ben hem çalışıyorum haftanın 6 gunu bebegım var aksam eve gel yemek bulasık kasık ıyı kotu ev temızle tertıple hem herturlu ısımı kendım yapıyorum(yardımcı aldım bı defa ellı tane laf saydı aga)bıde yaptıklarımı elestırıyo avızelerın ustunu ellıyo bak toz la orası her hafta sılıncek yermı mubarek madem ole boyum ermıyo allah dalyan gıbı boy vermıs al bı zahmet sen sıl dıyorum kadın olan sensın ben degıl yap benden gostermesı dıyoherkesin huyu kiişiliği farklı işte canım allah yardımcın olsun benimki öyle azarlamazda bişey isteyince ben becerem sen daha iyi yaparsın diyor üçkağıtçı bunlar anam:)
Benim esimle yasadıgım ve bunu nasıl asacagımı bilemedigım birsey var..Kücuk bir örnek vereyim,evde priz bozulsun hayatım su prizi yapabilir misin diyorum tamam diyor...Aradan 2 3gun gecıyor yapmıyor yine söylüyorum taamammm diyor aradan bir hafta gecıyor yine soyluyorum.Elli kere tekrar edıyorsun tamam dedim ya yapcam.Tamam dedigım seyi niye söyleyip duruyorsun deyip sinirleniyor.Söylüyorum cünkü yapmadıgın için,söylüyorum cunkü beni salladıgın için,söylüyorum cunku yapcaksın ama bir hafta bekleme nedenini bilmedigim için......Bu cok kucuk bir örnek.Evliligımde mutluyum esımın ailesi karısmadıgı sürece....Nasıl yol almak lazım tartısmamak ıcın
Nasıl olsa senin yapacağını bildiği için bu kadar umursamazdır. Huy edinmiş. Sanırım o yapmayınca sen yaptığın için her şey senin üstüne vazife kalmış. Böyle devam ederse onun yapması gereken tüm herşeyi de üstlenmek zorunda kalacaksın. Tek yapman gereken, priz mi çıktı takma. O orda sallansın dursun. Elbet bir gün görecektir. Söyleye söyleye kendini de yıpratma.[/QUOTE Dogru ben yapıyorum yapabilecegimi.Aslında o da yapar tembel degıl,calıskandır bilmedigi iş yoktur.Verdigi tepkiler hosuma gitmiyor.Askım yapcam ama şimdi degil sundan sonra yada yapmıcam su nedenle demesini bekliyorum.Tamam,taamamm deyip yapmayınca acıklamada yapmayınca deliriyorum tavrına.Sinir olup söylenince söylüyor nedenini.Karsıma aldım konustum,hangi olay olursa olsun nedenini bana acıklada bileyim dedim.Tamam dedi 2 gun sonra yine aynı.Hata bende mi anlamadım.Aile konusundada böyle.Kestirip atıyor.Eşim böyle degildi ailesi karısmazsa iyi.
ben hem çalışıyorum haftanın 6 gunu bebegım var aksam eve gel yemek bulasık kasık ıyı kotu ev temızle tertıple hem herturlu ısımı kendım yapıyorum(yardımcı aldım bı defa ellı tane laf saydı aga)bıde yaptıklarımı elestırıyo avızelerın ustunu ellıyo bak toz la orası her hafta sılıncek yermı mubarek madem ole boyum ermıyo allah dalyan gıbı boy vermıs al bı zahmet sen sıl dıyorum kadın olan sensın ben degıl yap benden gostermesı dıyo
yok becerır benden ıyı yapar herseyı bunuda bılıyo oyle bısı demez ama ısıne gelmez kım yan gelıp yatacak sonra
Merhaba arkadaslar,eşimizle kimi zaman mutlu kimi zaman mutsuz anlarınız muhakkak olmustur.Evliliginizde esinize nasıl davrandınız mutlu oldunuz??Herkesin huyu ve verdigi tepkiler farklı tabi ama genelde ya esin ailesinden yada kendi aramızdaki problemlerden tartısma cıkar...Evlilikte mutlu olmak ıcın ne yapmalı.Herkes bu konuya yasadıklarını,tecrübelerini yazabilir mi?Evlilikte mutluluk hep kadının susmasına mı baglıdır?
Kızarıp bozarıp içine atınca içindeki sinir hiddet yuzune vuruncada karsı tarafa laf söylemeyeyim deyipte.Eşim niye surat astın oturuyorsun der.Anlamadıysa ya da işine gelmediyse niye öyle oturdugumu anlamak o zaman daha cok sinir olurum.Bizim ikili ilişkilerimizde kendimizden cıkan problemlerimiz yok cok sukur ufak tefek.Biz eşimin ailesi ve eşimin onlar için bana verdigi tavırlardan tartışıyoruz.Evimin huzuru kacmasın diye susuyorum,susuyorum patlayıncada hersey alt üst oluyor.Bana hak veriyor ama yine benim susmamı ve onlara hıcbısey olmamıs gıbı davranmamı bekliyor.
Tam benim evliliğimi anlatmışsınız.Yakında ben de başlarım ilaç kullanmaya böyle giderse.Allah yardımcımız olsun.Maalesef ki bu durum çok yaygın türkiye de. Hep kadının susması bekleniyor. Oysa ki kadını konuşturan zaten koca oluyor. Sen nasıl bir kişiliğe sahipsin bilmiyorum ama ben eğer konuşmazsam patlarım ve sinirden mahvolurum. Mideme kramplar falan giriyor sinirden başım ağrıyor, hayatı yaşamaya hevesim kalmıyor, tükeniyorum, yoruluyorum...Eşim bana hep sus yeter artık, dır dır yapma der. Peki ben gerizekalı mıyım kendi kendime Hiçbir şey yokken konuşayım. Mutlaka bir konu var ki yani eşim mutlaka bişi yaptı ki ben konuşuyorum. İsteniyor ki bizler susalım olay kapansın. Öyle olmuyor işte. Neden kadınlarımızın çoğu sinir hapları kullanıyor ya da sakinleştirici şuruplar içiyor? İste bu yüzden, konuşmamaktan, içine atmaktan. Bazen eşime o kadar sinirleniyorum ki gidip bir tane okkalı tokat atabilirim. İçimde ki sinire engel olamıyorum.
“Sevgi anlaşmak değildir nedensiz de sevilir” sözü aklıma geldi şimdi. Evet nedensiz de sevilir, anlaşmadan da sevilir ama bu evlilik için söz konusu değil. Ne yazık ki biz eşimle siyah ve beyaz gibiyiz. Zaten önceki konularda çokça anlattım bunları.
Evlilikte mutluluk nasıl olur? Ben bu konuyu çok araştırdım. Normalde her iki tarafında eşit bir şekilde fedakarlık yapması lazım, yeri geldiğinde susması lazım ve birbirinizin sevmediğini bildiğiniz şeylerden muhakkak kaçınmak lazım. Bunların hiç birini eşim yapmıyor bende yapmadığım için zaten şu an neredeyse ayrılma noktasına geldik. Severek evlenmedik mi? Evet evlendik ama sürdüremiyoruz.
Umarım eşinle aranı yakın zamanda düzeltirsin. Allah yardımcın olsun.
Merhaba arkadaslar,eşimizle kimi zaman mutlu kimi zaman mutsuz anlarınız muhakkak olmustur.Evliliginizde esinize nasıl davrandınız mutlu oldunuz??Herkesin huyu ve verdigi tepkiler farklı tabi ama genelde ya esin ailesinden yada kendi aramızdaki problemlerden tartısma cıkar...Evlilikte mutlu olmak ıcın ne yapmalı.Herkes bu konuya yasadıklarını,tecrübelerini yazabilir mi?Evlilikte mutluluk hep kadının susmasına mı baglıdır?
Nasıl davrancagımı,neye nasıl tepki vercegımı,ne dusuncegımı sasırdım artık.Ne istiyorsun benden diyorum,beni bırak kendi halime ne istersem onu yapayım,nasıl hayat istersem onu yapayım diyor.Sen soruyorsun fikrimi söylüyorum,işine gelmediyse susturuyorsun dedim.Sorma o zaman bana demi??Cok sinirlerim bozuldu kızlar.Aksama yakınımızın dugunu var onun ıcın hazırlık yapmam lazım ama hıcbır yerim tutmuyor...Cozemiyorum artık esımı.Ne yapmaya calısıyor?3 gun önce nasıl şimdi nasıl?Benim sana iyi misin demem bile batıyor dedim.Evet batıyor dedi...
Canım tesekkür ederim yorumlar ıcın dediklerinin hepsini uyguladım ve yaptım.Priz ıcın,gergın gordugumde ustune gıtmedim bir sonra ki gun hayatım neyin var dedim.Yook bişeyim benim dedi bagırdı,soylendi.Dun aksamda sen susun,bana karısma ne ıstıyorsam yaparım,sen dedim berdus gıbı mı yasamak ıstıyorsun onu yapma,bana karısma dıyorsun.Evet ddiZaten ilk sayfada yazdıklarınızı yazmışsınız tekrar. Sanırım konunuz aşağıda kaldığı için tekrar yazdınız arka arkaya sıralamışsınız. Arkadaşım erkekler bir değişik onların hallerine akıl sır ermiyor bazen biz kendimiz gibi olmalarını istiyoruz ama işte bazı erkekler emir verilmesinden ya da konuşma tarzından yönlendiriliyormuş gibi hissetmekten hoşlanmıyorlar hele annelerine zaaflarına hiç girme ağlamalarına filan dayanamazlar sen değiştirmeye çalışırsan neden böyle yapıyorsun diye hiddetlenirsen daha fazla üste çıkma iç güdüleri doğar çünkü onlara göre hep onlar üstün olmalı son sözü söyleyen olmalıdır kadın bir adım geride kalmalıdır ne alıp veremediği var ki nasılsın dediğinde de bile bağırıyor güzellikle karşına alıp canım ne sorunun var söyle bu aralar seni gergin görüyorum üzülüyorum desen. Mesela oyun oynarlarken hırs yaptı ya kaç tur oynar şimdi kazanana kadar dersen tepki verir çünkü başkalarının yanında onu aşağılıyormuşsun gibi düşünür. Boşver araba kaç gün kalcakmış filan sorma. Prizi yapmıyorsa ama bana lazım süpürge fişi takıyorum oraya desen yada hadi kocacım bak boşsun bir el atıver desen. Bilmiyorum yani benim eşimde tam tersi çok tez canlıdır hemen o an olsun ister bende o huyuna kızarım çok telaşelidir herşeyde öyledir. Herkesin eksik yönü vardır. Birbirinizi dengelemeniz şart biri bağırırken biri sussun sonra konuşun o konuyu. Benim ki annesine öyle düşkün değildir her hafta gideriz ama tüm özel günlerini filan ben hayırlarım işten çıktığımızda kötüysem gitmeyiz, asla ailesine ezdirmez, tam tersi bağıran, kavga eden sabırsız benimdir ama o alttan alır. Ben de tedavi görüyorum bebek için o yüzden yani. Ama erkekleri biliyorum yani huylarını idare etmeye çalışacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?