Eşinizin hayatında neredesiniz, nesiniz?

Yaparım tabiiki ama o beğenmez biliyorum ben
Yapabileceğini biliyorum. Evli çocuklu kadınsın tabiki yaparsın. Ama adam sana ne yaptıysa yapamayacağını, beğendiremeyeceğini empoze etmiş işte. Kır bu,döngüyü. Asi ol biraz böyle kedi gibi davranma. Beğenmezsen başka yemek yok istersen kendin yapabilirsin, bu kadar, illa kavga et değil. Yada ekmek kesmeyi mi öğretiyor, ay iyi ki söyledin de hiçbir şey diyemiyorsan. Sana bu gösterdiği şiddete izin verme. Gerekirse git bi psikolojik destek al, özgüvene ve bu adamla başa çıkmak içintavsiyelere ihtiyacın var.

Benim eşimde öyle tıpkısının aynısı ama bendeki umursamazlık ve özgüven ikimizede yetiyo geçinip gidiyoruz çocuklarda aynı ben amaaan o dedi diye öyle mi olacak çok biliyosa medyumluk yapsın çayını al iç içerde yada mutfakta

Vermedim zaten ona delirdi kuduruk herif. Beyefendinin hiç bişeyini bilmiyomuşum hastalansa neyi sevip neyi sevmediğini bilemezmişim.
sen benim neyimi biliyosunda dedim diş sıktı git şuradan küçül karşımda dedi

Çayda demlemiştim mutfakta oturdu kaldı gidip alamadım da ziftin pekini içesice

Sen kendin için zayıfla . Aynada kendini sev ne kadar guzel olduğunu söyle .Özgüvenini mahvetmiş pislik . Bu hayatta senden önemlisi yok .Evlatlar bile nankör.
Evin içinde delircem çalışmak istiyorum ilçedeyim valiliklerin kreşlerinden yok.

Paranoyak olmak üzereyim.
Oğluma soruyorlar anneyimi çok seviyosun babayımı?
Baba diyor

Eşiniz deli gibi söylenirken çocuk o ortamdan daha çok etkileniyor. Hiç çocuğunuzun tepkilerine dikkat ediyor musunuz o an?
Eşimle birbirimize biraz yüksek ses tonuyla konuşsak oğlum da bizi ciddi şekilde inceler. Hatta bazen bağırır susalım diye..

Yaşı kaç olursa olsun çocuklar negatifliği, gerginliği ve sevgisizliği hisseder.

Düşünün her gün sevgi sözcükleri duyan buz kristalleri bile harika şekil alırken, bir insan yavrusunun sevgisiz ortamda yıllar içinde nasıl şekil alacağını..

Ruh hastası biri tarafından daha fazla ruh hastası olmadan kurtulun o ortamdan. Ve asıl çocuğunuz için yapın bunu..

Katılıyorum kesinlikle, çocuk bahane, malesef bizim ülkemizde çoğu kadının tek başına hayatını sürdürebilecek geliri elde etme imkanı yok, hadi çocuk olmasa öyle böyle yaşanır da bir de çocuk sorumluluğu, çalışırsam kimbakar, kazancım hem çocuğa baktırmaya hem geçinmeye yeter mi vs korkuları, ailelerin bilinçsizliği, kızları boşandığında sanki kendi kızları değilmiş gibi istememeleri, nafaka nafaka diyoruz ama onu da kırk takla atıp ödemeyen çok kişi var, işte alabilir miyim çocuğun nafakasını derdi vs vss. Erkekler için daha kolay, boşqnınca –çoğu– sanki çocuktan da boşanmış gibi umurlarında olmuyor. Ha bi de boşanmış çocuklu erkekler burda da gördüğüm ve hayret ettiğim şekilde havada kapılırken, boşqnmış çocuklu kadının kusurlu muamelesi görmesi, toplumun, bazı pis zihniyetli kesimin, gözünde kolay ulaşılabilir gibi gözükmesi gibi manevi sebepler de var tabi. Aslında kadınların asıl dertleri bunlar bence. Çocuk işin tamamen bahanesi.

Çocuk annem naptıda babam bu kadar delirdi diyordur o derece düşkün. Ben kısıtlayıcıyım onun gözünde babası eğlenceli

Ben hak veriyorum zaten. Şunları dese derim haklısın amenna. Her kadının cesareti olmayabilir, ekonomik özgürlüğü olmayabilir, yeni bir hayata adapte olacak, ayakta duracak gücü kendinde bulamayabilir. Ama "Çocuğum babasına düşkün, çocuğum için boşanmıyorum" gibi laflar sadece kendiyle yüzleşememekten kaynaklı ve ileride çocuğu da etkileyecek sözler.

Haklısınız bu korkular elbette var ama bunun yanında oğluma yetbilecekmiyim vanasıyla gezen çocukları görünce ne hissedecek bunlarda var

Çocuk annem naptıda babam bu kadar delirdi diyordur o derece düşkün. Ben kısıtlayıcıyım onun gözünde babası eğlenceli

Size öyle geliyordur babasını tercih ettiği anlar ama gerçekte annenin yerini hiç kimse alamaz. Babası hiç hayır demediği içindir o..

Oğlum da bazen babasını ister. Zaaflarını kullanır. Ama diğer zamanlarda sadece annede avunur..
Boşanmazsanız eşinizin tedavi olması şart..

Tedaviyle sevgi nakli olmazki sevmiyor adam saygısıda yok

Zıkkımın kökünü yesin
Böyle diyorsunuz da onu yemedi bunu getirdim bunu yemedi başka bir şey teklif ettim diyorsunuz. E madem zıkkımın kökünü yesin diyorsunuz ona da bunu söylemeniz gerekmez mi? Oldu valla o saysın döksün siz hizmet edin. Ona kötü laflar ettiğinize de pek inanmıyorum bu hizmetle.
Çocuğum için boşanmam demişsiniz de çocuk duymuyo mu bu size ettiği lafları vs duymasa anlamasa da hisseder hakkınız var mı bunu ona yapmaya? ÇOCUĞUNUZ İÇİN BOŞANIN.

Evet, oldukça katıldım. Kadınların boşanmamakta şahsi sebepleri olabilir. Bunu bir noktaya kadar anlarım. Herkesin maddi ve manevi aynı dirayete sahip olmasını beklemek çok gerçek dışı olur. Kimse bu yüzden suçlanamaz da. Ama tüm kendi sebeplerini çocuğa yüklemek o çocuğun omuzlarına hayat boyu taşıması ağır bir yük yüklemektir. Bu sorumluluğun üzerine atıldığı çocuklar derin bir suçluluk psikolojisiyle büyüyor. Her daim annesine karşı kendisini ezik ve borçlu hissediyor. Çoğu zaman şartlarından ötürü psikolojisi sarsılmış annenin uyguladığı psikolojik şiddete bile karşı durma hakkını kendinde görmüyor ve buna boyun eğiyor. Bir çocuğun uğrayabileceği en büyük haksızlıklardan biridir bu. Kabullenemiyorum.

Konu sahibi, boşanacak cesaretiniz olmayabilir ama en azından boşanmamanızın sebebinin yalnızca kendi cesaretsizliğiniz veya imkansızlıklarınız olduğunu kabul edecek kadar cesur olun lütfen.

peki nerden başalayayım. Memleketim 7 saat ne diyeyim koca kişisine? Tamam dedim en son gidiyorum kapıyı kilitledi özür diledi ağladı ama bana ve laflarına değil özür dilediği için gururu kırıldı ağladı.
Annesi yok babası yok hep burdan giriyor. kışın annem gelmişti eşimin bana olan bir tavrına kızdı bu baaşladı benim kimsem yok diye ikiniz üstüme geldiniz demeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…