Eşinizin ailesi ne kadar sıklıkta geliyor ve kaç gün kalıyor?

Ekmek elden su gölden anlayışıyla kurulmuşlar baş köşeye kendilerinden bu kadar sokutmaya ne gerek var herşeyin ortası iyidir aşırısı huzur bozar

Canım bence rahatsız oluyorsan söylemelisin.. hadi kaynana neyse de kayinpeder nedir yani ? Zaten bebeğin varmış rahatca emziremezsin rahat giyinemezsin.. Bence açıkça konuşup başımın üzerinde yeriniz var ancak benim düzenim bozuluyor bu şekilde sizden anlayış rica ediyorum deyin

Ben de az gidilmeli vs diye düşünürdüm. Fakat gençliğinde öyle aman gelinmesin gidilmesin diyen kim varsa yaşlılığı şuan yapayalnız geçiyor. İnsan arıyor. Ama artık yok. Gelinleri aynı kendileri gibi çıktı. Hatta bu dediğimin bir tanesi tek yaşıyordu. Yangında öldü. Yanında ise kimse yoktu. Bu olaydan çok etkilendim. Kaybetmek ve yalnız kalmak kolay. Önemli olan kazanmak. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Hele ki bu zamanda. Allah merhametli insamlarla karşılaştırsın. O da çok zor.
Empati yapmak gerek. Hep genç olamayacağız. Evet insana ağır geliyor. Fakat aşırıya kaçmadıkça tolere edilebilir.
Eşim tarafa hep biz. gideriz. onlar gelmezler. Aslında çok çağırdım gelmediler. Kendileri bilir.

Valla ramazandan iftara çağırdım en son o zaman geldiler senede bir yani ben yüz versem kaynanam her zaman damlar ama yok öyle

Ailenizi çağırın herkese yatacak yer yoktur
Keşke ilkgeldiklerinde açsaydınız konuyu telefonda konuşurken duyurur haftaya ailem geliyo derdiniz çekip giderlerdi

Aynı şehirdeyiz benim ailemle sık görüşüyoruz ama eşimin ailesi senede 2-3 kez gelir evine 2-3 saatte gider bizde anca 3-4 kez gideriz

Aynı şehirde olsaydınız böyle kalma derdiniz olmazdı ama yanlarında durmayıp odanızda durursanız biree sevmedikleri yemek varsa işinize yarayabilir

Davet edilmedikleri halde gelip, yine teklif edilmedigi halde kalma surelerini kendi isteklerine gore uzatan insanlari anlayamiyorum. Empati, medeniyet,gorgu kurallari kavramlarindan sanki ilk cag insani gibi nasil bihaberler..
Bazi insanlar vardir, aylarca evinizde kalsalar rahatsizlik vermezler, bazilari 1 gun kalsa saatler ay olur. Sizin esinizin ailesi 2nci ornekteki tipler.
Yeni dogum yapmis bir kadinin yardima ihtiyaci oldugu kadar mahremiyetede ihtiyaci vardir. Kaynananiz eger sizi rahatsiz etmeyip ev islerinde yardim edecekse kalmasinda bence mahsur yok, ama kayinpederinizin salonunuzun ortasinda gece gunduz uyuyup uzanmasinin yeri yok.
Esinizin bu durumdan rahatsiz olmamasida hos degil. Sizi anlamasi lazim. Sizi rahatsiz etmeleri icin illa somut bir sey yapmalarida gerekmiyor, o ev esinizle sizin eviniz, ikinizin rahatligi esastir geriye Kim olursa olsun siniri her iki tarafinda koyabilmesi gerekir.

Bana da garip geliyor malesef anlam veremiyorum. Tek çözüm çat çat söylemek onu da ben yapamıyorum. Kendileri anlayacak olsa şimdiye anlarlardı.

Fırsattan istifade, her gün 1 saat atın kendinizi dışarı, bebeği kayın valideye bırakın :) emin olun çok iyi gelecek, hatta orada olduklarına mutlu bile olacaksınız.
Krizi firsata cevirmek . hayatimda daha iyi bi fikir duymadim bu sorunla alakali . kesinlikle oyle yapsin konu sahibi sizi tebrik ediyorum . eninim hayatnzn bi cok yerinde bu pratik zekaniz sayesndeisinz kolaylasmistir :) :) bende sizizn dusundgbz gibi yapsrdim

Benim bir arkadaşımın başında aynı durum var.arkadaşım onlar gelince çocuğu onlara bırakıp kurslara gidicem gündüz dedi

Hemen kendi ailenizin çağırın, onlarda gelsin...bu güzel bir taktiktir...gitmek zorunda kalirlar..

Şu an mesela salonda yatıyorlar kp hala yatıyor. Ben odaya tıkıldım ya mutfaktayım ya odada
Benim kv dem evim sobali kışın gelemem sularim donar yazin gelmem bahcem var diye calisitigim zaman hamileyken bir kere bile gelip yardim etmedi bebek olunca gelip kalma hevesi cikti bebegi bana ver ben opup seviyim sende bana hizmet et diyor yeni dogum yapmisim dikisli halimle ben hizmet edicem oda eline alip telefonu yatıyor bende anne oglun gelecek yemegini yap oglunun camasirinu yika utusunu yap diye yatirmadim sabah erken hazirladim kahvaltiyi uyandirdim ertesi gun gitti simdi de gelmek için ağzımı yokluyor misafirlerim var bebek gormeye geliyorlar diyorum gelmiyor bu arada kv dem 47 yasinda yasli falanda degil bir gun bile zor günüm de yardim etmedi simdi gelip birde kucuck bebegim varken hizmet bekliyor

Sıcak temiz yeri buluyorlar gitmezler tabi ki de... ben o kadar ağırlayamazdım yüzüm düşerdi ister istemez kendi babam geldiğinde zar zor bir hafta kaldı o da bir kere geldi evimize çekinirler gelmezler ki siz istediğiniz zaman gelin derler

O zamam artar ve alisik olmadığın ici sinir olursun benim gibi hele bide kv 9.30 da horlaya horlaya uyursa daha cok sinir olursub

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…