Yakindan görmüş gibi dogru bi yorum yaptın inan. .allah bu mübarek cuma vaktinde sana ve tüm bekarlari iyi insanlarla karşılaştır sin. .amin
valla canım eşim birde yuksek lisans ve YDS ye hazırlanıyor. Ders çalışacak olursa müsade ister. Yemegi sen yaparmısın biraz derse bakmam lazım hakknı helal et der.Bu biraz ALLAH korkusu ile alakalı sanırım Hak-hukuk davası. Ama dedi yani eğer sen çalışmıyor olsaydın ben yardımcı bu kadar olamazdım ,olmazdım dedi. Senin de bu eve katkın varsa bogazımızdan geçenden tut bastıgım yere kadar sana yardım etmeye mecburum dedi
balık maalesef. ististasız her özelliği var.
Maşallah ne güzel :) heryerde bahsetme canım nazar değerler..zor çünkü böylesini bulmak..bizimki ztn mecburmuşum gibi davranıyo malesefsöyleyince de çok nadir bazen yardımcı oluyo işte onları önüme sürüyo.. Alah mutluluğunuzu daim etsin, bizim için de dualarını bekliyorum :)
Ben çok mutluyummmmmmmmmmmmmAnnem ve babam 37 senelik evli bence aşkları görülmeye değer. Mutlu evliliğin sırları var mı bilmiyorum, doğru insanı bulmaya yada doğru insan olmaya bağlı sanırım.
-evlilik öncesi eğer şu düşünceniz varsa mutlu olamazsınız "evlenelim bir ben onu değiştiririm" , "evlenelim ben onun hakkından gelirim".... Sevdiğiniz insanı olduğu gibi kabul edebiliyorsanız evlenin. Değiştirebileceğinizi, yada değişeceğini asla düşünmeyin. Daha flört aşamasında sizi rahatsız eden tutumları varsa , bunların ileride yok olacağı gibi pembe hayaller kurmayın.
-her sorunda empati kurun, özellikle aileler ile ilgili konularda. "onun annesi değil de benim annem söyleseydi bunu ne yapardım?" , "onun yerinde ben olsam ne yapardım? " ... gibi.
-eşinizin sevdiği ve değer verdiği şeylere değer verin. Futbol izlemekten zevk alıyorsa "aman bu ne böyle bir sürü adam bir topun peşinde koşuyor" diyerek onun zevkini küçümsemeyin, hatta arada bir onunla bu zevki paylaşmaya çalışın. Özel hobilerini yada zevklerini yapabilen insanlar mutludur. Mutlu insanlar mutlu eder
-Asla beraber olduğunuz yada nişanlınızın yada eşinizin ailesini ona kötülemeyin. Ve asla da kendi ailenizi eşinize kötülemeyin. Bu hatayı yapıp, sonrada eşinizden ailenize saygı duymasını beklemeyin. Siz nasıl eşinizin ailesi hakkında kötü konuşmuyorsanız, onun da sizin aileniz hakkında konuşmasına müsaade etmeyin.
-Kıskançlık, güvensizlik ve baskı erkekleri delirtiyor ve inanın akıllarına hiç olmayacak şeyleri aslında siz sokuyorsunuz. Akıllı bir kadın olun, sonsuz güvendiğinizi gösterin ama her zaman takipte olun.
-Cinsel anlamda eşinizle paylaşımlarınız çok olsun, tek taraflı değil iki taraflı yaşansın her şey. Birbirinizi mutlu edin.
Ve en önemlisi, siz tüm bunları düşünürken sizin gibi düşünen birini bulun. Allah herkesi iyi insanlarla hela süt emmişlerle karşılaştırsın.
Yüce Rabbim'e şükürler olsun ki benim karşıma çıkardı eşimi, eşimden de Allah razı olsun onu doğurandan da Allah razı olsun.
şanş işi canım. hamd olsun eşim dünya iyisi bir insan hatta bende tanışmak istediğinde bile, arkadaşlarımız aracı olmuştu beni başka biri ile karıştırıp dul ve cocuklu o deselerde eşimin verdiği cevapa aşık olmuştum. 'olsun ben onu begendım cocugu cocugum olur fena mı'
Yemegi fazla tuzlu bulsa bile ellerinin ayarı kaçmış sevgilim ama bu bize zarar verir daha az tuzlu yapalım yemekeri diyen.Hasta oldugumda basımı bekleyen,devamlı şakalaşılan vekendine su almaya mutfaga gittiginde bile sende su ister mısın diye her zaman soran bir eşim var..Bana hizmet etme ben sana edeyim dedim ve aldıgım cevap 'peygamber efendımız de hanımına hizmet etmiş utanılacak birşey değil, ben mutluyum'..
Allah korkusu-kul sevgisi olan insanı evlenmeden oncede bir şekilde tanıyorsunuz,anlıyorsunuz..Rabbim tüm isteyenlere Peygamber sünnetini edinen eşlerle nasiplendirsin
annem evlilik demirden leblebi derdide o zaman anlamazdım. eşimle 3 sene sevgililikten sonra evlendik. 4 4 lük bir hayatımızmı var hayır. düğün dernek aklına ne gelirse birlikte yaptık çok sıkıntı çektik ama bu hiçbir zaman ilişkimizi etkilemedi. sanırım olay karşındakini olduğu gibi kabul etmekle alakalı. ben para sıkıntısı çektiğimizde suratımı assaydım sürekli hayıflansaydım bu evlilik yürümezdi.
ama ben çok mutlyum eşimi çok seviyorum. 1,5 senelik evliyim çok zor dönemlerimiz oldu ama ne o bana nede ben ona sırtımı çevirdim. bişeyleri kabullenerek evlenik çünkü. ben şanslıyım eşimden dolayı biliyorum. bizim evlilikteki sınavımızda maddi oldu. ama çok şükür şimdi onlarıda aşıyoruz.
demem o ki evlilik şans meselesi rabbim sana da hayırlı eş hayırlı br yuva nasip etsin canım.
korkma evlilik mükemmel bişey
Ben çok mutluyummmmmmmmmmmmmAnnem ve babam 37 senelik evli bence aşkları görülmeye değer. Mutlu evliliğin sırları var mı bilmiyorum, doğru insanı bulmaya yada doğru insan olmaya bağlı sanırım.
-evlilik öncesi eğer şu düşünceniz varsa mutlu olamazsınız "evlenelim bir ben onu değiştiririm" , "evlenelim ben onun hakkından gelirim".... Sevdiğiniz insanı olduğu gibi kabul edebiliyorsanız evlenin. Değiştirebileceğinizi, yada değişeceğini asla düşünmeyin. Daha flört aşamasında sizi rahatsız eden tutumları varsa , bunların ileride yok olacağı gibi pembe hayaller kurmayın.
-her sorunda empati kurun, özellikle aileler ile ilgili konularda. "onun annesi değil de benim annem söyleseydi bunu ne yapardım?" , "onun yerinde ben olsam ne yapardım? " ... gibi.
-eşinizin sevdiği ve değer verdiği şeylere değer verin. Futbol izlemekten zevk alıyorsa "aman bu ne böyle bir sürü adam bir topun peşinde koşuyor" diyerek onun zevkini küçümsemeyin, hatta arada bir onunla bu zevki paylaşmaya çalışın. Özel hobilerini yada zevklerini yapabilen insanlar mutludur. Mutlu insanlar mutlu eder
-Asla beraber olduğunuz yada nişanlınızın yada eşinizin ailesini ona kötülemeyin. Ve asla da kendi ailenizi eşinize kötülemeyin. Bu hatayı yapıp, sonrada eşinizden ailenize saygı duymasını beklemeyin. Siz nasıl eşinizin ailesi hakkında kötü konuşmuyorsanız, onun da sizin aileniz hakkında konuşmasına müsaade etmeyin.
-Kıskançlık, güvensizlik ve baskı erkekleri delirtiyor ve inanın akıllarına hiç olmayacak şeyleri aslında siz sokuyorsunuz. Akıllı bir kadın olun, sonsuz güvendiğinizi gösterin ama her zaman takipte olun.
-Cinsel anlamda eşinizle paylaşımlarınız çok olsun, tek taraflı değil iki taraflı yaşansın her şey. Birbirinizi mutlu edin.
Ve en önemlisi, siz tüm bunları düşünürken sizin gibi düşünen birini bulun. Allah herkesi iyi insanlarla hela süt emmişlerle karşılaştırsın.
Yüce Rabbim'e şükürler olsun ki benim karşıma çıkardı eşimi, eşimden de Allah razı olsun onu doğurandan da Allah razı olsun.
öncelikle şunu belirteyimk iaşk evliliklerinde yani uzun süreli görüşüp evlenen çiftlerde evlilik huzurunu ben hiç görmedim diyebilirim...ben eşimle severek evlendim ama 6 ay içindede evlendik.uzatmadık hiç.ilk zamanlar tartışma kavga elbette oldu ama hamdolsun eşim her zaman altta alıp yumuşatan taraf oldu.ailesine karşı çok hassas.onlara laf gelsin istemez.bende bu yüzden ona ailesiyle ilgili bişey anlatmam.hep böyle birini istemişimdir hamdolsun adamın içinde olacak o ama sen nasıl yaptın dersen asla kendimi küçük düşürmedim rezil etmedim.bu bence yeterli.
Eşimle 12 yılı geçirdik beraber.. 5 kuruşsuz ekmek alacak paramızın olmadığı günler de oldu, yurtdışı tatillerine çıktığımız günlerde.. Birlikte hem çok acıları hem çok mutlulukları paylaştık.. Benim 12 yıl sonunda ona bakarken hala içim titrer, hep şükrederim onu karşıma çıkardığı için.. Eşime hala çok aşığım, karşıdan görsem kelebeklerime bahar gelir, o beni benim onu sevdiğimden daha çok sever, daha çok gösterir, hissettirir ama o da ben de birbirimiz için gözümüzü bile kırpmadan canımızı ortaya koyarız.. Şimdi de kısmetse sincaplarımız geliyor yuvamıza ve ayaklarımız yerden kesilmiş durumda mutluluktan.. Tabi bütün bunları hisseden ve yazan ben, bazen bir tartışmanın ortasında bu beni son görüşün diyebilirim eşime, seni asla affetmeyeceğim de diyen ben.. Nasıl mevsimlerin yazı kışı varsa evliliklerin de var.. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın canım..
Herkes mutsuz bu siteyi dışardan takip ediyordum, şimdi üye oldum. Sorayım dedim, etrafımda kendi ailem dahil olmak üzere bütün evlilikler sorunlu. Ya aldatma var, ya şiddet, ya soğukluk, bencilillik, ya kumar-içki.
Bu hayatta da en çok istediğim şey mutlu bi yuva. Ama artık evliliğe,sevgiye,karşı cinse olan inancımı kaybettim sanırım
Dindar olmaya çalışan bi insanım, kendim gibi birini bulmak istiyorum. İnancı tam olan biri her konuda iyi olur diye düşünüyorum. Özellikle kendine Hz.Muhammed'i rol model alıp, günahlardan korkan birini. Tek kriterim bu diyebilirim. Ama gelde bul öyle birini. :)
İnsanlara karşı güvenim o kadar azaldı ki hayallerimden soğudum resmen.
Eşiyle iyi olan birileri var mı? Daha doğrusu evliliği sağlıklı olan? Ve bunu nasıl başardınız? :87:
Eşimle 12 yılı geçirdik beraber.. 5 kuruşsuz ekmek alacak paramızın olmadığı günler de oldu, yurtdışı tatillerine çıktığımız günlerde.. Birlikte hem çok acıları hem çok mutlulukları paylaştık.. Benim 12 yıl sonunda ona bakarken hala içim titrer, hep şükrederim onu karşıma çıkardığı için.. Eşime hala çok aşığım, karşıdan görsem kelebeklerime bahar gelir, o beni benim onu sevdiğimden daha çok sever, daha çok gösterir, hissettirir ama o da ben de birbirimiz için gözümüzü bile kırpmadan canımızı ortaya koyarız.. Şimdi de kısmetse sincaplarımız geliyor yuvamıza ve ayaklarımız yerden kesilmiş durumda mutluluktan.. Tabi bütün bunları hisseden ve yazan ben, bazen bir tartışmanın ortasında bu beni son görüşün diyebilirim eşime, seni asla affetmeyeceğim de diyen ben.. Nasıl mevsimlerin yazı kışı varsa evliliklerin de var.. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın canım..
merhabalar. konu bugün ki ruh halime iyi denk geldi. evlilik hazırlığı yapıyorum. çevremde örnek olabilecek mutlu evlilikler yok malesef olsa da sınırlı ama ben çok özeniyorum mutlu evliliği olanlara. hayal kuruyorum kalpli tabaklarda beraber kahvaltı yaparız ya da ben onun omzuna başımı yaslarım film izleriz vs. gibi basit hayaller.. nişanlımdan yana bi korkum yok aslında ondan eminim mutlu eder beni ama yine de buradaki mutsuz ve sorunlu evlilikleri okudukça hep acaba diyorum. acaba biz de mi böyle oluruz. sonra kendi kendime trip yapıyorum ve adama msj atıyorum imalı imalı. beni bırakma biz mutsuz olmayalım beni çok sev gibiadam zaten asker bide benimle uğraşıyor.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Ben çok dua ettim. Allahım kabul etti onu çıkardı karşıma diyorum. İnşallah evliliğimde huzurlu ve mutlu olur. Şu an sınandığımız tek sıkıntı maddiyat. Ama üstesinden geliriz inşallah..
bizim ikimizdede baba yok.biz evlendik biz ödedik.eşim 1,000 lira maaş alıyor.bende işe girdim çalıştım.borçları ödedik.işten çıkacaktım çocuğumuz olmadı.bu seferde ona masraf olmamak için tüp bebek yaptırıyorum çalışıp.yani maddiyat bile sorun değil.her gün yanıma uzanıp başımı omzuna koyup elimi kendine doğru çekip tutması öylece tv seyretmek herşeye bedelmiş...
işte bu çok önemli bir nokta. işte tam da böyle olduğu zaman şanslısın demektir. ne mutlu size.. darısı da bize
merhabalar. konu bugün ki ruh halime iyi denk geldi. evlilik hazırlığı yapıyorum. çevremde örnek olabilecek mutlu evlilikler yok malesef olsa da sınırlı ama ben çok özeniyorum mutlu evliliği olanlara. hayal kuruyorum kalpli tabaklarda beraber kahvaltı yaparız ya da ben onun omzuna başımı yaslarım film izleriz vs. gibi basit hayaller.. nişanlımdan yana bi korkum yok aslında ondan eminim mutlu eder beni ama yine de buradaki mutsuz ve sorunlu evlilikleri okudukça hep acaba diyorum. acaba biz de mi böyle oluruz. sonra kendi kendime trip yapıyorum ve adama msj atıyorum imalı imalı. beni bırakma biz mutsuz olmayalım beni çok sev gibiadam zaten asker bide benimle uğraşıyor.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Ben çok dua ettim. Allahım kabul etti onu çıkardı karşıma diyorum. İnşallah evliliğimde huzurlu ve mutlu olur. Şu an sınandığımız tek sıkıntı maddiyat. Ama üstesinden geliriz inşallah..
maddiyatı kabullenip geldiysen bunu sonrada sorun etmemlisin eşine her zaman destek olmalıısın. mutlu evliliğin %70 lik bir kısmı bence kadında bitiyor. inş sende çok mutlu olursun
Canım çok haklısın..Bir erkekte Allah korkusu muhakkak olmalı..Görüş birliği olmalı..ve kadının dinimizdeki değerini kavramış olmalı..evlenmeden önce hayatta sizin için en önemli kriterleri karşı tarafa sormak ve sadece sormakla kalmayıp hayatına dikkat etmek lazım..Allah yardımcınız olsun canım :)
Herkes mutsuz bu siteyi dışardan takip ediyordum, şimdi üye oldum. Sorayım dedim, etrafımda kendi ailem dahil olmak üzere bütün evlilikler sorunlu. Ya aldatma var, ya şiddet, ya soğukluk, bencilillik, ya kumar-içki.
Bu hayatta da en çok istediğim şey mutlu bi yuva. Ama artık evliliğe,sevgiye,karşı cinse olan inancımı kaybettim sanırım
Dindar olmaya çalışan bi insanım, kendim gibi birini bulmak istiyorum. İnancı tam olan biri her konuda iyi olur diye düşünüyorum. Özellikle kendine Hz.Muhammed'i rol model alıp, günahlardan korkan birini. Tek kriterim bu diyebilirim. Ama gelde bul öyle birini. :)
İnsanlara karşı güvenim o kadar azaldı ki hayallerimden soğudum resmen.
Eşiyle iyi olan birileri var mı? Daha doğrusu evliliği sağlıklı olan? Ve bunu nasıl başardınız? :87:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?