Eşinizin/erkek arkadaşınızın cömertlik/eli sıkılık sınırı size göre nedir?

vera2020

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
1.315
1.865
333
51
Kendisine/başkalarına eli açık davranan ancak eşine/sevdiğine esirgeyici tutum gösteren (kastettiğim saçıp savurganlık yapacak derecede değil) partnerleriniz var mı? Veya toptan öyle... Böyle bir durumda ne yaparsınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şey kararında güzel. Ne çok savurgan olsun ne de cimri ama dışarıya bir harcıyorsa evin içine bin harcamalı yani. Ama sevgiliyken sürekli pahalı şeyler alan, çok harcama yapan erkeklerden de uzak durmak lazım, nitekim evlendiğinizde bu huyuna gıcık olacaksınız. İki yakanız bir araya gelmez yani.

Benimki ilk yıllarımızda çok savurgandı eline geçeni arkadaşlarına verir geri de alamazdı.Bana da her şeyi almak isterdi neye vitrinde görüp şu güzellmiş desem o nu almaya girerdi.Bu huyu yüzünden çok tartıştım onla.Tutumlu olmayı öğretmeye çalıştım.Aşırı cömertlik iyi değil

eşim banada aılesınde herkeze eli cok acık okadar borcu olmasına ragmen ama ınsan bıyerde baya zorlanıyor canı sıkılıyor bu duruma ve aılesı bıtek esımden beklıyor elı acıkya ramazan bayramında gıtt kardesıne 1000 telefon 500 ıyafet aldı kısacası herkez kullanıyor sankı evın tek oglu oyuzdende borctan kurtuamıyor sıkıntıyı yıne ben cekıyorum ama elden bısey gelmıyor

Hiç böyle bir ikilemde kalmadım ama eli açıktır eşimin cimri pinti insanla yapamazdım sanırım sınır olarak değerlenecekse mesela boğazımdan geçen lokmayı sayarsa uyuz olurum ama çok pahalı bir şey almaya kalktığımda uyarırsa sevinirim ona göre düşünür tartarım herşeyin bir ortası olmalı bende ona göre davranırım az ona göre tutumluyumdur da :KK53:markete gittiğinde 2 parça şey isterim 7-8 parça şeyle gelir mesela ama ben 2 parçayla geri dönerim bunun gibi şeyler:KK70:

Kendisine/başkalarına eli açık davranan ancak eşine/sevdiğine esirgeyici tutum gösteren (kastettiğim saçıp savurganlık yapacak derecede değil) partnerleriniz var mı? Veya toptan öyle... Böyle bir durumda ne yaparsınız?
ihtiyacı dışında alıyorsa (arada olur da hep alıyorsa) rahatsız edici gelebilir çünkü ileride aile kuracağız ve istemem doğrusu para harcamayı bilmeyen birisini
Kendisine/başkalarına eli açık davranan ancak eşine/sevdiğine esirgeyici tutum gösteren (kastettiğim saçıp savurganlık yapacak derecede değil) partnerleriniz var mı?
bence bu bir bencillik göstergesi her şeyde benzer davranır gibi gelir doğrusu ürkütücü
öyle birisi yok hayatımda olsaydı ilişkiyi sorgulardım
bunlar basit görünse de önemli şeyler..

Benim eşim de bonkordur. Ama ben de öyleyimdir. Ben belki biraz daha tutumlu olabilirim ancak o ne alırsa guzelinden alır ve uzun süre kullanır mesela.. şimdiye kadar alalım mi dediğim bir şeye bile Almayalim demedi. Ne istersem alır ama ben de onun harcadığı paraya karışmam. Bizim ikimizde başka pek bir arkadaş hayatımız yok gibi birsey. Ortak çift arkadaşlarımız vardır beraber görüşür beraber harcariz o yüzden dışarıya öyledir bana böyledir gibi bir kiyaslama yapamıyorum. Evimiz arabamiz var sukur ama kenarda bir kurusunuz var mi dersen yok o ayri :KK70: ben asla cimri erkekle beraber olamazdim. Çok çok itici.
Hele dışarıya bonkör sana tutumuyla çok daha tehlikeli...

Erkek arkadaşım cömert yani bonkör bir insandır ama arkadaşlarına yedirmesi savurması durumu birkaç kere olmuştu bende uyarmıştım. Arkadaşlarına karşı bu kadar saçıp savurmasını istemem yani. Bir sınırı olduğunı düşünüyorum hem kendine hem bana hem arkadaşlarına karşı.
Bana karşı farklı arkadaşlarına farklı tutumda olması beni rahatsız ederdi konuşurdum bu konuyu onunla

valla benimki çok cimriydi herkese öyle aslında cimri değilmiş tutumluymus ya aslında tutumlu galiba biraz fazla tutumlu :) kimseye de parasını yedirmez bana karşı iyi ama hiç bonkörlüğünü görmedim

Benim canim kocam bana karsi eli aciktir ... hesabimizi beraber yapariz ayagimizi yorganimiza gore uzatiriz ...
:) ailesine para harcamaz oyle beni dusunur ...
Ailesi bize para harcar :)
onun ailesinin biz oldugumuzun farkinda benim esim bitanedir o bitane :)♥
Ben esime iyi bir ders verdim tabi ondan sonra boyle ailesine yani bana duskun oldu ....

Benim sozlum eli cok fazla aciktir, herkese oyle ama ailesine ve bana ve aileme daha comert herzaman
sagolsun ve Allah razi olsun ne istediysem hatta istemek degil yaninda neyden bahsettiysem aldi bana bugune kadar

bu durum olumsuz olabiliyor, elinde avucunda olani aninda harciyor

Benim esim tutumludur aksine ben cok savurganim mlsf:((evimizde hicbisey eksik olmaz cok sukur ama hesabını bilir savurgan olmasini hic istemem hersey kararinda olmali

Benim eşim de kısıtlamaz. .
Para konusunda olsun, kart konusunda. .
Bende olmasa bile sende olsun der . .
Cimri insanla ömür geçmez. .
Ben tahammül edemem. .
Biz savurgan bir çiftiz. .

aslinda cimrilik gercekten cok kotu bi huy.. ne bileyim, bi erkegin ozellikle, gozu gonlu (imkani olcusunde) bol olmali.. hani illa paralar sacmak degil, ama o yurek olmali, bunu hissettirmeli.. savurganlik, musriflik dogru degil zaten.. ama ozellikle esine karsi daha ozenli olmali bu konuda.. adamin parasi yoktur, o ayri.. ama olup da 'hesapcilik' yapiyo cok kotu..

nişanlım ne cok savurgan ne de cok eli sıkıdır.. yerine göre ayarını dengeler.. herşeyin asırısı zaten cekilmez olur..

cimri adam asla çekılmez,savurgan da çekılmez,hesabını bılıp yaşamak lazım,sevgililerim comertti,biri verdiği borcu asla geri istemez,kredi kartını kullandırır,geri almazdı,asla yorum yapmazdım,benı ılgılendırmezdi,ve ne desem yapacaktı,gerek yoktu tartışmaya,üzülürdüm kullanılıyor dıye,

Back
X