Eşinizin maaşını sorgular mısınız?

adama evlendikten sonra borç istemiyorum demişsiniz. acaba eşyaları nakit almak için söylemeye çekinerek kredi mi çekti ?
memur olarak seviyesi ne bilmiyorum ama maaşı çok değildir sanırım.
Maaşı iyi çok şükür borç istemiyorum dedim ama ben de ailem de hep yardımcı olduk her konuda ☺️ Zaten evlendikten sonra kafamız rahat olsun diye beraber yaptık her şeyi

Onlinebanka sistemi yokmu ? Eşim ve ben aynı hesaptayız online banka sistemimizde var herkezin neyi nereye verdiği belli .. sizde soramıyosanız online banka sistemi yaptırmayı deneyin . Eşinize böyle daha kolay olur hem sürekli ne nezaman ödenecek derdi vade olmaz kontrol altında olur deyin ..

Kirayı bu ay diyelim ki denklestiremedi..siz de calismiyorsunuz ..anlamaya çalıştıgim için soruyorum eşiniz nasıl bir destek bekliyor sizden ?
Yani maddi bir destek beklediğini düşünmüyorum laf arasında ağzından kaçtı zaten hallederim falan dedi

Onlinebanka sistemi yokmu ? Eşim ve ben aynı hesaptayız online banka sistemimizde var herkezin neyi nereye verdiği belli .. sizde soramıyosanız online banka sistemi yaptırmayı deneyin . Eşinize böyle daha kolay olur hem sürekli ne nezaman ödenecek derdi vade olmaz kontrol altında olur deyin ..
İnternet bankacılığını ikimiz de kullanıyoruz ama açıp bakmıyorum

Nıye ayıp oösunkı tabıkı bıleceksın sen calıssan o sana sorar. Ben soruyorum gayette cekınırek cvp verıyor gereksız bıseye harcadıysa ıyı oluyor. Cunku ben calısmaya baslasam oda bana sorar

Bence geç bile kalınmış, ben sevgiliyken aşmıştım bu mevzuuları 🤦‍♀️ Sonra bi anda olmaz tabi ama bir an önce açık olmayı öğretmeniz lazm eşinize 🙈

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Hayat çok pahali para geliyor ve gidiyor. Ancak siz evinizin düzeni için gelir gider dengelerinizi bilmelisiniz. Su an calismamaniz bu isi kolaylastirir. Esinizle konuşun bir evin muhasebesi olmali. Eşler paranin nereden gelip nereye gittigini bilmeliler. Iyi niyetinizle yeni evlendik ve maddi olarak aldigin parayi evin bir kosesinde bi yer ayarlayın oraya biraksin yahutnortak hesap acın bu nereye ne kadar harcadiginizi bilip ayaginizi yorganiniza gore uzatmaniza yardimci olacaktır

Çekinmenize gerek yok.
Yeni evlisiniz, mutlaka köşeden eşya öteberi taksitleri kalmıştır, yeni birşeyler alınmıştır.

Maaşından kira/fatura/ulaşım ve manav masraflarını çıkartın kalan tutara bakın. O zaman gerçekte ne kadar hareket alanınız olduğunu görürsünüz.

Tek maaşa yeni düşüldüğü için harcamalar buna göre ayarlanmamış olabilir.

Hayat çok pahali para geliyor ve gidiyor. Ancak siz evinizin düzeni için gelir gider dengelerinizi bilmelisiniz. Su an calismamaniz bu isi kolaylastirir. Esinizle konuşun bir evin muhasebesi olmali. Eşler paranin nereden gelip nereye gittigini bilmeliler. Iyi niyetinizle yeni evlendik ve maddi olarak aldigin parayi evin bir kosesinde bi yer ayarlayın oraya biraksin yahutnortak hesap acın bu nereye ne kadar harcadiginizi bilip ayaginizi yorganiniza gore uzatmaniza yardimci olacaktır
Evet bunu ben de düşündüm akşam konuşacağım inşallah çok teşekkür ederim hepiniz
Evet bunu ben de yapmayı düşünüyorum akşam konuşacağım inşallah teşekkür ederim hepinize yorumlarınız fikirleriniz çok değerliydi 🙏

Çekinmenize gerek yok.
Yeni evlisiniz, mutlaka köşeden eşya öteberi taksitleri kalmıştır, yeni birşeyler alınmıştır.

Maaşından kira/fatura/ulaşım ve manav masraflarını çıkartın kalan tutara bakın. O zaman gerçekte ne kadar hareket alanınız olduğunu görürsünüz.

Tek maaşa yeni düşüldüğü için harcamalar buna göre ayarlanmamış olabilir.
Canım kira ödenmedi henüz eşimin ulaşımı zaten ücretsiz memur olduğu için bütün maaşı da markete vermedik diye düşünüyorum

Yani kiranin ödenmemesi sıkıntı.Eksigim var diyerek ağzınıza laf vermiş aslinda.Ödememiz mi vardi,hayirdir demeliydiniz.Siz nasil cekiniyorsaniz bazi seylerden ,o da cekiniyor olabilir bazi seyleri söylemeye.Demişsiniz ki; çalışmamı istemiyor.Fikri degismis olamaz mi? Ev gecindirmek ,bu devirde hic disaridan gorundugu gibi degil.Ben olsam her seyi sorardım. Adi üstünde evlilik bu yani,ev arkadasligi degil ki.Bence bu gece mutlaka sorun.

Back
X