Eşinizle destek için ev yardımcısı olur musunuz?

Bu ücreti ben hayatta dile getiremem

Neden?

Is yerine, alisverise, spora pesinden çocukla gideceksiniz. Üstüne evde temizlik hatta yemek belki. Hakkiniz bu sizin.

Sigorta falan yapmaz eminim. Haydi diyelim 1800 daha asagisi olmaz. Emegine yazik. Cok zorda degilsen asgari ucret kabul etme. Olmadi baslangic 1 ay boyle calisirim ama 2. Ay 2000 isterim de. Cekinme. Emek senin. Sirketlere basvur.

Komsum bir abla var, bir ruja 120 lira veriyorsun bana 150 cok mu demisti calistigi kadina. Kadin olmaz falan deyince cikti. Sonra 160 a geri dondu.

Gundelige gidenler bile burda 150 alıyor sabah 9 aksam 4...

Istanbul' dayim ben bu arada...

Paz
Haklısınız pazartesi görüşeceğiz bakalım ne olacak

canım ücret konusunda bi araştır ama şöyle fikir verebilirim güvenilir ve işini iyi yapan birini bulmak o kadar zor ki şu an bi yakınım yanında çalışan bayana günlüğü 60₺ veriyor. sadece yarım gün geliyor. evin günlük temizliği, çocuklar okuldan gelince onlara kapıyı açıp yemeklerini ısıtıp gidiyor. yemeği de yapıyor ama öyle çok bişey değil. bi gün tavuk pilav o bitince 1-2 çeşit daha gibi basit yemekler.

2 sene once arkadaşım 1.800 e çaşıyodu ve tecrubesizdi

Çalışma konusunda çok yorum yapılmış.
Bende eşim başta hakediyomu fedakarlığımı ona bakardım ve çocuklarımı ihmal etmeyecekse çalışırdım

Sadece çocuğa tüm gün baksanız 1000 lira civarı. Temizlik, yemek vs 1500-2000 den aşağı olmamalı maasınız. Az izterseniz kıymetsiz olursunuz ezdikçe ezerler seni birde üstüne.

Maddi sıkıntıya sebep ben olmuşsam tabiki ama kendisiyse buna sebep hayır çalışmazdım

Ne şekilde calisirsan çalış ne iş yaparsan yap,hep birilerine hizmet ediyorsun zaten. evlere temizliğe giden hatunlara bayiliyorum ben:)keske pasakli olmasam onlar gibi olabilsem diyorum:)hele bir tanidigim var,hatun avizenin tozunu alirken avizeyle aşk yaşıyor sanırsın.o kadar seviyor yaptigi işi:)
He seni düşündüren hem temizlik hem çocuğa bakmak ikisi zor olur diye dusunuyorsan bir deneyip bakman lazim.
Çalışmak evde oturmaktan iyidir diye düşünüyorum

Maaş konusunda bir fikrim yok ama arkadaşlar güzel fikirler vermişler. Bende olsam eşim zordaysa destek için çalışırdım.

2000tl Ücreti asla dile getiremem diyorsunuz da sonuçta para için çalışacaksınız.İstediğiniz ücreti dile getirmek sizin hakkınız.
1200lira olur demişsiniz ama o paraya insanlar burada sadece çocuk bakıyorlar o da evde yani evden hiç çıkmadan.
Ankara dan bahsediyorum bu arada ben.
Ama siz çok küçük bi şehirdeyseniz ya da doğu da falan orasını bilemem belki piyasası öyledir.
Mesela burada eve temizliğe tüm gün 120 yarım gün 60 a geliyorlar.Haftada 5 yarım gün temizlik günlük 60 liradan 1200lira yapıyor zaten.(AYDA 20 GÜN HESAPLADIM HAFTASONLARINI SAYMADIM)
Yani siz tüm bu işleri yarım gün temizlik ücretine yapmış olacaksınız biraz gözünüzü açın kendinizi ezdirmeyin.
Ki bir de sigorta da yok normalde sigorta da yapması lazım çünkü 5 gün çalışacaksınız siz orada.
En az 2000tl isteyin derim aşağıya düşmeyin hani çok pazarlık yaparsa da 1800 olur deyin.

Bu arada bu insanlar çok uyanık söyliyim ben size hem bakıcı hem yardımcı hem temizlikçi maşallah yani hele hele 1200tl ye filan bu iş asla yapılmaz.Çocuğun sorumluluğu başlı başına yeter de artar zorluk açısından.

Fikirleriniz için teşekkürler. Çok haklısınız ne ücret teklif edeceklerini bende merak etmeye başladım hiç böyle düşünmemiştim.

Sadece çocuğa tüm gün baksanız 1000 lira civarı. Temizlik, yemek vs 1500-2000 den aşağı olmamalı maasınız. Az izterseniz kıymetsiz olursunuz ezdikçe ezerler seni birde üstüne.
Doğru diyorsunuz. Buraya yazmam çok iyi oldu güzel fikirler aldım

Bu saydığınız işler de artık bir meslek sayılır.
Bebek bakıcılığı zaten meslek.

Bence temizlikte bir meslek.
Sonuçta insan kendi evini de temizliyor ve bir başkasının evinide para karşılığı temizliyorsa bence bu meslektir artik.

Niye üzülüyorsunuz.
Bu kötü bir is değil ki.
Küçük düşürecek bir durum olduğunu mu sanıyorsunuz.

Ayrıca kadının asistanı gibi olacaksınız.
Alışverişe, markete, spora vs gidip bebekle ilgileneceksiniz.
Hani üzüldüğünüz konu temizlikse bence bu tabu yıkılmali artik.

Fiyat olarak ise en düşük bazda hesap yapıyorum,
Bebek bakıcılığı tek başına 800 olsa, haftanın beş günü yarim günden temizliği 50 desen ( ki her gün temizlik saçma geldi bana) 1000
İkisi 1800 ediyor.
Sigorta yapacak mi? Yapması lazim.
Artik yasallaştı bu. Evimize günlük gelen temizlikciye dahi yapılacakken siz bebekte bakacaksınız.

Sigorta yapmayacaksa 200 daha fazla ister toplamda 2000 tl maaş almanız lazim.

O 200 tl yi de bireysel emeklilik hesabı açar adınıza her ay yatırırsınız. Tabi sonrasında da devam etmek kaydıyla.
Arife75

O işlerde izin hafta içi oluyor çocuğumla eşimle ancak hafta sonu ilgilenen bilirim

Dogru haklisin.haftasonu daha yogun oluyor marketler.
Ama seni cok cesitli alanda calistiracaklar gibi geldi.bunun üzerine düş.
Mesela eger bu islerin hepsini yapacaksan ucret min 1500 olsun.ha biz ok kadar veremeyiz derse islerden bi kaçını ele.
Mesela temizlikten muaf ol.
Çalışmak kadar güzeli yok.
Ben calisan kadinlara hayranim.
Eminim güzel gunlerde gelecek.
Babamim isleri kötü olduğunda annemde çalışırdı bizim icin.
Belki biliyorsundur yurt disindan gelen bebek kiyafetlerine orgu cicek vs orup dikiyorlardi.tane ile ucret aliyordu.
Hic unutmam bi ay o kadar cok cicek orup dikmisti ki...500 milyon almisti..simdinin rahat 2000 lirası.
Hakkını odeyemem.
Bu yuzden calisan kadinlari cok seviyorum.esin icin degilsr bile evlatlarin icin yapmalisin ve eminim onlarda benim annenle gurur duydugum gibi gurur duyacaklar seninle.

Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim en azından fikrimi sorduklarında bu şekilde açıklama yapabilirim

Fikirleriniz için teşekkürler. Çok haklısınız ne ücret teklif edeceklerini bende merak etmeye başladım hiç böyle düşünmemiştim.
Bizde anneannem e evde bakacak birini arıyoruz 2000 TL vereceğiz gerçi bu yaşlı ama yani arkadaşım Çocuğu için 800 dolar ödüyordu

Yapamazdim. Meslegim olmasa da baska bir is bakardim.
Sekreter, kasiyer, tezgahtar, fast food, is yeri cay servisi vs baskasinin evinde calismak bana uygun degil. Ama bu isi yapan insanlar var ve yukarıda yazdığım işlerden daha çok kazanırlar. Sizin kendinizi nasıl iyi hissettiginizle alakali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…