mı?Sizlerin esinizle yasadıklarınız ve cozümleriniz....Ben konusmayı,duygularımı net karsı tarafa yansıtan biriyim.Bazı durumlarda işin içinden cıkamıyorum.

herkesin evinin içi başkadır canım yaaa
ben şimdi sana şunu yap diyemem
eşin galiba rahar davranıyor
benim eşimde deli olur bişey bozulsada yapsam diye
evde yok yok görsen ne ararsan hangi tamir malzemesini ararsan var
çeşit çeşit takım takım ben bıktım artık
canı sağolsun benimkide bozar yapar hemde en iyisini yapar ama
dağıttığı yeri toplama adeti yoktur hep arkasını biri toplayacak
eee benim sorunumda bu tamam tamama diyor gerisi yok
ben toplamasa orda dururda durur
ne yapayım tartışmakdan sa toplarım elimemi yapışır
canı sağ olsunda kıymetimi bilsinde

Evdeki işler en basit örnek.Niye yapmıyorsun dedigimde ev bizim degıl bu yuzden yapmıyorum diyor.Bunu ben üstüne gıttıgımde söylüyor.Bu acıklamayı yapana kadar beni sinir ediyor tamam tamam deyip,ben neden sorgulayınca günler sonra cevaplıyor.Acıklama yapıyor,özür diliyor ama ben sinir küpü olunca.

canım onun düşüncesi o sen eşine bak biz kira veriyoruz evde oturuyoruz kötü görüntü tehlikeli
şeklinde konuşabilirsin
anlamıyorsa üsteleme boşver üzülen sne oluyorsun

Evlilikte saygı,sevgi,guven cok önemli...Mutlu bir evlilikte olması gereken olmazsa olmazlar bana gore.Hepsi var cok sukur.Kıymetimi bilen,degerimi ve degerini bilen kocam var.Cevremde,arkadaslarımda gordugum erkeklerin dedigini yapmayınca mı mutsuz oluyoruz biz kadınlar?Erkekler evlilikten ne bekliyor?Priz örnegı benden bir örnekti.Sizin yasadıklarınız ve cözümleriniz.

canım onun düşüncesi o sen eşine bak biz kira veriyoruz evde oturuyoruz kötü görüntü tehlikeli
şeklinde konuşabilirsin
anlamıyorsa üsteleme boşver üzülen sne oluyorsun

Konustum canım sonuc olarak yaptı.Ben cekıyorum evde cocuk geldigınde korkuyorum cocuklara bişey olmasından dedim ve yaptı.Sinirde etti beni.

Konusacaginida yerinide bilmeli kadin
Kadin susuyorsa korkmali erkek en azindan benimki korkar
Kadin sikayet etmemeli bence Minik hamlelerle erkegin gormesini saglamali
Kadinin cizgisi olmali bence erkegide bunu bilmeli
En önemlisi kadin annesi gibi davranmamali kadini oldunu hissettirmeli

Eşimle anlaştığım noktalar olsada anlaşamadığım sorunların çıktığı noktalarda çok oluyor.
Ama asla bunu dışarıya belli etmem,özellikle tartışmalara aileler dahil olunca işin içindende çıkması zor oluyor.
Eşime çok kırılmışımdır,onun ailesinden veya benim ailemden birine gideriz aşkım,canım diye konusurum benim sorunlarım evimin içinde kalır.kimsenin bilmesinede gerek yok zaten.
özellikle aileler yüzünden tartışmamaya özen gösteririm.benim ailem nasıl benim gözümde değerliyse eşimin aileside onun gözünde değerlidir diye düşünürüm.

Siz,siz olun sorunlarınızı dışarıya taşıyıpta başkalarını sevindirmeyin.

Benim esim cokk ilgi sever,surekli sevceksin bebek gibi..ama kendide bana yapar beni guldurur,oper koklar.. bide erkek gibi hissettirilmeyi ister hep,en ufak meselede kirilir alinir... ilesinden allah razi olsun mutlu olalim diye pervaneler etrafimizda hele kayinpederim dunya iyisi allah eksikligini yasatmasin... ama bzmde sorunumuz benim ailemin basta esimi istememesi,esime ve ailesine vermeleri gereken degeri vermemeleri,abimle esimin yasadigi tatsizliklar.. ve esimin bunlari kafasindan atamamasi yuzunden evimizde bir hafta huzurluysak bir hafta wvimiz zindan oluyor...4 aylik evliyiz gecer diye umut ediyorum

Kısa süre önce esımın ailesinin bana yaptıkları yuzunden esımle tartısmıstık.....esımın ailesi köyde,koyde esımın yapması gereken ufak tefek tadilatlar var.Köye gıtmek ıstıyor.Koye hıc gıtmıcem demiyorum ama arayada mesafe koymak istiyorum.Esıme söyledıgımde tamam her hafta gıtmıcez ama gıtcez,sende eskiyi unutup hiçbisey olmamıs gıbı davrancaksın diyor.Bana kimse eskiden yaptıklarını acmazsa bende kimseye söylediklerini hatırlatmam diyorum,kızıyor????Ben bu sorunu nasıl asıcam? Ahhh kaynana ahhh gorumce....

Annesi telefon edip agladı mı telefonda ya da esımı can evınden vurcak bısey soyledı mı hoop her hafta sonu kendımı koyde buluyorum.Koye gıdelim mi dıye sormak yok ama koye gıtcez,koye gıdıyoruz seklinde.Buna nasıl dur diycem???Kadın aglamayla işi kurtarıyor yaaa.

Bu konuda alıntı yapamıyorum bir türlü NEFFSET zamanla senin ailende esine karsı düzgun davranırsa cozulur hersey zamanla.

hakkımı aramaya başladıktan sonra düzeldi eşim...
bi konuyu çözene kadar bağırırım,konuşurum,anlatırım ama çözerim aramaızdaki sorunu havada bırakmam...
özür dilemeyi bildim gerektiğinde...
küslükleri uzatmadım...
eski defterleri açmadım...
onu zorlamadım...
o da benim yaptığım gibi yapmaya başladı sonra...
kendi aileside alakayı kesince eşimle tamamen bağlandı bana ve aileme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…