• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinize hergün kahvaltı hazırlıyor musunuz?

eşim gibi haftanın 5 günü çalışmıyorum, çalışma saatlerim esnek ama o günlerde de şehir dışında oluyorum... dolayısıyla evde olduğum günlerde hamile kalmadan önce hazırlardım onunla uyanıp... son 1.5 aydır ancak evden çıkarken uyanabiliyorum, onda da kalkmama izin vermiyor zaten... ama hafta sonları top bende, yerinden kalkmaz :51: yıllarca yalnız yaşadığı ve annesiz bir evde yıllarını geçirdiği için beklentileri çok düşük sanırım, hiç lafını etmez yemeğin,temizliğin...

ben evli değilim şuan...çalışıyorum. ve kahvaltı benim için en önemli öğün, yapmadan çıkarsam böyle baygınlık geçirecek gibi oluyorum ve gözüm kararır. hazırlamasam da kendime çıkarken bir iki lokma tatlı bişey atarım ağzıma öyle çıkarım.iş yerinde de poğaçası açması artık ne alırsak yaparız ama çok sık değil, çünkü zararlı.

nişanlım da evden kahvaltı yapmadan çıkıyor, hemen iştahım olmuyor diyor. ben de işe ondan 1 saate yakın erken gidiyorum. evlenince ben kendime hazırlıcam o da bana eşlik eder diye düşünüyorum :)

Çalışırken ikimizde erken ise gittiğimiz için hiç hazirlamazdim sadece cumartesi pazar hazırlıyordum :) şimdi ise hergün hazırlıyorum esim evden çalışıyor bazı günler gidiyor ise gttigi günler erken gittigi için kendi yapmak istemiyor yapmadan gidiyor bende çogu zaman kapıdan yolcu etmek icin bile uyanamiyorum.ama annem yıllarca hepimizin gidiş saatleri ayrıydı kahvaltı hazrlardi ayrı ayri.. eskilerde bu daha farklı bir durum..esim o gun evden çalışıcaksa rapor için isyerine gitmeyecekse hazirliyorum :)bazen yardım.ediyor bazen yoğunluktan wc ye bile gidemiyor.

bebeğin kaç aylık bilmiyorum
ama eşin sanırım azıcık ilgi bekliyor aslında
bebek gelince erkekler kendini ikinci plana atılmış hissedebiliyorlar hatta dışlanmış
kendi çocuğu da olsa evde yeni biri var ve herkesin tüm ilgisi onda
erkeklerin çoğu bu konuda çocuk gibi
eşin çocuk geldi pabucum dama atıldı dye düşünüyor muhtemelen
önceden yaptığın şeyi yapmadığın için
çocuğum yok bilemem ama etrafımdakilerden gördüğüm bu
zaten eşin ilgi beklediğini belirtmiş
bir süre kahvaltısını hazırla istersen biliyorum zor ama
eşin kendisinin ikinci plana atıldığını düşünmesin
kendini onun yerine koy
eşinin hep senin etrafında dönerken birden kendi kanından da olsa başkası ile daha çok ilgilendiğini
eşin de şu an aynen öyle hissediyor
hoşgör onu onlar da kocaman çocuklar
bir sre sonra canım seni çok e-seviyorum ama beceremiyorum yoruluyorum
akşamdan çaydanlığı hazırlasam sana tost da yapıp dolaba koysam sen yapar mısın diyiverirsin
o zaman çok da sorun olmayabilir

ama asıl sorunun cavbını da söyleyeyim
ben geleneksel kadın erkek rolerine inanmam
kadının görevidir ev işi diye düşünmem
eşim kahvaltı yapmaz zaten
ben de çalışıyorum ama yapmadığından hazırlamadım hiç
pazarları da bazen o hazırlar bazen ben bazen de birlikte hazırlarız

herkesin aile yapısı ve rolleri farklı
senin ailende kahvaltıları sen hazırlıyorsun başkasında kime denk gelirse
burada bunlar önemli değil bence de önemli olan eşinin senden ilgi beklemesi
bütün ilgi bebeğe gidiyor diye kendini yanlız hissetmiş
erkekler bazen ne kadar çocuk olabiliyor değil mi:16:

Biz bebekten önce kahvaltı yapmazdık hafta içi, ikimizde çalışıyoruz uyku daha tatlı geliyordu.

Ama şimdi kızımızın da bizimle kahvaltı yapması gerekiyor o yüzden hafta içi eşim hafta sonu pazar günleri de ben hazırlarım kahvaltıyı. Çünkü ben aklam yemeğini yapıyorum ve gece son sütünü ben verdiğim için kızıma daha geç uyuyorum. Eşim de sabah kaldırıyor. Kahvaltıyı hazırlıyor.

Şimdi bebek küçük olduğundan çok düzenli uyuyamıyorsundur ama bir süre sonra bebek de kahvaltı yapmaya başlayınca hazırlaman gerekecek.

hafta içi yalandanda olsa kahvaltı ediyoruz zaten sabah sabah çok bişey yenmiyo ama ben aç kalınca midem bulanıyo eşiminde faranjitini coşturuyo en azından ayılmak adına Allah ne verdiyse yiyoruz haftasonu daha mükellef sofralar kuruyoruz genelde birlikte hazırlıyoruz ya da ben hazırladıysam o topluyo
cnm maaşallah... en güzeli..
bebeğinin cinsiyetini öğrendin mi.. merak ettim :49:

Biz kadınların görevlerini neresi belirliyor? Böyle bir mecra var mı merak ediyorum gerçekten, ben çalışan bir kadınım ki çalışmıyor olsam da bu değişmezdi, sabah kuzularımı hazırlarken bir yandan da beyfendinin kahvaltısını düşünmem beklenemez, böyle bir anlayışta olan koca da benim yanımda duramaz zaten. Ya ben bir işin ucundan tutarken oda başka bir işe bakacak ya da ne buluyorsa onunla yetinecek... Bu tamamen algı meselesi ile alakalı, temizlik, ev işleri, kahvaltı, iş hayatı derken kadının adı nerede? Siz tüm gün koşturup akşam birde evde yemek için çırpınırken adam köşe sehpası gibi oturuyorsa tv karşısında ne anladım bu evlilikten ben? Buyursun ben yemek yaparken oda bir zahmet ya salatayı yapsın sofraya da iki tabak koyuversin.

Siz tüm gün koşturup akşam birde evde yemek için çırpınırken adam köşe sehpası gibi oturuyorsa tv karşısında ne anladım bu evlilikten ben?

Çok güldüm bu yorumunuza, benımki de bazen aynen kose sehpası gıbı duruyor ama ben laf soyleye soyleye yaptırıyorum ona iş

biz eşimle sadece haftasonları kahvaltı yapar(dık).
artık haftasonları benim dersanem olduğu için dışardan poğaça vs alıp,dersanenin kantininde kahvaltı ediyoruz,ne romantik değil mi :27:
dersanem olmadan önce haftasonları birlikte kahvaltı hazırlardık,ben patatesleri soyardım o kızartırdı :31:
ne günlerdi....
haftaiçi ise eşim kahvaltı yapmıyor.
bunun bir çok nedeni var,
1)sabah mahmurluğu oluyor,canı istemiyor
2)fazladan uyumanın faydası ona göre daha yüksek,
3)erkenden işe gidiyor,
4)yıllardır sabah kahvaltısı yapma alışkanlığı olmamış(haftaiçi)
5)eşim ağzına zeytin,peynir,yumurta(genellersek kahvaltılık) sürmüyor!tek yediği şey patates kızartması ve tost.bu da sabah sabah çok uğraştırıcı olduğundan ne kendi istiyor ne de bana yaptırıyor.
ama her öğlen yemeğe eve gelir işi yakın olduğu için,öğle yemeğini birlikte yemiş oluruz.

size gelirsem,öncelikle yavrunuzu Allah bağışlasın :nazar:
eşinizin size karşı eskisinden de anlayışlı olması lazım.
ev hanımı veya çalışıyor olmanız ayrımına gitmiyorum,zira evlat yetiştirmek(her manada),
tüm çalışmaya bedeldir,dinlenmek,anlayış görmek en büyük hakkınız.
bunu eşinize söyleyin.
fakat sizde hazırlamak isteyipte zaman bulamadığınızdan dert yanıyorsanız arkadaşların önerileri güzel,
akşamdan sandviç vs yapabilirsiniz.

Bence esinin derdi kahvalti degil..yeni bir bebek geldi vutun ilgi ona gitti..simdi hayati kahvalti gibi kucuk seylerden baslayarak degisti..yankis yorumluyor..bana yardim edermisin bebegimize alismamiz lagzim falan de..

evet galiba hazırlamam gerek.. bebişim gün içinde uyuması oluyor bende o arada dinleniyorum. eşim öyle değil tabiki..
sanırım sorun bende...

ben esimi kahvaltisiz ise yollayamam. gorev gibi gormuyorum asla o ise ac giderse ben vicdan azabi cekerim. ogleye kadar ac kalir simit falanda satillmiyor fabrikasinda. deri sanayi bolgesinde oldugu icin hicbisey yok. mutlaka kahvalti sini vrririm zorla tikistiririm hatta. onu cok seviyorum ve simardiginida dusunmedim hic. oda beni cok dusunur kiyamam ben kocama. bebegim oldugunda da insallah yine hazirlarim katiyyen usenmem.

Kocasına fazla ilgi gösteren bir eşsiniz sanıyorum. Çocuk olunca kendisine olan ilginin azalmasına içerlemiş ve bundan yakınmalar başlamış. Elbette her gün eşinize kahvaltı hazırlamanızda bir sakınca yok. Ancak bunu yapmak zorunda olduğunuz için değil, istediğiniz için yaptığınızı eşinize öncelikle belirtmeniz gerek.

Ona göre, her koşulda sizin ona dört dörtlük davranmanız gerekiyorsa, o bunu neden yapamıyor?. Bu cevaplanması, özellikle eşinizin cevaplaması gereken bir soru. Her şeyi karşı taraftan beklemek ve istemek büyük yanlış. Hayatın müşterek olduğu ve geçirdiğiniz bu dönemlerin o müşterek dönemlere rast gelmesi gerektiğini ona anlatmalısınız.

Baktınız yine yakınıyor, ama bir şey yaptığı yok. Bebeğinizin emziklerinden birini verin ağzına, sussun. :)

Sevgilerimle..

Bence kendisi hazırlamaya başlasın :ssz:

Benim eşim bir süre işsiz kaldı, önemli bir sınava çalıştı. O süreçte de bana nerdeyse haftaiçi her gün kahvaltı hazırladı :16:
Haftasonları bendendi. öyle gelişigüzel kahvaltılar da hazırlamazdı.
Şimdi ise başladı. Artık nasıl olacak merak ediyorum, sanırım birlikte hazırlıcaz :38:

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlarım.. eşim direkt benle paylaştı ilginin sanki azaldığını, için nasıl el veriyor beni aç yollamaya dedi.. evet. sanırım üşenmişim.. ama asla kasıtlı değil. öyle uykusuz kalıyorum ki..

ALLAH a emanet olunuz..

Kocasına fazla ilgi gösteren bir eşsiniz sanıyorum. Çocuk olunca kendisine olan ilginin azalmasına içerlemiş ve bundan yakınmalar başlamış. Elbette her gün eşinize kahvaltı hazırlamanızda bir sakınca yok. Ancak bunu yapmak zorunda olduğunuz için değil, istediğiniz için yaptığınızı eşinize öncelikle belirtmeniz gerek.

Ona göre, her koşulda sizin ona dört dörtlük davranmanız gerekiyorsa, o bunu neden yapamıyor?. Bu cevaplanması, özellikle eşinizin cevaplaması gereken bir soru. Her şeyi karşı taraftan beklemek ve istemek büyük yanlış. Hayatın müşterek olduğu ve geçirdiğiniz bu dönemlerin o müşterek dönemlere rast gelmesi gerektiğini ona anlatmalısınız.

Baktınız yine yakınıyor, ama bir şey yaptığı yok. Bebeğinizin emziklerinden birini verin ağzına, sussun. :)

Sevgilerimle..

Çok güzel bir cevap. İnsan mecbur hissettiğinden değil istediğinden yapmalı.

Ayrıca bebekleri kıskanan kocaları da anlamıyorum. benimki ne olur bilemicem ama ben onu eşim diye seçtim. Çocuğum diye değil. Bana hayat arkadaşlığı yapsın diye evlendim çocuk gibi ilgi istesin diye değil. Erkek gibi ilgi isterse ne ala. O ne ya. Ben de ona eş olayım, hayat arkadaşı olayım, dert ortağı olayım isterim. Annesi değil.

Ben çalışan bir bayanım ve her 06:30 da kalkar makyajımı saçımı falan yapar kahvaltımı hazırlar eşimi öyle kaldırırım.. Birlikte kahvaltı yapar öyle işe gideriz.. 19 aylık evliyim 1-2 sefer dışında eşimde kendimde kahvaltı yapmadan gitmedik.. Ben annemden böyle gördüm böylede devam ettiriyorum bende kahvaltı önemli :34:

Bekarkende kahvaltısız gitmişliğim nadirdir.toplasan 5-10 kere anca,
o da hastane işim varsa ve kan verceksem aç gitmem gerekliyse vs...
Evlendikten sonrada alışkanlık oldu sanırım.biraz erken kalkıp kahvaltı hazırlıyorum.
çalıştığımız için kahvaltı yapmadan gitsek her gün iş yerinde simit,poğaça yemek biraz sağlıksız oluyor.
Onun dışında doğum iznimde işe gitmediğim aylarda da, uykusuz da olsam, eşimi kahvaltısız göndermedim.
Aynı şekilde bende annemde gördüğüm için sanırım,alışkanlık yaptı.

Merhaba Arkadaşlar yeni bebeğim oldu. eşime bu aralar kahvaltı hazırlayamıyorum o yüzden. eşimde beni artık düşünmüyomusun diyo bana. siz ne diyosunuz. çocuk olması kahvaltı hazırlamamak için yeterli bi neden mi. yoksa eşim haklımı gerçekten..

Arkadasim sen emzirmektn vakit bulmn cok zor erken kalk dese eee halin yok,uykusuzsun zaten... Benim 23 aylik bir kizim ve 3 aylik oglum var esim hazirlr hftasonuysa isi varsa erkn cikacaksa faln yemez sorun etmez ztn yemekle pek arasi yktur.ben uzulurum zmn zmn cook iyi hazirlanamadigim icin.o da bi buyutelim ilerde guzel zmnlar olacak der....esin belki kiskandi ilgiyi cogu erkekte olur bu.soyle. Bir 5 ay kdr sabretsin hersey yoluna girecek .sende krndini sikma sutun vs gitmesin.

Back
X