- 9 Nisan 2014
- 3.505
- 2.170
- 178
Ben dindar olmak ile evliliğin doğru orantılı olduğunu düşünmüyorum. Yani insanlar karakterleri ile yaşıyor evliliği, benim fikrim böyle.
Evlilik konusunda ise bende mutlu bir çift görmeye çok ihtiyacım var, kendi evliliğim de dahil. Zaten bu kadar mutsuzlukdan sonra iyi olanları da kıskanıyorum sanırım
bende bekarım ve burda okudugum konulardan dolayı evlilikten korkmaya başladım :26: üstelikte önümüzdeki iki yıl içinde evlenmeyi düşünüyoruz, ve hatta burda okudugum bir konu sevgilimin sevmedigim huyunu hatırlattı ve gönderdigi mesajlara cevap vermedimuyudu garibim (hâlâ okumadım hatta)
şanş işi canım. hamd olsun eşim dünya iyisi bir insan hatta bende tanışmak istediğinde bile, arkadaşlarımız aracı olmuştu beni başka biri ile karıştırıp dul ve cocuklu o deselerde eşimin verdiği cevapa aşık olmuştum. 'olsun ben onu begendım cocugu cocugum olur fena mı'
Yemegi fazla tuzlu bulsa bile ellerinin ayarı kaçmış sevgilim ama bu bize zarar verir daha az tuzlu yapalım yemekeri diyen.Hasta oldugumda basımı bekleyen,devamlı şakalaşılan vekendine su almaya mutfaga gittiginde bile sende su ister mısın diye her zaman soran bir eşim var..Bana hizmet etme ben sana edeyim dedim ve aldıgım cevap 'peygamber efendımız de hanımına hizmet etmiş utanılacak birşey değil, ben mutluyum'..
Allah korkusu-kul sevgisi olan insanı evlenmeden oncede bir şekilde tanıyorsunuz,anlıyorsunuz..Rabbim tüm isteyenlere Peygamber sünnetini edinen eşlerle nasiplendirsin
senin adına çok sevindim canım :) bşey sorcam müsadenle, çalışıyor musun?
Canım dindarlık kişinin şahsı ile alakalıdır yani her dindar anlayışlı olmayabilir..Ama Allah korkusu varsa içinde,ya da diğer tabirle vicdanı doğru çalışıyorsa ve kul hakkı yemek istemiyosa bir de iyi aile terbiyesi almışsa tadından yenmez :)
evet canım bende eşimde devlet memuruyuz
şundan sordum: benim eşim çalışıyorum diye evde aksattığım işlere pek bişey demez sağolsun ama hiç seninki gibi de ince değildir hatta öyle davranırsa yüz bulacağımı düşünür..biz de ikimiz de memuruz ama benim işim malesef onunkinin nerdeyse iki katı yoğun..diyorum keşke biraz anlayışlı olsa yani senin eşinden gördüklerini bekliyorum biraz ama benimki arada şakayla karışık diyo öyle olursam hep beklersin( halbuki arada bir yapsa o gazla havalara uçarım :)) ama malesef birlikte eve girince bile hemen uzanır hep benden bekler hizmeti ((
Boğa burcu musun canım? :)
Herkes mutsuz bu siteyi dışardan takip ediyordum, şimdi üye oldum. Sorayım dedim, etrafımda kendi ailem dahil olmak üzere bütün evlilikler sorunlu. Ya aldatma var, ya şiddet, ya soğukluk, bencilillik, ya kumar-içki.
Bu hayatta da en çok istediğim şey mutlu bi yuva. Ama artık evliliğe,sevgiye,karşı cinse olan inancımı kaybettim sanırım
Dindar olmaya çalışan bi insanım, kendim gibi birini bulmak istiyorum. İnancı tam olan biri her konuda iyi olur diye düşünüyorum. Özellikle kendine Hz.Muhammed'i rol model alıp, günahlardan korkan birini. Tek kriterim bu diyebilirim. Ama gelde bul öyle birini. :)
İnsanlara karşı güvenim o kadar azaldı ki hayallerimden soğudum resmen.
Eşiyle iyi olan birileri var mı? Daha doğrusu evliliği sağlıklı olan? Ve bunu nasıl başardınız? :87:
tam isabet bi konu
Bende tam bugün bunu düşünüyordum çünkü bi arkadaşımın eşiyle arasında can sıkacak bişey yaşanmış bugün anlatınca içim acıdı niye böyle oluyo dedim ve ben de bekarım bu tür şeyler insanı tedirgin yapıyor..
Gerçi sen evlilere seslenmişsin bende bekar olarak araya girmiş oldum hemde tezini onaylarcasına
İnanmıyorumm 14 yıl olmuş bide hala yeni evli gibisinn maşallahh nazar değmesinn
Ben çok mutluyummmmmmmmmmmmmAnnem ve babam 37 senelik evli bence aşkları görülmeye değer. Mutlu evliliğin sırları var mı bilmiyorum, doğru insanı bulmaya yada doğru insan olmaya bağlı sanırım.
-evlilik öncesi eğer şu düşünceniz varsa mutlu olamazsınız "evlenelim bir ben onu değiştiririm" , "evlenelim ben onun hakkından gelirim".... Sevdiğiniz insanı olduğu gibi kabul edebiliyorsanız evlenin. Değiştirebileceğinizi, yada değişeceğini asla düşünmeyin. Daha flört aşamasında sizi rahatsız eden tutumları varsa , bunların ileride yok olacağı gibi pembe hayaller kurmayın.
-her sorunda empati kurun, özellikle aileler ile ilgili konularda. "onun annesi değil de benim annem söyleseydi bunu ne yapardım?" , "onun yerinde ben olsam ne yapardım? " ... gibi.
-eşinizin sevdiği ve değer verdiği şeylere değer verin. Futbol izlemekten zevk alıyorsa "aman bu ne böyle bir sürü adam bir topun peşinde koşuyor" diyerek onun zevkini küçümsemeyin, hatta arada bir onunla bu zevki paylaşmaya çalışın. Özel hobilerini yada zevklerini yapabilen insanlar mutludur. Mutlu insanlar mutlu eder
-Asla beraber olduğunuz yada nişanlınızın yada eşinizin ailesini ona kötülemeyin. Ve asla da kendi ailenizi eşinize kötülemeyin. Bu hatayı yapıp, sonrada eşinizden ailenize saygı duymasını beklemeyin. Siz nasıl eşinizin ailesi hakkında kötü konuşmuyorsanız, onun da sizin aileniz hakkında konuşmasına müsaade etmeyin.
-Kıskançlık, güvensizlik ve baskı erkekleri delirtiyor ve inanın akıllarına hiç olmayacak şeyleri aslında siz sokuyorsunuz. Akıllı bir kadın olun, sonsuz güvendiğinizi gösterin ama her zaman takipte olun.
-Cinsel anlamda eşinizle paylaşımlarınız çok olsun, tek taraflı değil iki taraflı yaşansın her şey. Birbirinizi mutlu edin.
Ve en önemlisi, siz tüm bunları düşünürken sizin gibi düşünen birini bulun. Allah herkesi iyi insanlarla hela süt emmişlerle karşılaştırsın.
Yüce Rabbim'e şükürler olsun ki benim karşıma çıkardı eşimi, eşimden de Allah razı olsun onu doğurandan da Allah razı olsun.
Herkes mutsuz bu siteyi dışardan takip ediyordum, şimdi üye oldum. Sorayım dedim, etrafımda kendi ailem dahil olmak üzere bütün evlilikler sorunlu. Ya aldatma var, ya şiddet, ya soğukluk, bencilillik, ya kumar-içki.
Bu hayatta da en çok istediğim şey mutlu bi yuva. Ama artık evliliğe,sevgiye,karşı cinse olan inancımı kaybettim sanırım
Dindar olmaya çalışan bi insanım, kendim gibi birini bulmak istiyorum. İnancı tam olan biri her konuda iyi olur diye düşünüyorum. Özellikle kendine Hz.Muhammed'i rol model alıp, günahlardan korkan birini. Tek kriterim bu diyebilirim. Ama gelde bul öyle birini. :)
Eşiyle iyi olan birileri var mı? Daha doğrusu evliliği sağlıklı olan? Ve bunu nasıl başardınız? :87:
Ben çok mutluyummmmmmmmmmmmmAnnem ve babam 37 senelik evli bence aşkları görülmeye değer. Mutlu evliliğin sırları var mı bilmiyorum, doğru insanı bulmaya yada doğru insan olmaya bağlı sanırım.
-evlilik öncesi eğer şu düşünceniz varsa mutlu olamazsınız "evlenelim bir ben onu değiştiririm" , "evlenelim ben onun hakkından gelirim".... Sevdiğiniz insanı olduğu gibi kabul edebiliyorsanız evlenin. Değiştirebileceğinizi, yada değişeceğini asla düşünmeyin. Daha flört aşamasında sizi rahatsız eden tutumları varsa , bunların ileride yok olacağı gibi pembe hayaller kurmayın.
-her sorunda empati kurun, özellikle aileler ile ilgili konularda. "onun annesi değil de benim annem söyleseydi bunu ne yapardım?" , "onun yerinde ben olsam ne yapardım? " ... gibi.
-eşinizin sevdiği ve değer verdiği şeylere değer verin. Futbol izlemekten zevk alıyorsa "aman bu ne böyle bir sürü adam bir topun peşinde koşuyor" diyerek onun zevkini küçümsemeyin, hatta arada bir onunla bu zevki paylaşmaya çalışın. Özel hobilerini yada zevklerini yapabilen insanlar mutludur. Mutlu insanlar mutlu eder
-Asla beraber olduğunuz yada nişanlınızın yada eşinizin ailesini ona kötülemeyin. Ve asla da kendi ailenizi eşinize kötülemeyin. Bu hatayı yapıp, sonrada eşinizden ailenize saygı duymasını beklemeyin. Siz nasıl eşinizin ailesi hakkında kötü konuşmuyorsanız, onun da sizin aileniz hakkında konuşmasına müsaade etmeyin.
-Kıskançlık, güvensizlik ve baskı erkekleri delirtiyor ve inanın akıllarına hiç olmayacak şeyleri aslında siz sokuyorsunuz. Akıllı bir kadın olun, sonsuz güvendiğinizi gösterin ama her zaman takipte olun.
-Cinsel anlamda eşinizle paylaşımlarınız çok olsun, tek taraflı değil iki taraflı yaşansın her şey. Birbirinizi mutlu edin.
Ve en önemlisi, siz tüm bunları düşünürken sizin gibi düşünen birini bulun. Allah herkesi iyi insanlarla hela süt emmişlerle karşılaştırsın.
Yüce Rabbim'e şükürler olsun ki benim karşıma çıkardı eşimi, eşimden de Allah razı olsun onu doğurandan da Allah razı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?