Esinize annesi hakkındaki gerçek düşüncelerinizi anlatıyor musunuz?

Dildev

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
582
1.460
113
40
Hep söylerim o bana gurbette anne olsaydı ben de ona evlat olurdum ki ilk başta gerçekten bu şekilde yaklasmistim. Sonra o kayınvalide olmayı seçti ben de gelin oldum.
Yaşadığım sıkıntıları özet geçecek olursam sezeryanim sekiz saat kadar gecikince basımda burada yaşlı insanları bekletiyorlar diye söylenmesi, eltinin doktoruna gitmedin deyip bana fırça atip on altı tansiyonla ameliyata girmeme sebep olması, doğumdan sonra çocuğu yikamayalim diye anneme bağırması, esimi anneme karşı kışkırtması ( güya annem ona emir veriyormus), kısaca lohusaligimi bana zehir etmesi ve o halimle kucağımda parmak kadar çocukla onun evime soktuğu fitnelerle uğraşmam.
Bu duruma kendimce tepkimi koydum iki yıl geçti aramam sormam, ayda bir defa çocuğu gorsun diye götürür mümkün olduğunca az sohbet eder donerim.
Bu insan sıkıntılı bir insan çünkü yanında bir tek akraba eş dost komşu gormedim. Neredeyse beş yıl oldu her lafinda gelinleri kötü ( erkek kardeşlerinin eşleri) ,dunurleri kötü, komşuların hepsiyle kavgalı, eltimin annesinin arkasından da konusur, benim anneme yaptıkları malum.
Bugün musluğu bozulmuş eşim gitti tamir etti. Geldi diyor ki iste evine bir tadilat lazım ama o komşularla zor annemin komşuları çok kotu. Bunu surekli söylüyor. Ben de bu sefer dayanamadım. Dedim ki senin annen başka bir yere de tasinsa kavga edecek birini bulur. Bir insan bir apartman dolusu insanla dükkanına varıncaya kadar kavgalı olabilir mi yani böyle bir durum varsa dönsün kendine baksın dedim. İnanılmaz bozuldu iste kaynanan ya göm hemen falan dedi. Muhtemelen birkaç gün de konuşmaz benimle. Ne yapayım gerçek dusuncemi soylemeyeyim mi? Kendimi tutmaya çalışıyorum ara ara bu şekilde patliyorum. Biliyorum konusmasam daha iyi ama bir yerden sonra dayanamıyorum. Siz bu durumlarda nasil davraniyorsunuz?

Merhaba geçmiş olsun ☺bundan sonrası tufan. ..ben söylerim. .her an hep değil ama dama dedigimde. ...en son cahil demiştim unutmadı ama hak verdi de...gercekten canım acımadan birsey demem ama bence demek de lazım. ..o saf halimiz yok artık herseyin de farkındayız ...tamam sevdiğimiz adamın annesi ama bu durumu kurtarmiyor. ..bence bir beis yok soyleminizde. Hazmı biraz zaman alır sadece:)

Direkt söylersen sen kötü olursun.. kendisinin bunu farketmesini sağlicaksin başka yolu yok.. misal ".. komşu şunu demiş annende ona karşılık şunu yapmış inşallah aralari bozulmaz" burda tabi annesinin yaptiginin kötü bi davraniş olduğunu bulmak ona kaliyor..

Vallahi söylesen bir türlü söylemesen bir türlü arada bende söylüyorum da kabul etmiyo tabi aramız bozuluyo yani bazende yutuyorsun haliyle

Biz eşimle çok samimi davranıyoruz birbirimize. Eleştirileri çekinmeden yapıyoruz. İkimizde ailelerimiz hakkında doğruları görebilen insanlarız. Annesi eşimden yüz bulsa kaynanaların şahı olur eminim. Ben rahatımız bozulmasın diye gördüğüm şeyleri söylerim eşime, oda gerek olursa konuşur annesiyle. Ben eşime ilişkimizin başında söyledim, seninle kavga edeceksem bizimle alakalı sebeplerden olmalı, başkası yüzünden kavga edersek, tartışırsak bunu kolay kolay atlatamamda affedememde diye.

16 tansiyonla doğumamı girmek.???
Tansiyon yükseldikçe bebek anne karnında boğulur, hatta ultrasonla baktıklarında bebek anne karnında çırpınıyor. Uzun uzun tıbbi nedenlerini yazmayayım.
Beni bu duruma getiren kaynanayı odadan kovar bir daha yüzüne bakmam.

Son düzenleme:
Normal şartlarda kv ile olan sorununu esine yansıtmamak gerekli. Problemin sorunun varsa hallet eşini karıştırma. Anne bu hakkında kötü konuşulmasından kim hoşlanır ki esin hoşlansın?
Benim esim ana kuzusu toz kondurmazdi annesine, bir yerden sonra yapılan konuşulan tatsız olayları anlatmak zorunda kaldim. Düşman kabile bellemiyor artik beni :-)
Arayı bulan bir tip olsaydi esim, hic kv hakkimda konuşmazdım. Nabza gore şerbet vermek gerekiyor bazen iste

Muhtemelen eşiniz de biliyordur annesinin ne kadar sorunlu olduğunu ama bunlar gerçekten büyük sorunlarsa, kabullenmek zor geliyordur. Küçük şeyler olsa, o da söylerdi bence, annemde şöyle şöyle diye... Düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz elbette ama kullandığınız dil önemli. Eleştirip, küçük görür gibi değil de, tarafsız bir analiz yapıyor gibi anlatırsanız, daha tepkisiz yaklaşabilir.

Eşim annesi hakkında gerçek düşüncelerimi bilir ama kendisi de ben söylemeden söylüyor zaten aynı şeyleri. Çok iyi bir insandır esasen ama feci boğucu özellikleri var. Öyle büyük sorunlarımız olmuyor haliyle.

Tabiki söylemem.
Zaten öyle kötü bir kaynana sayılmaz(genele bakınca iyi bile sayılır aslında)

Ben de söylerim ama çok abartmamak lazım. Ilk evlendiğimiz zamanlarda sadece kaynanam değil bütün ailesi ile ilgili düşüncelerimi sık sık söylüyordum başta bana hak veriyordu ama zamanla üzüldü, bunaldı sanırım onları korumaya başladı. Bu sefer a desem ben kötü oldum haklı da olsam konuşturmadı. Sonra baktım böyle olmayacak pek konuşmadım onlarla ilgili. Şimdi yine söylüyorum ama pek uzatmıyorum ve arada da iyi huylarından bahsediyorum, övüyorum filan. Tabi bu zor oluyor pek iyi huyları olmadığı için ama ne yapacaksın işte.

Hep söylerim o bana gurbette anne olsaydı ben de ona evlat olurdum ki ilk başta gerçekten bu şekilde yaklasmistim. Sonra o kayınvalide olmayı seçti ben de gelin oldum.
Yaşadığım sıkıntıları özet geçecek olursam sezeryanim sekiz saat kadar gecikince basımda burada yaşlı insanları bekletiyorlar diye söylenmesi, eltinin doktoruna gitmedin deyip bana fırça atip on altı tansiyonla ameliyata girmeme sebep olması, doğumdan sonra çocuğu yikamayalim diye anneme bağırması, esimi anneme karşı kışkırtması ( güya annem ona emir veriyormus), kısaca lohusaligimi bana zehir etmesi ve o halimle kucağımda parmak kadar çocukla onun evime soktuğu fitnelerle uğraşmam.
Bu duruma kendimce tepkimi koydum iki yıl geçti aramam sormam, ayda bir defa çocuğu gorsun diye götürür mümkün olduğunca az sohbet eder donerim.
Bu insan sıkıntılı bir insan çünkü yanında bir tek akraba eş dost komşu gormedim. Neredeyse beş yıl oldu her lafinda gelinleri kötü ( erkek kardeşlerinin eşleri) ,dunurleri kötü, komşuların hepsiyle kavgalı, eltimin annesinin arkasından da konusur, benim anneme yaptıkları malum.
Bugün musluğu bozulmuş eşim gitti tamir etti. Geldi diyor ki iste evine bir tadilat lazım ama o komşularla zor annemin komşuları çok kotu. Bunu surekli söylüyor. Ben de bu sefer dayanamadım. Dedim ki senin annen başka bir yere de tasinsa kavga edecek birini bulur. Bir insan bir apartman dolusu insanla dükkanına varıncaya kadar kavgalı olabilir mi yani böyle bir durum varsa dönsün kendine baksın dedim. İnanılmaz bozuldu iste kaynanan ya göm hemen falan dedi. Muhtemelen birkaç gün de konuşmaz benimle. Ne yapayım gerçek dusuncemi soylemeyeyim mi? Kendimi tutmaya çalışıyorum ara ara bu şekilde patliyorum. Biliyorum konusmasam daha iyi ama bir yerden sonra dayanamıyorum. Siz bu durumlarda nasil davraniyorsunuz?
Yahu ben bunun 1/1000 ini söylesem eşim benimle 1 ay konuşmaz :))) Ama bence çok iyi yapmışsınız. Söyleyince de kötüsünüz söylemeyince de nasıl olsa..

Herkes hakkında düşündüğüm ne varsa dan diye söylerim..
Eski yeni patronum kayın,kaynana,elti,anne ,baba,arkadaş hiç farketmez ..
Benim aklım ermez öyle ayyy kocisime demeyim de benden soğumasın,alttan alttan laf i sokayim da annesini bilsin falan ..

Ben 17 yıllık evliyim kv ile çok ama çok iyi geçiniriz muhteşem ikiliyiz. Ama sorunumuz olsa ilk önce kendisi ile daha sonra eşimle konuşabilirdim

Ben de söylerim ama çok abartmamak lazım. Ilk evlendiğimiz zamanlarda sadece kaynanam değil bütün ailesi ile ilgili düşüncelerimi sık sık söylüyordum başta bana hak veriyordu ama zamanla üzüldü, bunaldı sanırım onları korumaya başladı. Bu sefer a desem ben kötü oldum haklı da olsam konuşturmadı. Sonra baktım böyle olmayacak pek konuşmadım onlarla ilgili. Şimdi yine söylüyorum ama pek uzatmıyorum ve arada da iyi huylarından bahsediyorum, övüyorum filan. Tabi bu zor oluyor pek iyi huyları olmadığı için ama ne yapacaksın işte.
Bu konuda benzer süreçten geçmişiz. Ben de başta sakınmadan söylerdim baktım eşim ses etmiyor ama ilerleyen süreçte laf ettirmemeye başladı. Bu sefer ufacık bir şey desen bile onlar benim ailem oluyor. Rahatsız olduğum şeyleri biraz yumuşatarak söyleme yoluna gidiyorum .Ha sonuç çok değişmedi ama neyse.

Aklımdan yüz şey geçerken ben bir söylüyorum :)

Ben söylesem de kötüyüm söylemesem de kötüyüm. Artık söylüyorum ne düşünüyorsam, nasılsa hep kötüyüm ;)

Soyluyorum cunku politik olamiyorum sinside olamiyorum:)

Back
X