• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin ailesiyle samimiyet mi resmiyet mi?

Nasıl insanlar olduguna baglı bence. İlk tanıstıgımız insanlarla hemen bir samimiyet kuramayız zaten tanıdıkca, nasıl davranmamız gerektigini anlarız.

orta şekerli olmak en iyisi...çok resmi olursan da eşine haksızlık yapmış olursun ki ona da ayrıca senin ailene resmi davranma hakkı verirsin.bazı konularda resmi ol ve taviz verme diğer konularda rahat davran orta şeker olur zaten..

bence samimi olmak lazim niye derseniz artik onlar sizin ayleniz. ve bence insan kendini oyle gormeli tabi karsi tarafda o sekilde gormeli.

ben nisanlimin aylesine karsi samimi olmaya calisiyorum ve onlarda bana ayni o sekilde. araya mesafe koysam nisanlim uzulecek ve ayleside beni dis olarak gorecek.
tabi butun bunlar karsilikli, birazda onlar sana nasil davraniyosa ona dikat et bence.

samimiyete kesinlikle hayir diyorum...
resmiyet basiniza hic bela acmaz, en guzeli...
esinizin ailesi hic bir zaman sizin aileniz gibi olmaz ve olmayacak ta...
o yuzden bu ''artik biz kocaman bir aileyiz'' ayaklarini gecelim...
arada mesafe olursa herkes duracagi yeri biliyor fakar samimiyet olunca iliskiler cigrindan cikiyor bana gore...

Son düzenleme:
3,5 yıllık evliyim öncesindede 4 yıllık beraberliğim oldu.
bunca zaman içerisinde eşimin ailesiyle arama koyduğum sınırı çizgiyi alsa geçmedim geçmemde
nişanlıyken bile çok vıcık vıcık olmadım ailesiyle
düğün evlilik hazırlıklarını hep eşimle yaptım asla aileleri karıştırmadık
bir araya geldiğimizde resmiyeti çok aşmadık
şimdi bile birbirimize asla habersiz gitmeyiz
eşimin ailesine veya kendi aileme gittiğimizde misafir gibi ağırlanırız
bize geldiklerinde de muamele aynıdır
asla kayınvalidemle samimi olmadım çok gereksiz koularda konuşmadım bişey paylaşmadım
nasılsın iyimisin günlük konular vs bitti bu kadar
oda buna alıştı ve inanılmazz memnunum bu durumdan

Son düzenleme:
:19:bencede en güzeli resmiyet. ben en başından beri bu dengeyi kuramadım. iyi niyetle samimi olmaya çalştım, çok çok çok pişman oldum.sonradanda araya öyle bir resmiyet koydumki bundanda çok memnun kaldım. bu tavrımı değiştirmeyi düşünmüyorum. eşimde benim aileme öyle resmi olsun hiç farketmez.önemli olan benim mutluluğum.çünkü mutsuz olunca kimsenin umrunda olmuyor.birazda bencillik yapmak iyi oluyo başka türlü kendimi ve haklarımı koruyamıyorum
şimdi hamileyim. stressiz bir hayat için herkese "mesafe" tavsiye ediyorum...

resmiyet:) ben halen siz diyerek hitap ederim anne desem bile..
sonrasında anlatmayın herşeyinizi eşinizle olan ilişkinizi vs..genel konulardan konuşun..onun çevre hakkında dedikodu ya da yorum anlamında anlattığı şeylere tepkisiz kalın dinleyin sadece..
canınızı sıkan üzüldüğünüz birşey olursa da ben buna alındım diye de belirtin...

Her zaman sınır olmasından yanayım, ama bunu gard almaktan yana olduğum için söylemiyorum, eğer karşı taraftan gerçekten bir yanlış görülmediyse, nasıl gard alırım diye de düşünülmemeli.
Sınır olmasından yanayım, hem sevginin hem de saygının o sınırlar içinde korunması daha kolay.
Aradaki o sevgi ve saygı yok oldu mu tekrar geri gelmiyor.

sihirli bir değneğim olsa ve eşimin ailesiyle ilk tanıştığım güne geri dönebilsem, kesinlikle RESMİ olurdum. toplam 15 senelik ilişkimizde SAMİMİ ve DÜRÜST olmanın bana ve bize hiç bir yararı olmadığını gördüm. Anne bildim içimi açtım, Yeri geldi kendi silahımla kendim vuruldum.

Ama bu benim eşimin ailesi için geçerli tabii. Çok imrenirim anne-kzı gibi gülüp eğlenip gezmelere giden k.valide-gelinlere. Benim şansım gülmedi o yönden. Yapabilecek bir şey yok...

Hem cok yakın hem cok uzak gibi mesela bişey mi istiycen anneciğim şunu verirmisiniz :34: Sana bişey söylerken bile bazı durumdaa çekinir çünkü resmiyet vardır arada :9:

sihirli bir değneğim olsa ve eşimin ailesiyle ilk tanıştığım güne geri dönebilsem, kesinlikle RESMİ olurdum. toplam 15 senelik ilişkimizde SAMİMİ ve DÜRÜST olmanın bana ve bize hiç bir yararı olmadığını gördüm. Anne bildim içimi açtım, Yeri geldi kendi silahımla kendim vuruldum.

Ama bu benim eşimin ailesi için geçerli tabii. Çok imrenirim anne-kzı gibi gülüp eğlenip gezmelere giden k.valide-gelinlere. Benim şansım gülmedi o yönden. Yapabilecek bir şey yok...

O yüzden samimi olmuyorum bende bana karşı bişey söylerkende çekiniyo bazı davranışlarına gıcık olsamda yuzume karsı bişey soyleyıp sımdıye kadar uzmemıstır benı

samimiyete kesinlikle hayir diyorum...
resmiyet basiniza hic bela acmaz, en guzeli...
esinizin ailesi hic bir zaman sizin aileniz gibi olmaz ve olmayacak ta...
o yuzden bu ''artik biz kocaman bir aileyiz'' ayaklarini gecelim...
arada mesafe olursa herkes duracagi yeri biliyor fakar samimiyet olunca iliskiler cigrindan cikiyor bana gore...

''biz kocaman bir aileyiz'' ayakları cuk oturmuş :46::9:

size hak veriyorum, samimiyet çok ama çok az bir kısmında iyi yönde sonuç vermiştir. türkiye şartlarındaki kayınvalidelerde arada muhakkak bir resmiyet olmalı. saygıya amenna ama samimiyet fazla yakınlaşma :20::19:

kendimi kaynana gibi hissettim yahu evet bende resmiyim bakalım biz nolucaz:44::44:

kaynana asla anne değildir ama bunun yanısıra en kötü bile olsa sadece eşinize yıllarca emek vermiş büyütmüş olması sebebiyle saygıyı hak eder.kimse annesini seçemiyor ailesini seçemiyor.öyleyse ailenin yapısı da önemli burada ama fazlaca samimi olmadan saygıyı ve seviyeyi muhafaza ederek dengeyi kurmak lazım.

ben kaynanamla ne sorun yaşarsam yaşayım susarım.(ki emin olun çok büyük sorunlarla karşılaştım konu açmaya kalksam buradaki arkadaşlar akşama kadar okusa bitmez). o gidince eşime "annen bana bunu yaptı çok üzüldüm lütfen onu kırmak yüzyüze gelemeyeceğimiz duruma gelmek istemiyorum sende annenle usulünce konuş bu konu uzarsa ya da annenden bir daha bu tarz bişey duyarsam sorumlusu sensin" diyorum.sonrasında ne konuştunuz demiyorum nasıl hallederse halletsinler ana-oğul.benim için sonuç önemli ki bakıyorum kaynananın hareketler düzelmiş.böyle böyle idare ediyorum napıyım kadın hiçbişey yapmadıysa eşimi 9 ay karnında taşımış diyorum sakinleştiriyorum kendimi.benden bütün gelinlere tavsiye "keskin sirke küpüne zarar" çünkü:15::15:

kaynana asla anne değildir ama bunun yanısıra en kötü bile olsa sadece eşinize yıllarca emek vermiş büyütmüş olması sebebiyle saygıyı hak eder.kimse annesini seçemiyor ailesini seçemiyor.öyleyse ailenin yapısı da önemli burada ama fazlaca samimi olmadan saygıyı ve seviyeyi muhafaza ederek dengeyi kurmak lazım.

ben kaynanamla ne sorun yaşarsam yaşayım susarım.(ki emin olun çok büyük sorunlarla karşılaştım konu açmaya kalksam buradaki arkadaşlar akşama kadar okusa bitmez). o gidince eşime "annen bana bunu yaptı çok üzüldüm lütfen onu kırmak yüzyüze gelemeyeceğimiz duruma gelmek istemiyorum sende annenle usulünce konuş bu konu uzarsa ya da annenden bir daha bu tarz bişey duyarsam sorumlusu sensin" diyorum.sonrasında ne konuştunuz demiyorum nasıl hallederse halletsinler ana-oğul.benim için sonuç önemli ki bakıyorum kaynananın hareketler düzelmiş.böyle böyle idare ediyorum napıyım kadın hiçbişey yapmadıysa eşimi 9 ay karnında taşımış diyorum sakinleştiriyorum kendimi.benden bütün gelinlere tavsiye "keskin sirke küpüne zarar" çünkü:15::15:

evet zaten o yüzden saygı duyuyoruz ama bazılarıda yani bazı kayınvalideler sanki gelin satın almış gibi işte sen bize gelin geldin bizim oldun ne bileyim bazıları çok ileri gidiyo öyle duyuyoruz ki gelinlerini annelerinin evine yollamayanları ne sinir bozucu yaa sanki onu kimsessiz zannediyorlar ayy allahtan çevrem de de yok yaşamıyorum da ama allah yaşayanlara sabır versin:20::20:

ne fazla resmi olacaksın ne de çok samimi orta karar olmak en güzeli bence:31:
ilk evlendiğimde çok sus pustum suratım asık değildi ama pek konuşmazdım kimseyle:9: şimdi daha çok konuşuyorum daha tatlı dilliyim ama artık herkesi tanıyorum herkese gerektiği kadar yaklaşıyorum
en baştan samimiyet kurmak anlamsız bence samimiyet zamanla oluşur insanları tanıdıkça olur
bu nedenle yeni evliyken en iyisi orta karar olmak:97:

düğüne kadar resmiydi eşimin ailesiyle şimdi samimiyiz bi kızım derken agızlarından 10 tane birden daha cıkıo sanki hergün sesimi duymak için arıolar ama herşeyi dengede tutmalı insan :69:

evet zaten o yüzden saygı duyuyoruz ama bazılarıda yani bazı kayınvalideler sanki gelin satın almış gibi işte sen bize gelin geldin bizim oldun ne bileyim bazıları çok ileri gidiyo öyle duyuyoruz ki gelinlerini annelerinin evine yollamayanları ne sinir bozucu yaa sanki onu kimsessiz zannediyorlar ayy allahtan çevrem de de yok yaşamıyorum da ama allah yaşayanlara sabır versin:20::20:

işte kaynana bu kadar müdahale etme cesaretini oğlundan alıyor.ben bu durumlarda eşe kızıyorum.annesini alacak karşısına karışma diyecek karıma karışma.bunu diyemezse kaynanaya kalırsa kendine parasız hizmetçi tuttum bile sanar.ben en basit örneği veriyim tek kuruş vermediği hatta oğlundan para aldığı halde nişanlıyken bana kafasından oturacağım kiralık evi tutmuştu, altınlarımı koyacağım kiralık kasayı kendi adına açtırmıştı ki kendi adına açıldığı için ben altınlarımı bankaya gidip alamayacaktım, ailemi dışlamıştı annemi bir kere bile aramamıştı ama beni arayıp arayıp aramıyosun diye fırçalıyodu.en sonunda çağırdım nişanlımı annene hiçbir şey söylemedim cevap vermedim vermem de ama bunu hallet dedim gönderdim.bidaha ağzımı açmadım.çençen kavgamı ediyim kadınla.şimdi gelir evime asla saygıda güler yüzde kusur etmem.benim annem evine geleni iyi ağırla eşini mahcup etme bırak onlar yaptıklarından utansınlar der.kaynanamı kayınpederimi (kayınpeder alır eline kumandayı tv seyreder napıyosunuz nasılsınız demez bir sıkıntı anlatırlar korkusuyla) yemeklerini yerler giderler.
ben neler yaşadım bak aklıma geliyo daha biçok örnek ama boşveeeerrr önamli olan eşimle benim anlaşmamız:34::34:

Back
X