- 16 Haziran 2011
- 3.913
- 7
- 358
- 41
- Konu Sahibi senay_mehmet
-
eşimin sinirleri bozuldu evet her tartışmada yeter artık yeter olmaz böle diyo ama tartışmaktanda vazgeçmiyo ne o ne ben tamam sakin oluyum alttan alıyım diyorum ama sinirim buna engel oluyo neyse rabbim herkesi yuvasında mutlu etsin aminnnn
Canim seni anliyorum hemde cok iyi,ama atmaya calis üzerinden o duygulari bende senin gibiyim,ama yok yanlis konusurmuyum yanlis oturup kalkarmyim vs vs ama inan ki asil iste bu seyler bizim kuruntumuz,cünkü cogu zaman bizim büyüttügümüz olaylar megersem hic degmez o kadar kendimize dert etmeye,cekinmemeye calis canim benim,insanlar senin derdini bilmeyincede malesef ki hemen ön yargili olabiliyorlar ve seni kendini beyenmis onlari begenmeyen biri olarak görebiliyorlar,halbu ki asil nedeni bi bilseler.
Bak sana bi misal vereyim simdi..
esimin akrabasinin esi hemen yan komsumuz ama esi patavatsizca konustu telde esime karsi bir kere,bende evlerinin önünden gectigimde bir kere cagirdi kocasi yani esimin akrabasi mangala,halbu ki biliyordum mangal yaptigini ve diger bir akrabasida yakinimizda oturuyor esimin onlarin evindeydim arayim dediler mangala cikip gelin,dedim ben gelmek istemiyorum kizginim esine onun....sonra ama disarida beni ballkondan gördü ve el salladi,dedim amaaaaaaaaaaaaaan beyazlim sen bosver simdi gördü seni camdan gitmesen ayip olur ve sonra sen kötü olursun,,,olsun adamin karisina bosver onun terbiyesizligi ettigi laflar,ve gittim gayat normal davranmayada calistim,eeeeeeeeee dersin ki biesy mi kaybettin???? yok hayir aksine ben kisiligimi gösterdim orada yani onun seviyesine inmedim
iyi canım aslında buyuk sorunlarınız oldugnu zannetmıorum zaten bence canınız sıkılıo canım sizin bidene bebek lazım senay kac gune gelır falan dıe sormuşmu eşin canım
evet canım öle tabi valla nasıl görüyorlar bilmiyorum ben yeni evliyken hep kayınvalidemlerde yer içerdik yani sabah işe gider gibi kayınvalideme giderdim kahvaltıya evimiz ayrı olduğu halde 4 5 ayımız böle geçti görümmcemde evliydi ve haftanın 4 5 günü ordalardı bigün görümcem eltisinden bahsediyordu eltisi şöleymiş
'hiç konuşmazmış iş yapılcaksa yaparmış ama hiç konuşmazmış hayvandan azma insanmış öküzmüş halbuki bende fazla bazen hiç konuşmuyordum ve bu sözler direk bana söylenmesede ben çok üzülmüştüm demekki benm arkamdanda böle sölüyolar diye yine eşimin eniştesnin ablası bi başkasını anlatıyordu hiç konuşmaz aynı öküz gibi diye arada da bana bakıyodu yani resmen laf çarpıyordu öle üzücüki keşke bilselerdi bu dünyanın öbür dünyasıda var ben konuşmak isteyip bişey söylemezdim dilim tutulurdu sanki ve ben alışmadan hemen ısınamam insanlara neyse konuşmamak öküzlük deil bence insan bi müddet alışana kadar sessz kalır yada az konuşur bu öküzlük mü
evet canım öle tabi valla nasıl görüyorlar bilmiyorum ben yeni evliyken hep kayınvalidemlerde yer içerdik yani sabah işe gider gibi kayınvalideme giderdim kahvaltıya evimiz ayrı olduğu halde 4 5 ayımız böle geçti görümmcemde evliydi ve haftanın 4 5 günü ordalardı bigün görümcem eltisinden bahsediyordu eltisi şöleymiş
'hiç konuşmazmış iş yapılcaksa yaparmış ama hiç konuşmazmış hayvandan azma insanmış öküzmüş halbuki bende fazla bazen hiç konuşmuyordum ve bu sözler direk bana söylenmesede ben çok üzülmüştüm demekki benm arkamdanda böle sölüyolar diye yine eşimin eniştesnin ablası bi başkasını anlatıyordu hiç konuşmaz aynı öküz gibi diye arada da bana bakıyodu yani resmen laf çarpıyordu öle üzücüki keşke bilselerdi bu dünyanın öbür dünyasıda var ben konuşmak isteyip bişey söylemezdim dilim tutulurdu sanki ve ben alışmadan hemen ısınamam insanlara neyse konuşmamak öküzlük deil bence insan bi müddet alışana kadar sessz kalır yada az konuşur bu öküzlük mü
Çözüm basit aslında ısrarın karşısında senin istediğin olmuyorsa ve sana kızmaya başladığında susacaksın dediğini yapacak;seni kıracak cümle kullanamayacak. kırıcı cümle kullanmasına izin verme
sakinleşince ertesi gün en iyi anında konuşacaksın bir daha dünkü olayın tekrarı halinde tehdidini gülerek yapacaksın o yaptığından utanacak.
bende 8 aylık evliyim birbirinizi tanıyana kadar olacak böyle şeyler çok normal.
gerizekalılar o kelımelerı kım dıyorsa cok sınırlendım suan evet bız cok konusamıoruz mutlu deılız etrafımıza cıvıl cıvıl nese sacamıoruz cunku bız ıyı deılız vajılıyız suan sen kurtuldun cnm ama o donem oyleydın tabıkı ruh halın alt üst bende suan oyleyım sohbet ederken ınsanlar veya akrabalar hıc mudahale etmek katkıda bulunmak ıstemıorum cunku benım kafa baska yerdeayyy gıcık ınsanlar
yemek hazırlama olayı için 'ewt kuklamsın' demesi, senin alttan alıp yinede yanına gidişinde 'tıpış tıpış geleceksin' demesi çok ayıp olmuş..
nasıl başlarsa öyle gider..
o yüzden ona ;hangi davranışlarına kırıldığını, incindiğini söyle..
gerginlik olduğunda, sakin olmaya çalış ve üsteleme.. öfkeliyse öfkesinin geçmesini bekle, üstüne gitme..
eşler birbirinin aynası gibidir çoğu zaman.. sen bağırıp, öfkeli olursan o da öyle olacaktır.. yada tam tersi..
sen sakince, ılımlı bir davranış gösterirsen, o da muhakkak sesini düşürecek ve sakinleşecektir..
karşımızdaki sessizce konuştuğunda, farkında olmadan bizde sesimizi düşürürüz.. hatta bazen :''neden sessiz konuşuyoruz ki'' deriz..
sosyal bulaşıcılık bu
Allahım herkesin yuvasına huzur versin.. böyle küçük şeylerden de birbirinizi incitmeyin..beraber bu yolda yürümeye söz verilmiş; artık gereken durumlarda karşılıklı alttan almalı, fedakarlık yapıp, yapıcı bi tavır içinde olmalı..
Estafurullah tabi ki degil,ama böyle halden anlamyan patavatsiz insanlar hep cikacaktir hayatta karsimiza,
bu arada bak senle ben biraz birbirimize benziyoruz,bende senin gibiyim öyle hemen icli disli olamam zamana ihtiyacim olur ve bu insandan insanada degisebilir ne kadar zamanda isinabilecegim,canim ya ama sen diyorum ya benim gibisi,o yüzden bak mesela hic kasmamaya calis kendin,sohpete dalmaya calis sende,korkma yalnis yapacagim diye
evet ama benim eşimde bu yok baktıki ben bağırmıyorum dahada devam ediyo sesini yükseltmeye her istediğini sayıyor ben bağırıncada daha çok sinirleniyor neyse herkes sorun yaşıyodur devamı gelmez ve büyümez inşallah aslında bende sütten çıkmış akkaşık deilim sinirlenince kapıları falan çarparım dün yatak odasının kapısını yüzüne çarptım haliyle daha çok sinirlendi of of o sinirli ben sinirli kim sakinleştirecekki bizi böle
evet haklısın şimdi yeni yeni ısınıyorum ama yine huy huydur fazla konuşmam ben buda psikolojik biliyorum ama nasıl düzelcek hiç bilmiyorum
gerizekalılar o kelımelerı kım dıyorsa cok sınırlendım suan evet bız cok konusamıoruz mutlu deılız etrafımıza cıvıl cıvıl nese sacamıoruz cunku bız ıyı deılız vajılıyız suan sen kurtuldun cnm ama o donem oyleydın tabıkı ruh halın alt üst bende suan oyleyım sohbet ederken ınsanlar veya akrabalar hıc mudahale etmek katkıda bulunmak ıstemıorum cunku benım kafa baska yerdeayyy gıcık ınsanlar
Abooooooooooooooooooo kiz anam bunu daha iki üc ay önce bende yaptim veeee esim cok sinirlendi,dedi benle konusacagina ne carpiyorsun kapilari suratima,
Canim ya konuyla alakasiz ama suan sanki Dejavu yasiyorum,sanki ben sana öncedende bu mesaji yazmisim gibi geldi
Abooooooooooooooooooo kiz anam bunu daha iki üc ay önce bende yaptim veeee esim cok sinirlendi,dedi benle konusacagina ne carpiyorsun kapilari suratima,
Canim ya konuyla alakasiz ama suan sanki Dejavu yasiyorum,sanki ben sana öncedende bu mesaji yazmisim gibi geldi
evet canım gıcık olmamak elde deil sessiz olursan heryerde ezilirsin diye bi söz varya işte bu çok doğru ben ilkokulda lisede üniversitede ve bazı insanların yanında çok ezildim ama gıgıkımı çıkaramadım neden diceksiniz bilmiyorum gerçekten hiç bilmiyorum
belkide zamanla acilacaksin,
ama esinle olan konuya gelecek olursak inan ki sorun herkeste oluyor fakat bu sorunlari konusarak halletmek cok daha iyi oluyor.
bu arada kac yasindasin sorabilirmiyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?