Eşinizden para saklıyor musunuz

saruras

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2022
278
En iyi cevaplar
1
157
33
32
Merhaba.
Benim sorunum değil de danışmak fikir almak istediğim bi konu var.
4 senelik bi evliliğim var. Eşim serbest piyasada çalışıyor. Bu hafta 1 kazandıysa haftaya belki onu 1 günde kazanıyor yani hep değişiyor. Arada yurtdışına gidiyor ve orda iyi kazanıyor ama miktar olarak bana asla net bişey söylemiyor sebebide arkadaşlar arasında konuşurken “ Şimdi haftada 1 cafeye gidiyorsak şimdi 3-4 ister “ Yani kısacası ben ne kadar kazanıyor hiçbir zaman net bilemedim. Bişeyimizi eksik etmez çok şükür elinden geldiğince yapar,gereksiz harcamalar yapmaz. Bana da yaptırmaz. Kısaca hayat tarzımızın maddi yönünden bahsetmek istedim sorum şu : Bazen abim olsun ablam olsun bana para gönderir bende her seferinde bunu eşime söylerim şu kadar yolladı bu kadar diye. O benden istemez parayı ama mesela kuaföre mi gitmek istiyorum sende vardı para şuan bende yok der. Ama param olmasa o bi şekilde ben kuaföre gitmek istediğim için parayı bana ayarlar. Siz eşlerinize söylüyor musunuz böyle şeyleri

Tek kuruş bile saklamam ben doğru bulmuyorum saklamayı. Yatırım için olan bir para varsa bellidir ikimizde biliriz zaten. Esin senden sakliyorsa onun yaptığı yanlış bence.
Ya benden saklamak değilde miktarı net söylemiyor napıcaksın ne kazandığımı ben bişeyinizi eksik etmiyorum ne istersen alıyorum götürüyorum diyor.

Eşin sana net degilse sen de ona net olmak zorunda degilsin. Sinir oluyorum ya insan hayat arkadasina soylemez mi ne kazandigini? Bence sen de soyleme, hak etmiyor cunku.
Bende sinir oluyorum erkeklerin çoğunda vardır ya maaşı sorulmaz hesabı onu yapıyor bana ama bende doğru bulmuyorum ve hep irdelerim. Bende söylemiyim diyorum

Bende sinir oluyorum erkeklerin çoğunda vardır ya maaşı sorulmaz hesabı onu yapıyor bana ama bende doğru bulmuyorum ve hep irdelerim. Bende söylemiyim diyorum
Ben olsam bir sey mi gizliyor, birilerine para mi gonderiyor diye bile suphelenirdim.

Tamam herkese de yaymasin ne kazandigini ama esinden de saklamasin.

Merhaba

Benim hayatımda bir süre önceye kadar para hiç önemli değildi. Nasıl olsa her ihtimalle geliyordu. Ama parayı saçıyordum. Parayı saçmak, cimrilikle aynı şey. Bir sopanın her iki ucu gibi.

Sonra saçmamaya karar verdim.

Bunu neden anlatıyorum. Kelimeler önemli. Çok önemli.

Parayı saklamak diyorsun dostum niye?

Bu saklamak eylemi hangi korkudan.

Hoş benim eşim bana parasıyla ilgili açık değilse paraya mamahrem diye bakıyorsa

Ben de ne kadar param olduğumu söylemem bitti gitti. Bu saklamak değil ki.

Ama kardeşlerimden alma verme dengemi bozacak şekilde Para almam.

Parayla ilgili düşüncelerine bir bak

Bizimle paylaş.
Belki sana faydamız olur.

Para saklanmaz gömülmez unutulmaz ha oldu da saklandı başkası yer o parayı.

Sen bize anlat

Parayla ilgili ne hissediyorsun

Ya benden saklamak değilde miktarı net söylemiyor napıcaksın ne kazandığımı ben bişeyinizi eksik etmiyorum ne istersen alıyorum götürüyorum diyor.
Bu saklamak oluyor ama ne demek ne yapacaksın? Siz eşisiniz ne kadar kazanır bir yere borcu birinden alacağı var mı bilmeniz gerekiyor dünyanın binbir türlü hali var, hem neden kuaför için para istemek durumunda kalıyorsunuz? Eşiniz kazancını kendisinde tutup size para vermiyor mu?
Eşiniz gibi erkeklerle evli olanlar için genel yazmam gerekirse böyle biriyle evli olanlar parasını saklasın söylemesin üstüne bir de mutlaka birikim yapsın, bana gelince para saklama ihtiyacı duymuyorum çünkü bizde herkes şeffaf.

Ben olsam bir sey mi gizliyor, birilerine para mi gonderiyor diye bile suphelenirdim.

Tamam herkese de yaymasin ne kazandigini ama esinden de saklamasin.

Diyorum benden gizleyince ne oluyor sanki söylesen ben senden sürekli bişeyler isteyeceğim cebini bileyim ki paran yokken senden bişey istediğimde mahcupluk yaşama. Param olmayınca söylüyorum sana zaten oluncada alıyorum niye takılıyorsun miktara bu kadar çok meraklısın diyor.
Ailesi yok zaten 1 tane abisi var hayatta o kadar onunda maddiyatı bizden kat kat iyi. Doğru düzgün arkadaşıda yoktur takıldığı hep evli tayfa o da bende oluyorum ortamda, onun haricinde evinden işine işinden evine bi adam. Ama bilemiyorum eşten ayrı birikim yapsam bu kötü mü yani ondan gizlesem bilemedim. Şimdi mesela oğlumun doğum günü için abim 2500tl yolladı ama söylemedim eşime

Yani saklamaktan kastım kenarda kendi çapımda birikim yapmak ondan habersiz. O bendeki paraya güvenmesin diye saklamak. Ya asla paraya önem vermiyorum asla bana yetecek kadar olsun. Fazlasında hiç gözüm yok.

Ben de buna anlam veremiyorum işte, eşimin kazancını kuruşu kuruşuna bilmek isterim.Evlilikte gizli yapılan her şeye karşıyım.

Yani saklamaktan kastım kenarda kendi çapımda birikim yapmak ondan habersiz. O bendeki paraya güvenmesin diye saklamak. Ya asla paraya önem vermiyorum asla bana yetecek kadar olsun. Fazlasında hiç gözüm yok.
O zaman bırak kenarda paran olsun.
Bunu saklamak diye düşünme.

Benim param

Diye düşün.

Harca yerine gelir.

Gelir gider para.

Benim param de

Bu bir bilinç müessesesi

Bu şekilde eşinle eşitlenirsin.

Iyi yapmissin. Yukarida da dedigim gibi madem o soylemiyor sen de soyleme. Hicbir sekilde sucluluk da hissetme.

Evet bende diyorum birgün bişey olsa sana Allah korusun ben bileyim kime ne borcun var. O da yıllardır defter tutar ne alsa yazar ne geldiyse yazar aç defterleri bak der bana mesela amann ben onunla mı uğraşıcam ya derim. Kuaför için para istemek durumunda kalıyorum yani bunda ne var anlayamadım o kısmı? Kuaföre gidicem para verir misin diyorum yada kuaföre götürür müsün beni diyorum çünkü kendi gelirim yok.

Sizin normalde paraya ulaşabiliyor olmanız lazım ama gizliyor en azindan bir kart ya da aylık belli bir nakit hep olmalı. Her ihtiyacta şu lazım para verir misin kuaför gideceğim verir misin diye zırt pirt para kendisinden para istetecek şekilde yaşatması hoş mu? Değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…