• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinize hergün kahvaltı hazırlıyor musunuz?

Merhaba Arkadaşlar yeni bebeğim oldu. eşime bu aralar kahvaltı hazırlayamıyorum o yüzden. eşimde beni artık düşünmüyomusun diyo bana. siz ne diyosunuz. çocuk olması kahvaltı hazırlamamak için yeterli bi neden mi. yoksa eşim haklımı gerçekten..

Valla canim benim esim 5:30da gidiyo o vakitte kalkamam
hos gelki 7:30da da giderdi yine hazirlamazdimm....

Ama esim pazar gunleri hazirlar benide kaldirir:p

Son düzenleyen: Moderatör:
bu bir görev değil, ikramdır.. farkına varmalılar.. eşiniz ilgi istiyor sanırım ama düşünceli olması anlaması lazım biraz. üstelik yardım etmesi gerek, durumunuz yorucu...
ama bunun dışında kişilere, düşüncelere, bakış açılarına göre değişiyor sanırım bu işler..
karşında anlayışlı biri varsa yapsan da yapmasan da pek sorun olmaz, kendi de hazırlar, ya da sen her zaman hazırlayıp bi dönem gelir hazırlamasan ya da hazırlayamasan dert yapmaz, evli değilim emin olamam ama ben öyle birine elimden geldiğince hazırlamak isterim sanırım, kıymet bilir çünkü, ve aşık olduğum adama yapmak hoşuma gidebilir.. bir sorunum yoksa özellikle evdeysem. görev olarak değil de ilgi olarak görüyorsa kötü bir şey sayılmaz..
ama anlayışlı olmayacağını alışıp şımaracağını düşündüğüm biri varsa bunu ayarlamaya çalışmak lazım. görev olarak görmemeli. çalışsam da çalışmasam da bunları benim görevim olarak düşünen bir erkek çok sinirimi bozar.
genel olarak erkek de ev işlerine olabildiğince elini atsa daha iyi olur tabi.. özellikle bayan da çalışıyorsa.
eski erkek arkadaşım bana kadının görevi bunlar, çalışmanı da istemem ama çalışırsan da bir şey demem, yardım etmeye çalışırım dedi ama biraz gönülsüz gibiydi sanki. (ben de bilmem yemek falan, yapmazsın sen dedi..) öyle bir tepem attı ki.. evinde oturan çocuğa bakan evi çekip çeviren ona evimin direği diyecek ondan biraz korkacak bir eş istiyordu. bunu da söyledi. nuh diyor peygamber demiyor, anlatamıyordum. "kadının sorumluluğu, kadının görevi". istesem yaparım elbet, biliyorum, öğrenilir. ama bana böyle dersen, bu düşünce şekliyle yaklaşırsan yapacağım varsa da yapmam, içimden gelmez dedim. ve ben yapmasam nolacak dediğimde evi pislik götürür dedi :) iyi ki eski de kaldı valla, bitmesindeki tek neden değil ama olsun konuşmak lazım bunları da.

Son düzenleme:
8 yıllık evliyim kahvaltı benim için çok önemli.Evliyken üniversiteyi okudum 7,30 da evden çıkıyorduk ben erken kalkıp mutlaka hazırladım.Eşim ben hastaysam ya da yorgunsam hazırlamıştır kahvaltı.Üniversite bitti bebeğim olduktan sonra biraz ara verdim kahvaltı hazırlamaya.Eşim illa hazırla demedi bazen not bırakırdı çok tatlı uyuyorsunuz kızımla kıyamadım uyandırmaya diye.Senin eşin de bir müddet anlayış göstersin ya da kendi hazırlasın zor bir şey değil.Şu an çalışmıyorum,çalışınca da fark etmez mutlaka hazırlarım.Sabah kalkınca ilk işim elimi yüzümü yıkarım sonra hemen kahvaltımı hazırlarım.Kızım,eşim ve benim yaptığım kahvaltının tadı başka.kızım şu an 4 yaşında onun kahvaltısı hele çok önemli benim için ev sütü içmeli,köy yumurtası yemeli.Kreşe kahvaltı yaptırıp öyle gönderiyorum.Sonuçta kreşte hazır süt,hazır tereyağ,çiftlik yumurtası.

Evli değilim ama evli olsam da bebeğim olsa da çalışsamda kahvaltı hazırlardım. Buraya yazılacak kadar zor birşey istememiş eşiniz sizden neden bu kadar büyütüyorsunuzki? Ki siz çalışmayan bir bayansınız 10 dakikanızı ayırıp eşinizin gönlünü yapabilirsiniz zira ilgi istiyor sizden

Bence eşin kendini ihmal edilmiş gibi hissediyor kahvaltı bahane,bizdede böyle bir durum olmuştu 7yıl iki kişilik bir aileydik bütün ilgim sevgim eşimeydi sonra oğlum olunca ilk başta bütün düzenimiz bozuldu eşime anca boş zamanımda(genelde olmuyor ama:)) ilgi gösterebildim oda biraz sitem etmişti
Hani erkekler çocuk gibi öyle dıyorlarsa çok doğru bebek olunca artık onları sevmiyoruz ilgilenmiycez zannediyorlar herhalde? Ilgi istediklerini hepsi farklı şekilde anlatmaya çalışıyor
Bebişinizle düzenini bir oturdun herşey düzelecek....

Merhaba Arkadaşlar yeni bebeğim oldu. eşime bu aralar kahvaltı hazırlayamıyorum o yüzden. eşimde beni artık düşünmüyomusun diyo bana. siz ne diyosunuz. çocuk olması kahvaltı hazırlamamak için yeterli bi neden mi. yoksa eşim haklımı gerçekten..

hep aynı şeyler....demek ki hepsi aynı bunların...kahvaltısını hazırlarsın.başka bişeyi unutursun.yine bir eksik bulur yine bulur...

Birde şu "acıkınca gitsin hazırlasın, o hazırla ben yerim" tarzı eşinden bahseden kadınlarıda anlamıyorum
Acaba eşleri "para lazımza gitsin çalışsın, O çalışıyor ben yiyiyorum oooh ne güzel, ne ihtiyacı varsa kendi yapsın......" Diye kendilerinden bahsetseler ne hissederler acaba?
Benim çevremde var mesela kadın çalışıyor kendini dünyanın merkezi zannediyor,kendine bir saygı bir saygı eşe gelince çok istiyorsa yapsın, yapmak zorunda vs.tarzı konuşmalar halbuki çevresine bir baksa Ona kendinden başka saygı duyan yok nasıl bir ego anlamıyorum :/

çalışıyor musun bilmiyorum. çalışan bir bayan değilsen hazırlaman gerekiyor tabii ki. çünkü ev hanımının işi evi oluyor o zaman, eşin maddi olarak evin sorumluluğunu alıyorsa ev içindeki yükümlülükleri de kadının yapması lazım.
ama çalışıyorsan o yükü ikiniz eşit paylaştığınız için hazırlamasan da olur bir de vakti olmaz insanın sabah sabah

Cumartesi pazar hariç hazırlamam istemiyor çünkü işyerinde yapıyor hatta yataktan bile çıkmıyorum :27: beni öper işe gider sevdicegim :16:

Ne kadar abartılmış. Anladığım kadarıyla eşin anlayışsız değil. İlla kalk hazırla gibi bir derdi yok. Onun ilgi anlayışı bu şekilde demek ki ve ilgi istiyor. Ben evli değilim çalışıyorum da ama hazırlamak isterim eşime. Zorunluluktan değil aç gitsin, dışarıda saçma sapan şeyler yesin istemem. Doğru bu bir ikramdır, sevaptır da. Biraz fedakarlık yapmak lazım bence. Kendini iyi hissettiğinde hazırla, yorgun olduğunda da açıkla durumu güzel bir dille bence. Sorun yapmayın boşuna.

Sahsen bende esime kahvalti hazirlayamiyorum malesef. :31:
Cok istiyorum sabahlari beraber kahvalti yapalim oyle gitsin diye ama olmuyor bir turlu.
Uyku daha tatli geliyor...

Ilk evlendigimiz zamanlarda, bende calistigim icin evden alel acele cikiyorduk.
Bazen kahvalti ettigimiz oluyordu ama bir turlu duzene oturtamamistik.

Nisan ayindan beri evdeyim, artik ev hanimi oldum.
Fakat gel gor ki yine kahvalti hazirlayamiyorum.
Bunca zamandir evdeyim kahvalti hazirladigim gunler bir elin 5 parmagini gecmez sanirim... :31:

Esim bu konuda hic sorun yaratmadi, zaten haftasonlari birlikte hazirlariz kahvaltiyi genelde.
O sevdigi seyleri pisirir, ben sevdiklerimi hazirlarim... Bazi haftasonlarinda o hazirlar beni uyandirir.
Bazi haftasonlarinda ise o uzanir dinlenir ben hazirlarim... Yani o gunku psikolojimize gore hareket ediyoruz...
Ama kahvalti konusu hic bizim icin bir sorun haline gelmedi...

Son düzenleme:
Ev hanımı olan bi'bayanın -bence- en azından kalkıp işe giden "sevdiği adama" kahvaltı hazırlaması daha uygun.

-Şahsen ben evlensem ve ev hanımı olsam üşenmez kalkıp hazırlar, o gidince geri yatağıma döner öğlene kadar uyurum aç aç gönderemem ki o adam da gezmeye gitmiyo neticede.

-İkimiz de çalışıyosak aynı anda gireriz sabah mutfağa ya da kahvaltı yapmayız.

-Bebeğim mi oldu orda dursun anlayış göstersin:37:

Yani açıkcası kimse üstüne alınmasın genelleme yapıyorum ama çocuksuz ve ev hanımı olup -aa neden ben hazırlıyomuşum az yesin de uşak tutsun gitsin kendi hazırlasın hıh! mantığını garip buluyorum. Ki bana göre de bi'önemseme göstergesidir bu nasıl onlar pazar kahvaltısını hazırlayınca hoşunuza gidiyo onların da haftaiçi uykulu gözlerle yataktan kalkıp masaya bi'peynir, zeytin koyup -bitanem hadi kahvaltı hazır demeniz hoşuna gidiyo-dur.

Ev hanımı olan bi'bayanın -bence- en azından kalkıp işe giden "sevdiği adama" kahvaltı hazırlaması daha uygun.

-Şahsen ben evlensem ve ev hanımı olsam üşenmez kalkıp hazırlar, o gidince geri yatağıma döner öğlene kadar uyurum aç aç gönderemem ki o adam da gezmeye gitmiyo neticede.

-İkimiz de çalışıyosak aynı anda gireriz sabah mutfağa ya da kahvaltı yapmayız.

-Bebeğim mi oldu orda dursun anlayış göstersin:37:

Yani açıkcası kimse üstüne alınmasın genelleme yapıyorum ama çocuksuz ve ev hanımı olup -aa neden ben hazırlıyomuşum az yesin de uşak tutsun gitsin kendi hazırlasın hıh! mantığını garip buluyorum. Ki bana göre de bi'önemseme göstergesidir bu nasıl onlar pazar kahvaltısını hazırlayınca hoşunuza gidiyo onların da haftaiçi uykulu gözlerle yataktan kalkıp masaya bi'peynir, zeytin koyup -bitanem hadi kahvaltı hazır demeniz hoşuna gidiyo-dur.

canı gönülden katıldım sana canm :40: Çalışan bayanları anlarım yani sonuçta yoruluyorlar falan birlikte girip hazırlayabilirler yada arada erkek arada bayan hazırlayabilir ama ev hanımı olup sabah eşi işe giderken totoyu devirip yatan bi hayırlı işler demeden kahvaltı hazırlamadan yollayan ve bunada hiçde mecbur değilim hazırlamaya diye eke eke konuşanlara kıl tüy oluyorum yan o adam keyfindenmi gidiyo sabahın köründe sana para kazanacak :ssz:
Benim evliliğim nerdeyse 6 . yılını dolduracak 3-4 gün ancak hazırlamamışımdır eşimin kahvaltısını üstelik sabah 5 de gittiği günler bile oldu kalkıp hazırlarım kahvaltıyı yarım saatte yer gider işe öper uğurlarım eşimi işine sonrada yatarım ister öğlene kadar ister akşama kadar.
Haftasonları ise o hazırlar kahvaltıyı beni kaldırır :nazar: Doğum yaptıkdan sonrada aynı şekilde yaptım hiçde gocunmadım valla sevdiğim adama sabah uykumdan yarım saat vermişim çok mu:16::16:

Son düzenleme:
Benim eşim işe giderken sabahları evde kahvaltı yapmaz.
Önceleri istemiyorum derdi , bir süre sonra olabilir diyince hazırlamaya başladım.
Bu kez de kilo alıyorum kahvaltı hazırlama artık dediğinden hazırlamıyorum.

Ben çalışıyorum. eşimi kahvaltisiz göndermedim hiç işe. Biraz geleneksel düşünüyorum sanırım. Kadının kocasına kahvaltı hazırlayıp kapıdan yolcu etmesi arkasından bi dua okuması, akşam geldiğinde onu kapıda güleryüzle karşılaması bana çok hoş geliyor. Aile olduğumuzu hissediyorum, cok severek yapıyorum. Ve çalışmayan kadının kocasını ugurlamamasi bana tembellik geliyor kusura bakmasinlar.
Çocuk varsa gece uyumuyorsa o zaman durum değişir.

kızım doğduğunda yaklaşık 6 ay kadar kahvaltı/akşam yemeği hazırlayamadım...eşim sağolsun kimi zaman tost yaptı bize,kimi zaman kendi hazırladı,çoğu kez de dışarıdan söyledi,10 yıllık evliliğim boyunca da sabahları işe giderken de 1 kez olsun benden kahvaltı istemedi garibim:16:

benim de sorunum bebek ve okul beni yoruyor akşam bebeği uyuturken uyuya kalıyorum çay demlesem de içemiyorum eşim tek içiyor her sabah 7 de kalk kahvaltı hazırla bebeği hazırla hazırlan okula git o dersten o derse koş sınavlara çalış ev işi bebek bakımı akşam yığılıyorum

zor olmuyor mu okul ev bebek :26:

Evliligimizin ilk zamanlarında kahvalti hazırlardım. Ancak esim sabah erken saatte bir seyler yiyemiyor, bir de uyku daha tatlı geliyor. Sonra bana hazirlama yazik oluyor dedi. Ama hafta sonları ya da tatillerde daima eksiksiz bir kahvaltı hazırlar oyle uyandiririm onu. Ailece kahvalti yapmayı cok seviyorum, hic de gocunmuyorum ayrica. Hafta içleri de sandvic hazirlar yanina koyarim. Bu onu çok mutlu ediyor. Aksattigim gunler de olmuyor degil ams hic sorun olmaz bu. Bu arada bu sene haric hep esimden daha yogun çalıştım, 3 yasini bitirmiş bir oglum var ve neredeyde 7 aylik hamileyim.

Back
X