• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli birikimler yapar mısınız?

eşinizden gzli birikimler yaparmısınız..

• Ankete Katılan
    250
Yarın bigün insan başına ne geleceğini bilemiyor tabi ama yapamıyorumki ille söyliyecem, gizli saklı iş çeviremiyorum.
Özetle gizli birikim falan yapmıyorum.

hayır çünkü eşim maaşını alır bütün harcamaları çıkarırız kendinede harçlık alır kalan parayı bana verir ihtiyacımız oldukça kullanırız ayrı gayrımız yoktur yani ondan habersiz bişey yapmam yapsam bile söylemeden duramam çatlarım heralde....

Yok Be Ne Biriktirmesi.........vallahi Hic Para Saklayamam Pra Benim Icin Harcanmak Icin Vardir Beceremem Ki Biriktirmeyi...........elim Durmaz Kiyafete Cok Duskunum Bi Oda Dolusu Kiyafetim Var Ama Yinede Tum Parami Kiyafete Harcamadan Yapamam.....cok Kotu Ama Bi Giydigimi 5. Kez Giyemem

Banka hesaplarımız ayrı fakat kimin ne kadar birikimi var biliyoruz.
Ben her ay 200 lira fon hesabına koyarım. Bu bizim için bir güvence:kahve:

valla nerde bırıktıremıyorum ben ondan bır sey sakladımdan deılde elımde para olsada esıme gıdıyor zaten........................

ben yapsamda sölerim duramam dilimi eşekarısı soksun bazen kayınpederim babanem falan verir onu bile sölerim duramam eşimde kızıyor söleme sakla birikim yapda sonra zor zamanda çıkar sende başka kadınlar gibi diyor ama napıyım durmuyor dilim.

valla bende biriktiriyorum ama sıkışığımız zaman çıkardığım zaman ah canm karıcım oluyorum hemen biriktireyede devam edicem kötü birşey değil bu bence

ben hayatta ondan gizli birsey yapmam oda benden yapmaz nisanliyiz daha ama o konulari konusuruz oyle gizlilik falan olmaz

Hiç beceremem kıyıya köşeye üçbeş kuruş birşey koysam ya tesadüfen eşim görür, yada ben söylemeden duramam.

Arasıra yapıyorum, ve bunu yapmamdan oda mutlu oluyor :)
Zor dönemlerimiz olduğunda, birikimi çıkarıyorum hemen ortaya ilaç gibi geliyor...
Tabi bu birikimi yaparken ona söylemiyorum çünkü söylediimde üzerimize para durmuyor. Bu nedenle söylemiyorum ama ondan gizli birşey için de kullanmıyorum.

birikim değilde elimde olduğunda vallah billah köşesine ( benim köşemin adı bu varda yok anlamında) atarım. bende eşimden saklamam. yeri gelir elimizde olmaz çıkarır onu harcarız. eşimde yokluk zamanı ortaya çıkardığım bu paradan mutlu olur.

tabiki herşeyini bilmesi gerekiyor fakat o birikim yapmıyorsa iş başa düşer bence bizler bi şekilde yaparız ama yeri geldiğinde de ondan saklamamak gerekir üstelik başına bişey geldiğini düşünün allah korusun ama hayat bu her şey olabilir ve çocuğunuz varsa o birikime ihtiyacınız olucak......

Evet yapıyorum ama sadece olaki acil bi ihtiyaç olursa olaki bir hastalık olursa filan diye yapıyorum yoksa bankada milyonlarım yoka.s

babamdan gizli yaptığıma göre eşimden gizlide yaparım her zaman bi kadının kendine ait birikimi olmalı diye düşünenlerdenim:jeyyar:

valla bende biriktiriyorum ama sıkışığımız zaman çıkardığım zaman ah canm karıcım oluyorum hemen biriktireyede devam edicem kötü birşey değil bu bence

aynen
ondan gizli saklı yemiyozya canım geri onlara birikmiş halde veriyoz:1hug:

ben evli filan değilim ama bende ayrı biriktiririm
ha belki yine eşime gidecek
ya da dünya hali ne olacağı belli olmaz, kendimi garantiye alayımda lazım olduğu yerde kullanırım

Henüz evli degiliz ama, ara sira gizli gizli biriktirmek gerektigine inaniyorum.. Fesatlik acisindan degil tamamen kendi yararimiza,cnkü ikimizde bildigimiz zaman o para elimizde kalmiyo kiii.. Kirli cikiya cikti adim :)

ben evli değilim ama eşinizden gizli bankada bir miktar paranın bulundurulmasından yanayın dunyanın binbir türlü hali var boşanırsanız falan o meblağ lazım olacak ayrıca 2 ayrı olay duydum birisi liseden kız arkadasımın annesi vefat ettikten sonra kalan yazlık ev satılıyor ve parasını bankaya yatırıyor ınternet şifresi oluşturuyor bunu da eşi öğreniyor ve ordaki parayı eşine yani kız arkadaşıma söylemeden büyük bir çoğunluğunu çekerek kullanıyor kızcağız banakayı aradığında çıkıyor ve hemen orda kalan parayı da çekerek üstüne bir araba alıyor bu şekide yapmasaydım kalan parayı da bana bittiretecekti diyor ...

ikinci bir olayda üniversite mezunu karı koca erkek olan tanığım arkadasımdır kendisi muhendis bir ev alıyor içini döşüyor bu kişi çapkındırda kız arkadaşları falan olur ve o evi karısına söylemiyor orayı kız arkadaşlarını götürmek için kullanıyor dedim oldu da sana bir şey oldu öldün falan üstüne kayılı evlerde gözükecektir eminim sana öyle bir rahmet okuyacakki eşin mezarda bile rahat yatamayacaksın
sonuçta eşlere güven yok ...

Bence biriktirmeli ve gereklide bende gucumun yettigince biriktiririm ve eşimin en zor anında çıkarır veririm ve okadar mutlu olur o kadar rahatlarki anlatamam.Bazen okuldan para istiyorlar eşimde kurus yok benim zulaya muracat ögretmene mahcup olmaktansa biriktirip zor anda çıkartmak bana çok mantıklı geliyor eşim bilse bende para oldugunu oda gidicek bilmemesi daha iyi gayette memnun bu durumdan.:sm_cool:

Back
X