• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizi boşanmaya nasıl ikna ettiniz?

Bir kez evdeki tartışma esnasında polisi aradım, gelmedi biliyor musunuz? Ona da bi güven geldi polis mi geliyor gör işte diye.

Siz su anda zaten onun yaninda kalmiyorsunuz anladigim kadariyla. Ailenizi rahatsiz ediyorsa onlar da gidip sikayetci olacak. Yalnis anlamayin. Esiniz ve ailesi normal degil. Onlarla uzlasma mümkün olsa bastan evlilik bu duruma gelmezdi.

Eski eşimi boşanmaya ikna edemedim ve edemediğim için çantamı alıp herseyi geride bırakıp çıktım.

Bu konu farklı başlıklarda mutlaka konuşulmuştur ama toplu bir şey bulamadım.

Boşanma kararı veren sizseniz eşinizle nasıl bir konuşma yaptınız?

Eşiniz ise o sizle nasıl bir konuşma yaptı? Sizi ikna eden yer neresi idi?

Boşanma konuşması deneyimlerinizi patlaşırsanız sevinirim. 🌺
Eski konulariniza baktim kayinvalidenizde narsistik kişilik bozuklugu oldugunu söylemişsiniz. Benim kayinvalidemde de bu psikolojik sorun var. Narsistlerle anlaşilmaz tek çözüm uzak durmak.

Eşinize boşanma konusunda kararli oldugunuzu ama uzamasini istemediginizi anlaşmali olmazsa çekismeliden çekinmeyeceginizi bu süreci sonuna kadar sürdüreceginizi ama anlaşmalidan yana oldugunuzu söyleyebilirsiniz. Darp durumu da var ki rapor aldiysaniz çekişmeli de olsa boşanma sonuçlanir.

C cilek4233 rahat değilsiniz bu da adama yansıyor. Siz ve aileniz tüm iletişimi kesip rahat davransanız kendisi de zamanla bu durumu kabul etmek zorunda kalır.

C cilek4233 rahat değilsiniz bu da adama yansıyor. Siz ve aileniz tüm iletişimi kesip rahat davransanız kendisi de zamanla bu durumu kabul etmek zorunda kalır.
Dediklerimi yapsa yımışacık olacak. Eşi ve ailesi gibiler reklamdır safi, ipliğim pazara çıkacak diye deli gibi korkar, biraz kararlı olsa hemen kurtulacak.

Eskiden gençlermiş de şimdi yaşlıymışlar. (60 yaş altılar) Benim aynı yaşta annem var gayet genç. Hiçbi sağlık sorunları falan yok.
Terapi almadık, çok evvelde bi kere yeltendik gerçekten çok meşhur ama kötü bi yere denk geldik. Terapist küt anladı konuyu ama tarzı berbattı. O bi şey anlattı bana sordu sizce bu olay nasıldı diye. Ben bi şey anlattım ona sormadı bile ve ilk seansta sizin sorunlarınız var dedi.
Yok taraf tutuyor yok feminist yok 600 lira verdik buna saçma işler diye kavga çıkardı bitti yenisine gitsek nolurmuş diye.
Evet bence de bağımlılık, borderline gibi sorunları var.
Benim bireysel terapistim aylardır var. Başka uzmanlardan da görüş almıştım.
Kesinlikle karşıydı terapiye. Başta inkar etse de sonra sonra ne var ben aileme bağımlıysam demeye başladı.
Bunları hatırlatsam sonu kavgaydı en son.
Sağlıklı konuşma yok, gaslighting tavan.
Sen şunu yapmıştın diye kel alaka bi çıkış, üstüne de sen hep haklı çıkma çabasındasın.
Ben mağdurum. Herkes kavga etti işte bi şey istedi olan bana oldu modu.
Sorun zaten senin bi şey yapmamandı desen bambaşka bi kavga.
7 saat kavga ettiğimiz oldu.
Terapi, düzelme vs. isteğim yok zaten artık. Anlaşmalıyı kabul etsin kafi.
Bizim aramızda telafi edilmez şeyler geçti.
Gaslighting ne? Türkçesini yazsanız olmaz mı.Tam konuyu okurken Google girmek zorunda kalmasak.

Gaslighting ne? Türkçesini yazsanız olmaz mı.Tam konuyu okurken Google girmek zorunda kalmasak.
Çok yaygın bi tabir aslında tam Türkçesi de yok. Kaynaklarda da böyle geçiyor;

Gaslighting, bir psikolojik manipülasyon ve taciz yöntemidir. Bireyi kendi hafıza, algı ve akıl sağlığını sorgulayıp irdelemeye iten bir çeşit kötü yönlendirmedir. Bireyde veya seçilen grupta şüphe uyandırma, kalıcı inkâr, çelişki ve yalan yoluyla peyderpey dikte edilir ve fark edilmesi kimi zaman güçtür.

Dediklerimi yapsa yımışacık olacak. Eşi ve ailesi gibiler reklamdır safi, ipliğim pazara çıkacak diye deli gibi korkar, biraz kararlı olsa hemen kurtulacak.

Benim dediklerimi yapsa yine kurtulur ama kendi kendini strese sokuyor.
Size hep çok hak veriyorum. Bi yandan da kendimi eğitmeye çalışıyorum bu konuda. İnanın sesim yükselirken kendi kalp çarpıntım beni bozuyor. O aşırı stresi yönetemiyorum. Poz keser gibi olmasın diye de bir noktada duruyorum.
Bi insanın karşısına geçip tehdit etmişliğim yok ki. Resmen çalışıyorum buna.
Kendi nabız atışımdan sesim gidiyor öfkeden, sinirden, üzüntüden ses titremesi ağlama ile devam ediyor bu sefer de güçlü değil yıkık duruyor.
İster anlaş ister çekiş bana nikah şart değil defol git de nasıl gidersen git dedim. Bunu derken o kabalık bana fazla geldi.
Panik atak krizim tuttu iki kez. Farkında olmuyorum o an.
Bi baktım beni kendime getirmeye uğraşıyor.
Hiç gerçekten böyle insanlarla muhattap olmam gerekmedi. Ama öğreniyorum.
Ah yapabilsem dediklerinizi harfiyen yapacağım da kontrol edemiyorum..

Gasligting insanin algisini bozarak zihnini yönetmek. Akil oyunlariyla olmamişi olmuş , olmuşu olmamiş gibi gösteriyorlar. Öyle bir kabiliyetleri var ki gasligting magdurlari durumun farkina varamiyor. Olmuş muydu olmamiş miydi derken kendilerinden şüpheye dusuyorlar. Ozgüvenleri zedeleniyor gerçeklik algilari kapaniyor. Sürekli kaygi ve tetikte yaşiyorlar çünki agir gasligting uygulayanlar genelde kişilik bozuklugu olanlar ve ne zaman ne yapacaklari belli olmuyor. Magdurlar ne olacagini ve ne zaman olacagini bilmedikleri ama geleceginden emin olduklari sözel ya da nadiren fiziksel bir saldirinin kaygisini yaşiyorlar. Bu da kendi benlik algilarina yabancilasmaya neden oluyor. Korku kaygi yetersizlikle dolu çektikleri bu işkenceden kurtulanlar genelde terapi alanlar. Digerleri bu cenderede ömür boyu yasiyorlar.

Gasligting insanin algisini bozarak zihnini yönetmek. Akil oyunlariyla olmamişi olmuş , olmuşu olmamiş gibi gösteriyorlar. Öyle bir kabiliyetleri var ki gasligting magdurlari durumun farkina varamiyor. Olmuş muydu olmamiş miydi derken kendilerinden şüpheye dusuyorlar. Ozgüvenleri zedeleniyor gerçeklik algilari kapaniyor. Sürekli kaygi ve tetikte yaşiyorlar çünki agir gasligting uygulayanlar genelde kişilik bozuklugu olanlar ve ne zaman ne yapacaklari belli olmuyor. Magdurlar ne olacagini ve ne zaman olacagini bilmedikleri ama geleceginden emin olduklari sözel ya da nadiren fiziksel bir saldirinin kaygisini yaşiyorlar. Bu da kendi benlik algilarina yabancilasmaya neden oluyor. Korku kaygi yetersizlikle dolu çektikleri bu işkenceden kurtulanlar genelde terapi alanlar. Digerleri bu cenderede ömür boyu yasiyorlar.
Açıklamanız için teşekkür ederim 💐Yani gaslighting uygulayanlara aynı zamanda narsist diyebilir miyiz?

Açıklamanız için teşekkür ederim 💐Yani gaslighting uygulayanlara aynı zamanda narsist diyebilir miyiz?
Rica ederim 🍀 Evet bu özellikler narsistik kişilik bozuklugu özellikleri. Tedavisi zor ama imkansiz degil lakin narsistler kendilerinde sorun gormedikleri için terapiye yanaşmiyor , terapi almaya ikna olsalar bile yarida birakiyorlar. Kurtulan sayisi çok az.

Rica ederim 🍀 Evet bu özellikler narsistik kişilik bozuklugu özellikleri. Tedavisi zor ama imkansiz degil lakin narsistler kendilerinde sorun gormedikleri için terapiye yanaşmiyor , terapi almaya ikna olsalar bile yarida birakiyorlar. Kurtulan sayisi çok az.
Eşimin narsist olduğunu 8yıl sonra anladım.Bu gaslighting olayını yeni öğrendim burada denk geldi.Ne diyeyim tükendim 🤷🏼‍♀️

Eşimin narsist olduğunu 8yıl sonra anladım.Bu gaslighting olayını yeni öğrendim burada denk geldi.Ne diyeyim tükendim 🤷🏼‍♀️
Şimdi mi anladiniz narsist oldugunu ? Hala evli misiniz ? Benzer semptomlar eşinizde de sizde de var mi ? Çok soruyorum ama anlamak için soruyorum. Narsizmin de aşamalari var son aşamadaysa kurtulmasi zor ama ilk ve orta aşamada olanlar kurtulabiliyor bu hastaliktan.

Size hep çok hak veriyorum. Bi yandan da kendimi eğitmeye çalışıyorum bu konuda. İnanın sesim yükselirken kendi kalp çarpıntım beni bozuyor. O aşırı stresi yönetemiyorum. Poz keser gibi olmasın diye de bir noktada duruyorum.
Bi insanın karşısına geçip tehdit etmişliğim yok ki. Resmen çalışıyorum buna.
Kendi nabız atışımdan sesim gidiyor öfkeden, sinirden, üzüntüden ses titremesi ağlama ile devam ediyor bu sefer de güçlü değil yıkık duruyor.
İster anlaş ister çekiş bana nikah şart değil defol git de nasıl gidersen git dedim. Bunu derken o kabalık bana fazla geldi.
Panik atak krizim tuttu iki kez. Farkında olmuyorum o an.
Bi baktım beni kendime getirmeye uğraşıyor.
Hiç gerçekten böyle insanlarla muhattap olmam gerekmedi. Ama öğreniyorum.
Ah yapabilsem dediklerinizi harfiyen yapacağım da kontrol edemiyorum..
Küçük adımlar bile olsa doğru yolda ilerliyorsunuz. Sonuç önemli ❤️
Bu enkazdan çıktıktan sonra artık hiçbir şey sizi kolay kolay yıkamaz.

Back
X