Eşinizin maaşını sorgular mısınız?

Eşinizle aranızdaki iletişime bağlı bence. Mesela ben sormam, bana sorulmasını da sevmem. O yüzden bizde sorulmaz ne yaptın parayı diye. Ama sizde bu durum böyle olmayabilir, o yüzden dediğim gibi eşinizle maddi durumları konuşma tarzınıza göre değerlendirme yapın bence.

Not : Maddi sıkıntı varsa elbette birlikte konuşulup çözülür, benim bahsettiğim hesap sorma kısmı, sanırım siz de parayı ne yaptığını sormaktan çekiniyorsunuz, ben öyle anlayıp yazdım.

Bu konuda çekinmenize gerek yok eğer maddi zorluk çekiyorsa sizde daha tutumlu davranırsınız o dönem için evliliklerde kesinlikle evin ne kadar parası olduğu konuşulmalı ve iki tarafta bilmeli
İşte benim bi masrafım yok sadece market alışverişi yapıyoruz virüs olduğu için bütün vaktimizi evde geçirmeye çalışıyoruz

Ben sevgiliyken biliyordum maaşından harçlık alıp gerisini biriktirmek için bana veriyordu. Şimdi 14 senedir tüm harcamaları alacak verecekleri mobil bankacılıktan birlikte yapıyoruz. Sor tabiki belkide senin sormanı bekliyordur oda. Evlendiniz tabiki soracaksın.

Hayır borcumuz yoktu amcam mobilyacı ve evlenirken bize çok yardımcı oldu sağ olsun nakit ödendi her şey saten evlendikten sonra bana her ay borçla gelmeni istemiyorum demiştim benim de birikimim vardı her şeyi nakit aldık yani

Siz dediniz ama öyle olmamış olabilir. Bir şekilde borç yapmıştır belki. Sormadan bilemezsiniz.

Hayır aksine o artık çalışmamı istemiyor ama bir süre sonra dönmeyi düşünüyorum ben

Güzel o zaman, aklıma dolaylı yoldan mesaj mı veriyor acaba diye geldi ama öyle değilmiş
O zaman elinizi belinize atıp "sen üçyüz milyar milyon parayı ne yaptın?" deme vaktiniz gelmiş.

Bende başta çekinirdim de gereksiz bir davranışmıș. Ama aaaa bir yere ödemen mi vardı harcama yapmadık yeni aldın maaşı neden eksik kaldı falan diyebilirdiniz

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Bence sorulur. Bunu hatta başlarda konuşman gerekirdi

Henüz evliliğe adapte olamadım her şey pat diye olmuyor maalesef

işte pat diye olmalı

yani o size para yok demiş bu bir fırsattır neden yok demek için

durduk yere paraları ne yaptın diye sorulmaz kimseye ama paramız çıkışmıyor deyince "aaa öyle mi, nerelere ödeme yaptın, bundan sonra neler ödenecek" deyip hemen bir hesap işine girilir

muhasebeci olan sizsiniz eşiniz belki de paranın harcamasını sormanızı bekliyordur

işte pat diye olmalı

yani o size para yok demiş bu bir fırsattır neden yok demek için

durduk yere paraları ne yaptın diye sorulmaz kimseye ama paramız çıkışmıyor deyince "aaa öyle mi, nerelere ödeme yaptın, bundan sonra neler ödenecek" deyip hemen bir hesap işine girilir

muhasebeci olan sizsiniz eşiniz belki de paranın harcamasını sormanızı bekliyordur
Haklısınız,bunu konuşacağım teşekkür ederim ilginize

Bana para verdiği zaman markete gitsem dahi açıklamasını yapıyorum şu kadar aldım şunu aldım diye
Evlendikten sonra para ortak olduğu için gayet normal. Belkide fazla iyi niyetle birilerine borç vermiştir, iyi niyeti suistimal ediliyordur. Sormak lazım diye düşünüyorum

Back
X