Bu ücreti ben hayatta dile getiremem
PazNeden?
Is yerine, alisverise, spora pesinden çocukla gideceksiniz. Üstüne evde temizlik hatta yemek belki. Hakkiniz bu sizin.
Sigorta falan yapmaz eminim. Haydi diyelim 1800 daha asagisi olmaz. Emegine yazik.
Gundelige gidenler burda 150 alıyor sabah 9 aksam 4...
Istanbul' dayim ben.
Haklısınız pazartesi görüşeceğiz bakalım ne olacakNeden?
Is yerine, alisverise, spora pesinden çocukla gideceksiniz. Üstüne evde temizlik hatta yemek belki. Hakkiniz bu sizin.
Sigorta falan yapmaz eminim. Haydi diyelim 1800 daha asagisi olmaz. Emegine yazik. Cok zorda degilsen asgari ucret kabul etme. Olmadi baslangic 1 ay boyle calisirim ama 2. Ay 2000 isterim de. Cekinme. Emek senin. Sirketlere basvur.
Komsum bir abla var, bir ruja 120 lira veriyorsun bana 150 cok mu demisti calistigi kadina. Kadin olmaz falan deyince cikti. Sonra 160 a geri dondu.
Gundelige gidenler bile burda 150 alıyor sabah 9 aksam 4...
Istanbul' dayim ben bu arada...
Maddi sıkıntıya sebep ben olmuşsam tabiki ama kendisiyse buna sebep hayır çalışmazdımMerhaba bu aralar maddi sıkıntı içindeyiz. Eşime destek olmak için bakıcılık yaptım. Şimdi yeni bir iş buldum ev işleri ve bebek bakımı için bir ailenin evine gideceğim daha önce bu şekilde hiç çalişmadım içimde bir sıkıntı var hüzün var. Ama çalışmak zorundayım siz olsaydınız? Not: Haftanın 5 tam günü temizlik,yemek, bebek bakımı bir süre anne evde olacak sonra annenin iş yerinde devam edilecek. Anne ile alışverişe, spora hastaneye vs. gidilecek. İstenilenler bunlar ücret ne kadar olmalı?
Fikirleriniz için teşekkürler. Çok haklısınız ne ücret teklif edeceklerini bende merak etmeye başladım hiç böyle düşünmemiştim.2000tl Ücreti asla dile getiremem diyorsunuz da sonuçta para için çalışacaksınız.İstediğiniz ücreti dile getirmek sizin hakkınız.
1200lira olur demişsiniz ama o paraya insanlar burada sadece çocuk bakıyorlar o da evde yani evden hiç çıkmadan.
Ankara dan bahsediyorum bu arada ben.
Ama siz çok küçük bi şehirdeyseniz ya da doğu da falan orasını bilemem belki piyasası öyledir.
Mesela burada eve temizliğe tüm gün 120 yarım gün 60 a geliyorlar.Haftada 5 yarım gün temizlik günlük 60 liradan 1200lira yapıyor zaten.(AYDA 20 GÜN HESAPLADIM HAFTASONLARINI SAYMADIM)
Yani siz tüm bu işleri yarım gün temizlik ücretine yapmış olacaksınız biraz gözünüzü açın kendinizi ezdirmeyin.
Ki bir de sigorta da yok normalde sigorta da yapması lazım çünkü 5 gün çalışacaksınız siz orada.
En az 2000tl isteyin derim aşağıya düşmeyin hani çok pazarlık yaparsa da 1800 olur deyin.
Bu arada bu insanlar çok uyanık söyliyim ben size hem bakıcı hem yardımcı hem temizlikçi maşallah yani hele hele 1200tl ye filan bu iş asla yapılmaz.Çocuğun sorumluluğu başlı başına yeter de artar zorluk açısından.
Doğru diyorsunuz. Buraya yazmam çok iyi oldu güzel fikirler aldımSadece çocuğa tüm gün baksanız 1000 lira civarı. Temizlik, yemek vs 1500-2000 den aşağı olmamalı maasınız. Az izterseniz kıymetsiz olursunuz ezdikçe ezerler seni birde üstüne.
O işlerde izin hafta içi oluyor çocuğumla eşimle ancak hafta sonu ilgilenen bilirim
Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim en azından fikrimi sorduklarında bu şekilde açıklama yapabilirimBu saydığınız işler de artık bir meslek sayılır.
Bebek bakıcılığı zaten meslek.
Bence temizlikte bir meslek.
Sonuçta insan kendi evini de temizliyor ve bir başkasının evinide para karşılığı temizliyorsa bence bu meslektir artik.
Niye üzülüyorsunuz.
Bu kötü bir is değil ki.
Küçük düşürecek bir durum olduğunu mu sanıyorsunuz.
Ayrıca kadının asistanı gibi olacaksınız.
Alışverişe, markete, spora vs gidip bebekle ilgileneceksiniz.
Hani üzüldüğünüz konu temizlikse bence bu tabu yıkılmali artik.
Fiyat olarak ise en düşük bazda hesap yapıyorum,
Bebek bakıcılığı tek başına 800 olsa, haftanın beş günü yarim günden temizliği 50 desen ( ki her gün temizlik saçma geldi bana) 1000
İkisi 1800 ediyor.
Sigorta yapacak mi? Yapması lazim.
Artik yasallaştı bu. Evimize günlük gelen temizlikciye dahi yapılacakken siz bebekte bakacaksınız.
Sigorta yapmayacaksa 200 daha fazla ister toplamda 2000 tl maaş almanız lazim.
O 200 tl yi de bireysel emeklilik hesabı açar adınıza her ay yatırırsınız. Tabi sonrasında da devam etmek kaydıyla.
Arife75
Bizde anneannem e evde bakacak birini arıyoruz 2000 TL vereceğiz gerçi bu yaşlı ama yani arkadaşım Çocuğu için 800 dolar ödüyorduFikirleriniz için teşekkürler. Çok haklısınız ne ücret teklif edeceklerini bende merak etmeye başladım hiç böyle düşünmemiştim.
Benim hiç bilgim yokmuş şimdi daha iyi anlıyorumBizde anneannem e evde bakacak birini arıyoruz 2000 TL vereceğiz gerçi bu yaşlı ama yani arkadaşım Çocuğu için 800 dolar ödüyordu
Piyasa araştırması yap bakıcı şirketlerini ara sana sunulan şartları sen sunuyormuş gibi teklif alBenim hiç bilgim yokmuş şimdi daha iyi anlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?