EŞiNiz.....?????

Ağzına sağlık canım çok doğru söylüyorsun.. Bir insanın ne kadar dostu varsa o kadar da düşmanı vardır... Neden evimde bi sıkıntı olduğunda başkasına anlatıp mı elalemi sevindireyim... İlk başta eşimin bir yengesine güvenipte bıkaç sıkıntımı anlattım.. Ve anlattığım şeyleri baska kısılerden de duyunca ağzımın payını aldım ve bıdaha da kesınlıkle yok asla... Eşimde kendı aılesının ne oldugunu gayet ıyı bıldıgı ıcın ne sıkıntısını gıder anlatır ne de hal hatır sorar...

Benim esimde ailesinin huyunu cok iyi bilir,sorumsuzluklarını,söyledıgı lafları ama arayada mesafeyi bir türlü koyamaz....

Benim esimde ailesinin huyunu cok iyi bilir,sorumsuzluklarını,söyledıgı lafları ama arayada mesafeyi bir türlü koyamaz....

eşimin anne ve babası yok ölmüşler buna rağmen çok çok zor oldu mesafe koyabilmesi etrafındakilere..
anne,baba sözkonusuysa sizde tabiki zor olur mesafe...
bizimki teyze,abla flndı sadece...

Son düzenleme:
eşimin anne ve babası yok ölmüşler buna rağmen çok çok zor oldu mesafe koyabilmesi etrafındakilere..
anne,baba sözkonusuysa sizde tabiki zor olur mesafe...
bizimki teyze,abla flndı sadece...

Şükür hala teyze cok takmaz ve umursamaz yaptıklarını bende o da.Her iki tarafada mesafeliyiz.Sorun gorumce ve kv.Konusanlarda,ortalıgı karıstıranda,esımı yoluncak kaz gıbı gorenler.Mesafeyi bir türlü ayarlayamadı esim.Aglayınca hersey bitiyor.Bende kızıyorum.Annendir,ailendir sana at demiyorum herseyi gordugun ve bildıgın halde niye böylesin dıyorum.Ne yapayım rezil mi olsunlar diyor.Yok onlarda diyor.Bugune kadar buldukları parayı yemişler,tutmamışlar hıc.Şimdi esim düzeltmeye calısıyor.Ben nasıl bir tavır alcam kızlar???Yıpranmamak için.

eğer eşin beceremiyorsa mesafe koymayı sen yapmaya çalışacaksın. ama karda yürüyüp izini belli etmeden.kasıtlı yapıyor gibi olmadan yavaş yavaş. sonra bir bakmışsın bir zaman sonra arada ne kopukluklar olmuş. örnek vereyim. geçen ramazan bayramında eşimin babasını gönül defterimden sildim. daha önce de sevmezdim ama şimdi bitti benim için o adam. ramazanda onların memlekete gittik diye kurbanda gitmedik tabi. bayram sabahı aramak gerek ya; önce eşim açtı konuştu sonra bana verdi.
ben de aynen şöyle: merhaba baba.nasılsın..
O: iim kızım saol sen nasılsın?
ben: saol ben de iyiyim. bayramın hayırlı olsun..görüşmek üzere ben X'e veriyorum. (eşime)
15 saniye sürmedi sanırım.

her olay böyle olunca araya inan baya bir mesafe giriyor.

Ben herseye objektif bakıyorum, sezarın hakkı sezara.
Bir haksızlık varsa ortada benim tarafım da olsa eşimin tarafı da olsa dobra dobra eleştiriyorum.
Eşim bu huyuma alıştı biliyor ki yalana, haksızlıga gelmem, bana bir adım gelene bir adım gidiyorum kimseye koşamam.
Siz kendinizi dogru ifade ederseniz, eşiniz de sizi daha kolay anlayacaktır.
Kimse için fedakar olmaya gerek yok, kırılmasın incinmesin diye düşünmeye de gerek yok, iyilikden maraz doğar o yüzden kim ne yaptıysa karsılıgını görür bizde.

eşinin karakteri ile alakalı aslında..
ben eşime aslansın kaplasın yaparsın dediğimde eşimin yapamayacağı şey yok mesela..
çok tava gelen bi insan
ama bazıları öyle değil işte.. sen istediğin kadar dil dök, kafasına koyduğunu yapar mutlaka...
bu yüzden benim işim daha kolay oluyo..
istediğimi yaptırmak için,ver gazı ver gazııı...

Eşim bişeyleri gorüyor ve biliyor ama onlar yapınca huyları deyip gecmemi bekliyor.Herkesin huyu var ama insan lafının nereye gıttıgını bilmeli,kırmamalı.Yapıyorlar,söylüyorlar herseyı hıcbısey olmamıs gıbı davranmamı bekliyorlar.Kv evime gelir ne yedıgını ne ıctıgını herseyi kızına anlatır bizimle ilgili tüm olup biteni koy bilir,örnegın adet oldum birgun inanılmaz agrım oldu dr gittik,geldik mesala koyun kadınları bunu bilir.Eşime dıyorum biz bir aileyiz herseyi dısarıya anlatmaya ne gerek var.Dedikodu malzemesi degiliz ki biz,konusmasın.O onun huyu diyor.Bendeb bişey olmamış gibi davranmamı bekliyor....Yardım edin akıl verin ne yapayım?

ilk ele alman gereken olay eşinin bir işi savsaklamasıysa; anladığım kadarıyla senin uslubun normal bir şey derken eşine. o halde priz bozuldu diyelim. tamam diyorsa. hemen pense vs al getir hadi beraber yapalım bugünün işi yarına kalmasın, birikiyor. vs demeyi dene bakalım.

Bende böyleyim aslında her iki tarafada aynı davranırım.Esimde sen cok dobrasın,etrafındakiler degıl o onların huyu der gecer.İkiyüzlülüge hıc tahammülüm yok,sevmem.Eşimin ailesi nabza gore serbet davranır,biri hakkında yorum yaparlar yerden yere vururlar hıc karısmam yorumda yapmam.Bilirim ki yorum yaptıkları kişi gelincede boynuna sarılıp önüne kırmızı halı sermedikleri kalır.

Benıpek tesekkur ederim iş konusunda bunu deniycem.Herseyi o zamanda hazır beklemez mi?

Karşılıklı özveri , bağlılık , sadakat ve doğal davranmakla alakalı yürür evlilik bana göre...Her ilişkide inişler çıkışlar olur önemli olan bunu uzatmamak tadında kesmek Biz bayanlar çoğu yerde haklıyızdır genelde ama çok konuştuğumuz için haklıyken haksız konumuna düşeriz bunu dozajını iyi ayarlamak lazım.. Her şey bir yana sevgi ve saygının olduğu bir ilişkide temel her zaman sağlamdır :13:

sanırım evet susmasada hep alttan almasına baglıdır baska turlu sonuc kavga gurultuye gıdıyo sahsen benım kocam alttan almıyo...
kadın olmak zor sen susacan haksızlıgada oyle bırgun gelır anlarsa ne ala ama cogu erkek suskun kadının sessızlıgınden sonra ne kadar uzgun oldugunu gordugunde yaptıklarından pısman oluyo buna kanaat getıırdım ben susarken kızarıp bozarıyorum eskı ben olsa agzıma gelenı sayardım sımdı hırsımı ıcımde konusarak gıderıyorum napıyım dısınada aktarsan huzursuzsun ıcınede... en ıyıysımı ıcınde patlasın

Kızarıp bozarıp içine atınca içindeki sinir hiddet yuzune vuruncada karsı tarafa laf söylemeyeyim deyipte.Eşim niye surat astın oturuyorsun der.Anlamadıysa ya da işine gelmediyse niye öyle oturdugumu anlamak o zaman daha cok sinir olurum.Bizim ikili ilişkilerimizde kendimizden cıkan problemlerimiz yok cok sukur ufak tefek.Biz eşimin ailesi ve eşimin onlar için bana verdigi tavırlardan tartışıyoruz.Evimin huzuru kacmasın diye susuyorum,susuyorum patlayıncada hersey alt üst oluyor.Bana hak veriyor ama yine benim susmamı ve onlara hıcbısey olmamıs gıbı davranmamı bekliyor.

Benıpek tesekkur ederim iş konusunda bunu deniycem.Herseyi o zamanda hazır beklemez mi?

bu aslında tarz meselesi biraz da ailesinin yetiştirme olayı. benim eşim mesela bir şey söylemem gerek kalmadan evde ne varsa yapar. hatta bakarım bir matkap sesi geliyor giderim napıosun şu dolabın vidası gevşemiş der. ya da başka bir zaman ben şunu yapayım der de ben "ooff şimdi iş çıkarma" derim gibi.
ama istersen biraz uğraş versen de erkek yontulur canım sen azmet. dediğimi dene. hatta muzurluk bile yapabilirsin yine eşinin tarzına göre. ben senin asistanın/çırağın olayım beraber yapalım falan dersin.

aynı durum bendede oluyor 5 susuyosam 1 patlıyorum sonuc sallanan bı evlılık bız kadınlar verıcı olmayınca evlılık yurumuyor
eskıye oranla bosanmalar neden fazla kadınlar kendını ezdırmedıgınden susmadıgında ekonomık guclerı oldugundan ve en onemlı konu kımseye mınnetı olmadıgından...Malesef bazı seyler huzurlu mutlu ılerlesın ıstıyosan bu taş devri çagında yasayan kocası olanlar ıcın dıyorum suscaksın susmassan sonuc ortada ya bu deveyı gudecen ya bu dıyardan gıdecen saygıdan merhametten anlamayan ınsanlarla konumayada tartısmayada gelmıyor guzelım 4 yılın sonunda bunu ogrendım cunku senı hıcbır zaman anlayacak kapasıte karsıda olmuyo malesef dertlı oldum beee

aynı sorun bendede var kırk kere söylüyorum ama işine gelmezse yapmıyor adam koltukları sil dedim benim gücümle senin gücün bir değil hamileyim dediim ohooo doğum yaptım oğlan 4 aylık oldu hala silecek artık söylemiyorum bi müsait zamanda vericem eline bezi sildiricem napıyım:)) ütü yap dedim tamam dedi getirdim ütülenecekleri kurdum masayı ütüyü çalıştırdım oğlan uyudu ben ders çalışıcam hadi yap aşkım giyecek bişey yok dedim yaptı yoksa tamam der kalırdı sende öyle yapsan belki işe yarar sık boğaz etmeden tatlı dille birazda emrivakiyle belki yola gelir bide diğer konularda sinirliyken konuşmam ben ikimizde sakinleşince konuşurum olay büyümez yada küserim benim dediğim olana kadar barışmam tabi haklıysam haksızsam bana sebeplerini açıkladıysa da uzatmam bunun gibi şeyler işte çok sıkıntılı bi dönemdeyiz maddi olarak manevi olarakta öyle görüşemiyoruz çok çalışıyor buda onu ilgisiz yapıyor ama genede mutluyum ben kocamla

Nasıl olsa senin yapacağını bildiği için bu kadar umursamazdır. Huy edinmiş. Sanırım o yapmayınca sen yaptığın için her şey senin üstüne vazife kalmış. Böyle devam ederse onun yapması gereken tüm herşeyi de üstlenmek zorunda kalacaksın. Tek yapman gereken, priz mi çıktı takma. O orda sallansın dursun. Elbet bir gün görecektir. Söyleye söyleye kendini de yıpratma.

ahahah anlayıslıymıs kı sılmıs koltukları benım kı olsa oldu canım baska bıde kahve yapıyım derdı oglumun dogumundan once olan eşim yapardı ama ne olduysa bambaska huylara burunen esım o bezı bıde suratıma fırlatır bunlar senın gorevın bıde basartu takım kakılmıs yap benı der... dıyorum ya zıhnıyet kacıncı yuzyılda bılemıyorum ne konussan bos kendım calıp kendım oynamaktansa agzı fermarlıyorum

herkesin huyu kiişiliği farklı işte canım allah yardımcın olsun benimki öyle azarlamazda bişey isteyince ben becerem sen daha iyi yaparsın diyor üçkağıtçı bunlar anam:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…