Eşinizin Değiştirebildiğiniz Yönleri Var Mı?

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Kızlar merhaba,

Bir sorum var fikrinizi almak istiyorum.
Eşinizin değiştirebildiğiniz yönleri var mı?
Tabi ki temel noktalarda değil ama, mesela benim sözlüm çok inatçı o huyunu biraz yumuşatmasını istiyorum.
Ya da bazen argo konuşmaları çok oluyo, onu değiştirmesini istiyorum
Şimdi onu seviyosan öyle kabul et diyebilirsiniz, seviyorum ama daha iyisi neden olmasın değilmi?:))

Sizin de var mıydı bu şekil rahatsızlıklarınız, değiştirebildiniz mi?

Son düzenleme:
Sanmıyorum değiştirebileceğini

Çok zorlarsan belki değişir ama ben 5 yılda değiştiremedim açıkçası

Evlilikte zamanla çiftler birbirine benziyor bence...Zamanla bazı şeylerin değiştiğini görebilirsin ama senin davranışların yönlendirir bunu...Huyu değişmez ama davranış şekli farklılaşabilir...Birşeyi güzellikle söylediğinde güzel tepki aldığını görüp,olumsuz tepkilerinde aynı şekilde olumsuz karşılık aldığını görürse davranışları farklılaşabilir bence...Ama her insan için geçerli değildir bu çünkü can çıkar huy çıkmaz diye bir laf vardır en güzel örnek budur.

Seni mutlu etmek adına değişmeyi isterse değişir. Mesela eşim tanıştığımızda sigara içiyordu. Hiç sevmiyorum sigara içenleri diyince bıraktı. Biraz argo konuşurdu, hoşuma gitmiyor dedim azalttı. Çok kavgalarımız oluyordu ailemle ilgili kötü konuşuyordu, sen üzülüyorsun dedi azalttı. Demek istediğim değişmek isterse değişir. Yoksa çok zor. Mutlaka hoşuna gitmeyen davranışlarını belirt. Beni üzme de, seni daha çok severim de. Gerçekten seviyorsa azaltır.

Sizi gerçekten çok seviyormuş eşiniz

tabbikiii....
özel günlere dikkat etmeyen biriyken şimdi hiç es geçmez
sabahları beni öpmeden gitmez..
belli aralıklarla yemeğe çıkarır v.b
nasıl oldu dersen ..
onunla ve ailesinin doğum günlerini vb günleri hediyeler aldım
işe giderken ver bi öpücük dedim
sonra bi baktım ben istemeden herşey oluveriyor.
argo konuşmada evlendikten sonra azda olsa düzelecektir.demedi deme

yemekkk..çok yemek seçiyor ve akşamları kahvaltı diyor.(.makarna ..nohut..patlıcan kabak karnabahar yok karnıyarık mücver vs yemez.)..kuru fasülye ,yeşil fasülye ,et tavuk, pilav ,papates..bir de hamu işi yer..bunun dışında yok!!!!!ay çıldırcam yeni birşeyler deneyeyim diyorum yemiyor adam ya!!! bazen kolayıma gidiyor kahvaltı ama böyle yemek seçmesi i değil çünkü kızım da ona benzemeye başladı bu huyu değişmeyeceğe benziyor .annem "ben değiştirdim neler neler yiyor şimdi "diyor ya işte buna daha da sinir oluyorum.adam "yemem zorla mı yedirceksin "diyor sıkıysa gel sen yedir
her zaman tavuk , patates olmaz ki

Anladığım kadarıyla ben örnek olmalıyım, o bana olmasın da:))
Bir de tatlı dille sabırla yaklaşmalıyım...

Hımm ben de öyleyim eşin gibi yani:))

Ama böylesi daha iyi değilmi en azından fazla iş çıkarmaz sana, akşamları kahvaltı isteyen erkek hiç duymamıştım mesela.
Sen kendine yaparsın yemek ona da peynir ekmek ohhh mis gibi..

Anladığım kadarıyla ben örnek olmalıyım, o bana olmasın da:))
Bir de tatlı dille sabırla yaklaşmalıyım...

biraz işin sırrı burda ...sinirini bile tatlı tatlı çıkaracksın
sayacan sayacan en son o patlayacakya o an gidecen sokulacan sinirlendim kusura bakma diyecen

biraz işin sırrı burda ...sinirini bile tatlı tatlı çıkaracksın
sayacan sayacan en son o patlayacakya o an gidecen sokulacan sinirlendim kusura bakma diyecen

İşi bilmiyorum ben ya valla
Mesela etrafta ne adamlar var sinir küpü ama eşinin yanında kedi gibiler.
Yöntem bu demekki:))

Çok sinirliydiSinirini geçirdim
Şimdi yumuşacık bir eşim fakat rolleri değiştik bu seferde been sinirliyim

eşim tam bir işkolikti. nişanlıykende öyleydi. evlendik düzelir dedim yok...
o şantiyesinden çıkmak istemezdi hiç.bütün vardiyaları mutlaka kontrol ederdi.
oturup konuştum. biraz da duygu sömürüsü yaptım.
şimdi normale döndü. saat 17.30 olunca evdedir eşim.

Çok sinirliydiSinirini geçirdim
Şimdi yumuşacık bir eşim fakat rolleri değiştik bu seferde been sinirliyim

Günaydın arkadaşlar.benimde erkek arkadaşım oldukça sinirli.bi şeye aniden kızar alevlenir 10 dk sora bişeyi kalmıyo ama o arada kırıcı oluyo bunu düşünemiyo,ve bu onun kişiliği,30 yaşında,sonradan değişir mi ?ben de alttan alırım hep.napmam gerek sizce ? daha önce böyle deneyimi olan var mı ? :44:

Bilmem ki değişir mi :26:ben eşimi nişanlıyken değiştirdim evlennce iyice yumuşadı...Zaten tehditte ettim böyle devam edesen soğuyacağım diye bana ne yaptıysa aynısını yaptım pes etti

yok be canım iyi değil aslında herşeyden yemeli..kızım da onu örnek alıyor...tamam bazen kolayıma gitmiyor değil itiraf edeyim ama yeniliğe hiç açık değil...ben de tam tersi yeni şeyler olsun yeni şeyler deneyelim isterim...

Resti çek bi kere...
Vazgeçebileceğini görsün bak bi daha yapabiliyo mu, ben yapmıştım tuttu...

He yapıyosa da sen bilirsin ister alttan alırsın ister ayrılırsın,ama bence bi kere dene...
Güzellikle anlamıyosa tabi..

resti çekmek denenebilir,teşekkür ederim.sadece bana değil annesine de öyle,bi anda bağırır söylenir sonra geçer siniri,sadece bana yapsa elbette kaldıramam ama yapısı bu işte.2 sene önceye göre bile daha iyi diyebilirim ama daha da yumuşaması gerek...

eşimi çok fazla değiştirebildim mi bunu kestiremiyorum. öncedenewe habersiz arkadaşlarını getirirdi yemeğe çaya konuştuk anlaştık şimdi ben müsaitsem ev müsaitse ve benim gönlüm varsa getiriyor.

ailesine çok düşkündü çoğu erkek gibi ailesi onun için 1 numaraydı. sonra sonra biz bir aile olalım artık sen bu ailenin bi ferdisin diye diye kimi gü kavgayla kimi gün güzellikle anlattım şimdi herşey benim ailem için diyor( ben ve çocukları)

bir de arkadaşlardan bazıları yıllar geçtikçe eşler birbirine benzer diyor kesinlikle katılıyorum. eşim yeni yemeklere açık olmayan klasik şeylerden hoşlanan biri bense nerde tuhaf biş yapayım deneyeyim yiyelim derim ve zamanla biraz klasik biraz değişik o da alıştı . şimdi ne yemek yapsam yer. hatta kayınvalideye gidince senin yemeklerini özlüyorum der.

bazı huylar hiç değişmiyor bazıları da zamanla törpüleniyor bence.

geçmeyen huyu. sinirlenmez sinirlenmez sinirlenince de evdeki eşyaaları yıkıp döker kırar. 5 dk sonra çok pişmandır ama olay yaşanmıştır. bu da 2-3 ayda bi olur ben de takılmıyorum. sakinlikle karşılıyorum böle durumları artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…