din esnek bir olgu değildir eskiden öyle ama şimdi böyle olmuyor ne yazık ki.. kitap değişti mi?hayır... ayrıca insanlık için aldıkları kadınları yine insanlık için mi yataklarına alıyorlardı
Bu zamanda dine göre en uygunu tek es..Eskidendi o..İnsanlık icin.
Bu zamandan ziyade herzaman icin İslam’da tek eşlilik esastır..Dedigin bazı sartlara dayanır mecburiyet vs
Bilmeden atıp tutmamak en dogrusu..
bilmediğimi nerden çıkardığınızı çok merak ettim doğrusu :97: müslümanlık birden fazla eşliliği destekleyen bir dindir.. ben bunu burda sizinle tartışıcak değilim yeri değil ama şu zina ve din yorumları artmaya başladı belirtiyim dedimçok eşliliği uygun gören bir dine göre zina kavramı çok yanlış benim fikrim tabiii kimseyle tartışıcak değilim..
benim anlamamla ilgili hiçbir probleminiz olmasın zira ben sizin beni anlamadığınızı düşünüyorum..bütün dinlere saygı duyan biriyim kendi dinimde olsa objektif bi şekilde anlamaya sorgulamaya çalışırım..eleştiri bilmeden yapılmaz bi fikir sahibi olmak lazım fikrim var ki eleştiriyorum
herkesin özgür iradesi doğrultusunda farklı farklı fikirleri var görüyorsunuz ki bu yüzden daha fazla bu içerikte konuyu devam ettirmeye gerek yok sanırım
bilmediğimi nerden çıkardığınızı çok merak ettim doğrusu :97: müslümanlık birden fazla eşliliği destekleyen bir dindir.. ben bunu burda sizinle tartışıcak değilim yeri değil ama şu zina ve din yorumları artmaya başladı belirtiyim dedimçok eşliliği uygun gören bir dine göre zina kavramı çok yanlış benim fikrim tabiii kimseyle tartışıcak değilim..
benim anlamamla ilgili hiçbir probleminiz olmasın zira ben sizin beni anlamadığınızı düşünüyorum..bütün dinlere saygı duyan biriyim kendi dinimde olsa objektif bi şekilde anlamaya sorgulamaya çalışırım..eleştiri bilmeden yapılmaz bi fikir sahibi olmak lazım fikrim var ki eleştiriyorum
herkesin özgür iradesi doğrultusunda farklı farklı fikirleri var görüyorsunuz ki bu yüzden daha fazla bu içerikte konuyu devam ettirmeye gerek yok sanırım
araya girdim gibi oldu ama muslumanlık cok esliligi desteklemez hatta tek esin en hayırlısı oldugunuda belirtir ve erkeklerin her esinede aynı ilgiyi alakayı gostermesi sartı verlmistir buda mumkun olmadıgı icin tek es en hayırlısıdır yani islam dini birden fazla es alımına cokda hos bakmıyor..islam gelmeden once erkekler istedigi kadar kadın alabiliyordu ve sınır yoktu islam geldikten sonra es olayı dorde indirildi zaten ikinci bir esi almak isteyen kisi karısının rızası yoksa alamazda h.z fatımada buna karsı cıkmıstır mesela yani isin aslı islam buna sadece zaruri hallerde musade eder ama suanki zamanla o zamanı bir tutmamak lazım eskiden neler donuyormus savas zamanlarında kadınlar ortalarda kalıyormus..
aslında söylenicek veya alıntılanıp buraya koyulucak çok fazla şey var ama kurallar dahilinde yapamıyorum ne yazık ki o yüzden susuyorum malesef
ben tartısma amaclı yazmadım onuda soyliyim isteyen istedigine inanır dogal ama cok esliligi destekleyen bir dinde zina kavramı cok yanlıs diye yazılınca bence acıklama yaptım..bazı insanların kendi islerine gelecek sekilde yorumladıgı asikar sanırsınki islam erkekleri yuceltmek kadınları asagı cekmek icin gonderilmis bu cok eslilik veya zina konularını aklı basında din adamlarının yazdıgı yazıları okuyarak bilgi sahibi olmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?