Eşinizi Nasıl İkna Edersiniz?

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Kızlar merhaba,

Eşinizle anlaşamadığınız, eşinizin inat etmiş olduğu bir konu var, ama siz de o konunun olmasını çok istiyorsunuz fakat eşiniz bunu kabul etmiyor.

İkna etmek için izlediğiniz yollar mutlaka vardır. Bunları paylaşabilir misiniz?

duruma göre değişir eğer inat ediyorsa ben istiyorum diye bende istemiyormuşum gibi blöf yaparım ozaman inadı kırılıp yumuşadığı zamanda üff peki bıktım bu konudan olsunda bitsin gibi umursamaz tavırla mantıklı açıklama yapmış durumuna gelirim sonuçta istediğim olur eğer yapmak istemiyorsada ısrar ederim sonunda olur der kurtulmak için

yani kesinlikle olmaz dediği hiçbir şeye ikna edemem
ama öbür türlü biraz naz cilve üzülüyomuş gibi yapıp elde edebilirim
mesela kızıma bi mama sandalyesi aldıramadım aylardır dil dökmeme rağmen
cilve,naz v.s. hiçbir işe yaramadı
neymiş mama sandalyeleri tehlikeliymiş çocuk onda otururken kendini atarsa devirirmiş
kızım biraz huysuz sinirlenince kandini atıyo belki de o yüzden almıyo
ben gizlice alsam onu da kullandırtmaz

kişiye ve konuya göre değişir.
kronik sorun haline getirdiğimiz mevzularda çok fazla istiyormuşum gibi görünmem, kendi içime kapanırım, kırgınlığımı belli ederim. fazla tartışmaya girmem mesela.
Ama basit mevzularda ise şebeklik yapar, şımarır bi şekilde kabul ettiririm.

Geçen başıma geldi tamda böyle bir olay, şimdi ben iş yerimden arkadaşlarımla bi arkadaşımızın evinde buluşucam, 6 kişiyiz hepimiz bayanız 4 ünün bebeği var biri sözlü biride evli ve çocuksuz olan ben... Kısa siyah bi elbise giydim altınada desenli çorap, beyfendi istemedi giymemi çıkarttırdı. Kaldıki o elbiseyi beraber almıştık nişanlıyken bayramda giymiştim akrabalarını ziyarete gitmiştik. Tamda elbisenin boyunda mont giyince beyfendiden asrın yorumu geldi : '' donunun üstüne mont giymiş gibi oldun'' Neticede çıkardım tayt giydim.. O zaman bin takla atsam yinede kabul etmezdi sanırım.

Benim de sıkıntılarımdan biri bu tip konular, giyim, mesela etek boyumu beğenmez ya da makyajın saçın çok abartılı olmuş falan der ki abartı falan yok yani, hatta aşırı sadedir.

Algı ayarlarıyla mı oynamam lazım ne yapmam lazım bilmiyorum

canım eşine katılıyorum bence de tehlikeli onlar..dün baktık inceledik de yok..devamlı gözünün önünde yanında olmalı eee ben ne anladım ondan ki...üstelik pahalı da
konuya gelince ahhh ilacım olsa kendi başıma sürcemmmmmmm bakalım gelen fikirlere benim de ihtiyacım var...

Son düzenleme:
ben nasıl ikna ediyorum..
üst üste aynı şeyi söylüyorum onu bıktırana kadar

eğer bi şeyi çok istiyorsam o da olmaz diyorsa küserim suratımı asarım anında ikna olur hiçççç kıyamaz bana canım kocişim.....

eşim suratımı asık görmeye hiç alışık değil yüzümü asmamla tamam demesi bir oluyor

Ne güzel... benimki de ben surat asınca alır karşısına konuşur, neden böyle olması gerektiğini anlatır saatlerce ama tamam demez yani
Hatta bazen bizde ters işler bu durum, o suratını asınca ben dayanamam tamam derim

bnm eşim hiç konuşmaz böle uzun uzun
ben konuşurum en sonunda oda dinlemekten bıkar, tamam senin dediğin olsun, nasıl olsa hep senin dediğin oluyor diyor

koptum öldüm bittim yıkıldım

İki türlü taktik kullanılabilir:

Birincisi mutlaka izin vereceği 2 3 şey art arda sıralanır, koca hepsine "ok, tamam, tabi" vs gibi onaylama sözlükleri kullanır. Asıl hedef talep sona bırakılır. Koca diğer kalemleri kabul ettiği için bunu da kabul edecektir; zira bilinçaltı çekişkili olmamayı empoze eder ona.

İkincisi asla kabul etmeyeceği 2 3 madde sıralanır. Önce en saçması, sonra daha az saçma olan, en son en az saçma olan. Koca hepsine hayır der. Yine hedef talep sona bırakılır. Koca bu talep diğerlerine göre oldukça anlamlı olduğu için bunu kabul eder; zira bilinçaltı onu "Yahu her dediğine hayır dedim, bari şunu kabul edeyim de sevinsin gariban" şeklinde yönlendirir.

Son düzenleme:
kavga edip bağırır çağırırsam asla ikna edemem..

tatlı tatlı konuşup "aşkım haklısın sana çok hak veriyorum da şimdi böyle yapayım" filan dersem çok inat etmez.

"bi daha olmasın" der en çok en çok..

tabi konuya bağlı.. ama biz çok önemli konularda ters düşmedik. aileme gitmemiz gelmemiz de problem olmuyor. gidelim dersem gideriz.
giyim kuşam konusunda benim derdim daha farklı sürekli kokoş olayım ister. saçım her gün maşalı olsa hoşuna gider
karışacağı şekilde giyinmiyorum ben zaten. hatta beni bu konuda tutucu bile bulur. tayt giy, mini giy der mesela..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…