• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinize hertürlü hizmeti yapar mısınız?

Seve seve yaparım elbette Sevdiğim adam hayatımın anlamı..Ama sigarami getir suyumu getir kumandamı getir bunlar böyle şeyler hiç olmadı..ayaklarını da hiç yıkamadım :9::9::9::9:

Ama eşimin sevdiği şeyleri yapmaya bayılırım ben bunları hizmet olarak görmem..Hiç böyle düşünmemiştim..meSEla Eşim sütlü tatlıları çok sever o söylemeden seve seve yaparım elimle de yediririm benim sıpa durursa tabi =))) hiç de gocunmam hizmet die de adlandırmam..Bu aralar genelde o bana yardım eder bebeğimiz 3. ayına girmek üzere herşeyi yetiştiremiyorum dolasıyla..

Her tür hizmetini yapmam eşimin......Ben eşimin hizmetçisi değil,eşiyim,karısıyım ,çocuklarının annesi,sevdiği,aşık olduğu kadınım...Evde vakit bulup ta birşeyler yapıyorsam onu sevdiğim için yapıyorumdur......O da aynı şekilde tabiiki..Birbirimizin ayak işlerini yapalım diye evlenmedik....

İşte evliliğin anlamını anlatan harika bir yorum:71:

hangi devirde yaşıyoruz ya. eli ayağı tutuyor hizmetcimi aldı eş mi aldı. bence onu bi düşünmeli o bayan. Eğer hizmetci olarak görüyorsa kendini varsın yapsın o zaman belki maasada bağlar kocası :D
ha bu arada cok güldüm yorumlara Allah iyiliğinizi versin :D :66:

Büyük konuşmak istemem.Bu açık kapı bırakmak değil istemediğim şey başıma gelmesin diye. =)
Herkesin eli ayağı tutuyor.Hastalık olur hoşluk olur zaten o zaman söyletmezsin bile ama normal zamanlarda hizmetçi gibi ne o öyle.Hele ki seninle niye evlenmiş mantığı kadar asalakça bir şey olamaz.Hayatı paylaşmak için evlilik yapılır.Onlar paylaşım denen şeyi farklı yorumlamışlar.​

aynen ya bende öyleyim herşeyini yaprım ama sigaradır zart zurt falan nadir yaparım hani çok rahatsa yerinden kalkmak istemezse kumandayı suyu falan uzatırım öyle yani onun dışında her işini kendisi yapar ütüsünübile ben yapmıcam dedimmi kendisi yapar canım beni ya ee bütün gün iki çocukla ben uğraşıyorum evde evişi o bu çocuklar derken zaten epey yoruluyorum arada birde ütüsünü kendi yapsın canım hiç gocunmaz maşallah benim aşkıma:70:

Her türlü hizmetini yapmam.
Yapmaktan zevk duydugum, adını hızmet olarak adlandırmadıgım, gonlumden gecenı yaparım.
Oda bana yapar, bırbırımızı mutlu etmek hosumuza gıdıyor.

hangi devirde yaşıyoruz gibi bir cümle kullanmaktan çok 1400 sene öncesinde bize örnek olan PEYGAMBERİM kendi söküğünü dikip, evin önünü süpürürken

ve şimdiki zamanın erkkelerinden çok bayanları problemli bence :)

konu sahibine arkadaşı demiş ya seni dövse yeridir diye. gerçekten o arkadaşların hakkediyorlar. devam etsinler hizmetçiliğe :)

Ya çok komik eğer her hizmetini yaparsa kıymrti anlaşılırmış.. Her türlü hzmeti esirgemeyip, eşi tarafından aldatılan o kadar çok kadı var ki. Hatta bence bir süre sonra adam onu evde bir hizmetçiymiş gibi görüyor, o aşık olduğu kadın gitmiş gibi görebiliyor ve yeni arayışlara da girebiliyor bunlar olan şeyler. Bazen evişlerinden, herşeye yetişmekten kendine bakamıyor insan sonra ne olutor bakımlıya gidiliyor sen hizmet eden, öbürkü gönlünü hoş eden oluyor yeri geliyor seni boşuyor da onu alıyor. Baştan tavrınızı koyacaksınız ne demek öyle onu getir bunu getir ikimizde insanın kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Elbette ütüsünü, yemeğini eksik etmem ama her kişisel işini de yapmam. İş yapmamak için evleniyorlarsa evlenmesinler hizmetçi tutsunlar. Benim yengem mesela dayımın çoralarına kadar giydirir, çayının şekerini karıştırır felan öyle yanii. Dayım değerini biliyor elbette zaten yaita geçince daha rahat bırakıyor şimdi ama yengem yine de haftasonarı feln hiç oturmaz kadın. Şunu getir bunu getir. Diyoruz bizde sen alıştırdın yenge diye ama seviyor hizmeti. Maksat kıymet bilsin ama yine de kula kulluk etmeye herzaman karşıyım..

bizimki de tam tersi neredeyse!misafir yemeğe gelecekse veriyorum eline domatesi maydonozu yıkatıyorum doğratıyorum.ben koştururken onun ayağını uzatıp yatması gıcık eder beni!!yapsın.sevgili anneciği bir şey yaptırmamış yaaaa!!aslında hep bu annelerde suç.oğulları çok kıymetli.sonra da kızlar çekiyor onun sıkıntısını.çoğu şeyi ben öğrettim vallahi eşime.pazarı marketi bilmezdi eşim.balkon yıkamamış hayatında.valla bizim komşunun mühendis oğlu cam silerdi annesi için.:46::46:hepiciğini öğrendi şimdi.o kadar vahimdi durumumuz!!:52::52:

tabiki yapacak!! eşler yardımcı olacaklar.çorbayı karıştırması bile kar vallahi çalışan kadın için.tatlı tatlı söyleyince niye birlikte eğlenceli eğlenceli yapılmasın:16::16:yoksa ohooooo...ama akşamları kekini böreğini yaparım.çayını veririm, meyvesini soyarım, doğrarım,süsler püsler veririm.çatalla yer paşam.bazen nazlarım.ama her şey kararında...sen bakma arkadaşlarına onlar tatlı dille yaptırmasını bilmemişler kılıf uyduruyorlar köleliklerine.oldu olacak eşlerinin altlarına bez bağlasınlar!:60::60::60::60:

Madem ki evlilik = paylasim, sorsaydiniz arkadaslariniza, esleride onlara boyle 'hizmet' ediyorlarmi diye :19: Ediyorlarsa ayni boyut ve ayni sekilde (tabi!) o zaman sorun olmaz ilerde :68:
Ama hiç sanmiyorum, böyle bi adam varmiki bu dünyada...:37:

Allah el vermiş,ayak vermiş.Herşeyi kadın yapacak diye birşey yok.Zaten gelenekçi bakış açısıyla yetiştirilen annesinin kocaman çocuk olduğu halde hala ayakkabısını giydirmesi,yemeğini kaşıkla yedirmesi sonucu bu halinden uzaklaşamayan bir kısım erkekler olabilir.Ama bu doğru bir yetiştirme biçimi değil.Rica edilir getirilir.Ama sürekli hazırcılığın neresi güzel.Bu adam eline alışacak sonra sen hasta olacaksın,evden bir süre dışarda olacaksın ne sana ne de çocuğuna kısa süreliğine bile bakamaz.Sonuç olarakta hayatın müşterek kısmı da çöpe atılmış olur.Hem nerede saygı,sevgi.Kadının fedakârlığı en olağan durumda da mı olmalı? Bir bulaşık makinesi reklamı var.Çocuk çizdiği resmi gösteriyor.Babası hani annen diyor? Çocuk annem sürekli mutfakta bulaşık yıkıyor diyor? Kadınla erkek ailesiyle daha fazla vakit geçirmek için birbirlerine yardımcı olmalılar.Evlilik hayat arkadaşlığı ve aile kurmak,vatana millete güzel evlatlar yetiştirmek için yapılıyor.Sadece erkeklerin kişisel,fizilsel ihtiyaçlarını karşılamak için kadınlara teklif edilmiyor.Tamamen bir insanın ağzından ne çıkacağını beklemenin altında özgüven eksikliği yatıyor düşüncesindeyim.

Son düzenleme:
Kızlar zaten hizmetçisi mantığıyla büyütülüyorlar. Erkek rahatına bakar kız hem dersine çalışır hem de ev işi yapar. Bence bu anlayış artık yıkılmalı. Benim oğlum ve kızım olsa aynı ölçüde ev işi yaptırırım. İkisine de sorumluluk aldırarak, bana yardımcı büyütürüm. Bence Türk annelerindeki erkek çocuk sevgisi nedeniyle kızlar ezik ve itaatkar büyüyorlar. İşte asıl sorun bana göre bu!!

aynen bende böyle düşünüyorum arkadaşım..beni hizmetçi gibi kullanmasına izin veremem dedim arkdaşlara onlarda seni dövmediğne dua et dediler ya:53::53:
hastalık başka sağlık başka

gerek insanlıkları gerek zeka seviyeleri de yerlerdeymiş arkadaşlarınızın.
bence hemen arkadaşlığı kesin, öyle insanlarla arkadaş olmaktansa yalnızlık yeğdir. dövmediğine dua etmiş, Allah'ım büyüksün!

ay kızlar yazdıklarınız bi kitabı aklıma getirdi:1::1:

kkdelma93627.jpg

süpermen türk ve evli olsaydı, pelerinini bağlamak için annesi ve karısı yarış içinde olurdu:1::1:

Eklentiler

• $kkdelma93627.webp
    $kkdelma93627.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:
ay kızlar yazdıklarınız bi kitabı aklıma getirdi:1::1:

kkdelma93627.jpg

süpermen türk ve evli olsaydı, pelerinini bağlamak için annesi ve karısı yarış içinde olurdu:1::1:

hahahaha süpermiş chess. Ben de okuycam mutlaka. Sırtına da havlu koyardı kesin uçarken terlemesin diye :9::9:

hahahaha süpermiş chess. Ben de okuycam mutlaka. Sırtına da havlu koyardı kesin uçarken terlemesin diye :9::9:

aynen, varınca ara derdi sonra:1::1: kitabın kapağı konuyla ilgili ama içeriği konuyla ilgili değil canım:13:

Son düzenleme:
eşim ne kadar yorgun olsada hiç bana dememiştir su getirsene filan. kalkar içer. ama misal ben su içmeye gidiyorum der gitmişken banada su getirir misin o kadar da olur yani bende diyorum öle :D öbür türlü hareketleri yok ayrıcada olmamalı yani tuhafmış arkadaşlarınız biraz :)

hatta ben bazen üşengeçliğim tutuyor diyorum ayy canım meyve çekti ama hiç kalkmakta istemiyorum. eşim der ben getiririm otur sen der, kalkar hazırlar getirir, hatta keyfi yerindeyse meyve salatası bilem yapar :69:

kızlar evlendim ve buraya daha önce yazdığım cevabı gördüm.eşim sağolsun bazen yardımcı olur bazen de rica ederim yardımcı olur.ama ben hizmetçi değilim psikolojisine sahip olduğumdan bazen eşimin ricasını bile bana emir mi veriyor diye düşünüp moralimi bozduğum olmuyor değil.henüz yeni evliyim.ve yeni yeni alışıyorum.ama eşim her zaman anlayışlı,beni dinliyor.

peygamber efendimiz (S.A.V) bile kendi işini kendi yaparmış kimseye yük olmazmış.Az yesinler de hizmetçi tutsunlar kendilerine

Back
X