• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli birikimler yapar mısınız?

eşinizden gzli birikimler yaparmısınız..

• Ankete Katılan
    250
ben henüz sözlüyüm ama annem babamdan gizli para birikimi yapar sözlümle konusuyoruz bazen sohbet ederken bana diyor ki maasimi sana vercem firek alir almaz sen bana biraz arclik vercen gerisini sen hesapliycan ancak öyle para birikimi yapabiliriz yoksa ben yapamam diyor sürekli söyler bunu öyle olcak yani bizde ama gizlice bi para birikimi yapsamda yine kime gidecek ileride colugum cocugum olunca onlara harcanacak yine kime gidecek evime esime gidecek diye düsünüyorum

of o kadar müsrifim ki resmen eşim benim için birikim yapıyo
bi kutum var içine arasıra biraz para koyarım biriktiriym diye eşimde biliyo ama
arada açar bakar paralar yine suyu cekmiş, dayanamaz içine para koyar
ama ben onu da harcıyorum, verme artık diyorum, ben bişeye ihtiyacım olunca senden isterim diyorum, elimde ne kadar olursa o kadar harcıyorum cünkü
işin garip yanı ben kira alıyorum ve yaklaşık bir ay öncesine kadar calışıyodum bi de maaş alıyodum eşim yine de bana para veriyodu :/
artık aldıgım parayı bile eşime vermeyi öneriyorum

yapabilirim..sonuçta ikimizin geleceği için birikim olacak..birikim yapıp başka kocaya kaçacak değilim ya neden olmasın..sanki birikim deilde cüzdanını karıştırcammı onun bende onun parasına karışmam..yani oda bankada bilmem nasıl biriktirire biriktirsin..tutumlu olsun:)

babam hayatta para tutmaz bu yüden de biriktiremez annem de hep çeyrek cumhuriyet biriktirir babam da bunun farkındadır aslında ama sormaz hiç neyin var kenarda diye. Sıkışık bir durum olduğunda da annem mutlaka eve harcar o parayı. Ben üniversiteye başladığımdan beri de daha çok harçlık almaya başladım babamdan ve artanıyla annemle ortak çeyrek almaya başlamıştık. Sonuçta ya ilerde bana harcanıcak o para evlenirken filan büyük ihtimal ya da ani bir durum olduğunda eve. Biz annemle o parayı alıp dışarda orda burda yemiyoruz sonuçta bunda kötü bir şey bence.

istesemde gizleyemem huyum değildir herşeyim açıktır

ben ewli değilim ve bi gün ewlenirsem mutlaka birikim yaparım tercihen de eşimden gizli. herşeyi bilmek zorunda değil diye düşünüyorum ben. başka arkadaşların da dediği gibi gerektiğinde ona destek olabileceğim gibi hayat beklenmedik bi süpriz çıkardığında karşıma mesela eşimle boşandığımda weyahut eşim paramızı yanlış kullandığında, tabiri caizse batırdığında o paranın çok işime yarayacağını düşünüyorum.. hayat her zaman istediğimiz gibi gitmez malesef we insan kendini en kötü günlere elinden geldiğince hazırlamalıdır. bu yüzden de birikim şarttttt :):81:

.

henüz evli degilim fakat bende birikim yapmayi düsünüyorum

ayda bir ceyrek aliyorum bir topicimiz var 8 aydir 8 ceyrek aldim, mesela evlenince ona devam etmek istiyorum

sonra sevgilimle ev alacagiz ins, o zaman birikimimi esime verecegim sonucta hayat müsterek

ama birikimime sonra yine devam ederim, hayat sürprizlerle dolu ne cikacagi belli olmaz karsimiza :34:

.

ben esimden gizli nefes bile alamam, kaldiki ondan gizli birikim yapacam:53: gebertir:37:

ben evlenmeden once para birikimim vardi ve gercektende cok ama cok iyi bisi. cunku zor anlar olabiliyo ister istemez. o yuzden bi kenarda hep herkesin bir birikimi olsun derim ben.

askimdan gizlide hic bisi yapmam, benim olan onunda. ben bu parayi biriktiriyorsam bizim icin biriktiriyorum sadece kendim icin degil.
birde bence insan esinden hic bisi gizlememeli.:61:

bekarım
paralarımızı birleştiriyoruz
paralar bende duruyo, beyefendi fazla cömert olduğu ve ben de tutumlu olduğum için
ortak harcıyoruz
ortak biriktiriyoruz

kocamdan gizli birikim yapmam neyi kimden sakılıyorum:19:
gizli yapmak başka bide biriktirmek başka bişi yani evet biriktiririm ama onunda bundan haberi olur zaten evlilik iki kişiliktir ve ne yapılıyosa eşler birbirine söylemelidir...

ben nişanlıyım nişanlımda para harcamasını seven bi insan elinde hiç para tutamaz bende tam tersi tutumluyum ve istersem çok güzel para biriktiririm:37:
şu andada birikim yapıyorum ama saklı gizli değil biriktirdiğimden haberi var ve evlenip masraf yapıcaz sonuçta ilerdede bi bayanın kenarda köşede mutlaka birikimi olması gerektiğine inanıyorum hayat bu nolur nolmaz:34:

o sıkışık bir durumdayken asla ondan gizli para biriktirmem :20:
ama ufak tefek şeyler için yaparım.
örn;şimdi nişanlıyım ve ufak bir birikim yapıyorum o da kendime yağmur botu almak için :16: haberi yok yani ama söylerim fark etmez
ilerde yine ufak tefek birikim yaparım inş.o da eşime süpriz bişiler almak ya da yapmak için olabülüüü:52:

Aslında çok istiyorum böyle bir birikim yapmayı ama gizli olsunda istemiyorum.Hem ondan gizli birşey yapamam hemde zaten maaş belli hesap ortada.Kimden neyi saklayacağımki.Gizli değilde şöyle ayda bir veya iki altın alabilsem çok süper olurdu valla.

annem hep "erkeklere herşey söylenmez" der.
bende öyle düşünüyorum..
eşimden gizli para biriktiriyorum evet..
hayat kimi neyle karşılaştırır belli olmaz

biz birlikte birikim yapıyoruz. yani onun parasını yiyoruz benimkini biriktiriyoruz. ama bayanın illede kenarda parası olması taraftarıyım. bende evlenmeden önce para biriktirmiştim. onla tüm çeyizimi aldım kalan kısmınıda sakladım :52: yani köşemde param var kötü gün için bu onu az çok çaktı ama sormuyor. Bnde bişi demiyorum

Back
X