Eşinizle destek için ev yardımcısı olur musunuz?

Benim kuzenim lise mezunu hatta ikinci defa liseyi okuyo sağlık diploması alabilmek için. Eşiyle sorunlu olduğu dönemde bahsettiğin gibi benzer bi işe girdi temizlik, yemek, okuldan çocuk gelince bakıyo falan çok memnun. Kocasıyla barıştı ama bırakmıyo işini seviyo rahatım diyo istese muhasebede falan çalışabilir daha önce çalıştı.
İhtiyacın varsa çalış canım ayıp değil ki emekçi kadın her zaman kazanır. Hiç çalışmadıysan alışık olmadığından zorlanabilirsin ama alışırsın zamanla.

Kesinlikle ayıp olarak bakmiyorum. Çok farklı bir duygu bu.

Hiç de utanmayın, dürüstçe, emekle yapılan işiniz gurur versin size. Ben olsam ben de çalışırım, ihtiyacı olduğu eli ayağı da tutarken avuç acanlar utansın.

size çalışmak zor geliyor sanırsam alışık olmadığınız için ne iş olsa zorunuza gidecek gibi bence kibir yapıyorsunuz sanki.

Namusla yapılan her iş kutsaldır benim için. Eşiniz de yardımı hak ediyorsa tabiki çalışın.
Hakkediyor.. En iyi bildiğim iş bu başka çözüm bulamadım.

Eşim için elbette yaparım. Zamanında ailem içinde yapmış biriyim. 9 yaşındaydım annemle merdiven silmeye, ev temizliğine gitmeye basladigimda. Yazları da konfeksiyon vs bunun yanında. Okulumada devam ettim ayrıca. Evlenene kadarda bu şekilde devam ettim. Annemde çok şükür bu sene artık bıraktı. Su an maddi anlamda çok şükür problemimiz yok idare ediyoruz. Annem bu şekilde bizi universiteye gönderdi ve ben onunla gurur duyuyorum. Ilerde emin olun evlatlarınızda sizinle gurur duyacak. Hiçte gocunmadik annemle bu işleri yaparken. Elbette zor orası ayrı.

yapardım sanırım. ama yaptığıza değmesi lazım. çok çok az paraya, sigortasız, istemediğiniz bi işte çalışmayın. sizin mutluğunuz evi de etkiler, para gelir, huzur gider.

Helalinden ve alin teriyle kazandiktan sonra niye calisilmiyacakki..
Size baskasinin evini temizleme nefsinize agir gelmis.oyle dusunmeyin bende iki unv bitirdim mulakata girdim gecenlerde oda olmazsa bakicilik yapabilirim diye dusunuyorum boyle dusunup uzmeyin kendinizi hatta size helal olsun diyorum.

Utanacak sıkılacak bir şey yok hepimiz bu tip sebeplerden dolayı çalışıyoruz
Daha rahat bir yaşam sürmek amacı ile.
Ben de çalışıyorum hem evladım için hem evimiz için.
Yüksünüyor muyum ?
Hayır !
Sonuçta okuyup belli bir meslek grubuna dahil olduysam evde oturmak için degildi.
O sebeple lütfen üzülmeyin, borç dediğiniz durum herkeste var, kimisinde daha az kimisinde daha çok ama en nihayetinde var.
Evlilik müşterek olan bir hayatı iyisi ve kötüsü ile paylaşmak demek
İyi günde yiyeyim dar günde yan gelip yatayım demekle olmuyor bu işler.

eğer bulduğunuz ev sahipleri düzgün insanlarsa sorun olmaz bence..ben de çalışan bir kadınım ,özel sektörde ne adamlarla uğraşıp kimlerin ağız kokusunu çekiyoruz görsen..
ben mesela yarım gün bir yardımcıyla çalışıyorum.öğlen geliyor.16:30 de oğlumu okuldan gelince karşılıyor.ev işi yemek gibi işler yapıyor.
şimdiye kadar çok bakıcı değiştirdim mesela,hepsi evde istediği gibi yer içer,dinlenir.sıkmam emretmem,elim açıktır.tek isteğim dürüst olunması,bir de evladım tabi:)
dediğim gibi umarım sizin işvereniniz iyi bir insandır..
hayırlı bol kzançlar dilerim size.

Yapabileceğime inanıyorum. Derler ya Allah gördüğünden geri koymasın. Düşmüş gibiyim ağır geliyor
Ağır gelecek bir durum değil bu.
Benim çevremde bir kac tanidigim kadin var bu sekilde bakicilik ,temizlik, meyve toplama vs. Her işi yapiyorlar ve cocuk okutuyorlar.
Ben bu kadar guclu olduklari icin her zaman onlari takdir ediyorum. Cunku iş ayrimi yapmadan namusuyla helal para kazanan kadin, kadin gibi kadindir. Güclüdür. Ne mutlu ki o işi yapamam degil yapabilirim diyorsunuz. İş ayrimi yapmadan çalisabilen insan her zaman kazanir. Sadece maddi olarak da degil kendini güçlü hisseder. Ben diger konularinizda gorudugum kadariyla siz de masallah cok guclu bir kadinsiniz.

size çalışmak zor geliyor sanırsam alışık olmadığınız için ne iş olsa zorunuza gidecek gibi bence kibir yapıyorsunuz sanki.
Varlıktan yokluğa düşmenin acısı diyelim. Ne iş olsa kibir yapacağım kanaatine nerden vardınız. Bana en uygunu bu hafta sonu izni olduğundan.

Ben de kesinlikle çalışırım. Bir sey yokki bu işte. Her yerde her meslekte birilerine hizmet ediyorsun mecburen farklı farklı sekillerle. Burda üstelik çocuk var işin içinde :)

Benim bir tanıdığım var, esi dogru düzgün çalışmazdı daha doğrusu adam kısmetsizdi biraz hep bir aksilik çıkardı işinde. Bu tanıdığım da aynen dediginiz gibi bi ise girdi. Cocuk bakımı temizlik ve yemek. O kadar memnundu ki.. çocuk da cok sevmisti bu tanıdığımızı baya teyze-yeğen kıvamına gelmislerdi profesyonellik cercevesinde. Her neyse.. kadın o kazandığı parayla çocuklarını okuttu, güzel yerlere geldi o çocuklar. Simdi ne yapıyo biliyo musun? Çocukları destek oldu kendi birikimlerini de kattılar ve arsa aldılar evlerini yaptılar, evinin dekorasyonuna kafa yoruyor :)

Iş iştir boşver sen. Helal para kazanıcaksn, alın terin olacak, allah işini rasgetirsin :)

Varlıktan yokluğa düşmenin acısı diyelim. Ne iş olsa kibir yapacağım kanaatine nerden vardınız. Bana en uygunu bu hafta sonu izni olduğundan.
peki bir mesleğiniz var mı?daha önce çalıştığınız bir iş ?
Allah kimseyi gördüğü günden geri koymasın çok zor ama inşallah çalışıp tekrar dönersiniz varlıklı günlerinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…