- Konu Sahibi senay_mehmet
-
Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Konularınızı okumadım o yüzden yorum yapamicam ama bir uzmandan yardım almayı denedinizmi yada düşündünüzmü? Şiddet tabiki kolay bişi değil, eşinizin size uyguladığı şiddet nereye vardı bilmiyorum, kavgalarınız bizlerle aynı konulardamı bilmiyorum ama bende çok sinirlendiğim zaman eşime şiddetle yaklaşıyorum, ben bir kadınım ama sinirimi alamadığım zaman gerçekten evire çevire dövmek istiyorum. Ben şiddet yanlısı olduğumu, öfke kontrolünü sağlamam gerektiğini yapamazsam gerekirse yardım almam gerektiğini düşünüyorum. Ha aynı durumda ben değil eşim olsaydı, yani sinirini alamadığı zaman şiddet uygulasaydı, adı kadına şiddet olurdu ve ne olursa olsun o haksız duruma düşerdi. Allaha şükür ben ne kadar vursamda, tabiki bir erkek kadar ağır vuramam, ama son raddede bile eşim bana karşılık vermedi, ufak tefeklerin dışında. Dediğim gibi sizin durumunuz belkide bizden çok daha ileri bir durumda. Ama eğer sorun altta kalma, üste çıkma sorunuysa bırak bi süre o üste çıksın, bırak kavga etmeyi, bağırmayı bazen nekadar istemesende onun dediği olsun. Tabi makul seviyelerde.
Mesela ben bugün k.validemlerdeyim akşam geldik. 7ye kadar çalıştım,eve uğramadan yola çıktım 1 saatlik yoldan geldim. Açmısınız diye soruyorlar, açız tabikide ama ben o şekilde soranlara açım demem hiçbizaman kendi annem dışında. Görümcemde çalışıyor ama sonuçta 7ye kadar değil ve 1 saat yol gelmedi. Orda börek var, yerini gösteriyo, orda meyve suyu var. Burda eşimin yapması gereken görümceme kızıp biz yoldan geldik kalk hazırla demesi. ama demedi öle bişi. Ben aç olduum halde sinirimden 1 dilim börek, 2yudum meyve suyuyla doydum. Akşamda hiçbişi demedim. Sabah görümcem işe geç kaldı, eşim kalktı götürdü. Ben akşam yaptıklarını farkettinmi dedim. Bana kızıyor işe götürürken birsürü kızmışta, mutlumuymuşum. Anlamıyor işte. Ben ailesiyle ilgili bişi söylediimde haklı olduumu bilsede haklısın demiyor bana. Ben ona kızmasını istemedimki, hatta bunu bildiğim için akşamdan bişi söylemedim. Ama kendisi ona sinirlendi, yalnızken bağırdı çağırdı kızkardeşine, suçlusu ben oldum. Ben sadece onların yanında biraz benim tarafımı tutmasını istiyorum.
Çünkü benim ailemde yaşansa ki, benim tepkimi bildiklerinden, böyle bişi yaşanmaz, ben kızardım. Biz çok yüz göz olduk, artık bizi misafir yerine koymuyorlar, artık bizi ev ahalisi olarak görüyorlar.
Hayır ben bunu istemiyorum, benim yerim ayrı ben size misafirliğe geliyorum. tamam iş yaparım ama kimse bu gerekli demesin. Ben anamın evinde yapmıyorumki, kaynanamın evinde niye yapayım. Hadi anamın evini geçtim, haftaiçi işlere yetişemiyorum haftasonu burdayız, beni evim dağınık ve pis, aklımda o var, gelip kaynanamın evini toparlayamam, temizlemem.
allah korusun bide büyük olaylar olsa ne olur ki bilmiiyorum ben antalyada yaşıyorum ve hergün sıcaktan her yanım ter oluyor neye dün eve gittiğimizde o banyo yaptı sonra ben yapacaktım tabi banyodan önce tartıştık sinirle girdi banyoya sonra çıktı hemen bende pişman oldu sandım bana hemen yemeği hazırlıcaksın dedi bende tamam banyo yapıyım hazırlarım deddim hayır hemen kalk hazırla dedi yani demek istediğim konuşma tarzı hiç böle deildi benle ve ben istesem yapmazdım sadece büyümesin diye yaptım diyorum yapacaksın yapmak zorundasın diyo ben senin kuklan deilim diyorum sen benm kuklamsın diyo üstüne basa basa hiç böle deildi şimdi ne oldu bilmiyorum
benim eşimde farklı değil...o sinirlendiği zaman susucakmışım,alttan alıcakmışım o bir saat sonra zaten sakinleşir gelirmiş...peki ben sinirlendiğimde o daha fazla sinirleniyor...bende bunu kaldıramıyorum...herşey karşılıklı olsun.ben sinirlendiğimde o da alttan alsa bende onu alırım...
bu çok zor canım erkek bakış açısı dediğimz şey bu dün eşim hala diyoki erkek her zaman üstün olmak zorunda yani adam erkeğimde erkeğim diyo bağırsa haklı çünkü erkek alttan almazsa haklı çünkü erkek çoğu böle düşünüyo benimkide dahil
biz bu konu yüzünden erkekmi üstün kadınmı üstün yüzünden gecenin bir vakti saatlerce tartışmıştık şimdi yine soruyor kim üstün diye sen diyorum sensin sen evin bizim kabilemizin şefisin şimdi oturan öküz yatan öküzsün ama biraz zaman geçsin oturan boğası yatan boğası olacaksın diyorum kızılderili dansı yapıyorum gülüyoruz....çok takma canım ya bu sabah az yede kendine hizmeçi tut dedim seni aldım ya dedi eskiden olsa çok sinirlenirdim az önce tel.konuştuk kırıldım sana dedim.uzatma diyor anlıyorumki o da üzülmüş konu uzadıkça ben daha çok kalbini acıtıcam ama kırıldığımı bil yaptığın yanlış dedim sakince farkındayım uzatmayalım dedi.benim eşim hatasının ısrarla yüzüne vurulmasına sinir oluyor söylüyorum uzatma dediğinde anlıyorum yaptığının altında eziliyor tek kelimeyle işi bitiriyorum artık kavga etmiyorum...birde buradaki hayatları okudukça allaha şükür ediyorum beterin beteri var diye...kendinden üstüne değil altındakilere bakıp şükretmeli ben birkaç zamandır bu siteye müptela oldum bizimkilerde dert mi deyip eşime daha çok bağlanmaya çalışıyorum....
Yaptiiniz yorumlar gercekten cok hosuma gidiyor. Kendime yol belirliorm sayenide. Cok tesekkur ederim. Sabah yaziodum ama esim gelince kapamak zorunda kaldim yazdiklarimda bosa gitti maalesef. Sabah k.validem annesini yaninda ona bakiodu hastanede esim yanina gidicekti. Görumcm ise gec kaldii icin esimi uyandirdi ve kendini biraktirdi. Esim kahvalti yapamadan gtti. Bende yalniz kaldim evde. Aradim giderken uyanmadiimdan haberm yoktu. Sen kahvalti yap dedi bana. Canim skldi kahvalti yapamamisti. O skntiyla sinirlndm kavga ettik telde.gorumcemin aksam yaptii seylerin farkinda olup olmadiini sordum. Kizdm gotururken zaten mutlumusun dedi. Benim istediim bu deildiki. Ben sadece onlarin yaninda bnm hakkimi savunmasini istiyorm. Dusundm bi sinirle bende bairablrdm hakliiydm ama senin dediini dusundm. Alttan aldim. Sonuc istediim gbydi kavga uzamadi ben hirpalanmadm ve esim kardesinin yaptiinin yanlis olduunu gordu.
Maalesef toplumda erkekler cok el ustunde tutuluyo bu sebepten evlenincede eslerindn bunu bekliolar. Aslinda sabredince erkekleri yonetmek dediimizi yaptirmak bzm elimizde.
Tesekkurler cnm tekrerdan
herkese merabalar
ben 1 senelik evliyim ve evlendiğim günden beri eşimle sürekli didişmelerimiz oluyo bazen o kadar basit şeyler için didişiyor ve tartışıyoruz ki küçücük bi problem beni sabaha mutsuz uyandırıyor eşim ilk başlarda beni kırdığı zaman en azında pişman olup yanıma gelirdi ve gönlümü alırdı şimdi ise ben onun yanına gidiyorum çok şükür ben çok büyük sorunlarım yok ama bu küçük şeyler zamanla büyür diye hep korktum ve sanırım büyüyo dünkü tartışmamızdan sonra bugün yıprandığımı hissettim eşimi seviyorum oda beni sevdiğini söylüyo ama hal ve hareketleri çok değişti kızdığı zaman elindekileri etrafa fırlatarak bana tepkisini gösteriyo bu ilerde bana şiddet olarak geri döner mi kimsenin evliliği yıpranmasın siz evliliğinizi ayakta tutmak ve monotonlaştırmamak için bişey yapıyo musunuz yada sürekli bayanmıdır alttan almak zorunda kalan
evliliğin ilk yıllarında böyle şeyler olur merak etme kimilerinde cok olur kimilerinde az olur ama olur..birbiriniie alışma süreci sorumluluklara alışma süreci evliliğe alışma süreci vs vs bunlara adapte olmak zaman alır zamanla düzelir merak etme
Ben ilk başta millet cicim aylarını yaşarken biz kavga ediyoruz diye düşünüyordum ama herkeste varmış bu dert. Normalmiş aslında. İnşallah kısa zamanda bu kavgaları aşıcazda, 1.yılımızı doldurduktan sonra cicim aylarımızı yaşicaz.
ben daha 1.ayımı bitirdim nerdeyse saç saça baş başa olcaz,evde iktidar savaşı hakim,tripler havada uçuşuyo.
herkes birbirine daha iy nasıl laf sokarımda kalır öyle derdinde.didişmenin alası var anlayacagınız.
bilmem kaçıncı raund da bu akşam bizim evde oynanacak.beklerız:))
aynen öle iktidar savaşı ya birisi pes edecek yada bu evlilik bitecek ayyy allah korusun tamam ben iktidar olmasamda olur
iktidardan vazgecmek için henuz cok erken ben kanımın son damlasına kadar savaşıcam.yok öyle kocacım kocacım pekı kocacım..
şımartılan erkeklerın sonra nasıl tepeye cıktıgını görüyoruz.beter olsunlar ben daha tek kelıme edıp şımartmam,umrumda da degıl.bu sabahta sen benden özur dıleyeceksın hayır sen dıleyeceksın gibi sacma bi inatlaşmanın rövanşı olacak akşama.valla çok sıkıldım yaa ben böyle boş işlerle ugrasacak ınsan degıldımm
sizde bizim gibisiniz demek ki geçen günde eşimin ablası geldi konyadan kayınvalidemlere biz gece ikiye kadar ordaydık eşime sadece gidelim dedim diye sabah 5 e kadar tartıştık halbuki sabah erkenden kalkıp yine birlikte olacaktık evimizde iki adım ötede uzakta deil neymiş efendim benim orad onu demem yanlışmış 10 dk daha beklesem nolurmuş bu arada ben erken yatan biriyim o saate kadar gözlerimden uyku akıyodu sesimi çıkarmadım sadece gidelim dedim o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?