• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizi Nasıl İkna Edersiniz?

İki türlü taktik kullanılabilir:

Birincisi mutlaka izin vereceği 2 3 şey ard arda sıralanır, koca hepsine "ok, tamam, tabi" vs gibi onaylama sözlükleri kullanır. Asıl hedef talep sona bırakılır. Koca diğer kalemleri kabul ettiği için bunu da kabul edecektir; zira bilinçaltı çekişkisin olmamayı empoze eder ona.

İkincisi asla kabul etmeyeceği 2 3 madde sıralanır. Önce en saçması, sonra daha az saçma olan, en son en az saçma olan. Koca hepsine hayır der. Yine hedef talep sona bırakılır. Koca bu talep diğerlerine göre oldukça anlamlı olduğu için bunu kabul eder; zira bilinçaltı onu "Yahu her dediğine hayır dedim, bari şunu kabul edeyim de sevinsin gariban" şeklinde yönlendirir.

:6:

Hımm bunları deniycem sanırım 2.si etkili olabilir.

İlk olarak uyduruktan deneme amaçlı bişeyler bulup denemeliyim:))

Sonra işe yararsa asıl konuma gelirim, teşekkürler..

kişiden kişiye değişmekle beraber,genelde işe yarayan bir formül;koca önce mutlu edilir...güzel bir yemek,en sevdiği tatlı,yanında annesini arayıp hal hatır sorma,,çok yorulmuşsun deyip omuzlara bir masaj...sabır en önemli kural,konuyu hiç çıtlatmadan sonuna kadar sabır...tüm bunların sonunda otomatik olarak iyiliğe karşılık vermeye proglamlanıyorlar :51:

kişiden kişiye değişmekle beraber,genelde işe yarayan bir formül;koca önce mutlu edilir...güzel bir yemek,en sevdiği tatlı,yanında annesini arayıp hal hatır sorma,,çok yorulmuşsun deyip omuzlara bir masaj...sabır en önemli kural,konuyu hiç çıtlatmadan sonuna kadar sabır...tüm bunların sonunda otomatik olarak iyiliğe karşılık vermeye proglamlanıyorlar :51:

Ben böyle yapınca hemen anlıyo ya bişey bi diycektin diyo suratında imalı bi sırıtışla:)))

Ben de iyi davranma süresini uzatıyorum, bir haftaya falan yayıyorum:), aslında genel olarak işe yarıyo ama, hala söylenmeye devam ediyo sonrasında

Ben böyle yapınca hemen anlıyo ya bişey bi diycektin diyo suratında imalı bi sırıtışla:)))

Ben de iyi davranma süresini uzatıyorum, bir haftaya falan yayıyorum:), aslında genel olarak işe yarıyo ama, hala söylenmeye devam ediyo sonrasında[/QUOTE

:9::9::9:

demek ki hiç karşılıksız yapmıyorsun ki adamcağız hemen anlıyor...sen de arada sırada bir şey istemeden yapta huylanmasın :1:

Ben de iyi davranma süresini uzatıyorum, bir haftaya falan yayıyorum:), aslında genel olarak işe yarıyo ama, hala söylenmeye devam ediyo sonrasında[/QUOTE

:9::9::9:

demek ki hiç karşılıksız yapmıyorsun ki adamcağız hemen anlıyor...sen de arada sırada bir şey istemeden yapta huylanmasın :1:

Karşılıksız da yapıyorum da bişey istiyceğim zaman sanırım çok belli ediyorum acemiyim daha:))

canım benım konuya gore degısır tabıı
mesela benım suankı durumumu esımın ınadından dolayı degıstıremıyorum
evıme gıtmek ıstıyorum ama ınat ettı bı kere gıtmyıor
ben ondan daha ınadım bastırıcam ama kavga buyur dıye korkuyorum
ıkna edemedım malesef ve buraya yazmakta care buldum
arkadaslardan yardım alıyorum yorumlara gore hareket edıyorum suan ıcın
ıkna etmek cok zor gercekten
ya kavga cıkıyor
yada huzursuzluk

Benimki bazen bıktırır o kadar uzun anlatabilir ki en ufak bi konuyu, dinlemektense tamam derim:))

aynı benim kociş
anlatır anlatır saatlerce neden olamayacağını anlatır
mantıklı açıklamalar yapar çeşit çeşit örnekler vererek anlatır
bana da artık dinlemekten gına gelir iiiii tamam öyle olsun derim:6:
mama sandalyesi konusunda da öyle olmuştu
anlatıyo anlatıyo ben alalım diyorum en sonunda tamam alalım ama
beni ikna et mantıklı güvenli bişey söyle diyo
ben kanguru da takmayı çok istedim ona da izin vermedi
çocuk boğulabilirmiş farkedemezmişim 5 saniye nefes almazsa zaten iş işten geçermiş
her 5 saniyede bir ona mı bakacakmışım daha neler neler:52::52::52::52:
ben de hep abartıyo derdim bi akşam geldi netten haber okurken kanguruda boğulan çocuk
diye bi haber okumuş hemen bana da gösterdi bende çıt yok tabi hak verdim adamcağızıma:31:
çocuk güvenliği konusunda çok ama çok titizdir

aynı benim kociş
anlatır anlatır saatlerce neden olamayacağını anlatır
mantıklı açıklamalar yapar çeşit çeşit örnekler vererek anlatır
bana da artık dinlemekten gına gelir iiiii tamam öyle olsun derim:6:
mama sandalyesi konusunda da öyle olmuştu
anlatıyo anlatıyo ben alalım diyorum en sonunda tamam alalım ama
beni ikna et mantıklı güvenli bişey söyle diyo
ben kanguru da takmayı çok istedim ona da izin vermedi
çocuk boğulabilirmiş farkedemezmişim 5 saniye nefes almazsa zaten iş işten geçermiş
her 5 saniyede bir ona mı bakacakmışım daha neler neler:52::52::52::52:
ben de hep abartıyo derdim bi akşam geldi netten haber okurken kanguruda boğulan çocuk
diye bi haber okumuş hemen bana da gösterdi bende çıt yok tabi hak verdim adamcağızıma:31:
çocuk güvenliği konusunda çok ama çok titizdir

Aslında kanguru tehlikeli ama mama sandalyesinde bişey olur mu ki?
Devamlı orda durdurmadınız sadece yedirirken, onda da yanında olurdunuz.
Ama neyse bu tip konularda dikleşmeye değmez bence sonradan pişman olmaktansa kabul etmek daha iyidir.

Geçen başıma geldi tamda böyle bir olay, şimdi ben iş yerimden arkadaşlarımla bi arkadaşımızın evinde buluşucam, 6 kişiyiz hepimiz bayanız 4 ünün bebeği var biri sözlü biride evli ve çocuksuz olan ben... Kısa siyah bi elbise giydim altınada desenli çorap, beyfendi istemedi giymemi çıkarttırdı. Kaldıki o elbiseyi beraber almıştık nişanlıyken bayramda giymiştim akrabalarını ziyarete gitmiştik. Tamda elbisenin boyunda mont giyince beyfendiden asrın yorumu geldi : '' donunun üstüne mont giymiş gibi oldun'' Neticede çıkardım tayt giydim.. O zaman bin takla atsam yinede kabul etmezdi sanırım.

Güldürdün beni.

Aksine benim eşim hiç karışmıyor ne giydiğime o konuda rahatım.

en etkili yöntem;

bana olmaz dediğinde kanepenin en uç noktasına kıvrılırım.İki mızmızlanırım. Ağlıyormuş gibi yaparım.Biraz kendimi zorlarım gözlerim kızarır filan.

Vicdanına yönelik saldırılar yaparım.Ben buralara senin için geldim herşeyi yapıyorum falan fıstık
.

Ve dayanamaz hemen yanıma sokulur.Öper sarılır ve işte istediğim olmuştur.:31::31: sonra nasıl kandırdım seni ama derim gülerim:33::33:Eşşekk seni der :36::32:

Güldürdün beni.

Aksine benim eşim hiç karışmıyor ne giydiğime o konuda rahatım.

en etkili yöntem;

bana olmaz dediğinde kanepenin en uç noktasına kıvrılırım.İki mızmızlanırım. Ağlıyormuş gibi yaparım.Biraz kendimi zorlarım gözlerim kızarır filan.

bunlarla ben şahsen artık kandıramıyorum
kolpaçı diyo bana

Evlenmeden önce yazın bir gün sarı diz üstü bir elbise giymiştim, arabaya biner binmez "bari hiç giymeseydin" demişti. Ben de "peki" deyip, torpidodaki tornavida ile elbiseyi delip, parçalamıştım. (Psikopat gibi cinnet geçirmişim demek ki :1: ) O tırsmış halini hiç unutamam :1: Elinde tornavidalı bir manyak :1: Sonra gidip daha kısasını aldırmıştım :1: O gün bugündür kıyafet mevzusu olmaz bizde, olur gibi olduğunda da "buralarda bir tornavida vardı, gördün mü?" derim, olay tatlıya bağlanır. :1:

Diğer ikna konularında da genelde bilgisayarda kendini oyuna kaptırdığında gider, kısaca anlatırım.Beni dinlemediği için "hıhı, tamam" der, sonra ben o şeyi yaptığımda "ne zaman tamam dedim üleyyn ben?" der :1: Ben de "ya beni dinleadam gibi anla sonra "tamam" de, ya da balık yağı iç hafızana iyi gelir" derim :1:

Gül gibi geçinir, anlaşırız yani :27:

bir de çok fazla inatlaşmamak gerek.
eğer ben inatlaşırsam ve ısrarcı olursam, sırf o inadı yüzünden kabul edeceği varsa da etmiyor.

yani kesinlikle olmaz dediği hiçbir şeye ikna edemem
ama öbür türlü biraz naz cilve üzülüyomuş gibi yapıp elde edebilirim:27:
mesela kızıma bi mama sandalyesi aldıramadım aylardır dil dökmeme rağmen
cilve,naz v.s. hiçbir işe yaramadı:37:
neymiş mama sandalyeleri tehlikeliymiş çocuk onda otururken kendini atarsa devirirmiş:4:
kızım biraz huysuz sinirlenince kandini atıyo belki de o yüzden almıyo:50:
ben gizlice alsam onu da kullandırtmaz:47:
kolayı var canım madem kendin alabileceksin al annene ver onlar sizi ziyarete gelince hediye getirsinler
sen de çok istiyordum çok mutlu oldum dersin.ayrıca mama sandalyesi çok güvenli netten eşine okutabilirsin

Evlenmeden önce yazın bir gün sarı diz üstü bir elbise giymiştim, arabaya biner binmez "bari hiç giymeseydin" demişti. Ben de "peki" deyip, torpidodaki tornavida ile elbiseyi delip, parçalamıştım. (Psikopat gibi cinnet geçirmişim demek ki :1: ) O tırsmış halini hiç unutamam :1: Elinde tornavidalı bir manyak :1: Sonra gidip daha kısasını aldırmıştım :1: O gün bugündür kıyafet mevzusu olmaz bizde, olur gibi olduğunda da "buralarda bir tornavida vardı, gördün mü?" derim, olay tatlıya bağlanır. :1:

Diğer ikna konularında da genelde bilgisayarda kendini oyuna kaptırdığında gider, kısaca anlatırım.Beni dinlemediği için "hıhı, tamam" der, sonra ben o şeyi yaptığımda "ne zaman tamam dedim üleyyn ben?" der :1: Ben de "ya beni dinleadam gibi anla sonra "tamam" de, ya da balık yağı iç hafızana iyi gelir" derim :1:

alkışlamak istiyorum arkadaşım seni baştan gözünü korkutmuşun.
valla benim kocaya dırdır da anlattığınız yöntemlerde sökmez. çok istediğim bir mevzu ise yapacam der keser atarım. ama asla evet demeyeceğini biliyorsam da hiç bulaşmam avucumu yalarım

Dırdır ederek :)))

1 kere söylerim hayır der... 2... de hayır 3.... hayır....Allah ne verdiyse... en sonunda tamam der:27:

kolayı var canım madem kendin alabileceksin al annene ver onlar sizi ziyarete gelince hediye getirsinler
sen de çok istiyordum çok mutlu oldum dersin.ayrıca mama sandalyesi çok güvenli netten eşine okutabilirsin

yok canım yaa feriştahı gelse kabul etmez
allem eder kallem eder biri alsa bile nazikçe
onu kırmadan geri çevirir:19:
ağzı da pek bi laf yapar sevgili kocamın:24:

bu adam yine de evlendimi seninle ? :53::53::53: aşkın gözü kör dedikleri bu olsa gerek...

gönlü varsa yada kararsızsa ikna etmem zor olmaz ama gönlü olmayan konularda yada bazı konularda çok sabit fikirlidir ne yapsam ne etsem boş asla ikna olmaz.işve cilve dırdır kavga hepsi boş
bu nedenle hayır diyeceği konularda kendimi hiç yormuyorum

Back
X