- 18 Temmuz 2011
- 2.283
- 9.038
- 358
Eşinize özel mi yaptı yoksa o akşam evde pişirdiği için mi getirdi? Ben evde yapmış ve eşiniz sevdiği için bir tabak ayırmış gibi algıladım. Ayrıca diğer bahsettiğiniz örnekte tabii ki hocalara sofra kurmam. Bunu da erkek oldukları ya da eşlerine saygısızlık yapmış olmamak için değil; kendi düşünceme ters geldiği için yapmam. Yemek yapmak sadece kadınların görevi değildir. Böyle konuşan sözde eğitimcilere de ağızlarının payını verip, kadınların hizmetçi olmadıklarını hatırlatırdım. Eğer toplu şekilde yemek yenilecekse herkes bir şeyler getirir ve sohbet muhabbet eşliğinde beraber yenilir. Sadece kadınlar getirmez. Eşiniz zaten saygısız bir insan ve demin de yazdığım gibi adam gibi özür dileyip haddini bilene kadar yumurta bile kırmam evde ve bu şekilde devam ediyorsa da boşarım. Mutsuz olduğum bir evliliği asla sürdürmem ben.Ben de önceden sık olmasa da yapardım ya da yaptıklarimdan koyardım. Hiç de yanlış birşey düşünmedim. Burda da kötü niyet aradığımdan ya da bayanı sucladigimdan değil sadece eşimin benim hissedeceklerimi dusunmeden böyle bir cumle kurması ve bunun ilk olmaması. Ben kendi çalışma ortamında karsilastiriyorum bizde böyle şeyler yok. Hatta bir kere bir erkek hocamız bayanlarda şuraya bir sofra kursa da bizim de midemiz bayram etse dedi. Bir bayan arkadaş da hocam yaparız da esinize saygısızlık yapmak istemeyiz dedi. Bizde de yaparsın denk gelirse alır mısınız diye ikram edersin ama özellikle yapıp getirmezsin ya da bunu eşine yapan yapıyor demek için kullanmazsin.
Arkadaşlar size sormak istediğim eşinizin sizi bayan arkadaşlarıyla kiyasladigi oluyor mu ve bu durumda kendinizi nasıl hissediyorsunuz. Yemek, annelik vb konularda yapılan kıyaslamalardan bahsediyorum. Eşim önceden çok yapardı ancak çok net bir konuşmadan sonra uzun süredir yapmıyordu dün akşam sevdiği yemekleri yapmadigimi kastederek bir bayan arkadaşının yapıp getirdiğini ve yediğini söyledi. Birincisi sevdiği yemegi nereden biliyor bu arkadas ikincisi beni ikna edeyim ya da hatamı anlayim isterken ne kadar kırdığının farkında değil mi.
Dusundum tabikide zaten artik onun icin yapmiyorum hatta esim bana iyi dayanmis bile diyorum kendisi bana asla oyle bisey yapmaz cunku ,ben kendimi baskasiyla kiyaslasam siz farklisiniz der hep benim iyi yanlarimi anlatirdi cahillik ya iste yasim 20 di ozmanPeki siz bu kiyaslamalari yaptığınızda eşinizin kendisini nasıl hissettiğini dusundunuz mu hiç.
İşte benim eşim 30 lu yaşlarda. Ve eşimin sizin gibi dusunecegi günleri sabırsızlıkla bekliyorum.Dusundum tabikide zaten artik onun icin yapmiyorum hatta esim bana iyi dayanmis bile diyorum kendisi bana asla oyle bisey yapmaz cunku ,ben kendimi baskasiyla kiyaslasam siz farklisiniz der hep benim iyi yanlarimi anlatirdi cahillik ya iste yasim 20 di ozman
Bence sert tepki verin he he deyip gecmeyin umarim yapmaz bidahaİşte benim eşim 30 lu yaşlarda. Ve eşimin sizin gibi dusunecegi günleri sabırsızlıkla bekliyorum.
Bir tür sakatat yemegi. Ben kendi ailemde bu tür yemekleri hiç yemedim. Nasıl yapıldığını da bilmem. Ona caninisrediginde dışarıda yiyebilecegini söylemiştim çünkü kokusuna da dayanamıyorum. Ama şimdi neden bu konuyu bu şekilde tekrar açtı anlamıyorum
İşte benim eşim 30 lu yaşlarda. Ve eşimin sizin gibi dusunecegi günleri sabırsızlıkla bekliyorum.Dusundum tabikide zaten artik onun icin yapmiyorum hatta esim bana iyi dayanmis bile diyorum kendisi bana asla oyle bisey yapmaz cunku ,ben kendimi baskasiyla kiyaslasam siz farklisiniz der hep benim iyi yanlarimi anlatirdi cahillik ya iste yasim 20 di ozman
Yaprak sarması dolapta var çok özledim dese çıkarır pisiririm.sakatat mı?
ciğer mi? soğuk soğuk bir o yenir herhalde. evde ciğer yapıp işyerine mi getirmiş kadın:))
sarma falan sandıydım yahu ben. makul olurdu işyerine gelmesi..
valla alsın kendisi yapsın o kadar beceriksizmiymiş..
Yaprak sarması dolapta var çok özledim dese çıkarır pisiririm.
Maalesef bu kıyaslama sorunu herkeste var. Ölüm döşeğinde de olsan mükemmel olmak zorundasın. Insanlik halinden anlamak gibi bir derdimiz yok. Hep kusur görmek var. Bir hasta ziyaretine gitsek önce ev temiz mi ona bakarız. Vay ve hasta haliyle evi tertemiz. Kazınacak üç çocukla ne kadar düzenli , misafire 5 çeşit yemek çıkardı. Ani gelen misafire beş çeşit yemek çıkarmak farz yaa. Allah zaten bizi 7/24 temizlik yapalım, elalem ne der şeklinde yasayalım diye yaratmış (!) zaten.İşte rahatsız olduğum bu duygu kendimi eksik hissetmek. Ben mükemmel olamam eğer olmaya kalkarsam hastalıktan kurtulamam. Bu şekilde kuyaslaninca ben daha bir cocukla her şeye yetişemiyorum ikinci çocukla deprasyona girerim diye düşünüyorum.
İşte rahatsız olduğum nokta bir erkek ya da bir bayan karşı cins ile ilgili bu tarz şeyleri nasıl biliyor. Ya da bunlar normalde benim çalıştığım kurumda mi var sıkıntı.Ellerde de ne adamlar var ama elimizdekiyle yetiniyoz mecbur de çenesini kapatsın.
Ayrıca erkek haliyle milletin evini,anneliğini,kadınlığını nerden biliyormuşta kıyaslama yapıyormuş ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?