eşinizle sorunlarınız varken hamile kalsaydınız bebegi aldırırmıydınız?adırmalımıyım?

En doğrusu bu ...
Aldırmayın..
O bir bebek artık..
Sorunlar düzelir ,bir bakarsınız eşiniz,kayınvalideniz hatalarını anlamış ve zamanla evliliğiniz düzelmiş..
Ama giden evladınızı nasıl geri getireceksiniz?Ömür boyu vicdan azabıyla yaşayabilecekmisiniz??

Bir de burda korunurken hamile kalmayı anlayamıyorum ben,16 sene evliliğim oldu,2 tane evladım var.Ben de doğum kontrolu uyguladım ama hiç korunurken hamile kalmadım.Acaba geri çekilme gibi geçersiz yöntemleri mi kullanıyorsunuz?Çok daha güvenilir yöntemler var,bu forumda o kadar çok korunurken hamile kalan hanımları okuyorum ki şaşırıyorum..

inan bana bebegin icinde kendin icinde iyi bir karar veriyorsun umarim hersey senin icin iyi olacaktr böyle sorunlarda
insanin evladina sarilipta güc toplamasi gibisi yok eger esinizde halen ayni devam ederse
baska yollari var ama bebek aldirmak inanki cözüm degil ilerde cok pisman olacagimiz seyleri yapmamaliyiz
ki cevremde 20 yil önce zrla bebegini düsüren ve halen pisman olan insanlar var canim

canim yama kiyma bebegine nerdeyse 2 bucuk ayliik olmus 1 aya cinsiyetini ogrenirsin annesi.babsiz buyumye takilma hem daha kesin bosancam da demiyosunki?

ne biliyim ben senin yerinde olmsam tamam yadadiklarin cok zor kimse sizin yerinizde olmak stemez ama bosanirsam bosanirm canm amam bebegimi aldirmam.bu okadar buyuk bi vicdan azabiki.ben ilk ahmilelgimde bebegim 9 haftalikdi kardinimda oldugu icin kurtaj olmak zorunda kaldim ama kac uzuntuden kahroldum.

kac gece onun ultason resimlerine bakipda agladim.simdi 1 bucuk yasonda bi oglum var ama sureklide o bebgim aklima gelir aacaba kizmiydi erkemiydi nasildi vs vs diye.

nebilyiim ben gercekden kiyamazdim bence sende kiyma Allah yardimcin olsun insallah vericegin karar senn de ve bebginin acisindan en hayirli karar olur .

sevgili janet su an bebeğin 9.5 haftalık yani herseyi olusmus hatta cinsiyeti bile olusma durumda
hareket ediyor kalbi atıyor canlı yaaa o cenin değil artık senin bebeğin

bence önce bi psikolog destek al sonra eşini kandır bir aile terapistine gidin
eşini kendine bağla.

benim etkileneceğim şeylere herhalde siz karar veremezsiniz
konu sahibi de bunca yazıya değil bir resme etkilendiyse ona da diyecek bişey yok
zaten konu kendi içinde tutarsızdı

ayrıca nereye girip nereye girmeyeceğimizi de herhalde kimseye sormayacağım

Tabi sayfalardır yazıyoruz, geldi bi resim koydu o da aldırmaktan vazgecti ahahahaha hic gülesim yoktu

gülme o zaman niye gülüyorsun bebeğim böyle göründüğünü bilmiyordum dedi arkadaş gördüğün üzere sadece fotograf değil her şey etkiliydi ve fotoda bunun bir parçası

çok sagol arkadaşım içten yazdıgın bu mesajlar için kaç defa mesaj yazdın aldırma diye umarım dogdugunda oda benim gibi mutsuz olmaz korkum onu koruyamamak başka derdim yok ben her şartta kendime bakarım ama konu bir insanda çok zor herşey bide benim gibi hep önünü görerek hareket etmeye alışmış bir insansaa aldırmak aldırmamak benim gece uyurken bile beynim bununla çalışıyo biliyomusunuz ancak bu psikolojiyi yaşayan bilir

gülme o zaman niye gülüyorsun bebeğim böyle göründüğünü bilmiyordum dedi arkadaş gördüğün üzere sadece fotograf değil her şey etkiliydi ve fotoda bunun bir parçası

İkili tartışmaya cevirmeyin olayı lütfen. Aksi halde güzel laflarım hazır sizin icin.

Selametle

canım ben de korunurken hamile kaldım. iyiki kalmışım. aklım başıma geldi. tam da çocuk yapmanın vaktiymiş ben fazla düşünüp erteliyormuşum. prezervatif ile korunuyorduk.yırtılma falan oldu farketmedik heralde... ilk gebeliğim. ilk ay adet de gördüm anlamadım gebeliğimi. doktorumun verdiği tarihe görede adetimden 2-3gün önce hamile kalmışım. normalde yumurtlama dönemi bile değil. millet yumurtlama testleri yapar, vücut ısısını kontrol eder.... bazısı da 1 sefer de hamile kalır....

illaki çocuk sahibi olmak istemesem, hap, kondom... herşeyi kullanırdım hatta en kısa yol ilişkiye girmezdim... ama öyle durumum yoktu. yaza düşünüyordum sadece...

ben birşey sormuştum ama cevap alamadım

eş ne diyor bu bebek aldırma konusunda?
onun onayı olmamaz zaten de, yaklaşımı nedir

Annesi ona güzel bi hayat hazırlar. Onun ihtiyacı olan tek şey güclü bir anne ve sağlıklı bir yuva. Herşey cok güzel olacak

Bunu okuduğuma sevindim, o bir masum günahsız bebek kucağınıza almayı bırakın usg de gördüğünüz zaman bile nasıl seviniceksiniz...Eğer kayınvalideniz ile sorunlarınız varsa görüşmezsiniz, eşiniz ile de konuşursunuz. Eşiniz bebeği biliyor mu?

sizler bunları yazmasaydınız belkide bu saate kadar eşimi arayıp doktorda buluşur saat alırdım şimdiye kadar sabah uyandıgımda korkularım çoktu savunmasız hissettim kendimi eşim yapılanlardan çok üzgün hep atlatcaz unutcaz yaşanmıcak bundan sınra desede içimdeki korku çok uzun süre gitmicek galiba

Kesinlikle aldırmazdım Ben hangi sorunu yaşarsam yaşayayım hiçbir sebep bana Allahın verdiği canı alma hakkını vermez...Allah bebeğinizle beraber mutlu huzurlu bir yaşam nasip etsin size

canım, o annelik endişesi.... bak ben ilk ay adet gördüm, 2.ay kanamam oldu sancım, evde test yaptım gebeyim. kayınvalidemin ilk lafı "durmaz o bebek" canı sağolsun bazı insan böyle. benim düşük riski taşımamın nedeni de, görümcem doğum yaptı, hastanede taşta yattım yanında. kaynanam görümcemin evinde kaldı. ben teklif ettim. ben daha gencim diye. üstüne kaynanam da hasta oldu. evde yeni doğum yapmış kadın yatıyor, kaynana yatıyor, ilkokulda bir çocuk hasta, gelen gidenler.... çok yoruldum... bebek sesinden uyuyamıyorsun zaten, yemeği pişirmeyi bırak hazır yemeği tabağına alıp yiyemiyorlar herkes hasta.... neyse hamile olduğumu bilmiyorum... bu kadar yorul... eşim geldi aldı beni, gebe oldumu bilmediğimizden dikkat de etmedi... kanamam oldu... hamile olduğumdan şüphelenmem ile düşük yaparsın kesin lafları havada uçuştu... neyse doktora gittim, riskim var ama bebeğim duruyor. çok yormuyom kendimi. ilaç kullanıyorum kanamam durdu şükür. kayınvalideme "yoruldum ya bilmiyordum diyıkkat etmedim ondan kanamam oldu sanırım" dediğimde "aman ne yoruldun ki" dedi. ama orada milletin yanında, eşimin yanında "Allah gelinimden razı olsun o bakıyor hepimize" diyordu. "düşecek çocuk düşer dinlenmene gerek yok" diyor kadın :) inan takmıyorum ya...

milleti boşvereceksin, eşin de sana adil davranmayı öğrenecek.... bu kadar... bunlar hemen olmuyor.... sen kendine de bakarsın, çocuğuna da.... eşin de artık baba olacak, aklını başına alacak... olmadı birlikte aldırırz. taktik veririz sana...

tamam bir kaza olmus anlayabilirim.
esinizle araniz da iyi defil. bu dunyaya babasiz cocuk getirmek istemiyorsunuz ona da tamam.
ancak neden yasal surecin son dakikasina kadar bekliyorsunuz? cocugun bebek sekli almasini ruha gelmesini. son dakikaya kadar karar hakki istiyorsunuz ancak bir insanin ruhunu cope atacaktiniz daha hic yasayamadan.
neyse ki kararinizdan vazgecmissiniz.
ben saglik haric ne olursa olsun kurtaji dusunecegimi sanmiyorum ancak 1.ayi gectikten sonra mazeretsiz kurtaji cinayet sayiyorum.

Eğer doğurmaya karar verdiyseniz gerçekten, bebeğinizi kollarınıza aldığınızda bambaşka biri olduğunuz farkedeksiniz.
Elbette ki çok zorlanacaksınız.
Evliliğinizi devam ettirseniz de ettirmeseniz de.
Ama o muhteşem küçük şeyle yaşamaya başladığınızda aslında hiçbirşeyin ondan daha değerli olmadığını görecek, size çok şey acı vermeyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…