Geliriniz olmayabilir ama eşiniz size aylık harcamalar için para vermiyor mu? Eşimin gelirinin yönetimi bende o sadece birikim yapma kısmıyla ilgilenir o kadar, kısaca kıyafet alacaksam veya kuaför vs harcamalarım olacaksa eşimden para istememe de götürür müsün dememe de gerek yok.Evet bende diyorum birgün bişey olsa sana Allah korusun ben bileyim kime ne borcun var. O da yıllardır defter tutar ne alsa yazar ne geldiyse yazar aç defterleri bak der bana mesela amann ben onunla mı uğraşıcam ya derim. Kuaför için para istemek durumunda kalıyorum yani bunda ne var anlayamadım o kısmı? Kuaföre gidicem para verir misin diyorum yada kuaföre götürür müsün beni diyorum çünkü kendi gelirim yok.
Ne güzel valla Allah bozmasınSaklamam ama bizde karşilikli olarak gizli yok, ben de bilirim her şeyi.
Ya bir kredi kartım var düzenli öder hatta ama nakit ihtiyaçlarımda ondan istiyorum mesela gittiğim kuaför için konuşacak olursam kart geçmiyordu. Aslında doğru söylüyorsunuz nakit kart ya da kendimi aylığa bağlasam bu şekilde onunda benimde düzenim olur.Sizin normalde paraya ulaşabiliyor olmanız lazım ama gizliyor en azindan bir kart ya da aylık belli bir nakit hep olmalı. Her ihtiyacta şu lazım para verir misin kuaför gideceğim verir misin diye zırt pirt para kendisinden para istetecek şekilde yaşatması hoş mu? Değil bence.
Aylık harcamalar mesela toplu alışveriş yaparız eve bazende giyim vs alırız onun haricinde sanal market kullanırım karttan. Ama bazı durumlarda tabi nakit gerekiyor onun için istiyorum ama arkadaşa da belirttim benim düzenli bi para verse aylık daha iyi olur ben bunu düşünmemiştimGeliriniz olmayabilir ama eşiniz size aylık harcamalar için para vermiyor mu? Eşimin gelirinin yönetimi bende o sadece birikim yapma kısmıyla ilgilenir o kadar, kısaca kıyafet alacaksam veya kuaför vs harcamalarım olacaksa eşimden para istememe de götürür müsün dememe de gerek yok.
Aylık harcamalar için nakit isteyin her ay size maaş gibi para bıraksın, kredi kartı tamam ama dediğiniz gibi her yerde kart geçmiyor, kuaför olmaz da taksiyle bir yere gitmeniz icap edebilir acil nakite ihtiyacınız olabilir eşinize telefon açıp gel beni götür para getir mi diyeceksiniz?Ya bir kredi kartım var düzenli öder hatta ama nakit ihtiyaçlarımda ondan istiyorum mesela gittiğim kuaför için konuşacak olursam kart geçmiyordu. Aslında doğru söylüyorsunuz nakit kart ya da kendimi aylığa bağlasam bu şekilde onunda benimde düzenim olur.
Tamam o nakit durumunu çözüyorum tavsiyelernizle çok teşekkür ederim hepinize farklı düşünmeme sebep oldunuz. Peki diğer konuya gelecek olursak bana arada ailemden gelen düzensiz paraları biriktireyim mi kenarımda dursun hesabı,yani bana aylık bağlasada eşim?Aylık harcamalar için nakit isteyin her ay size maaş gibi para bıraksın, kredi kartı tamam ama dediğiniz gibi her yerde kart geçmiyor, kuaför olmaz da taksiyle bir yere gitmeniz icap edebilir acil nakite ihtiyacınız olabilir eşinize telefon açıp gel beni götür para getir mi diyeceksiniz?
Allah bozmasınBende aynı 3 yılı geçti evliliğimiz bir kere su parayı da kenara koyayim şunu alırım şunu yaparım demedim parasini hiç gizlemez
Bence kart geçmeyen kuaföre gitmeyin nasıl bir kuaförde kart geçmez şu dönemde. Nerde bu kuaförYa bir kredi kartım var düzenli öder hatta ama nakit ihtiyaçlarımda ondan istiyorum mesela gittiğim kuaför için konuşacak olursam kart geçmiyordu. Aslında doğru söylüyorsunuz nakit kart ya da kendimi aylığa bağlasam bu şekilde onunda benimde düzenim olur.
Kıyıda köşede parası olmadığına eminim öyle bi birikimi yok he bu arada cüzdanıda kartlarıda ortadadır her an sayıp bakabilirim kartına girip kaç parası var hesabında bakabilirim o da müsade eder telefonuda ortadadır gizlide yapabilirim benim olayım o değil ben sadece söylesin istiyorum. Kadın zaten kurcalasa bulamayacağı şey yok. O yüzden benim birikimimi bulsa bana kalkıp sen benden para sakladın demez aksine oo zenginsiniz hanfendi der miktarına takılmadan şaka yapar güler geçer hatta alınmaz benim olayım sadece benim ondan saklamam kendime saygımı zedeler mi diyimBen de bilmiyorum tam iki ayda bazen dört ayda bir değişiyor ama aşağı yukarı biliyorum. Her ay soramam söyler ama yorucu geliyor bana keşke gelmese.
Ama sizinki gibi değil 10-15 şeklinde değişsin hadi. Bazen bir günde kazandığını bazen ayda kazanmak farklı bir şey sonuçta.
Bir de kuaföre giderken falan para istiyorum diyorsunuz her türlü bilmek zorundasınız.
Ama para saklamak kısmı bana doğru gelmiyor ya ben bilmek istiyorum her ayı diyeceksiniz ya da eşinizin de sakladığı bir miktar ortaya çıkınca bozulmayacaksınız.
Ben de tam bilmiyorum her ay aşağı yukarı biliyorum ama eksiye düşerse biliyorum bazen-Nadir- benden istiyor vs biliyorum.
Ya da büyük harcama yapmıyoruz sormadan vs.
Ya canım tanıdık bi kuaför yıllardır giderim ağdadır kaş almadır o tarz işlere yani rutin bakım diyimBence kart geçmeyen kuaföre gitmeyin nasıl bir kuaförde kart geçmez şu dönemde. Nerde bu kuaför
Peki bu durumda sadece kendinizin bildiği bi birikiminiz söz konusu oldu mu?Bende, eşimde karşımızdakinin ne kadar kazandığını net bilmiyoruz, x civari bir rakam diye biliyoruz. Prim alırsak, bu sene şu kdr prim aldım diye söylüyoruz. Ama eve giren ya da çıkan her kuruşu bilicez diye bir derdimiz olmadı.
Ama tabi sorulunca söyleriz. Hatta geçen sordum, bir şey için aile geliri hesaplamam lazımdı. Senin maaşım ne kdr oldu diye. O da söyledi.
Biraz bu forumu karıştırın. Bu tip adamların kendilerini nasıl garantiye aldıklarını, olur da boşanma söz konusu oldu mu kendilerini nasıl evsizlerden bile fakir gösterdiklerini öğrenirsiniz. Karısından mal veya para gizleyen erkeğin yüzde bin düşüncesi şudur. Ben çalışıyorum ben kazanıyorum para da mal da benim. Eşinden gelirini saklıyor, böyle adamlara güvenilmez. Şimdi bir şeyinizi eksik etmez, ama bir gün bir şeyiniz gözüne batabilir. Yok vermiyorum ya da artık o kadar kazanmıyorum diyebilir, nasıl güveneceksiniz? Adım gibi eminim birikim bile yapıyordur.Ya benden saklamak değilde miktarı net söylemiyor napıcaksın ne kazandığımı ben bişeyinizi eksik etmiyorum ne istersen alıyorum götürüyorum diyor.
Hiç para saklamadm. Altın yapmışımdir önceden lazım oldu çıkarıp verdim. İkimizinde öyle huyu yoktur.Merhaba.
Benim sorunum değil de danışmak fikir almak istediğim bi konu var.
4 senelik bi evliliğim var. Eşim serbest piyasada çalışıyor. Bu hafta 1 kazandıysa haftaya belki onu 1 günde kazanıyor yani hep değişiyor. Arada yurtdışına gidiyor ve orda iyi kazanıyor ama miktar olarak bana asla net bişey söylemiyor sebebide arkadaşlar arasında konuşurken “ Şimdi haftada 1 cafeye gidiyorsak şimdi 3-4 ister“ Yani kısacası ben ne kadar kazanıyor hiçbir zaman net bilemedim. Bişeyimizi eksik etmez çok şükür elinden geldiğince yapar,gereksiz harcamalar yapmaz. Bana da yaptırmaz. Kısaca hayat tarzımızın maddi yönünden bahsetmek istedim sorum şu : Bazen abim olsun ablam olsun bana para gönderir bende her seferinde bunu eşime söylerim şu kadar yolladı bu kadar diye. O benden istemez parayı ama mesela kuaföre mi gitmek istiyorum sende vardı para şuan bende yok der. Ama param olmasa o bi şekilde ben kuaföre gitmek istediğim için parayı bana ayarlar. Siz eşlerinize söylüyor musunuz böyle şeyleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?