Allah a şükür bir sorunum yok.Her evliliğin inişi çıkışı vardır.Ama dindar olsun iyi olur diye bir saplantıya kapılma.Herşeyden önce insan olsun.Karakterli olsun.Yoksa alnı secdede olsa ne olur adam tembelse,saygısızsa,sorumsuzsa.Bunlarda inançla elde edilmiyor.
Herkes mutsuz bu siteyi dışardan takip ediyordum, şimdi üye oldum. Sorayım dedim, etrafımda kendi ailem dahil olmak üzere bütün evlilikler sorunlu. Ya aldatma var, ya şiddet, ya soğukluk, bencilillik, ya kumar-içki.
Bu hayatta da en çok istediğim şey mutlu bi yuva. Ama artık evliliğe,sevgiye,karşı cinse olan inancımı kaybettim sanırım
Dindar olmaya çalışan bi insanım, kendim gibi birini bulmak istiyorum. İnancı tam olan biri her konuda iyi olur diye düşünüyorum. Özellikle kendine Hz.Muhammed'i rol model alıp, günahlardan korkan birini. Tek kriterim bu diyebilirim. Ama gelde bul öyle birini. :)
İnsanlara karşı güvenim o kadar azaldı ki hayallerimden soğudum resmen.
Eşiyle iyi olan birileri var mı? Daha doğrusu evliliği sağlıklı olan? Ve bunu nasıl başardınız? :87:
Şimdi Hristiyan olan iyi olmaz diye bir kaide mi var.Peygamberimizin sünnetlerine uymak farklı şey,kendi evlilik yaşantımızda rol model görmek farklı şey.Onun zamanıyla imdi ki zaman aynı olmadığı gibi,evli çiftlerin beklentileri de,yaşam biçimlri de farklı.Edilir edilmez mi, Hz.Muhammed'i rol model alırsa her yönden iyi olur. Hem bende dindar olduğum için benim gibi olsun isterim, kafa yapılarımız uyuşsun.
Şimdi Hristiyan olan iyi olmaz diye bir kaide mi var.Peygamberimizin sünnetlerine uymak farklı şey,kendi evlilik yaşantımızda rol model görmek farklı şey.Onun zamanıyla imdi ki zaman aynı olmadığı gibi,evli çiftlerin beklentileri de,yaşam biçimlri de farklı.
Peygamberimizin sünnetiyle yaşamayabilir bir insan.O Allah la onun arasındaki mevzu.Önemli olan insan olarak insanlara ve evliliğe karşı yaklaşımı.
Ben 8 aydır evliyim mutlu günlerimizde oluyor mutsuz günlerimizde.. İki insan iki farklı hayat ne kadar sevsende sana uymayan dogru gelmeyen yonlerı oluyor elbet. Severek evlendik hatta 7 yıl birlikteydik evlenmeden önce. Kimi zaman ayrıldık, küstük, barıştık ve kadermiş ki evlendik.
Evlilikte sabır çok önemli sesini kaldırmamak yani saygı, bunu yapabiliyor muyuz hayır :) ama yapmaya çalısıyoruz çünkü geçim derdi, can skıcı durumlar ister istemez seni bezdiriyor. Ve herzaman iyi olacak diye bir şey de yok. Mutlaka küsüp barışıcaksın ama kin beslememek önemli.
bizimde aramız bozuk ondan bu kadar yazdım. Ama oluyor arada belki ileride öğreniriz.
Sebep sorarsanız fındık kabugunu doldurmaz televizyonun sesini kıs dedım tırnaklarım batmış adama dürterken
Annem konuşuyor gibi geldi birden, sadece onların 12 değil 37 seneAllah mutluluğunuzu bozmasın, sincaplarınız ile sonsuz mutluluklarrrrrr
Çok tatlı ya nazar değmesinn sizi böyle okudukça bende pozitifleştimm:86:
Aşk nasip işidir , hesap işi değil !
Aşk adayıştır , arayış değil !
Sen adanmışsan ve yanmışsan bu uğurda ,
Aşk seni bulmaya gelir !
Edilir edilmez mi, Hz.Muhammed'i rol model alırsa her yönden iyi olur. Hem bende dindar olduğum için benim gibi olsun isterim, kafa yapılarımız uyuşsun.
Ben dindar olmak ile evliliğin doğru orantılı olduğunu düşünmüyorum. Yani insanlar karakterleri ile yaşıyor evliliği, benim fikrim böyle.
Evlilik konusunda ise bende mutlu bir çift görmeye çok ihtiyacım var, kendi evliliğim de dahil. Zaten bu kadar mutsuzlukdan sonra iyi olanları da kıskanıyorum sanırım
Edilir edilmez mi, Hz.Muhammed'i rol model alırsa her yönden iyi olur. Hem bende dindar olduğum için benim gibi olsun isterim, kafa yapılarımız uyuşsun.
Dindar oldugunu zannetmek ayri birsey, gercekten dindar olmak cok ayri bir sey. Konu sahibim sanirim bir onceki yorumumdan rahasiz oldu, kusura bakma. Sadece sirf goruntusu dindar, Agzinda elhamdulillah var diye yanlis bir evlilik yapmani istemem. Sonucta oyle olup esine acimasiz olan insanlarda var benim dindar cevremde. Allah'a dua et, karsina hayirli birini cikarmasi icin.
Ne demisler her sakalliyi deden sanma. Bunun dogru oldugunu cok kez aci bir sekilde tecrube ettim.
Hangi yorumundan rahatsız olmuşum? Karşımdaki her Allah diyeni iyi sanmam zaten, baya da tartarım evleneğim kişiyi. Öğütün için teşekkürler.
Dindar oldugunu zannetmek ayri birsey, gercekten dindar olmak cok ayri bir sey. Konu sahibim sanirim bir onceki yorumumdan rahasiz oldu, kusura bakma. Sadece sirf goruntusu dindar, Agzinda elhamdulillah var diye yanlis bir evlilik yapmani istemem. Sonucta oyle olup esine acimasiz olan insanlarda var benim dindar cevremde. Allah'a dua et, karsina hayirli birini cikarmasi icin.
Ne demisler her sakalliyi deden sanma. Bunun dogru oldugunu cok kez aci bir sekilde tecrube ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?