Eşinizin Sizi Yönlendirmesine İzin Veriyor musunuz ?

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.567
298
Merhaba hanımlar bişi danışmaya geldim size.
Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.

Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.

ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
ne var bunda diyo hassas bakıyorum sadece falan diyor
ee tamam da ben akıl edemiyo muyum kalkmayı
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye
tabi herkes bir değil ama bizde durum böyle olunca insanın tuhafına gidiyor.

kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar
kahve yapılır kaş göz yapar
yani ne gerek var irrite oluyorum bu duruma.

eşiniz size böyle tepki veriyor mu misafirliklerde ?

Merhaba hanımlar bişi danışmaya geldim size.
Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.

Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.

ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
ne var bunda diyo hassas bakıyorum sadece falan diyor
ee tamam da ben akıl edemiyo muyum kalkmayı
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye
tabi herkes bir değil ama bizde durum böyle olunca insanın tuhafına gidiyor.

kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar
kahve yapılır kaş göz yapar
yani ne gerek var irrite oluyorum bu duruma.

eşiniz size böyle tepki veriyor mu misafirliklerde ?
Vermiyor. Verse de ben de sizin gibi inatlaşırım sanırım. Rahatsız olmakta haklısınız.

Kalkmayın ,bir daha yaparsa hatta açıkca misafirim ben ,kendi evimde yeteri kadar hizmet ediyorum diyin ,
Eşim yapmaz,herkese ederine göre davranacapımı bilir ,sadece kendisi için benden istekte bulunur benimki de bi değişiktir

Bu tarz söylemler çok itici. Kaldı ki onlarla bilmiyoruz bu işleri. Beylere kalmadı. En uyuz olduğum şeydir.
Haklısın sonuna kadar.

Farklı konularda fikir alıp bildiği konularda beni yönlendirmesini severim ama bu tarz olaylarda mümkünse boş yapmasın.

gerçekten tam olarak boş yapmak bu
sana mı kaldı yani

Yüzüne bakmayın kaşını gözünü yapamasın:))
Bizde öyle birşey yaşanmaz, hiç hatırlamıyorum....
Sen akıl edemiyosun diye değil de huy edinmiş gibi geldi :)

işte yüzüne bakmayınca ''hadi justice'' diyor :sinirli:
hiç iyi bir huy değil :63:

Vermiyor. Verse de ben de sizin gibi inatlaşırım sanırım. Rahatsız olmakta haklısınız.

ya bana kalırsa kimse eşine böyle tepki vermez yine de herkesin yorumunu merak ediyorum bizim gibi olan var mı diye bana tuhaf geliyor

Hayır. Eşiniz kendisi yardım etsin çok hassasmis meğer. Koskoca kadınsiniz elbette nerede ne yapacağınızı bilirsiniz. Eşim bunu yapsa çocuk muyum ben diye sağlam bir tartışma yapardık eminim.

bizde sağlam bir tartışma yaşadık çünkü bu kaçıncı oldu
ve hala diyo ki ben söylerim karımsın tabiki yönlendircem sende beni yönlendir ne var bunda diyo
tam saç baş yolmalık

Sizin aileniz de akrabalarınızda aynı şeyi yapıyor mu? Yoksa kendi ailesinde mi bu itici tavrı?

Rahatsız olmakta haklisinız tâbi ki. Cok hassassa kalkıp kendi yardım etsin madem? Sizin üzerinizden hassasiyetini gidermesin madem.

açıkçası benim çok aile misafirim olmuyo uzaktalar çünkü o yüzden henüz denk gelemedim öyle bi duruma
annemin evinde falan ama demiyo öyle bişi
valla iyi yere dokundunuz bunu suratına vurayım bir

Kalkmayın ,bir daha yaparsa hatta açıkca misafirim ben ,kendi evimde yeteri kadar hizmet ediyorum diyin ,
Eşim yapmaz,herkese ederine göre davranacapımı bilir ,sadece kendisi için benden istekte bulunur benimki de bi değişiktir

ille orada kavga çıkarım istiyo yani sonra suçlu ben olcam bunu istiyor heralde
yapma dediğim halde her seferinde muhalefet oluyor
ama yapmıcam yani iyice gıcık oldum

Eşim böyle bir şey yapmaz ama annem yapardı,gıcık olurdum. Sanki kendi kendime kalkamıyorum yardıma. Ciddi şekilde konuşsan anlamaz mi?

Ben mi toafim ama ben adı üstünde misafir gelse kalkıp bana yardım etmesini istemem. Hani kendi teklif etse neyise de.esinizin yaptığı gereksiz bir çıkış. Esinize de söyleyin: misafirliğin tadını hep kadınlara baskı kurarak kaçırıyorlar zaten. Söyle yap böyle yap diye. Annemde mesela hep çok stres yapar misafir gelecek olsa. Heralde ondan bu antipati oluştu bence. Millet olarak bi relaks olsak keşke :D

Misafir ağırlanır. Hop diye hemen ayağa kalkmayın. Yardıma ihtiyaç var mı diye sorun. Genelde zaten gerek yok der ev sahibi. Eşinizide görmezden gelin ve hayırdır aşkım gözüne bir şey mi kaçtı? Felç mi geçiriyorsun? Ay Allah korusun noluyor? İstersen lavobaya gidelim bir güzel soğuk su çarpıyım suratına. Belki kendine gelirsin diyin. Gıcık!

Ay benim eşim de böyle tam ben zaten yapacakken o hemen kaş-göz yapıyor ya bir bekle bakalım bir gör, bir izle-gözlemle yok hemen o bakışlar gerçekten sinir oluyorum bende :kızgın:

Misafirliğe gittiğim yerde ev sahibi gibi davranmayı sevmem ,tam tersi evime gelen misafirlerin de böyle davranmasını sevmem .hele orda birimin bana böyle komut vermesi hiç hoşuma gitmez .madem hassas kendisi kalksın

hah işin bi de bu boyutu var
bana misafirliğe geldiklerinde kimseye bi bardak bile kaldırtmam, huyum bu çünkü
ama başka evde bulaşığa kadar yıkarım
bu da huyum yaparım yapmasına ama
biri söyleyince üzerine basa basa yapasım varsa da yapmak istemiyorum

Hiç yapmaz Allaha çok şükür.
Zaten çok bozulurum daha da tekrarlamaz.
Rahatsız oluyorsan defalarca olsa da söyle,yapmasın öyle gereksiz işler.

defalarca söyledim inanın defalarca hemde ama hala böyle
düzgünce konuşuyorum eşinim yönlendirrim ne var diyor
yaptığının farkında bile değil

Hayatta bu şekilde komut vermez bana hakkı yok Bi kere. İçimden gelirse kalkar yardım ederim benim vicdanıma kalmış.

içimden gelmeyi bırak mecburmuşum gibi bana kalk hadi demesi saçmalık resmen

Ben katlanamam sanırım, yapacağım varsa da yapmıyorum böyle emri vaki durumlarda. Yani kalkacaksam zaten kalkarım, kalkmıyorsam da eşim de olsa bana yön vermesine gerek yok bence 30 yasında insanım nerde ne yapacağımı ya da yapmayacağımı biliyorum snucta. biz 2 yıllık evliyiz simdiye kadar ne annesinin evinde ne de başka bir evde yaşadığınız durumu yaşamadık. He keza yaşasakta cok rahatsız oluyorsan bi zahmet kalk sen yardım et derim herhalde.

gerçekten tam olarak boş yapmak bu
sana mı kaldı yani

işte yüzüne bakmayınca ''hadi justice'' diyor :sinirli:
hiç iyi bir huy değil :63:

ya bana kalırsa kimse eşine böyle tepki vermez yine de herkesin yorumunu merak ediyorum bizim gibi olan var mı diye bana tuhaf geliyor

bizde sağlam bir tartışma yaşadık çünkü bu kaçıncı oldu
ve hala diyo ki ben söylerim karımsın tabiki yönlendircem sende beni yönlendir ne var bunda diyo
tam saç baş yolmalık

açıkçası benim çok aile misafirim olmuyo uzaktalar çünkü o yüzden henüz denk gelemedim öyle bi duruma
annemin evinde falan ama demiyo öyle bişi
valla iyi yere dokundunuz bunu suratına vurayım bir

ille orada kavga çıkarım istiyo yani sonra suçlu ben olcam bunu istiyor heralde
yapma dediğim halde her seferinde muhalefet oluyor
ama yapmıcam yani iyice gıcık oldum
Eşinizin canı azarlanmak istiyor belli ,çocuk muyum ayol nerede nasıl davranıcağımı bilirim annem misin kocam mı canım diye herkesin ortadında bi bozun rezil olsun

Back
X