Eşinizden para saklıyor musunuz

Geliriniz olmayabilir ama eşiniz size aylık harcamalar için para vermiyor mu? Eşimin gelirinin yönetimi bende o sadece birikim yapma kısmıyla ilgilenir o kadar, kısaca kıyafet alacaksam veya kuaför vs harcamalarım olacaksa eşimden para istememe de götürür müsün dememe de gerek yok.

Ya bir kredi kartım var düzenli öder hatta ama nakit ihtiyaçlarımda ondan istiyorum mesela gittiğim kuaför için konuşacak olursam kart geçmiyordu. Aslında doğru söylüyorsunuz nakit kart ya da kendimi aylığa bağlasam bu şekilde onunda benimde düzenim olur.

Aylık harcamalar mesela toplu alışveriş yaparız eve bazende giyim vs alırız onun haricinde sanal market kullanırım karttan. Ama bazı durumlarda tabi nakit gerekiyor onun için istiyorum ama arkadaşa da belirttim benim düzenli bi para verse aylık daha iyi olur ben bunu düşünmemiştim

Aylık harcamalar için nakit isteyin her ay size maaş gibi para bıraksın, kredi kartı tamam ama dediğiniz gibi her yerde kart geçmiyor, kuaför olmaz da taksiyle bir yere gitmeniz icap edebilir acil nakite ihtiyacınız olabilir eşinize telefon açıp gel beni götür para getir mi diyeceksiniz?

Bende aynı 3 yılı geçti evliliğimiz bir kere su parayı da kenara koyayim şunu alırım şunu yaparım demedim parasini hiç gizlemez

Tamam o nakit durumunu çözüyorum tavsiyelernizle çok teşekkür ederim hepinize farklı düşünmeme sebep oldunuz. Peki diğer konuya gelecek olursak bana arada ailemden gelen düzensiz paraları biriktireyim mi kenarımda dursun hesabı,yani bana aylık bağlasada eşim?

Ben de bilmiyorum tam iki ayda bazen dört ayda bir değişiyor ama aşağı yukarı biliyorum. Her ay soramam söyler ama yorucu geliyor bana keşke gelmese.
Ama sizinki gibi değil 10-15 şeklinde değişsin hadi. Bazen bir günde kazandığını bazen ayda kazanmak farklı bir şey sonuçta.
Bir de kuaföre giderken falan para istiyorum diyorsunuz her türlü bilmek zorundasınız.
Ama para saklamak kısmı bana doğru gelmiyor ya ben bilmek istiyorum her ayı diyeceksiniz ya da eşinizin de sakladığı bir miktar ortaya çıkınca bozulmayacaksınız.
Ben de tam bilmiyorum her ay aşağı yukarı biliyorum ama eksiye düşerse biliyorum bazen-Nadir- benden istiyor vs biliyorum.
Ya da büyük harcama yapmıyoruz sormadan vs.

Bence kart geçmeyen kuaföre gitmeyin nasıl bir kuaförde kart geçmez şu dönemde. Nerde bu kuaför

Kıyıda köşede parası olmadığına eminim öyle bi birikimi yok he bu arada cüzdanıda kartlarıda ortadadır her an sayıp bakabilirim kartına girip kaç parası var hesabında bakabilirim o da müsade eder telefonuda ortadadır gizlide yapabilirim benim olayım o değil ben sadece söylesin istiyorum. Kadın zaten kurcalasa bulamayacağı şey yok. O yüzden benim birikimimi bulsa bana kalkıp sen benden para sakladın demez aksine oo zenginsiniz hanfendi der miktarına takılmadan şaka yapar güler geçer hatta alınmaz benim olayım sadece benim ondan saklamam kendime saygımı zedeler mi diyim

Bence kart geçmeyen kuaföre gitmeyin nasıl bir kuaförde kart geçmez şu dönemde. Nerde bu kuaför
Ya canım tanıdık bi kuaför yıllardır giderim ağdadır kaş almadır o tarz işlere yani rutin bakım diyim insan herkese açamıyor orasını burasını napıyım değiştiremiyorum hahahah

Bende, eşimde karşımızdakinin ne kadar kazandığını net bilmiyoruz, x civari bir rakam diye biliyoruz. Prim alırsak, bu sene şu kdr prim aldım diye söylüyoruz. Ama eve giren ya da çıkan her kuruşu bilicez diye bir derdimiz olmadı.

Ama tabi sorulunca söyleriz. Hatta geçen sordum, bir şey için aile geliri hesaplamam lazımdı. Senin maaşım ne kdr oldu diye. O da söyledi.

Peki bu durumda sadece kendinizin bildiği bi birikiminiz söz konusu oldu mu?

Ya benden saklamak değilde miktarı net söylemiyor napıcaksın ne kazandığımı ben bişeyinizi eksik etmiyorum ne istersen alıyorum götürüyorum diyor.
Biraz bu forumu karıştırın. Bu tip adamların kendilerini nasıl garantiye aldıklarını, olur da boşanma söz konusu oldu mu kendilerini nasıl evsizlerden bile fakir gösterdiklerini öğrenirsiniz. Karısından mal veya para gizleyen erkeğin yüzde bin düşüncesi şudur. Ben çalışıyorum ben kazanıyorum para da mal da benim. Eşinden gelirini saklıyor, böyle adamlara güvenilmez. Şimdi bir şeyinizi eksik etmez, ama bir gün bir şeyiniz gözüne batabilir. Yok vermiyorum ya da artık o kadar kazanmıyorum diyebilir, nasıl güveneceksiniz? Adım gibi eminim birikim bile yapıyordur.

Ben gizlemem, ikimiz de her şeyimizi biliriz. Benim eşim kartçıdır, hatta şimdi akıllı saatiyle dijital ödeme kullanıyor. Ama ben garanticiyim, cüzdanımda veya evde bir miktar nakit mutlaka tutarım. Yeri bellidir lazımsa söyler gider alır. İkimizin de tüm şifreleri aynıdır. Güven çok önemli, güven olmayınca isterse önünüze yağdırsın.

Annemin eski komşusu da böyleydi. Adam büyük çaplı esnaf ticaret yapıyordu. Eve her şey alınır, kadın ne zaman isterse istediğini alırdı ama nakit para vermezdi. İnternet satışta bile kadın liste yapar adam kartıyla kendi verirdi siparişi. Fişini faturasını da gider gösteriyorum ayağına alırdı ki kadın götürüp geri iade edemesin diye.

Asla söyleyipte alıştırmam. Sonra görevleriymiş gibi sürekli bekler eş kişisi
Denendi onaylandı

Herkesin evliliği aynı seffaflikta olmayabilir.
Geliriniz yok.
Adam da kazandığını net söylemiyor.
İdeal evliliğe hepimiz sahip degiliz.
Burada üç beş ideal evlilikle kendi evliliginizi kiyaslamayin.
Her insanin farklı karakterleri var.
Şuan eksiğiniz yok sizi mağdur etmiyor bilseniz maaşı vs daha iyi ama soylemiyormus.
Siz de geleni söylemeyin.
Dünyanın binbir türlü halı var.
Burada çok ideal evlilik gösterip bosanirken aldatildigini düşünen kadın da oldu.
O yüzden insan beşer şaşar.
Üç kuruş geliyorsa ailenizden neden soyleme geregi duyuyorsunuz?
Atın kenariniza sağlık durumu var çocuk durumu var.

Mecburen saklıyorum. Kazancını hiç bilmedim, memur olduğum için o zaten aşağı yukarı maaşımı biliyordu. Senin benim param muhabbeti yaptığı için saklamak zorunda kalıyorum.

Hiç para saklamadm. Altın yapmışımdir önceden lazım oldu çıkarıp verdim. İkimizinde öyle huyu yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…