Eşinizin Ailesi Yaninda Bacak üstüste Atip Otururmusunuz

bence bu durum sadece kadınlar için değil erkekler içinde olmalı
bazı arkadaşlar kadınlar yine aşağılanıyor diye algılamışlar
ama bu site biz bayanlar için eğer erkekler için olsaydı onlar da sorabilirlerdi bu soruyu
yani benim fikrim kadında erkekte saygılı olmalı her zaman...

eşinin ailesinin kültürüne göre değişir bu...babasi profosor annesi doktorsa atiyorum oyle bisey akıllarından bile gecmez mesela...en iyisi kendi kulturunuze yakın ailesi olan bir kisiyle evlenmek zaten, boylece size normal gelenler onlara da normal gelir

büyüklerin her dediği dogrumu ne alakası var şimdi. ayrıca bu göreceli bir şey. her bizden büyük olanda saygısızlık diye bakacak diye bişey yok. bacak bacak üstüne atmanın saygısızlıkla ne alakası var. ben atarım hiçde duymadım çevremden ne saygısızsın diye bişey. eğer öyle düşünülse kesin annem hatırlatırdı bana dedim ya göreceli bişey.

Valla çok güldüm.. Bacak bacak üstüne atmak neden saygısızlık olsun ki...
Ne kendi anne-babamın, hatta dedlerimin babanne anannelerimin yanında da hep bacak bacak ğüstüne atmışımdır.. Ki bir taraf çerkes diğer taraf arnavut... Hiç biri de baba kızım ayıp atmam bacak bacak üstüne demedi....
Evlendim, eşimin babasının yanında da bacak bacak üstüne atarım, hatta eşim bi ara kaş göz yaptı, anlamadım ne dediğini, kayın peder ne oldu dedi, eşim saçmalayarak baba ayağını indirsin diye işaret ettim, ama anlamıyor alışkanlık işte falan diye saçmalamaya başlayınca. KAyınpeder, oğlum ne diyosun sen, nerden çıktı o şimdi, eski köye yeni adet getirme, herkes otursun istediği gibi, nasıl rahat ediyorsa dedi...
Çok gülmüştüm, ve eşime sen babandan daha geri kafalısın diye dalga geçmiştim....

Saygı laafla olur sözle olur, hürmetle olur....

bacak bacak ustune atmaktn öte onların yanında uzanıyorum ben .. bunu saygısızlık olarak dusunmek yanlıs bence.. saygısızlık yerıne samımıyetten yapıyoruz.. sahsen kasmıyorum onların yanında kendımı..
hatta eşimle beraber onların yanında aynı cekyatta yatar vaziyet tv izledigimiz çok olmustur..

ben annesinin yanında otururum. hatta kendisi söylüyordu ilk başlarda, rahat otur, diye.
babasının yanında öyle oturmadım hiç ama oturabilirim ilerde. bunlara takılacak insanlar değiller zaten.zemuszemus
bu saygısızlığıma(!) rağmen çok da severler beni.

ister normal otururum ister bacak bacak ustune atarim ne olacak ki...
boyle kisitlamalar, kendini kasmalar bize gore degil...bana gore hiiiiccc degil, rahatliga aliskinim ben...
hem bacak bacak ustune atmak saygisizlik gostergesi olmamali cunku hanim hanimcik kadinlar kibarca bacak bacak ustune atar zaten...kibarliktir bu...

salonda oturuyorsak, kayınpederim varsa genelde oturmam. ama kayınvalidemin yanında ya da masada bahçede falan oturuyorsak bacak bacak üstüne atarım. çünkü bir süre sonra bacaklarım ağrıyor, bacak bacak üstüne atma ihtiyacı hissediyorum.

bacak bacak üstüne atıp oturmak bir insanı sevmemek için sebep değildir.belli ki kişilik ve mizaç olarak sevdirmiş kendini.sizde kendiizi teselli için böyle bir kusur buluşturmuşsunuz.

bende otursam otursam sadece kendı annemın yanında oturum ne babamın nede esımın aılesının yanında oyle oturamam oturmamda.bana gore degıl.

Kayınpederinin dizine bile yatan bir gelin olarak bacak bacak atmanın saygıyla alakası olmadığını düşünüyorum.
ama yemek masasında kesinlikle kızar hatta bacak bacak üstüne attığımızı fark etmişse çatal bile batırır:sinifsinif:

Ben hamileyken tamamen unutkanlıkla kayınpederimin değil ama kayınvalidemin babasının yanında oturdum, 1-2 dakika sonra farkettim çektim, malum hamilelikte bir yere sığamıyorum, ama duymadığım laf kalmadı sağolsun kaynanadan, ince ince laf soktu. Fakat kayınpederiminde kayınvalideminde yanında rahatlıkla otururum, çünkü kendileri öyle kasılmayı pek sevmez.

bana kalsa otururum bencede bunun saygısızlıkla bir ilgisi yok ama eşim takıntılı bu konuda klava:büyüklerin hatta arkadaşlarının yanında bile o şekilde oturmamı istemezakannehir
ama görümcelerimin yada kaynımın yanında oturuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…