Eşinizin / Sevgilinizin size koyduğu yasaklar ?

eski eşim, sadece egosunu tatmin etmek, sözünün dinlendiğini görmek için o kadar çok şeye karışırdı ki... düşünün ben tayt giymek istemezken tatilde, hayır yakışıyor burada giymezsen nerede giyeceksin diye ama tatlı dille değil, resmen kavga ederek.

şu anda sevdiğim insan, asla böyle şeylere kalkışmaz.
1. egosunu tatmin etmeye ihtiyacı yok. bir erkeğin olabileceği kadar olgun kaydirigubbakcemile3
2. benim asla böyle bir şeye izin vermeyeceğimi bilir.

not: eski ben de şimdiki ben de aynı! giyim, kuşam, alışkanlıklar!

aman Allahım. şoka girdim. diyecek kelime bulamıyorum....pekiiiii, nefes almanıza izin var mı ....

aynen, benim de aklımdan bu soru geçti :1no2:

sevgilimin bana yasak koymasını gerektiricek bir durumum yok
herşeyden evvel neyi yapip neyi yapmamam gerektigini bilecek kapasitedeyim
kukla değilim, birilerinin yönlendirmeleriyle hayatıma şekil veremem :smiley-cool:

+şekil vermeye kalkacak olursa da yol veririm :jeyyar:

hayretler içersinde okudum bütün sayfaları tek tek.
bence kabahat erkeklerde değil, onlara bu selayetleri veren kadınlarda maalesef.
bazı insanlar sevgilisinin-eşinin ona karışmasından ve yasak koymasından hoşlanabilir, onların kendi bileceği iş ama hem bu durumdan hoşnut olmayıp hem de karışılmasına müsaade edenleri anlayamıyorum ben.

mesela bugün bir sevgilisi var kızın kırmızı ruju yasakladı, sonra başka bir sevgilisi olacak o eteği yasakladı, yarın eşi de oje sürmesini yasakladı.
peki bu kadının kendi hayatı noldu? hep hayatındaki erkeklerin istediği doğrultuda bir yaşamdan sonra kendi zevklerini ne zaman yaşayacak??

yok ben anlamıyorum bu kadar kısıtlamaları, insanların hayatına bu kadar müdahele edilmesini..

Son düzenleme:
Eşimle evlenmeden önce ufak tefek şeylere karışırdı,ama dinleyen kimdi ? sengözlerimebaksanab Çoğu erkek karışır ,önemli olan isteklerine boyun eğmemek.Babam karışmamış bana sevgilim ya da eşim mi karışacak?Yok öyle...
Evlendikten sonra daha rahatım.İstediğimi giyiyorum.Şöyle bir süzüyor önce.:roflol:Sonra n'apalım sen çuval da giysen dikkat çekersin ,diyor.:roflol:
Onlar sizi değil,siz onları yola getirin hanımlar...
Yoksa çooook eteğiniz kesilir...kötükedihüso

Eğer eşim bana yasak uyguluyorsa, ya onun zekasından şüphe ederim,
yada onun benim zekama güvenmediğini düşünürüm.
Ben 34 yaşında 2 çocuk annesi bir kadın olarak 1 karış etekle sokağa çıkamayacağımı, işe gittiğimde (aynı işi yapıyoruz, aynı insanlarla muhattabız) göğüs dekoltesiyle dolaşamayacağımı kendim akıl edebildiğime göre, bana yasak koymasına gerek varmı?
Bana yasak koyacak bir eşi hakaret olarak alırım.
Ben nerde ne giyeceğimi, ne yapacağımı yada yapmayacağımı farkındayım.

Birde en sinirlendiğim konu, sevgililerin yasak koyması.
Madem karşındaki bayan senin kriterlerine uymuyor, uyanla beraber ol.
Neden değiştirmeye çalışıyorsun daha doğrusu gütmeye.
Yasak koymak kompleks, eğitim ve sosyal seviye meselesidir.
Allaha şükür eşimi iyi seçmişim...

Kimseyin bana o derecede karismaya hakki yok.
Ama "Eger erkek olsaydim sevgilimin/esimin ne yapmasini istemezdim?" diye düsünüyorum.
Mesela sevgilimin/esimin MINI etek giymesini, dekolte olmasini istemezdim.
Zaten mini etek ve dekolte giymiyorum ama giyseydim bile ben erkek olsaydim bende istemezdim diye sevgilim/esim mini etek ve dekolte giyme dese giymezdim.
Karsimdaki kisinin yapmasini istemedigim seyleri kendim de yapmam...

Benim aşkımda çok fazla karışmaz bana sonuçta ben nerde nasıl davranmam gerektiğini bilen biriyim erkek arkadaşlarımla fazla samimi olmamı birde fazla dekolte giymemi istemez bende zaten giymediğim için bir sorun olmuyor :1hug:

çok dikkat çekici darlıkta ve açıklıkta kıyafetlere tik olur bende öle giymiyorum zaten bana karısamadı pek bu konuda ama öle sokakta ağzını aça aça sakız çiğneyen bayanlara deli oluyo onu biliyorum beni bu konuda uyarmasına gerek kalmıyo zaten dikkatliyim o konuda deniz sorunumuz var bide bikini kıskanıyo evlenene kadar bişi diyemem yinede ailene karsı yok ben gelemem tatile diyemezsin evlendikten sonra giymeyiverirsin yada daha kapalı tarzda cok göbek kalça meydanda olmayacak sekilde bişier uydururuz gideriz tatilimize dedi anlastık :)

kısaca herşeyy... kafamçokkarıştı
çalışmak yasak
arkadaşlarımla buluşmak yasakondan izin almadan bi yere gitmek yasak(sanki söleyince izin verio laelaelaelaelae)
okumak yasak
sağa bakma sola bakma
msn ye girme aman be üfff :mymeka:
hepsinide yapıom baaane kaydirigubbakcemile3
o da kim oluo anammı babammı nişanlanınca yada evlenince konuşsun gerçi o zmnda karıştırmamda neyse hayırlısı kaydirigubbakcemile2

yüzüne karşıda sen kimsin anammısın babammısın ne karışıyorsun bana diyormusun kaydirigubbakcemile3

yasak değil ama bi yere giderken mutlaka bilmek istiyor bu konuda onu haklı buluyorum çünkü aynı talepde bende bulundum başka bi kısıtlaması yok bide çok dar giymememi istemiyor ki zaten giyinmiyorum

bizde yasak yoktur ikimizde yasak kelimesini duyunca inadına yaparız çünkü,saolsun ne giyimime ne gezmeme karışır.Uçlarda bir yaşam tarzım olmadı hiç "o yüzden sen nerde nasıl giyeceğini davranacağını bilirsin" der herzaman. ama..... bir şey var ki yaptırmamı istemiyo onu da" he "dedim geçtim ama ben yaptırıyom tabii haberi yok:dance:"paket ağda".hanımlar sizin eşleriniz bu konuda ne düşünür aranızda benim eşim gibi istemeyen varmıdır?

aynı zamanda çocukluk arkdşı olduğumuz için tüm çevremi tanıo.arkdş konusunda sorun yok ama başlarda msjına 10dk da geç cvp versem sorun olurdu ve 10dk geçmeden anlardı hatasını, çok üzülürdü beni üzdüğü için ama 2 ay sürmedi bu tavrı.sakin sakin konuşa konuşa hallettik. aslında buda beni çok merak etmesinden üzerime titremesinden kaynaklanıyodu.bişey olacak diye aklı gidiyo.başım ağrısa meraktan kahroluyo. her yaptığımızdan birbirimizin hbri oldğu sürece sorun yok.giymek gezmek falan yasak yoktur bizde.sadece tek başıma zorunlu olmadğm sürece biyere gidemiyom.gidersem tlfda onla konuşuyom.içi rahat etmiyo yoksa.ama olsun bu bilem hoşuma gidiyo bnm.güsel bi duygu:asigim: .

evlenmeden önce etek boyuma çok karışırdı,şimdi oturmana dikkat et diyor,yoksa etek yasakmış ,kesinlikle erkeklerle yemeğe gitmemi istemiyor,italim bir ara bendede öyle bir problem vardı ama artık bişey demiyor :jeyyar:

1- V yaka giymek yok
2- sokakta evde sakız çiğnemek yok
3- sigara içerken bacak bacak üstene atmak yok (nadiren içmeme rağmen)

benimde herşeyime karışmaya çalışıyor (bunaltıyor) sevgisi ile boğuluyorum
makyaj yapmak yasak
ona haber vermeden uyumak (uyuyakalmak) yasak
kısa mont giyinmek yasak
saç boyatmak yasak
sigara içmek yasak
arkadaşlarımla görüşmek yasak
nette takılmak yasak
çizmeleri kotun üstüne çekmek yasak
gezmek zaten yasak
vs.vs.vs
dinlersem eğer bende ona habermeden yapcağımdan geri kalmam asla

ahanda bızımkı de bole:) yasak falan yok bızde de cok sukur. arkadaslar serbest gıyınmekserbest kı zaten onun karsı olacagı bıseyı de ben yapmadıgım ıcın benımle beraber sanırım. bugune kadar su da acık degıl mı veya dar gıyme vs dedıgını hatırlamıorum.
benım sevgılım kadınlardan ve mısafırlerden kıskanıo benı aman da onlarla cok vakıt gecırıomusum dıe:1hug: mesajlar gecıkmıcek tabı o ayrı mesele 5 seneden bıras fazla oldu durum bole bakalım yazdan sonra nası olcak evlılık askı oldurur mu kuvvetlendır mı gorces:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…