- 11 Ocak 2016
- 1.667
- 1.747
- 83
- 37
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
yoğun bir işim var.Hayatınızda çocugunuzdan başka hicbir şey yok mu? Gerçekten takıntılısınız bu yorucu oluyordur.. biraz rahat olun.
Bizimki 3aylikken basladi video cizgifilm falan acmaya.. kizim 21 aylik ve bagimlisi su an..Eşimle bebeğim belli zamanlarda görüşebiliyor. 18 aylık bebeğim. Bugün parka götürdü ne olur ne olmaz diye bende gittim. Çocuk önce düşecek gibi oldu dikkat et dedim bişey olmaz dedi . 5 dakika geçmedi kötü şekilde düştü. Bende bak demekki birsey oluyormuş dedim kavga ettik.
Yeteri kadar özenli ve dikkatli değil.
Onun ihmali sonucu çocuk düştu . Biraz dikkatli olsaydi bebegim düsmezdi . Ve bu beni çok üzdü. Gerekli gereksiz yere telefondan cizgifilm video açiyor. Ben daha eline tel vermedim.ona kalsa telefon manyağı olacak Allah korusun . Siz ne düşünüyorsunuz
ya çok tatlısınızIki kisinin sorumlulugunda olan biseyde illa ki tartisma olur. Bizim cocuk yok ama kedi icin tartistigimiz olmustur.
Mesela
Kedinin ayagina basmisti esim bi defa yanlislikla kedi bagirinca ben de sinirlenio neden dikkat etmiyorsun diye coşmuşlugum var.
Buna benzer seyler olabiliyor.
Ek olarak kedimiz daha bebekken bahcede oynayamaya cikarmistik ve kedi agacin alcak dalina cikmaya calisiyordu esim duser dedi ben de kedi sonucta dusmez dedim ve dusmustu. :) O zamanda esim bana kizmisti.
21 aylık bebek bağımlı filan olamaz, bu tamamen sizin yanlışa devam etmeniz. yol yakınken bırakın yoksa ileride konuşma ve ileşitim bozuklukları ile karşılaşmanız kaçınılmazBizimki 3aylikken basladi video cizgifilm falan acmaya.. kizim 21 aylik ve bagimlisi su an..
Babalar oyle. Benim esim de kizimizin basini orda burda avizelere kapi pervazlarina falan carpti. Adamin boyu uzun ve cocugu kaldirinca hoplatinca bi yukarda ne var bakmadan yapiyo bunu. Cocuk nefessiz kalincaya agladi bilmem ne.. dusurdugu de cok oldu..
Ama cocuk da duse kalka buyuyor . Erkekler dikkatsiz cok haklisin da bizleyken de dusuyorlar o kadar buyutme cok ciddi birsey degilse.. :/
Çok tatlisiniz:)Iki kisinin sorumlulugunda olan biseyde illa ki tartisma olur. Bizim cocuk yok ama kedi icin tartistigimiz olmustur.
Mesela
Kedinin ayagina basmisti esim bi defa yanlislikla kedi bagirinca ben de sinirlenio neden dikkat etmiyorsun diye coşmuşlugum var.
Buna benzer seyler olabiliyor.
Ek olarak kedimiz daha bebekken bahcede oynayamaya cikarmistik ve kedi agacin alcak dalina cikmaya calisiyordu esim duser dedi ben de kedi sonucta dusmez dedim ve dusmustu. :) O zamanda esim bana kizmisti.
Çok haklisiniz çok güzel ve gayet açıklamalı olmuş yazınız.Çocuk büyüten herkes bilir ki siz istediğiniz kadar dikkat edin çocuk düşecekse düşüyor, kızım küçükken ele avuca sığmaz bir bebekti, örnek vereyim henüz 6 aylıkken yürüteçten tabir yerindeyse maymun gibi tırmanırdı, nasıl becerirdi bilmiyorum ama yürüteçten çıkıyordu bücür, bir de o yürüteçle gerinip gerinip televizyon dolabına toslardı, evde gözümün önünden ayrılmasın diye kanguruya koyup yapışık yaşadım kızımla, o kadar dikkat etmeme rağmen düştüğü de oldu, babasıyla parka çıkınca onunla da düştü ki eşim çocuk bakma konusunda iyidir ama adı üstünde çocuk bu, biz nasıl çocuk yüzünden eşlerimizin bizi suçlamasını istemiyorsak, bizlerde eşleri çocuk için suçlamamalıyız, erkek olmaları onların evlat sevgisi olmadığını göstermez, annelikte babalık da yaşayarak öğreniliyor.
Evet annelerin bir tık daha hisleri güçlüdür, çocukların ihtiyaçlarını biraz daha iyi bilirler ama erkeklere de çocukların sorumluluğu verilerek babalık öğretilebilir, çocuğa bakmasını bile istememek baba çocuk ilişkisi kurulmasını engeller bence.
Sonra çocuklarına bakan babaları görünce özeniyor kadınlar, bakan kendiliğinden bakmıyor, anne teşvik ediyor aralarındaki bağı güçlendirmeye çalışıyor, çocuklarınızı babalarına emanet etmeyi öğrenmelisiniz.
Ablacım bana içinizden geldiği gibi hitap edebilirsiniz, bebeklerinizin arası az sanırım ve anladığım kadarıyla eşinizin yardımları dışında kimseden yardım almıyorsunuz, bütün gün evde 2 bebekle hem onlara hem evin işlerine yetişmeye çalışmak zorlayıcıdır, aslında evet bir doktor yardımı almanızda fayda var ama bunun yanısıra en azından haftada bir gün birkaç saat yalnız kalmaya, bebeklerinizi, ev işlerini düşünmeden kendinize zaman ayırmaya ihtiyacınız var, hafta sonu Cumartesi veya Pazar günü eşiniz siz olmadan çocuklara birkaç saat bakabilir mi? Bakabilirse sizin için çok iyi olur, onlar evde kalır siz 1-2 saatliğine dışarı çıkarsınız, biraz temiz hava, yalnız kalmak, belki birkaç mağaza gezmek veya bir yerde oturup birşeyler içmek iyi gelir, benim bir çocuğum var, tabii büyüdü artık yetişkin bir kız ama, küçükken tek çocuk olmasına rağmen arada yalnız kalıp nefes almak, sakinleşmek istiyordum, öyle zamanlarda eşime bırakıp gidiyordum çok iyi geliyordu.Çok haklisiniz çok güzel ve gayet açıklamalı olmuş yazınız.
Kesinlikle katılıyorum esim de ben de birbirimizi hiç bir zaman suçlamadık yanında asla tartışma yaşamadık.
Babasına gozum kapalı emanet ediyorum dışarı çıkıyorum oğlumu bırakma benim yanımda düşüyor dediği halde ama öyle öyle alışacaksın diye diye alıştı çok şükür .
Oglum da sizin kızınız gibi çok ama çok hareketli 40 günlükken yüz üstü donup uyumaya başladığında anlamıydım aslında:) 10 aylıkla yürüdü mesela. Şuan kızım da 5 ayı bitirdi yapmadığı birşey yok inanılmaz ama emekliyor :) maşallah yavrularımıza.
Diyeceğim o ki, hareketli çocuk olmasa da kasla göz arasında çocuk bu herşeyi yapıyor ne kadar dikkat edilirse edilsin. O yüzden kimse kimseyi kırmamalı .
Mune abla , abla diyorum ama herkes öyle hitap ediyor diye sanki yıllardır tanıyor gibiyim sizi. Ben iki bebeğime de bakıyorum zorlaniyorum yeri geliyor sinirleniyorum sonra çok üzülüp ağlıyorum sirf bu yuzden doktora gitmeyi dusundum esim istemedi gececek ustuste geldi gecer biraz daha buyuyunce abartilacak birsey yok diyor eşim en büyük destek sağolsun normalde böyle değilsin diyor evet hiç değilim ama arada ne oluyo bana anlamıyorum gerçekten.
Çok güzel yazmışsınız acaba bu sakınlık konusunu nasıl yapabilirim bana bi akıl verebilirseniz çok sevinirim
Çok iyisiniz, bi o kadar da sıcak kanlı insan abla demekten kendini alamıyor çok teşekkür ederim yine çok açıklayıcı olmuş.Ablacım bana içinizden geldiği gibi hitap edebilirsiniz, bebeklerinizin arası az sanırım ve anladığım kadarıyla eşinizin yardımları dışında kimseden yardım almıyorsunuz, bütün gün evde 2 bebekle hem onlara hem evin işlerine yetişmeye çalışmak zorlayıcıdır, aslında evet bir doktor yardımı almanızda fayda var ama bunun yanısıra en azından haftada bir gün birkaç saat yalnız kalmaya, bebeklerinizi, ev işlerini düşünmeden kendinize zaman ayırmaya ihtiyacınız var, hafta sonu Cumartesi veya Pazar günü eşiniz siz olmadan çocuklara birkaç saat bakabilir mi? Bakabilirse sizin için çok iyi olur, onlar evde kalır siz 1-2 saatliğine dışarı çıkarsınız, biraz temiz hava, yalnız kalmak, belki birkaç mağaza gezmek veya bir yerde oturup birşeyler içmek iyi gelir, benim bir çocuğum var, tabii büyüdü artık yetişkin bir kız ama, küçükken tek çocuk olmasına rağmen arada yalnız kalıp nefes almak, sakinleşmek istiyordum, öyle zamanlarda eşime bırakıp gidiyordum çok iyi geliyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?