eşiyle çocuk yüzünden tartışan var mı .

Kızım 6, 5 aylık oldu. Biz daha ilk doğduğu andan beri eşimle geriliyoruz. Çünkü her şeye karışıyor. Neden ağlıyor? Bak gördün mü mamasını çok doldurdun. Ateşi var bak başı sıcak ki yok ateşi. Daha az önce arabaya binerken yavaş başı çarpar pusetine neden koyuyorsun ki yaa amaaan dedi. Ben baktım sadece çünkü cevap vermeye kalkarsam çookkç verilecek cevap var

Hiçte üzülmedi valla.
Gülerek bu sefer kötü düştü dedi hatta.
Gerizekalı.
Çocuk bu düşe kalka buyur demiyor mu bide.
Ağzının ortasına kürekle vurasim geliyor

Eşinizle ayrısınız sanırım.Ona zaten bilenmissiniz.Dusme konusunu abartmissiniz biraz.Esim ilgilenir oğlumla ama tehlikeleri benim kadar sezemiyor kaç defa dusurmuslugu vardır.Ama telefon konusunda HAKLISINIZ.Ciddiyetle uyarın bebekken radyasyona maruz bırakmayın.Teknolji bağımlısı olmasın çocuk.

Oğlumuz 2.5 yaşında. Eşimle sık zaman geçiriyorlar. Asla müdahale etmem. O da babası. Ona iyi geleni de kötü geleni de ayırt edebilir. Böyle şeylere takılırsak evlilik devam etmez. Anneler genelde daha evhamlı olduğundan babalara sürekli suç bulabilirler.

Ama onlar da baba. Ve kendilerine göre bir ebevenylik tarzları var. Çocuğa vurmadığı sürece, bile isteye aç ya da altını pis bırakmadığı sürece karışmam sanırım. Çünkü çok biliyorsan kendin yap deyip ebeveynliği direkt anneye yıkabilirler. Bence tabi.

Not: Dayak olursa karışmakla kalmam. O çok başka bir boyut.

Bi ay sonra 4.yilimiz dolacak oğlum 27 aylik kızım 5 ayı bitti sadece çocuklarımız yüzünden tartismisligimiz olmustur. :) annemle babam da öyleydi sadece bizim yüzümüzden gerilirlerdi:)) ama bence babaya da ogretilmeli hemen bi düşmesinde başına kalıp bağırıp cagirmaktansa usturuplu bi şekilde anlatmalısın. Benim eşim de oğlumuzu kaç defa düşürdü çok ama çok korkmuştuk ve ne hikmet ki onları başbaşa bıraktığım her zaman illaki bi düşme olayı oluyor iki tanesi çok kötüydü eşim hatta bizi yanlız bırakma benim yanımda çok düşüyo diyor bende üzülmesin diye öyle öyle alışacaksın tepkilerine reflekslerine diyorum şimdi kızımıza da oglumuzada çok iyi bakiyor:) daha kiz hiç düşmedi şükür ki .

Kavga edenler umarım bunu çocuklarınızın yanında yapmıyorsunuzdur, dikkatli ilgili bir anneyimdir ama eşime de çocuk konusunda güvenirim, baba kız parka da gönderdim, düşürür, bakamaz, ilgilenmez diyerek çocukları babalarıyla baş başa bırakmazsanız sorumluluk sahibi olamazlar.

Tam olarak bunu anlatmaya çalışmıştım. Çok doğru söylemişsiniz. Mutfak masasından dusurdugunde de eşim kendini kaybetmişti hem onu sakinlestirmis hem doktora gitmeye çalışıyordum bağırıp kızıp üstüne gitsem eminim ki çok daha fena olur bir daha asla yaklaşamazdı oğlumuza korkuyordu zaten ama ılımlı daha sakın yaklaşınca eşim de zevk aliyor ilgilenmekten.

Hiçte üzülmedi valla.
Gülerek bu sefer kötü düştü dedi hatta.
Gerizekalı.
Çocuk bu düşe kalka buyur demiyor mu bide.
Ağzının ortasına kürekle vurasim geliyor
Ama gerçekden düşe kalka büyücek hem ne kadar çok sakınırsan o kadar sert düşer yanlış anlama hayatta yaşadıklarım gösterdi bana
İlk kızımda oyuncaklarını hergün yıkıyodum emeklerken halı ağzına geliyo diye panikleyip kucağıma alıyodum ama hasta oluyoduk uyanıkken 1dk yı geç 1 saniye gözümü ayırmıyodum ama o illaki k3ndine zarar veriyodu en sonunda oyuncakları hergün yıkamayı bıraktım yani zaman öyle gerektirdi
Ha bide burda çöpden eşya toplayan bi kadın var 3 çocuğu var 5 3 1.5 yaşlarında tahmini çünkü çok küçükler balkondan gördüm havalar soğudu çocuklar incecik yazlık kıyafet çorap yok ayakta terlik 1.5 yaşında olan da dahil kendi yürüyo annenin eller dolu benim 4yaşındakinin 3line bıraksam araba çarpar ve benimkilerin kalın giydirdiğim halde burunları başladı akmaya ay diyorum bazen bakım fazla geliyo size diye bazen akışına bırakmak lazım yani demiyorum salalım çayıra mevlam kayıra diye ama bazen de çocuklara fırsat vermemiz lazım öğrenmeliler oynamayı falan

Bu arada gerçekten çocuklar konusunda aşırı tartışıyo tüm eşler doğduğunda başlıyoruz ağlıyo ya karnı tok altı temiz gazı yok e niye ağlıyo bu çocuk diye öyl3 tartışılıyo ki boşanma derecesine geliniyo biz anneler fazla evhamlı paniğiz evlatlarımız düşmesin ağlamasın hiç üzülmesin isteriz ama çocuklarımız bile daha güçlü

Çocuk büyüten herkes bilir ki siz istediğiniz kadar dikkat edin çocuk düşecekse düşüyor, kızım küçükken ele avuca sığmaz bir bebekti, örnek vereyim henüz 6 aylıkken yürüteçten tabir yerindeyse maymun gibi tırmanırdı, nasıl becerirdi bilmiyorum ama yürüteçten çıkıyordu bücür, bir de o yürüteçle gerinip gerinip televizyon dolabına toslardı, evde gözümün önünden ayrılmasın diye kanguruya koyup yapışık yaşadım kızımla, o kadar dikkat etmeme rağmen düştüğü de oldu, babasıyla parka çıkınca onunla da düştü ki eşim çocuk bakma konusunda iyidir ama adı üstünde çocuk bu, biz nasıl çocuk yüzünden eşlerimizin bizi suçlamasını istemiyorsak, bizlerde eşleri çocuk için suçlamamalıyız, erkek olmaları onların evlat sevgisi olmadığını göstermez, annelikte babalık da yaşayarak öğreniliyor.

Evet annelerin bir tık daha hisleri güçlüdür, çocukların ihtiyaçlarını biraz daha iyi bilirler ama erkeklere de çocukların sorumluluğu verilerek babalık öğretilebilir, çocuğa bakmasını bile istememek baba çocuk ilişkisi kurulmasını engeller bence.

Sonra çocuklarına bakan babaları görünce özeniyor kadınlar, bakan kendiliğinden bakmıyor, anne teşvik ediyor aralarındaki bağı güçlendirmeye çalışıyor, çocuklarınızı babalarına emanet etmeyi öğrenmelisiniz.

Oglum 17 aylık olacak nasipse doğduğundan özellikle ayaklandigindan beri karı koca değil birbirinin işini beğenmeyen iki bebek bakıcısı olduk. Bir daha hamile kalırsam o beni ben onu vurucaz diye anlaştık.

Çocuğumuz yok bizim ama bugün kedilerin yüzünden tartıştık bizde. Daha doğrusu ben söylendim durdum dikkat etmesi gerekiyodu birine. İşte bırakıyosun böyle iş mi olur kaşla göz arasında olabilir diye. Tamam tamam deyip topladı ortalığı. Sonra noldu? Aynı şeyi ben yapmışım dalgınlıkla ve kedi git o yasak şeyi ye! Tam yiyemedi ama başında yakaladım. Panikle onu ordan uzaklaştırdım, eşimle göz göze geldik. Allahtan benden olgun biri de suratıma suratıma vurmadı yaptığımı.
Yapmamak lazımmış böyle yaşadım, öğrendim.

Hayatınızda çocugunuzdan başka hicbir şey yok mu? Gerçekten takıntılısınız bu yorucu oluyordur.. biraz rahat olun.

Bizde yaşıyoruz yaşadık böyle şeyler. Çok nadir erkek var çocuklar ile ilgili bunlarda kendi aralarında ikiye bölünüyor. Biri eşine çocukla ilgili tak destekki nadiren bulunan harika ötesi eşler. Bu eşler gece bebeğini emzirirken uykusuz kalan anne için sabah bebeğini arabaya koyup gezmeye çıkarır eve dönerken kahvaltılik birşeyler alır kadın da gündüz uykusunu alıp güne mutlu dinç başlar. Diğer ikincisi kadına hayatı zindan eder. Eve gelip çocuğun bir yerinde morluk vs var mi diye soyup bakanı gördüm ki evlerden ırak bir tiptir. Anne kendini anne gibi değilde bakıcı gibi hisseder. Çocuğuma birşey oldusu korkusu yetmez birde kocam ne der korkusu vardır.
Ama erkeklerin bir coğu çocuk gelişimi için 80 ler zamanında kalmıştır. Çocuk düşerde kalkarda. Sana vuranmı oldu sende ona vur. Hemen sana bir tablet bir bilgisayar oyunun dibine vur .biz görmedik cocugumuz görsün diye yapan da çok.
Mesela ben eşime diyorum çocukla konuşurken oynarken dikkatli ol. Senin önemsiz dediğin bir kelime çocuğun kişiliğinin temeline oturuyor . bizim çocuk mesela birde ağır bir hastalık geçirdi. Düşmemesi gerek. Sen al çocuğu tramboline götür. Onuda anlıyorum. Aslında içten içe benim çocuğum iyi hissiyatına sokuyor kendini. Çocuk orda düştü tabi. O zaman geldi aklı başına.

Ben çocuğa telefonu unutturdum elini bile uzatmiyor du ki baba yine başladı telefon vermeye. Lafıda şu bunlar teknoloji zamanı çocuğu o oyunun bile ona faydası var arkadaşları oynarken o uzaylı gibi uzak kalmasın. Neyse saat falan koyduk o işe ortayı bulduk. Şimdi bilgisayar yok eve internet demeye başladı çocuk da bana geliyor anne alalımmı bende hayır diyorum. Gerek yok çünkü diyorum ama baba çocuktan fazla baskı yapıyor.
Abur cubur kontrollü yediriyorum. Geçen ışteyim aramış oğlun çiğ köfte istiyor alayimmi. Ne yaparsan yap dedim. Sana soruyorum alma dersen almam diyor. Dedim çocuğa dedinki annene soralım yani alma dersem ben kötü olucam sen neden hayır demiyorsun. Vs vs böyle böyle şeyler yaşıyoruz.bazen doğru yapıyor bazen yanlış. Ama erkekler genelgede kadınlar gibi değil. Biz bebek düşündükten ittibaren başlıyoruz araştırmaya. Ne yemem gerek. Doğuma yakın. 2 yaş sendromu derken bunları duyan eş uzaylı gibi bakıyor

Ben geçen gün heyecanla x y z kuşağı 17 ağustos depremi bizim kuşağı etkilemesi vs vs diye bir anlatmaya başladım. Böyle biraz ilgilenir gibi yaptı ama ciks yani hiç umrunda değil:)

Bazen ben bazen eşim rahat olabiliyor. İkimizde birbirimizi uyarıyoruz ki bunlar çok normal. Kavgacı insanlar değlseniz konuşark halledileblr şeyler.
Tabikide farklı düşünceler davranışlar olacaktır

bir bilsen ahhh ahhhh..ayaklansin yurusun iste ozaman sen izle filmi..bide kardesi olursaaaa...iste o film bitmezzz

Gecen aksam 2 dk cocuklara bise koymaya gittim mutfaga 2 sn icinde kiz dustu surati gozu kizardi. Oyle agladigini hatirlamam pek. Buyuk oglanla carpismis. Esim koltukta uzanmisti.kiyameti kopardim tabii.

Gene Kizin ilacini veriyoz. 5 ml vercez dedi verdik. sonra uzerini okudumki 4 yaziyo film koptu bende gene tabii. Birde savunuyo kendini: nolacak 1 ml den diye. Yaw bu antibiyotik o zaman siseyi daya 1 kerede biTsin bi kezde dedim.

Babalar cogu zaman anneler gibi hassas degil kusura bakmasin kimse. Ha oturup konusunca hallettik meseleyi ama sacma sapan savunmuyo mu hatasini deli ediyo beni, bi kafa bide ucan tekme atmak istiyorum o anlarda

Erkekler böyle... benimki de havaya atıyor bebeğimizi. Annesi bağırıyor yapma oğlum etme oğlum! Bense bıktım gözlerimi kapatıyorum nefesimi tutuyorum artık hiçbir şey diyemiyorum :s erkekler biraz vurdumduymaz oluyor .. tv açmayız eşimde açmaz ama maç varsa direk gel oğlum birlikte maç iZleyelim der. Oturtur yanına çocuk yazık maça bakar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…