Eşiyle arası iyi olan var mı? Neden hep mutsuz evlilikler var evlilikten soğudum :(

Canım dindarlık kişinin şahsı ile alakalıdır yani her dindar anlayışlı olmayabilir..Ama Allah korkusu varsa içinde,ya da diğer tabirle vicdanı doğru çalışıyorsa ve kul hakkı yemek istemiyosa bir de iyi aile terbiyesi almışsa tadından yenmez :)

konuyu merak ettim şimdi?? :44::44::44::44:

senin adına çok sevindim canım :) bşey sorcam müsadenle, çalışıyor musun?

İşte kişilikle alakalı bir durum.
Üst katımda hoca bir adam çarşaflı karısı var ama evlerinde dayak sesi de kavga bağırtı sesi de hiç eksik olmaz. Kişilik bozukluğu var birinde ve belki de tüm kavgaların sebebi bu.

slm canim evlilik penbe bulut deyildir yeterki sevgi saygi olsun
ayni mevsimler gibidir evlilik yazi kisi baharlari vardir sadece zor zamanda birbirini sikisarilmaktir sahip cikmatir evlilik
cok sükür benim esime esimin bana sahip ciktigi zamanlar oldu sükür mutluyuz acilar tatlilar beraber olunca güzell
hic bir elim yagda bir elim balda yasamadim ama az kanat etmeyi bildim isallah sizinde tuzu ekmek batirip yiyebileceniz sükür diyeceniz esleriniz olur kizlarrr

evet canım bende eşimde devlet memuruyuz

şundan sordum: benim eşim çalışıyorum diye evde aksattığım işlere pek bişey demez sağolsun ama hiç seninki gibi de ince değildir hatta öyle davranırsa yüz bulacağımı düşünür..biz de ikimiz de memuruz ama benim işim malesef onunkinin nerdeyse iki katı yoğun..diyorum keşke biraz anlayışlı olsa yani senin eşinden gördüklerini bekliyorum biraz ama benimki arada şakayla karışık diyo öyle olursam hep beklersin ( halbuki arada bir yapsa o gazla havalara uçarım :)) ama malesef birlikte eve girince bile hemen uzanır hep benden bekler hizmeti ((

valla canım eşim birde yuksek lisans ve YDS ye hazırlanıyor. Ders çalışacak olursa müsade ister. Yemegi sen yaparmısın biraz derse bakmam lazım hakknı helal et der.Bu biraz ALLAH korkusu ile alakalı sanırım Hak-hukuk davası. Ama dedi yani eğer sen çalışmıyor olsaydın ben yardımcı bu kadar olamazdım ,olmazdım dedi. Senin de bu eve katkın varsa bogazımızdan geçenden tut bastıgım yere kadar sana yardım etmeye mecburum dedi

Ben hep evlilikte dindar olan kisiyi sececegimi dusundum. Esim 3 yil boyunca bana evlenme vaadinde bulundu, ustelik dindardi da. Ben bircok uyumsuzlugumuz olmasina ragmen hem dindar, hem de beni seviyor diye teklifini kabul ettim. Ne tipi tipime uygundu, ne ailesi aileme, ne de maddi durumlari bize denk idi. Ustelik bircok anlasma uyumumuz da vardi.

Dindar idi guya ama sirf beni etkilemek icin dindar davranmis galiba diyorum, ya da gunahini almayayim sanirim o zamanlar dindardi, cunku hep goruyordum namazini kiliyordu. Simdi cumaya bile gitmez. Neyim var, ickim yok, kumarim yok, aldatmam yok diyor, bunlar ona gunahkar olmamak icin yetiyor iste. Hem dindar olmasi yeterli bir durum degil ki, ayni zamanda kisinin kendine denk olmali esi, fikir olarak da uygun olmali. Sacma sapan bir duygu seline kapilip gittik, evlendik, simdi mutsuz da olsak ayrilamiyoruz iste.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

annem evlilik demirden leblebi derdide o zaman anlamazdım. eşimle 3 sene sevgililikten sonra evlendik. 4 4 lük bir hayatımızmı var hayır. düğün dernek aklına ne gelirse birlikte yaptık çok sıkıntı çektik ama bu hiçbir zaman ilişkimizi etkilemedi. sanırım olay karşındakini olduğu gibi kabul etmekle alakalı. ben para sıkıntısı çektiğimizde suratımı assaydım sürekli hayıflansaydım bu evlilik yürümezdi.
ama ben çok mutlyum eşimi çok seviyorum. 1,5 senelik evliyim çok zor dönemlerimiz oldu ama ne o bana nede ben ona sırtımı çevirdim. bişeyleri kabullenerek evlenik çünkü. ben şanslıyım eşimden dolayı biliyorum. bizim evlilikteki sınavımızda maddi oldu. ama çok şükür şimdi onlarıda aşıyoruz.
demem o ki evlilik şans meselesi rabbim sana da hayırlı eş hayırlı br yuva nasip etsin canım.
korkma evlilik mükemmel bişey

Ben çok mutluyummmmmmmmmmmmm Annem ve babam 37 senelik evli bence aşkları görülmeye değer. Mutlu evliliğin sırları var mı bilmiyorum, doğru insanı bulmaya yada doğru insan olmaya bağlı sanırım.

-evlilik öncesi eğer şu düşünceniz varsa mutlu olamazsınız "evlenelim bir ben onu değiştiririm" , "evlenelim ben onun hakkından gelirim".... Sevdiğiniz insanı olduğu gibi kabul edebiliyorsanız evlenin. Değiştirebileceğinizi, yada değişeceğini asla düşünmeyin. Daha flört aşamasında sizi rahatsız eden tutumları varsa , bunların ileride yok olacağı gibi pembe hayaller kurmayın.

-her sorunda empati kurun, özellikle aileler ile ilgili konularda. "onun annesi değil de benim annem söyleseydi bunu ne yapardım?" , "onun yerinde ben olsam ne yapardım? " ... gibi.

-eşinizin sevdiği ve değer verdiği şeylere değer verin. Futbol izlemekten zevk alıyorsa "aman bu ne böyle bir sürü adam bir topun peşinde koşuyor" diyerek onun zevkini küçümsemeyin, hatta arada bir onunla bu zevki paylaşmaya çalışın. Özel hobilerini yada zevklerini yapabilen insanlar mutludur. Mutlu insanlar mutlu eder

-Asla beraber olduğunuz yada nişanlınızın yada eşinizin ailesini ona kötülemeyin. Ve asla da kendi ailenizi eşinize kötülemeyin. Bu hatayı yapıp, sonrada eşinizden ailenize saygı duymasını beklemeyin. Siz nasıl eşinizin ailesi hakkında kötü konuşmuyorsanız, onun da sizin aileniz hakkında konuşmasına müsaade etmeyin.

-Kıskançlık, güvensizlik ve baskı erkekleri delirtiyor ve inanın akıllarına hiç olmayacak şeyleri aslında siz sokuyorsunuz. Akıllı bir kadın olun, sonsuz güvendiğinizi gösterin ama her zaman takipte olun.

-Cinsel anlamda eşinizle paylaşımlarınız çok olsun, tek taraflı değil iki taraflı yaşansın her şey. Birbirinizi mutlu edin.

Ve en önemlisi, siz tüm bunları düşünürken sizin gibi düşünen birini bulun. Allah herkesi iyi insanlarla hela süt emmişlerle karşılaştırsın.

Yüce Rabbim'e şükürler olsun ki benim karşıma çıkardı eşimi, eşimden de Allah razı olsun onu doğurandan da Allah razı olsun.

Yani evleneceğin kişiden emin olman gerekiyor, ne insanlar çıkıyor dikkat etmek gerek haklısınız hepiniz kaderde ne varsa onunla evlenirsin akışına bırakıcam artık :97

Amiiin..
Allah sizin de mutluluğunuzu bozmasın birbirinizden ayırmasın sağlıkkla mutlulukla huzurla geçirin ömrünüzü..
Çok güzel açıklamışsın tebrik ediyorum seni
Senden öğrenecek çok şeyimiz var o görülüyor

Merhaba
benim de eşimle her evlilikte olduğu gibi zorluklar yaşadığımız zamanlar oldu.
ama bunlar genelde ikimizden değil de 3. kişilerin hayatımıza müdahil olmasından kaynaklanan sorunlardı.
sonra eşimle başkalarını hayatımıza karıştırmama kararı aldık ve çok daha huzurlu olduk.
kimse mükemmel değil, ben de eşim de. ama biz bu eksiklerimizi bilmemize rağmen aşığız birbirimize
9 sene olacak neredeyse birlikteyiz. ve Allah bize daha birlikte uzuuuun yıllar nasip etsin inşallah.
umutsuz olmayın, dünyada hala iyi insanlar var

Gercekten harika bir aciklama kisa ve öz butun maddeleri hakkiyla yerine getirirsek ve helal sut emmis bir kisiyle tabi evlilik dunyadaki cennet olur.. Son cumleye ise hayran kaldim..

cnm eşimle gayet mutluyum. içki kumar aldatma şiddet bencillik soğukluk yok. aksine çok merhametli ilgili özel günleri hatırlar çok sever beni, evine düşkün, evde temizlikte yardım eder. çocuklara düşkün, benimle gezer vakit geçirir, alışverişe bayılır

lakin her evlilikte olduğu gibi sorunlarımız var tabiii. örneğin eşim gereksiz yere yalan söyler buda benim güvenimi kırar. Bazende kültürel sorun yaşıyoruz. ne bileyim çocukların ona padişah gibi saygılı olmalarını bekler. ergen fln dinlemez sert çıkar. yok getir götür yok yanında uzanmasınlar yok cvp vermesinler gibisinden

bende çağdaş bir aile olmak isterim herkesin düşüncesi alınmalı çocukların bile (benim çabalarımla bayaa yol katettik ama yinede bazen çocuklarla kavga edecek diye korkuyorum)

bana göre mükemmel evlilik yok. ama teraziye koyarım eşimin yaptıklarını ve iyilikleri ağır basıyor. onun yanında mutluyum önemli olan bu

diğerleride evliliğin tuzu biberi

Biz aileler olmadığı zaman çok iyiyiz, aile konusu açılınca ikimiz de çok geriliyoruz

öncelikle şunu belirteyimk iaşk evliliklerinde yani uzun süreli görüşüp evlenen çiftlerde evlilik huzurunu ben hiç görmedim diyebilirim...ben eşimle severek evlendim ama 6 ay içindede evlendik.uzatmadık hiç.ilk zamanlar tartışma kavga elbette oldu ama hamdolsun eşim her zaman altta alıp yumuşatan taraf oldu.ailesine karşı çok hassas.onlara laf gelsin istemez.bende bu yüzden ona ailesiyle ilgili bişey anlatmam.hep böyle birini istemişimdir hamdolsun adamın içinde olacak o ama sen nasıl yaptın dersen asla kendimi küçük düşürmedim rezil etmedim.bu bence yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…