Eşiyle arası iyi olan var mı? Neden hep mutsuz evlilikler var evlilikten soğudum :(

karşılıklı anlayış,hoşgürü,saygı olduğu zaman..
birde karşındakini olduğu gibi kabul ettiğin zaman evlilikte mutlu olunduğuna inanıyorum...

Bu ülkede insanlar cinselliği rahat yaşasaydı evlilik oranları öyle bir düşerdi ki şaşırırdınız.

Edilir edilmez mi, Hz.Muhammed'i rol model alırsa her yönden iyi olur. Hem bende dindar olduğum için benim gibi olsun isterim, kafa yapılarımız uyuşsun.

benim eşimle aram iyi. her şey karşılıklı bunu unutma. asla eşimle küs ve ayrı yatmayız. bunu evlenmeden önce konuştuk. karşılıklı anlayış, sevgi olduktan sonra da pek sorun çıkmıyor. eşine güler yüzlü davran. o sinirliyse sen alttan al, sen sinirliysen o alttan alacak. bunları evlenmeden önce konuşun. eşine bunları tatlı dille söyle. bir de her gün birbirinizi sevdiğinizi ve özlediğinizi belli edin, söyleyin. bunlar şimdilik aklıma gelenler. başarılar.

Tabi ki burada insanlar dertlerini paylaşıyor. ama tabi ki mutlu evlilikler de var. Bunu sadece evlilik değil de daha geniş düşünelim sonuçta insani ilişkilerin (anne-çocuk, dede-torun,hala-yeğen,abi/abla-kardeş,gelin-görümce vs.) hepsinde iyi anlar ,mutluluk olduğu gibi dert ,sıkıntı da var.yani gözünüz korkmasın bekarlar.mutlu evlilikler de var. Buradaki kimseyi tanımıyorum ama okuduğum her acı şeye yakınımmış gibi üzülüyorum ALLAH HERKESE MUTLU MESUT, SAYGI VE SEVGİ DOLU HUZURLU BİR YUVA VERSİN

Edilir edilmez mi, Hz.Muhammed'i rol model alırsa her yönden iyi olur. Hem bende dindar olduğum için benim gibi olsun isterim, kafa yapılarımız uyuşsun.
Şimdi Hristiyan olan iyi olmaz diye bir kaide mi var.Peygamberimizin sünnetlerine uymak farklı şey,kendi evlilik yaşantımızda rol model görmek farklı şey.Onun zamanıyla imdi ki zaman aynı olmadığı gibi,evli çiftlerin beklentileri de,yaşam biçimlri de farklı.
Peygamberimizin sünnetiyle yaşamayabilir bir insan.O Allah la onun arasındaki mevzu.Önemli olan insan olarak insanlara ve evliliğe karşı yaklaşımı.

Şöyle düşün kimse buraya eşimle şöyle mutluyum böyle mutluyum diye reklam için yazmaz yazarsa zaten adı gösteriş meraklısına çıkar emin olun mutlu evlilikte çoktur. Evliyim eşimi çok seviyorum mutluyum he arada problemler olmuyo mu evet oluyo önmeli oLan bunları çabuk aşabilmek ne olursa olsun geri dönme imkanım olsa ben yine eşimi seçer onlar evlenirdim Allah sizide sizi mutlu etmek biriyle karşılaştırsın

Ben 8 aydır evliyim mutlu günlerimizde oluyor mutsuz günlerimizde.. İki insan iki farklı hayat ne kadar sevsende sana uymayan dogru gelmeyen yonlerı oluyor elbet. Severek evlendik hatta 7 yıl birlikteydik evlenmeden önce. Kimi zaman ayrıldık, küstük, barıştık ve kadermiş ki evlendik.
Evlilikte sabır çok önemli sesini kaldırmamak yani saygı, bunu yapabiliyor muyuz hayır :) ama yapmaya çalısıyoruz çünkü geçim derdi, can skıcı durumlar ister istemez seni bezdiriyor. Ve herzaman iyi olacak diye bir şey de yok. Mutlaka küsüp barışıcaksın ama kin beslememek önemli.
bizimde aramız bozuk ondan bu kadar yazdım. Ama oluyor arada belki ileride öğreniriz.
Sebep sorarsanız fındık kabugunu doldurmaz televizyonun sesini kıs dedım tırnaklarım batmış adama dürterken

Ben Hristiyan olan iyi olmaz mı dedim acaba? Her müslüman erkek peygamberimizi örnek almalı, içimizden en güzel ahlaklısı, eşine en saygılısı o çünkü. Onu örnek alırsa evlilik hayatında da, sosyal yaşamında da hata yapmaktan çekinir. Onun zamanı bunun zamanı yok. Benim düşüncem bu. "Dindar" diye adlandırdıklarımızda böyle insanlar zaten.

Onunda canı kavga istemiş ne saçma bi sebep

Annem konuşuyor gibi geldi birden, sadece onların 12 değil 37 sene Allah mutluluğunuzu bozmasın, sincaplarınız ile sonsuz mutluluklarrrrrr

Canım bizim de ömrümüz yeterse inşallah tamamlarız 37 seneyi ve sincaplarımız günün birinde senin gibi bizi anlatır birilerine Amin canım, Allah herkesin gönlüne göre hayırlısını versin inşallah..

biz 5 yıllık evliyiz, ilk yıl fırtınalı geçti ama onun dışında ben kendi adıma mutluyum, eşim de sürekli ailem için yaşıyorum der ama bilemiyorum

İnşallah öyle birini bulursun..Ama sen yine de dindar biri iyi huylu olacak diye düşünme..İnsan ahlakına laf geçiremiyor bazı konularda..Yada bilmiyor ..Dindar olması bunları bildiği anlamına gelmez.Hem dindar olsun hem ahlakına bak mutlaka..Ahlakı dindarlığının önüne geçsin hatta..

Son düzenleme:

Dindar oldugunu zannetmek ayri birsey, gercekten dindar olmak cok ayri bir sey. Konu sahibim sanirim bir onceki yorumumdan rahasiz oldu, kusura bakma. Sadece sirf goruntusu dindar, Agzinda elhamdulillah var diye yanlis bir evlilik yapmani istemem. Sonucta oyle olup esine acimasiz olan insanlarda var benim dindar cevremde. Allah'a dua et, karsina hayirli birini cikarmasi icin.

Ne demisler her sakalliyi deden sanma. Bunun dogru oldugunu cok kez aci bir sekilde tecrube ettim.

Daha yeni soyle bir olaya sahit oldum. Su an esimle birlikte cok uzgunuz. Yakin bir aile dostlarimiz bosanmaminin esigindelermis. Ikisi de dindar insanlar, hatta bayan bu isin okulunu okumus. Bir cocuklari var. Ama su an bayan esinden bosanip, eski sevgilisine donmek istiyormus, ki esinden hic bir sikayeti olmadigi halde.
ve gercekten de dindar. O yuzden diyorum canim, canini sIkmak icin deyil. Hayirlisini dile Allah'tan, sadece dindarligin gostergesi seyleri dileme, icinin de dindar olmasini dile. (Sunu unutma, herkes zaten Hz. Muhammed SAV i rol aldigini idda eder, ama aklinla dusunursen, bazi insanlarin ne kadar sapkinlikta oldugunu gorebilirsin. Rabbim hic birimizi bu duruma dusurup boyle yanlislar yaptirmasin.)

Hangi yorumundan rahatsız olmuşum? Karşımdaki her Allah diyeni iyi sanmam zaten, baya da tartarım evleneğim kişiyi. Öğütün için teşekkürler.

Hangi yorumundan rahatsız olmuşum? Karşımdaki her Allah diyeni iyi sanmam zaten, baya da tartarım evleneğim kişiyi. Öğütün için teşekkürler.

O zaman zaten problem yok. Niye uzuluyorsun ki ?. Zaten bilebiliceksin karsina cikicak kisinin iyi olup olmadigini, ve cevrendekiler gibi kotu bir evlilik yapmazsin zaten.

Dinin karakterle birleşmiş olması önemli olan bence. Daha öncede dedim üst katımdaki aile Son derece dindar adam hacı kadın çarşaflı ama kavga dövüşlerinden uyuyamıyoruz o dereceler. İkiside dindar ama iyi eş değiller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…