Eşinizle nasıl tanıştınız ?

kızlar bizim nasıl tanıştığımızı ailelerimiz bile tam olarak bilmiyorlar internette tanıştığımızı söylemedik.
üniversite 1. sınıfa başlayacağım gündü,hazırlık okumuştum zaten okula yabancı değildim ama hazırlıktaki arkadaşlarımla görüşmüyordum.asıl sebebi de şu: hz. sınıfında benden hoşlanan bi çocuk vardı, çıkma teklif etmişti ama ben kabul etmedim. aşk yok bişe yok tipim de değil. neyse ben inek bi tiptim zaten ailemin yanına giderdim her haftasonu. bu çocuk bi gün kampüste ben yokken, gece içmiş içmiş, kar yağdığı bi gün, ayağında spor ayakkabı ile kaymış ve belini kırmış. yatalak kaldı resmen. beni de aradı ertesi gün.senin yüzünden efkar yaptım da sakat kaldım falan diye ajitasyon yaptı. ben de ne de olsa sınıf arkadaşım diye geçmiş olsuna falan gittim. ilgilendim vicdan yaptım. neyse ilişki gibi bi durum oldu yani çocuğa acıdığımdan resmen telefonla falan görüşüyoduk. bi kaç ay sonra koltuk değnekleri ile okula döndü. ama bu sefer tabi eski haline geri döndü. gözü dışarda bi tip. anlaşamıyoruz belli. onun benden istekleri farklı. benim beklentim ciddi bi ilişki. bu sefer o ayrılmak istedi. tabi o kadar emek vermişim üzüldüm baya. hazırlık da bitti ben de onu da onun arkadaşlarını da sildm hayatımdan. sil baştan başlayacaktım. bi de bu yenilginin ardından çılgınlık yapasım vardı çok fena. işte o gün, kayıt günü bi arkadaşım vasıtasıyla sadece üni. öğrencilerinin girdiği bi siteye üye olmuştum.
kayıtlarda da sıkıntıdan nete girdim. bu siteye bakıorum. biri msj attı. askeri öğrenci. ben de asker kızıyım. muhabbet ettik bi saat kadar ama tamamen geyik. vakit geçiriyoruz. sonra onun da ankarada olduğunu öğrendim. geyik muhabbeti uzadı bizim. iş şakaya bindi. bak gelirim saat 2de sizin kampüsteyim dedi. ben de hadi ordan canım dedim,sıkar biraz dedim.tamam dedi. telini yazdı bana gitti. benmkini istemedi bile. saat 2 de baktım telefon çalıyo. rektörlüğün önü demişti. bi gittim rektörlüğün önünde 3 tane çocuk var.acaba hangisi? sarışın mı esmermi hiç konuşmadık ki
telini çaldırdım bi yandan uzaktan izliyorum o görmüyor. benimki teline baktı. tamam dedim bu o
gittim, dikildim karşısına, selam hoşgeldin dedim. gülümsedi bana, sıcacık bi gülümsemesi vardı. ela gözleri, sapsarı saçları. askeri kamptan gelmiş tabi sportif bi vücud. ama hiç o niyette değilim başta. 2 ay kadar normal bi arkadaşlğımız oldu.o da benim gibi bi ilişkiden çıkmış yara almıştı.aldatılmıştı, askeri hemşire bi kız tarafından.hem de yine başka bir komutanıyla. çok ortak yönümüz olduğunu farkettik. sonra bana bi msj attı. ilanı aşk etti. çok ama çok tatlıydı. ben yine ciddiye almıorum. ertesi gün aradı okula ziyarete gelebilirmisin dedi. harpokuluna çağırdı, haftaiçi çıkamıyordu. önce naz yaptım sonra aldım en yakın kankimi gittik.
resmi ebliseyle de görünce tabi iyice vuruldum ama belli de etmiyorum. hala arkadaş muhabbeti ediyorum. bi hafta sonra doğumgünüydü. sadece benimle kutlamak istedi. canlı müzik olan bi yere gittik gündüz vakti. tesadüfen bi çift orada süpriz bi şekilde nişan yaptı arkadaşlarıyla. benimki bana bi baktı, ama ne bakış...bizim halimiz ne olacak acaba dedi?
beni durağa bıraktı, dolmuşa bindirdi. döndü arkasını gidiyordu. arkasından baktım. bu o adam dedim içimden, çok fena aşık oluyosun kızım dedim. evleniceksin galiba.
aradan yaklaşık 6 yıl geçti.rüya gibi 6 yıl.ailem bile şaşırmıştı,evlenecek bir tip değildim hiç. arkadaşlarımızın hep imrendiği bir ilişkimiz oldu.
how I met your mother'daki marshall&lily'ye benzetirler hep.
1 yıla yakın nişanlı kaldık.9 ay önce de evlendik. hep beklemekle geçti.haftasonu gelsin de bana gelsin diye. hala da öyle. hayatın bana verdiği en büyük şans o biliyorum.

konu sahibi olarak bende anlatayım bari

ben hediyelik eşya satan küçük bir dükkanda çalışıyordum. her gün ki gibi dükkanı açtım. başladım müsteri beklemeye. dükkana bir orta yaşlı bir çift geldi. onlara dükkanı gezdirdim. sonra bu çift bana "kızım biz hem ticaret hem ziyaret amaçlı geldik evlenmeyi düşünüyormusun" dedi ben tabi dumur. açıköğretim okul öncesi öğrt. okuyorum bu arada okul bitsin mesleğimi elime alayım atanayım ondan sonra evlenirim diye düşünüyorum. bu şok soru karşısında afallayarak "teşekkür ederim ama evlenmeyi düşünmüyorum" dedim. peki dediler ve gittiler. bende akşam eve gidince anneme anlattım ama üstünde durmadım. bu olayın üstünden 2 gün sonra dükkana bir çocuk (eşim) geldi. hediyelik eşya bakıyormuş gibi dükkanı dolaştı o küçücük dükkanda tam yarım saat durdu ve ayaküstü muhabbet ettik. küçük bi hediyelik eşya alıp gitti. ben bu arada çocuğun o gelen çiftle ilgisini çözmüştüm çünkü eşim aynı babasına benziyor içimden demiştim ki bu çocuk kesin onların oğlu. neyse araya pazar günü girdi tabi ben dükkanı tatil olduğu için açmadım. annemle kahvaltı ettikten sonra annemin çok samimi bir arkadaşından telefon geldi. benim kızımın kaynı gelmiş görmüş beğenmiş ne dersiniz görüşsünlermi ben tabii evlenmeyi düşünmediğim için hayır dedi annemde . biz kendimizce olayı bitirmiştik hayır dedik ya ama onlar için bitmemiş pazartesi günü eşim sabahtan tekrar geldi birşeyler söylemek istediği her halinden belliydi ama hiç bişey söyleyemeden gitti. eve gidince babası konuştunmu oğlum demiş eşimde konuşamadım demiş babasıda kızmış niye konuşmadın diye. eşim bu gazı alınca tekrardan dükkana geldi. süklüm püklüm bende dükkanda oturuyor gazete okuyordum. karşıdan geldiğini görünce hıh geliyo yine dedim içimden bende dükkana girince oturucak bi yer gösterdim ağzını açmaya fırsat vermeden "neden geldiğinizi biliyorum ama ben evlenmeyi düşünmüyorum daha ideallerim var dedim" eşimde sadece "peki ozaman" diyerek gitti. çocuğada hayır dedim ya bitti bu iş diyordum ki bitmemiş. eşim işi dolayısıyla başka bir ildeydi. ben hayır diyince iznini bitirip gitmiş.
bu olayların üstünden 1-2 ay sonra dükkana kayınpederim geldi şaşırdım. bitmişti ya konuyu kapatmıştık ya bu adamda nerden çıktı diye düşünüyorum. bu olay bir buçuk ay boyunca her hafta cuma günü sürdü artık canım çok sıkılmıştı. anneme dedimki "anne bu iş böle olmıcak gelip duruyorlar tel numaramı versinlerde görüşelim çocukla anlaşamayız en azından konuştular anlaşamadılar derler" dedim. annemde peki diyerek ark tel nomu vermiş arkadaşıda eşime ulaştırmış. eşim bana msj attı görüşelim mi diye bende o anda müsait olmadığım için müsait değilim dedim. ertesi gün beni aradı. dediği ilk cümle "benimle görüşmek istemişsiniz" ben yine şok ne yapmaya çalışıyor bu çocuk diye düşünüyorum. dedimki "beni rahatsız eden sizsiniz babanız sürekli dükkana geliyor herhalde siz benimle görüşmek istiyorsunuz dedim bu sefer eşim şok olmuş meğerse babasının dükkana geldiğinden haber yokmuş biz böle bi başlangıçla konuşmaya başladık. sonra ççoooookkk iyi anlaştık ve birbirimize aşık olduk. eşim zaten beni ilk gördüğünde etkilenmiş sonradan öyle dedi. bir ay sonra istediler. 2 ay sonra nişan yaptık ve nişandan 6 ay sonrada evlendik. şu anda da 2 buçuk senedir evliyiz. iyiki kayınpederim peşimi bırakmamış. iyiki eşimle evlenmişim.

Ben daha evlenmedim ama inşallah yakında evleneceğim.
Doğudan Ankara'ya becayişle geldim. çalıştığım hastane eğitim için şehir dışına gönderdi biz sürekli toplantılara girip çıkıyoruz. Bahçede oturuyoruz bu da karşımızda arkadaşlarıyla oturuyor. Yanımdaki arkadaşım sevgilimi göstererek sana bakıyor dedi. Bendeki cevap o ne öyle kazulet gibi istemem dedim boyu benden baya uzundu. Biz akşam sahilde oturuyorduk bu yine yanında bir arkadaşıyla gelip biraz uzağımıza oturdular. Arkadaşım kızmama rağmen yanımıza davet etti. Aynı yerde de çalıştığımızı falan öğrenince sohbet baya uzadı telefon numaralarımızı aldı. Ertesi sabah dönecekti sabah görüşemedik ben toplantıdaydım. öğlene doğru tanımadığım bir numara arıyor numarasını kaydetmemişim telefonu açtım insan bir kendini tanıtır ben geldim dedi. Bir şey anlamadım sen kimsin nereye geldin dedim tanımadığım için baya bozuldu hastanede işe başladığımda arıyordu görüşüyorduk ama ortada bir şey yok. Sonra onun çalıştığı servise geçtim. Bana bir kere sen hiçbir iş bilmiyorsun sağlık ocaklarında çalışmışsın bu hastanede yapamazsın sana bu yaştan sonra iş mi öğreteceğim dedi. Nasıl ağlayıp üzülmüştüm. Bir günde kasıklarım ağrıyordu muayene edeyim diye tutturdu istemiyorum sen beni muayene edemezsin dedikçe sinirlendi iyi öl o zaman dedi daha neler sürekli benimle çocuk gibi kavga ediyordu. Bir gün bir hasta doğum masasında ben anneyi ıkındırmaya çalışıyorum asistanda bebeği çıkarmaya çalışıyor bu da asistana bakıyor yanıma geldi kulağıma eğilip seni seviyorum dedi. Ben zaten o anda stresliyim ne saçmalıyorsun dedim. Sonra konuştuk öyle başladık ama bir ay sonra ayrıldık başka bölüme geçtim sonra tekrar aynı serviste çalıştık tekrar başladık bu arada çok karışık şeyler yaşadık ama şuan ilişkimiz güzel gidiyor ailem bu evliliğe onay vermiyor onay verirlerse inşallah evleneceğiz.

Ne ilginç hikayeelr var gerçekten okudukça hem şaşırıyorum hem de mutlu oluyorum

orta okuldaydım sınıflarımız karşı karşıya eşimin arkadaşı bizim sınıftaydı bizi o tanıştırdı aşık olduk (hoş ona aşk denirmi bilemiyorum) okul dışına çıkmayan tenefüslerde yakalamaca oynayan iki çocuktuk işte.orta okul bitti bizde bittik tabi. lisede de aynı okuldaydık ama hiç konuşmadık niye bilmiyorum.uzaktan bakışmalarla lisede bitti bidahada bi kaç kere karşılaştım ne selam ne sabah yıllar sonra facebookta ortak bi arkadaşımızın sayesinde birbirimizi tekrar bulduk ama öyle arkadaşça konuştuk ayrı şehirlerdeydik yanıma geldi bigün evlenme teklifi etti 2 ay sonra nişanlandık 6 ay sonra evlendik şimdi 1.5 yıllık evliyim.ilk aşkımla

Bu facebook kaç aşığı birleştirmiş valla helal olsun Allah mutluluğunuzu daim etsin

ben de eşimle aylarca aynı dersanede çalıştım...sonra enteresan bi şekilde birden aşık olduk birbirimize:))iş aşkı yani bizimki...

Malum sitede tanıştık..sürekli ekleyip duruyodu..kabul etmedim kaç kere..sonra kabul ettim ort.arkadaşlardan..1 sene oluyo hala birlikteyiz

arabasıyla bana çarptı ve tanıştık

aaaa çok güzel bir hikaye ... insanın eşinin bulması ister nette olsun ister görücü usulü olsun... sana uygun seni bir ömür boyu mesut edecek kişi olsun... ben de hep öyle dua ettim.. tesadefen tanıştık inşallah sonu mutlu bir yuva olur.

Yaz sıcağında can ciğer kuzu sarması çok sevdiğim bir arkadaşımla sabahladık onların evinde. Sabaha karşı uyuduk sonra kapı çaldı. Arkadaşım gitti baktı. Amcası ve ailesi sürpriz yapmak için haber vermeden gelmişler. Ben salonu topladım oturdular vs. Hepsine merhaba dedim ben arkadaşımın odasına geçtim. Sonra tekrar kapı çaldı ben baktım uykulu uykulu. Bir baktım kıvırcık saçlı bir yakışıklı! Uyku falan uçtu bende Tanıyordum fotoğraflardan falan ama böyle olduğunu bilmiyordum tabi. Kendisi beni tanımıyordu. "Yanlış mı geldim acaba?" ddi hal böyle olunca. SOnra güldüm ben "Yok yok doğru geldiniz buyrun" vs. oda güldü içeri geçti. Böyle tanıştık. Sonra o yaz baya güldük eğlendik. Bir gün ağlıyordum geldi sarıldı omzunda ağladım. İşte o zaman anladım aşık olduğumu

Tabi çaktırmıyorum ben. Tatil bitti onlar yaşadıkları şehre döndüler... Msn, telefon aracılığıyla bir senedir konuşuyorduk. Sonra evime bir posta geldi. Çok aradığım ama bulamadığım bir kitap. -Kitap hastasıyım- İlk sayfaya da not düşülmüş "X kafede bekliyorum." diye. Gittim ki çiçek almış oturuyor. Benim için taa 4 saat yol gelip sürpriz yapmıştı, beni sevdiğini öyle söylemişti. İlişkimizde böyle başlamış oldu. Daha çok yeni, umarım biz de yılları deviririz aynı heyecan ve aşkla

ayyyy hikayeleri okurken nasıl gıpta ettim anlatamam allah hepinizi çok mutlu etsin... darısı başıma allahııııım sen çıkar tez zamanda karşıma birini

hepsi birbirinden güzel , bende tanışma hikayemi paylaşayım istedim....

ben o zamanlar başka birisi ile nişanlıyım ...komşumuzun uzak bir akrabasına da etraftan eli yüzü düzgün sarı , saçlı mavi gözlü,uzun boylu bir kız aranıyor...annem oğlanı epey bir sevmiş ;efendi, evi,arabası,güzel bir işi,boyu posu varmış, iyi birisini bulmayı kendine görev addetti kız ... hafta içi kızlar bulunuyor ,hafta sonları ziyarete gidiliyor...ama bir türlü kimseleri beğenmiyor....gece annemle konuşuyoruz gittiği kızıda biliyorum onuda beğenmiyince anneme aynen şunu dedim:
-anne bırak Allah aşkına böyleleri kimseyi beğenmezler sonunda da bulurlar belalarını,karışma artık sen...
neyse gel zaman git zaman ben nişanlı olduğum kişiden ayrılıyorum...bir akrabamın yanına kaçıyorum 1 aylığına ortamdan uzaklaşmak için...
döner dönmez komşumuz x kişi seninle tanışıp ,yemeğe çıkmak istiyor diyor.ben kısa bir şokun ardından olmaz! yeni kurtuldum birinden ,bu kadar çabuk düşünmem diyorum.annemle komşumuz iş birliği içinde bi tanışsan ,bir kere yemeğe çıksan ,dünyanın sonumu diye baskı yapıyorlar.bakıyorum kurtuluş yok neyse bi yemek yer hayır diyip gelirim diye düşünüp kabul ediyorum.yemeğe çıkıyoruz ..... eleştirecek ,bahane edicek tek bir şey bulamıyorum.hatta ilk yemeğe çıktığımızda yine bir ramazan gününün akşamı ;şık bir restorandayız iftar yogunluğu yüzünden çorbalar self servis....baktım domates çorbası almış ,gelmiş....kusura bakma unuttum, sormadım hangi çorbayı isrersiniz diye domates çorbası aldım ama emir vaki yapmış olmayayım başka bir çorba isterseniz hemen değiştireyim demişti...bu davranışı bile hoşuma gitmişti.demek dedim geri gelip tekrar sormadan bir karar verdiğine göre hislerine , kararlarına güveniyor.ama yinede nazikçe kararı bana bırakıyor.şimdi gülüyorum bir hareketten neler düşünmüşüm diye ama olsun o zamanlar daha 20 yaşındayım ...sohbet süper konuşmadık konu kalmıyor yemek,politika,sinema,kitaplar,gündem,iş vs. sanki karşımda 40 yıldır tanıdığım birisi neyse güzel bir yemekten sonra bir pastaneye girip sohbete devam ediyoruz ...o an düşünüyorum ..napıyorum ben yaaa :26:ne niyetle geldim napıyorum diye...durgunlaşıyorum.bunu fark eden x: benimle görüşmeye devam etmek istediğini,benimde olumsuz bir karar vermeden önce birbirimizi daha iyi tanımamız gerektiğini söyledi.neyse beni eve bıraktı.annem ve komşumuz ağzımdan çıkacak söze bakıyorlar bende tek kelime konuşmuyorum .en sonunda komşumuz eeee noldu diyor.konuyu geçiştiriyorum çünkü hayır niyetiyle gitmiştim ama evlenilecek birisi aslında düşüncesiyle geri döndüm.neyse bir kaç defa daha görüştük.söz - nişan - düğün derken 6-8 ay içersinde evlendik.12 senedir de çok şükür mutlu bir yuvamız var.

eveeettttt onun başının belası:) benmişim meğersem... 1.61 boyunda,kara kaşlı, kara gözlü belası ...onun değişiyle tatlı belası:))

uzun bir aradan sonra onun renkli gözlü ,sarışın birisini istediğini hatırlıyıp ,telefon açıyorum ...sohbet esnasında ya ben saçımı sarıya boyatıp,lens mi alsam diyorum ...gülüyor ve akşam konuşuruz deyip kapatıyor telefonu...akşam elinde bir zarf uzatıyor bana;açıyorum içinde kendi yazmış olduğu güzel bir şiir...şiiri burada yazmıyacağım tabi ki ama en çok hoşuma giden satırını da paylaşmadan edemiyeceğim :
''SÖYLE BANA GECE GÖZLÜM BU RENGİ SEN Mİ ALDIN GECEDEN,YOKSA GECELER Mİ ÇALDI SENDEN''
evet ben cevabımı almıştım ve bir kez daha ne kadar doğru bir karar verdiğimi düşünürken.... gece gözlerimden yağmurlar sel oldu ona bakarken....

şu an baya bildiğin ağlıyorum!!!
Mükemmel bir hikaye bu :)
Allah mutluluğunuzu daim etsin canım benim.
Ben de bu ara o kadar karışık durumlar içindeyim ki insanların 'kaderci' yaklaşıp 'kafanı boşa yorma kısmetten öte hiçbir şey olmaz zaten. Kendini üzdüğünle kalırsın' demeleri ne kadar doğruymuş kısmet bi şekilde gelip seni buluyor demek ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…