Eşinizin sizi kıyaslaması

Eşinize özel mi yaptı yoksa o akşam evde pişirdiği için mi getirdi? Ben evde yapmış ve eşiniz sevdiği için bir tabak ayırmış gibi algıladım. Ayrıca diğer bahsettiğiniz örnekte tabii ki hocalara sofra kurmam. Bunu da erkek oldukları ya da eşlerine saygısızlık yapmış olmamak için değil; kendi düşünceme ters geldiği için yapmam. Yemek yapmak sadece kadınların görevi değildir. Böyle konuşan sözde eğitimcilere de ağızlarının payını verip, kadınların hizmetçi olmadıklarını hatırlatırdım. Eğer toplu şekilde yemek yenilecekse herkes bir şeyler getirir ve sohbet muhabbet eşliğinde beraber yenilir. Sadece kadınlar getirmez. Eşiniz zaten saygısız bir insan ve demin de yazdığım gibi adam gibi özür dileyip haddini bilene kadar yumurta bile kırmam evde ve bu şekilde devam ediyorsa da boşarım. Mutsuz olduğum bir evliliği asla sürdürmem ben.

Siz de onu erkeklerle kıyaslayın bakalım nasıl oluyor?
Yahu yıllar geçiyor, dünya değişiyor, millet her türlü konuyu aşıyor ama bizim şu erkeklerin kafa yapısı bir türlü gelişmiyor. Ne söylediklerini, eşlerini nasıl üzeceklerini düşünmeden hödük hödük konuşuyorlar.
Yemek, temizlik vb. işlerin halen asıl kadının işi olduğuna va erkeğin yapmaması gerektiğine o kadar inanan var ki.

Bu adamların mantıgı nasıl calısıyor hıc anlamıyorum.. kaş yaparken göz cıkartma olayı resmen ..

Peki siz bu kiyaslamalari yaptığınızda eşinizin kendisini nasıl hissettiğini dusundunuz mu hiç.
Dusundum tabikide zaten artik onun icin yapmiyorum hatta esim bana iyi dayanmis bile diyorum kendisi bana asla oyle bisey yapmaz cunku ,ben kendimi baskasiyla kiyaslasam siz farklisiniz der hep benim iyi yanlarimi anlatirdi cahillik ya iste yasim 20 di ozman

İşte benim eşim 30 lu yaşlarda. Ve eşimin sizin gibi dusunecegi günleri sabırsızlıkla bekliyorum.

sakatat mı?
ciğer mi? soğuk soğuk bir o yenir herhalde. evde ciğer yapıp işyerine mi getirmiş kadın:))
sarma falan sandıydım yahu ben. makul olurdu işyerine gelmesi..
valla alsın kendisi yapsın o kadar beceriksizmiymiş..

İşte benim eşim 30 lu yaşlarda. Ve eşimin sizin gibi dusunecegi günleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Yaprak sarması dolapta var çok özledim dese çıkarır pisiririm.

Maalesef bu kıyaslama sorunu herkeste var. Ölüm döşeğinde de olsan mükemmel olmak zorundasın. Insanlik halinden anlamak gibi bir derdimiz yok. Hep kusur görmek var. Bir hasta ziyaretine gitsek önce ev temiz mi ona bakarız. Vay ve hasta haliyle evi tertemiz. Kazınacak üç çocukla ne kadar düzenli , misafire 5 çeşit yemek çıkardı. Ani gelen misafire beş çeşit yemek çıkarmak farz yaa. Allah zaten bizi 7/24 temizlik yapalım, elalem ne der şeklinde yasayalım diye yaratmış (!) zaten.
Toplum olarak kız çocukları profesyonel hizmet verici olarak yetiştiriliyor, erkeklerde profesyonel hizmet alıcı olarak yetiştiriliyor.

Bu kıyaslama işini eş yapınca daha yıkıcı oluyor. Empati yapması açısından " ben seni böyle kabul ettim memnunum bir şikayetim yok senden ama ben senin ihtiyaçlarına cevap veremiyorum sanırım. Istediğin gibi bir eş olamadım. Ben seni boşuna oyalamayayım" de bakalım kafasına dank edecek mi?

O zaman onunla evlenseymis salatalik! Bu adam demek ki karisina yani size zerre kadar saygi duymuyor. Kiyaslamak benim gozumde o kisiye ozenmektir, hayranliktir. Onu takdir ediyor begeniyor onayliyor ve sizi onu ornek vererek asagilamis oluyor. Siz yapin bakalim, onu baska bir erkekle kiyaslayin ne hissedecek? Bencil herif. Ayrica o sevdigi yemegi yapip getiren is arkadasi bayandan da cok rahatsizlik duydum ve hosuma gitmedi hic. Hangimiz aksam evde pisirdigimiz yemekten aa bunu isyerinde filanca arkadasim seviyordu deyip de ertesi gun goturduk,evli erkek is arkadasimiza??? Bu ince dostca(!) dusunce beni cok rahatsiz etti. Bu konuda esinizi ciddi sekilde uyarin bence.

Ellerde de ne adamlar var ama elimizdekiyle yetiniyoz mecbur de çenesini kapatsın.

Ayrıca erkek haliyle milletin evini,anneliğini,kadınlığını nerden biliyormuşta kıyaslama yapıyormuş ???
İşte rahatsız olduğum nokta bir erkek ya da bir bayan karşı cins ile ilgili bu tarz şeyleri nasıl biliyor. Ya da bunlar normalde benim çalıştığım kurumda mi var sıkıntı.

Eşim ' bütün kadınlar aynısınız ' dediğinde 'kaç kadın eskittin aslanım nerden bu genelleme' derim.
Ya da ' hayatında kaç kadın tanıyosun kaç kadınla yaşadın ' derim.

Ayrıca o işyerindeki kadını da kurcala bakalım neyin nesiymiş.
Bence arkasından bişeyler çıkacak.
Şahsen evli erkek iş arkadaşlarımın sevdiği yemeklerle hiç ilgilenmem.
Çok yanlış anlaşılabilecek tehlikeli bi durum.

Olur mu öyle.. çok kalp kırıcı siz de eşinizi kiyaslasaniz kıyameti koparır. Bu erkeklerin kafası çoğu zaman çalışmıyor.

Çok özür dileyerek, ruh öküzü demek istiyorum. Yaptığı çok ayıp.

Birde merak ettiğim onun yapmanızı istediği ama sizin yapamadığınız yemek nedir?

Ben kiyaslamasindan cok sevdigi yemegi yapip getiren bayan arkadasa takardim. Hicbir erkek atkadasim icin oturup da evimde sevdigi yemegi yapip goturmem. Bana ne esi yapsin derim.
Senden sunu pisirmesi istedi de sen mi pisirmedin? Kim ki o bayan arkadasi? Ayrica eve ne alinirsa o piser. Begenmiyorsa kendi pisirsin. Iki kadini birbirine yarisyirmak bu.
Siz de baska erkeklerle kiyaslayin bakalim ne olacak?

Sakatatmış. Sizin kocanıza o çok da...

Benim eşim bayılıyor o tür yemeklere. Kokoreç, işkembe çorbası vs. kokusuna katlanamadığım ve ağzıma süremeyeceğim şeyler. İlk evlendiğimiz zaman ciğeri çok sevdiğini öğrendim halasından. Ciğere dokunacağım aklımın ucundan geçmezdi ama denemek istedim. Eve gelince çok mutlu olmuştu. Ben çiğ ete de dokunamazdım, balık da temizleyemezdim. İşkembe çorbasını, kelle paçayı sevdiğini gittiğimiz çorbacılarda içmesinden anladım. Onları da yaptım. Zor şeylerden geçtik ama gece 11'de hadi çorbacıya gidelim dediğim zaman giderdik. O yüzden katlanamasam bile o beni öyle mutlu ettiyse ben de onu mutlu etmek istedim. İçli köfteye bayılıyordu. İyi bir tarif buldum yaptım. Ancak eşim bana hiç yap demedi. Canı çekerse ister, yapabilecek gibiysem yaparım derim. Eltim çok beceriklidir hem de öyle böyle değil hiç kıyaslamadı. Kıyaslasa kızardım doğrusu.

Kusura bakmayın ama içimden koca bir çüşş demekten hakim olamadım.

Eşim bana böyle birşey derse sanırım o sinirle yaygarayı koparırdım ne münasebet yani başkası ile kıyaslama, x insanın sevdiği yemeği getirip yemesi.

Allah'ım bazı erkekler ne kadar düşüncesiz, akılsız aklım almıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…