eşinize kahvaltı hazırlarmısınız?

evlendiğimiz günden beri hazırlardım ama şu son zamanlarda sabah erken kalkamaz, dolayısıyla da kahvaltı hazırlayamaz oldum. Ama sağ olsun dert etmedi bunu mevzu bile yapmadı. Ama bu benim içime dert oldu doğrusu. Bu sabah erken kalktım ve hazırlayabldim. O da çok mutlu oldu :)

Hafta arasi ne yazikki kahvalti yapmiyoruz herkes erken ise koyuluyor ama hafta sonu ikimizde mutfaga girer hazirlariz.
Süper sahanda yumurta yapar esim kendisi benim özel ascim olur

Eşimin şirketi sabah kahvaltısı veriyor zaten ben kahvaltı hazırlamıyorum.
Kaldı ki bu bizim aramızda bazı arkadaşların abarttığı gibi böyle devlet meselesi, kadınlık namusu falan da değil :)
Haftasonu uzun kahvaltılar yapıyoruz ,haftaiçi yapmadığımız için daha kıymetli oluyor galiba..

Aynen ben de hıc hazırlamadım gerek yok bosa dıyordu sımdı de evdeyım
tartısınca hemen bunu öne suruyor..Çunkı pazar da o kahvaltı hazırlıyor:)

malesef benim eşim cumartesi pazar benden erken uyandığı halde(öle alışmış 9 gibi kalkar en geç)yinede benden ister birgün de kahvaltı hazırlasın isterim nerdeeee erken kalkar yinede benden bekler uyansında kahvaltı hazırlasın die valla zoruma gidiyor kendimi hizmetçi gibi hissediyorum insanın içinden gelecek bazı şeyler.

biri 3 yaşında, diğeri 1,5 yaşında 2 çocuğum var...
gece 2 gibi oğlum kalkar süt ısıtırım ona... 3 gibi kızım süte kalkar... öle hemen uyumaz ama.. ayağımda bi yarım saat sallarım... 6 gibi ikinci sütünü içmek için uyanır... yine mutfağın yolu gözükür bana tabi.. eşimde sabah 7 buçuk gibi kalkar, 8 de evden çıkar... valla ben kalkıp kahvaltı hazırlamaya niyetlensem bile, kendisi zorla yatırıyo beni saolsun... gece kırk kere uyanıyosun zaten,şu çocukların gece kalkma alışkanlığı bitsin, o zaman kahvaltı isterim senden diyo bu konularda çok düşüncelidir saolsun...

:))) yok yaaa,nerdeeee:) benim eşim sabah 6.30 gibi kalkıyor hiiiç o saatte kalkamam,zaten eşim de sırf kahvaltı yapmak için önce kalkamam dio,yazık aşkıma yaaa...

henüz 1 senemiz dolmadı,hatta beni tanıyanlar vardr ki evlenmeden 1 hafta önce üzülerek çkmıştm işimden.
bu 10 aydır zaman zaman kalktm ama çoğu zaman kalkamadm.
zaten evlendkten 3 ay sonra gebe kaldm ve kötü bi ilk 3 ay geçirdm o dönemlerde yaşamıyodum zaten bırak kahvaltıyı.
ama bu durum da hep bnm aklıma taklmıştır.
mesela her pazar eşim hazırlar kahvaltıyı ve inanın hep utanırım

ama ne yapaym erkenden kalknca çoğu zaman piskolojm bozuluyor,neden işimi bıraktm aha bnde eşimle birlkte çıkar giderdm diye.
diğer türlü de eşimi kaldırana kadar sinirleniyorum,kalksa iki saat çayını karıştırıyor hiçbişi yemiyor,ufak çocuklar gibi gözünü tv ye dikiyor deliriyorum
ya da erken kalktm mı ardına uyuyamıyorum bu sefer tüm gün boyu zaman geçmiyor,patlıyorum..

eminim o da şimdi hamileym diye müsamma gösteriyor,ama ileride bir düzenmimiz olucak inş.

ha bi arada kaynpederm sürekli eşimi kahvaltıya çağırıyordu,hatta arayıp o kaldırıyordu falan.
eşime bozulduğumu söyledm,ne kadardr kaynpederm ne arıyor ne de çağırıyordu eşimi.
ama şu an ailemn yanındaym 1 haftalığına,duydum ki sabahları yine arıyormuş ve yine kahvaltıya çağırıyormuş.
umarm döndüğüm de bu durum düzelir yoksa fena kızıcam bu defa

ve döndüğümde de sürekli kalmayı düşünüyorum artk

benım esım de benden erken uyanıyor aynı dedıgınız gıbı sonra da ''senı bekleyene kadar aclıktan
ölmektense ben hazırlaırm''dıyordu bu da alıskanlık oldu ama bır tartısma olsa hemen yuzume de vuru
yanı ıcınden gelmıyor da benım ıcımden de pazar erken kalkmak gelmıyor

doğumumdan önce hep hazırlardım bende, kızım doğdu gece geç saatlere kadar uyumadığı için ara sıra kalkamaz oldum ama şimdide eşim hazırlıyor sağolsun haftanın 3 günü ondanım halbuki evlendiğinde kahvaltı alışkanlığı yoktu bende saf gibi 2 ay boyunca alışsın diye yemediği halde hazırladım şimdide fena halde alıştı ki sormayın yani ama allahtan kendiside hazırlar kaldırır beni

bnm eşim değil kahvaltı yemek talebinde dahi bulunmaz.....kendi yapıyor bana ....

valla canım ew hanımmısın bilmiorum ama ,,hazırlaman lazım yanii,adama sen görevini yerine geitrmezsen ilgini göztermezsen adam da sana yapmaz,,ben eşime her sabah ondan önce kalkar kahvaltışını hazırlarım eşlik ederim çok yemesem bile atıştırrım,,üzerini giyinirken bile yanında olurum ne giyeceğine beraber karar verrizz,,bazen tabi,kapıya kadar uğurlarım yanağına öpücük kondurur gönderrimm..işine mutlu gitsin:)

Evlendigimizden beri hafta sonlari haric hafta ici hic hazirlamadim . Kendisi istemiyor diye hazirlamadim ama istese hazirlardim. Aralari az yas olan iki kucuk cocugum var zaten sabah erkenden kalkip onlari doyuruyorum elime yapismazdi hazirlamak. He cocuk yokkende her sabah onunla erkenden kalkar beraber haber izleyip yolcu eder arkasindan yatardim. Yani istese o zamanda hazirlardim . Bence sorun etmeyin cok zorlaniyorsaniz aksam yatmadan tepsi hazirlayin sabah onune cikarip yatmaya devam edin nacizane bi tavsiye.

evet bende bi kaç defa dedim zaten uyku sorunum var kalkınca bile dinlenmiş hissetmiyorum kendimi bakıyorum kalkmış abur cubur atırştırmış kek bisküvi sabahın köründe çekirdek çitler aç karnına yada tatlı yer lokum bilmemne doldırır karnına be adam o akadr ıvır zıvır yiyene kadar adam gibi bir günde sen kavaltıyı hazırla çayı demle de beni uyandır ya da kendin ye beni bekleme ona da razıyım ama yok ben kalkarım seni beklesim sensiz yemek istemedim diye de rol kesmezmi iyice deli olurum.görünüşte bizi çok düşünüyorlar ya çok benciller çok!

evet kardeş alıştırmak gerek bunları alıştırmak... hizmetçi değiliz bizde insanız yani

ücretsiz izinde evdeyim..valla evde beraber kahvaltı özlediğim şeydii..
oğluma ayrı bize ayrı seve seve hazırlıyorum kahvaltıyı...
acıktım buaradaaa

benim eşim 4 yıldır ailesinden ayrı yaşıyor, ablasında kalıyordu.. yoğun iş temposundan falan ne kahvaltı saatinde, ne akşam yemeğini saatinde yiyordu. ama ben onun hayatını düzene sokmak istedim ve soktumda. her gün aynı saatte kahvaltı, akşam yemeği yiyoruz ve halinden gayet memnun.. bazı hanımlar demiş " istemedi bende hazırlamadım ve ya sabah kalkamıyorum kendi hazırlasın.." diye. bence çok yanlış düşüncedesiniz... öyle klasik erkek bunu ister şunu ister safsatalarını söylemiycem fakat, erkek düzen ister. ve erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer :) sabah aç göndermeyin kocişlerinizi.. poğaçaya talim etmesin, 2 domates bi peynir bir bardak sıcacık çaydan kimse zarar görmezz :)

Gündüz görevlerine gittiğinde haftasonum olsa da kalkarım kahvaltısını hazırlarım
Çalıştığı yerde arkadaşları aralarında konuşup kim kahvaltı yapıyor yapmıyor seceresini tutuyorlarmış
Eşim her sabah kahvaltımı yaparım diye göğsünü gere gere hava atıyormuş
Ama ben de o evde olunca öğle aralarında ondan bekliyorum sağolsun o da benim yemeğimi hazırlar aşkımm benimmmmm

evlendiğimizde hep hazırlıyordum. ama yemeden gidiyordu.. sabahları canım bişey istemiyor diyordu.. eşim vardiyali çalışıyor yani bir hafta sabah 6da çıkıyor 3.30 gibi geliyor..bir hafta öğlen 2de çıkıp gece 11.30 gibi geliyor.. 6da giderken yanında sandiviç hazırlıyorum. işe gidince yiyor.. 2de gittiği zaman zaten beraber kahvaltı yapıyoruz. eşimle kahvaltı yapmayı çok seviyorum..

Bana göre bir kadın eşini aç yollamamalı.. kahvaltı hazırlamak onun kadınlık görevi..

Valla ben evli değilim ama konu hakkındaki fikirlerimi söyleyeyim:

Ben kendi evimde de sabahları kahvaltı yapan biri değilim. Kahvaltı anlayışım su böreği, kıymalı börek gibi şeylerle sınırlıdır. Yok efendim teferruatlı kahvaltı hazırlayayım bilmem ne, uğraşamam her sabah. Benim eski erkek arkadaşım da lafını yapıyordu "Bana kahvaltı hazırlamıyorsun" diye bik bik... Sonra ben buna hafta sonları kahvaltı hazırlamaya başladım dört dörtlük, sustu bu bir süre... Neyse arada hafta içi de istemeye başladı filan, zaten ofise gidecek orada bir yığın tıkınacak sırf laf olsun diye söylüyordu. Ben de tın yani hafta içi hiç de hazırlamam, iyi ki de yapmamışım. + Hafta sonları da her hafta sonu hazırlamıyordum, çoğunlukla börek yemeyi sevdiğim için benim düzenimde gidiyorduk, arada da dışarıda yapıyorduk kahvaltıyı. Neyse zaten başka sebeplerden ötürü bıraktım onu. Sonuç itibariyle evlenirsem de bu şekilde bir düzen tercih edeceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…