Eşiyle sürekli didişenler sizde hissedyormusunuz yıprandığınızı ve yıprattığınızı :(

en başta nasıl başlarsan öyle devam eder,evlendiğimizin 15.günü kurban bayramıydı,ben dayımın eşinden biliyorum çalışıyorum diyip hiçbir işe eline sürmezdi insanın gözünün içine baka baka yapmazdı alttan alttan yapardı annem,rahmetli ananem kızarlardı ama ses çıkarmazlardı bakıyordum yine kıymetli bende öyle yaptım ben yemek hazırlanacaksa masa hazırlarım,yemek biter masayı toplarım kayınvalidem de o kadar onun haricinde birşeye elimi sürmem.eşim bişey diyemez çünkü lafım hazır.annen bize geldiğinde yerinden kalkmasın rahat etsin diye işten gelmeme rağmen herşeyi yapıyorum diyorum.bir kez k.validemde bulaşık yıkadım o da 3 kişinin bulaşığı eşim gelip teşekkür etti uzun zaman sonra bişey yaparsan kıymetli oluyor göze görünüyor eşlere gelince aslında erkekler düz mantık tamam diceksin arkasından yapacaksın hayır lafını kabul etmiyorlar.evet de sonra yapma ama sebep olarak unuttum de mesela ,gücüm yetmedi beceremedim de ay nasıl hoşuna gidiyor öyle dedikçe iyi tamam ben yaparım diyo sonra onun üzerine kalıyor ben bilemedim ben beceremedim sihirli sözcükler bunlar.önce tamam yaparım yapmayınca yapamıyorum olmuyor beceremiyorum böylece kızlar üzülmeyiz

Bana kalırsa bu tavrı sizinle aynı evde yaşamaya başlamaktan kaynaklanıyor. Sevgilim dediğiniz insanla ortak bir ortamı paylaşmaya başladığınız zaman ne yazık ki madalyonun diğer yüzünü görmeye başlıyorsunuz. Ayrı evlerde yaşarken kavgalı olduğunuz bir gün "Lanet olsun, evime çeker giderim. Yüzünü göresim yok" dersiniz ve evinize gidip sakinleşebilirsiniz. Ama aynı evde olunca kazın ayağı öyle değil. Zaten sinir olduğunuz bir tip mutfaktan çıkıyor, salonda yayılmış oturuyor, klozet kapağını kaldırmadan şor şor işiyor bla bla. Doğal olarak size daha çok batıyor yaptığı şeyler. Ben de evliliğin ilk aylarının cicim ayları olduğuna değil, bir adaptasyon süreci olduğuna inanıyorum.

bende bir senelik evliyim. ilk başlarda ufacık kavgaları büyütürdüm. konuşmazdım vs. o gelir gönlümü alırdı. nezaman ki gönlümü almayı bıraktı bende olayları büyütmeyi azalttım çok didişiriz. ama galiba alıştım artık

benim eşimde farklı değil...o sinirlendiği zaman susucakmışım,alttan alıcakmışım o bir saat sonra zaten sakinleşir gelirmiş...peki ben sinirlendiğimde o daha fazla sinirleniyor...bende bunu kaldıramıyorum...herşey karşılıklı olsun.ben sinirlendiğimde o da alttan alsa bende onu alırım...

bu çok zor canım erkek bakış açısı dediğimz şey bu dün eşim hala diyoki erkek her zaman üstün olmak zorunda yani adam erkeğimde erkeğim diyo bağırsa haklı çünkü erkek alttan almazsa haklı çünkü erkek çoğu böle düşünüyo benimkide dahil

biz bu konu yüzünden erkekmi üstün kadınmı üstün yüzünden gecenin bir vakti saatlerce tartışmıştık şimdi yine soruyor kim üstün diye sen diyorum sensin sen evin bizim kabilemizin şefisin şimdi oturan öküz yatan öküzsün ama biraz zaman geçsin oturan boğası yatan boğası olacaksın diyorum kızılderili dansı yapıyorum gülüyoruz....çok takma canım ya bu sabah az yede kendine hizmeçi tut dedim seni aldım ya dedi eskiden olsa çok sinirlenirdim az önce tel.konuştuk kırıldım sana dedim.uzatma diyor anlıyorumki o da üzülmüş konu uzadıkça ben daha çok kalbini acıtıcam ama kırıldığımı bil yaptığın yanlış dedim sakince farkındayım uzatmayalım dedi.benim eşim hatasının ısrarla yüzüne vurulmasına sinir oluyor söylüyorum uzatma dediğinde anlıyorum yaptığının altında eziliyor tek kelimeyle işi bitiriyorum artık kavga etmiyorum...birde buradaki hayatları okudukça allaha şükür ediyorum beterin beteri var diye...kendinden üstüne değil altındakilere bakıp şükretmeli ben birkaç zamandır bu siteye müptela oldum bizimkilerde dert mi deyip eşime daha çok bağlanmaya çalışıyorum....

Yaptiiniz yorumlar gercekten cok hosuma gidiyor. Kendime yol belirliorm sayenide. Cok tesekkur ederim. Sabah yaziodum ama esim gelince kapamak zorunda kaldim yazdiklarimda bosa gitti maalesef. Sabah k.validem annesini yaninda ona bakiodu hastanede esim yanina gidicekti. Görumcm ise gec kaldii icin esimi uyandirdi ve kendini biraktirdi. Esim kahvalti yapamadan gtti. Bende yalniz kaldim evde. Aradim giderken uyanmadiimdan haberm yoktu. Sen kahvalti yap dedi bana. Canim skldi kahvalti yapamamisti. O skntiyla sinirlndm kavga ettik telde.gorumcemin aksam yaptii seylerin farkinda olup olmadiini sordum. Kizdm gotururken zaten mutlumusun dedi. Benim istediim bu deildiki. Ben sadece onlarin yaninda bnm hakkimi savunmasini istiyorm. Dusundm bi sinirle bende bairablrdm hakliiydm ama senin dediini dusundm. Alttan aldim. Sonuc istediim gbydi kavga uzamadi ben hirpalanmadm ve esim kardesinin yaptiinin yanlis olduunu gordu.
Maalesef toplumda erkekler cok el ustunde tutuluyo bu sebepten evlenincede eslerindn bunu bekliolar. Aslinda sabredince erkekleri yonetmek dediimizi yaptirmak bzm elimizde.
Tesekkurler cnm tekrerdan

erkekler hep el üstünde büyütüldükleri için çok bencil oluyorlar.sürekli ben şundan hoşlanmam ben bundan hoşlanamm.hep onların istekleri...dünya sanki onların etrafında dönüyor...

işe yaradığına sevindim miyopi,zamanla bakıyorsun yaşanan şeyler her üstünlük çabası senden birşeyleri alıp götürüyor,en güzeli lafını söyle arkanı dön,yüzüne baktığında hiçbirşey olmamış gibi davran yüne gül konuş yani erkekler gibi,en okkalı laf hangisiyse onu seçip tek kelime söyleyip sonra hiçbirşey olmamış gibi davranmak....

canım Allah yardımcın olsun benim eşimde asabidir aslında bende artık çok ağresif ve sinirliyim ilk zamanlar devamlı alttan alırdım ama artık kimseyi çekemiyorum hatta oğlum bile artık asabi sinir krizi geçiriyor çocuk biz 12 senemize gireceğiz
ama şimdiye kadar bana şiddet uygulamadı
siz şimdiden önleminizi almazsanız sonra daha kötü oluyor bir pskologa gitseniz çok iyi olabilir

ben yıpranmayı bırak valla yaşladım saçımın sol tarafında bi dünya beyazlar oluştu her kavgada eşime saçımın sol tarafını gösteriyorum bak beni ne hale getirdin daha kaç yaşındayım beyaz saçlı oldum diyorum oda alltta kalırmı hiç eşimde saçının ortasını gösteriyo sende beni kel ettin diye ortası çokta kel değil yani biraz dökülmüş olabilir yakından bakmadıkça fark edilmiyor...

Son düzenleme:
ben artık tükenmiş durumdayım bu konuda....
neler neler yaptım aşabilmek için bu durumu..
artık karşılık bile vermiyorum ama o kendi kendine huzursuzluk çıkartabiliyor....
kendini ezdirme ama alttan alabilirsin biraz...

evliliğin ilk yıllarında böyle şeyler olur merak etme kimilerinde cok olur kimilerinde az olur ama olur..birbiriniie alışma süreci sorumluluklara alışma süreci evliliğe alışma süreci vs vs bunlara adapte olmak zaman alır zamanla düzelir merak etme

Ben ilk başta millet cicim aylarını yaşarken biz kavga ediyoruz diye düşünüyordum ama herkeste varmış bu dert. Normalmiş aslında. İnşallah kısa zamanda bu kavgaları aşıcazda, 1.yılımızı doldurduktan sonra cicim aylarımızı yaşicaz.

Bende böyle düşünüyorum heralde 1 yılımız dolduktan sonra cicim ayları yaşayacagız cunku tanımak ve degısmek zaman alıyor ama su gecen 11 ay da ben anladım erkeklere Asla HAYIR demeyeceksın mesele biz eşimle bazen oturup konusuyoruz diyorkı " herşeye evet diyen tamam diyen bi eş isterdim " bende şimdi karar verdim biraz onu yaşatacagım , hiç bişeye tartişma cıkarmayacagım herşeye tamam sen haklısın dogru soyluyorsun dıyecegım bakalım bu bana nelerı kaybettırcek ,eşime yada evlılıgıme neleri kazandıracak... mesela bugun işe gıderken cok parfüm sıkmısım diye peşimde dolanıyor kızıyor bana yine cok parfum sıkmısın kac kere soylıcem falan filan... normalde olsa tartısırım yeter bana karısma rahat bırak benı vs.. sonra kavga baslar daha cok sınırlenır o sınırle kıyafetlerımı bıle degıstırtır ıse gec kalırım fılan orneklerle mevcut ama ben bu sabah hıc tartısmadım ve aksıne tamam hayatım farkındayım elımden kactı bıraz fazla oldu yanlıslık sıktım gıbı cumleler kurdum hıc bısye demedı galıba oda sasırdı ve sorunsuz bır sekılde hoscakal deyıp cıktımm. ..bunun gibi düz mantık işte tamam haklısın dee ve ıstedıgınıı kapp.. bu erkeklerı yonetmenın formulu bence ... ve en onemlısı kendı ıcınde bıtıyor oda erkelerden fazla beklentı ıcıne gırmemek neden benı dusunmedı , neden bu kırıcı sozu soyledı, neden aılesının yanıda benı savunmadı fılan gıbı bu tarz şeyler ıcını gırınce cıkılmıyor en ıyısı duymazdan gelmek kulak asmamak erkekler bızım gıbı kapsamlı dusunmuyorr ... onlar ıcın hayat sınırlı..dıkkafalı olmayan , herseye alınmayan, marıfetli ve guleryuzlu bır kadını ve cebınde parası oldumu onlara mutlu olmak ıcın yeter..cok sey beklememek lazım

Son düzenleme:
ben daha 1.ayımı bitirdim nerdeyse saç saça baş başa olcaz,evde iktidar savaşı hakim,tripler havada uçuşuyo.
herkes birbirine daha iy nasıl laf sokarımda kalır öyle derdinde.didişmenin alası var anlayacagınız.
bilmem kaçıncı raund da bu akşam bizim evde oynanacak.beklerız:))

aynen öle iktidar savaşı ya birisi pes edecek yada bu evlilik bitecek ayyy allah korusun tamam ben iktidar olmasamda olur

aynen öle iktidar savaşı ya birisi pes edecek yada bu evlilik bitecek ayyy allah korusun tamam ben iktidar olmasamda olur

iktidardan vazgecmek için henuz cok erken ben kanımın son damlasına kadar savaşıcam.yok öyle kocacım kocacım pekı kocacım..
şımartılan erkeklerın sonra nasıl tepeye cıktıgını görüyoruz.beter olsunlar ben daha tek kelıme edıp şımartmam,umrumda da degıl.bu sabahta sen benden özur dıleyeceksın hayır sen dıleyeceksın gibi sacma bi inatlaşmanın rövanşı olacak akşama.valla çok sıkıldım yaa ben böyle boş işlerle ugrasacak ınsan degıldımm

sizde bizim gibisiniz demek ki geçen günde eşimin ablası geldi konyadan kayınvalidemlere biz gece ikiye kadar ordaydık eşime sadece gidelim dedim diye sabah 5 e kadar tartıştık halbuki sabah erkenden kalkıp yine birlikte olacaktık evimizde iki adım ötede uzakta deil neymiş efendim benim orad onu demem yanlışmış 10 dk daha beklesem nolurmuş bu arada ben erken yatan biriyim o saate kadar gözlerimden uyku akıyodu sesimi çıkarmadım sadece gidelim dedim o kadar

Sizi aslında cok ıyı anlıyorum ben o açıdan biraz şanslıyım galıba cunku benım esımın ailesi baska sehır de arada bır gdıp gelmeler olmasına ragmen araya seytan karısıyor herhalde muhakkak bısyelr yasanıyor tartısma olmasada ınsan ıcı ıcını kemırıyor bı esımle kendı aramızda tartıdıyorduk dah cok ama ıkımızde kendımız egore formuleler bulup bu tartısmaları yapmamaya calsıyoruz tabı ısın ıcıne aıle gırınce durum degısıyor burda da yapılması gereken bence empatı kurmak eger sızın aılenızın yakınınızda olsayıd ve ablanız uzaktan gelmıs olsaydı onunla hasret gıdermek ıstemezmıydınız esınız sıze sadece gıdelım deseyedı sınır olmazmıydınız.. bence sınır olurdunuz nevar sankı bıraz daha ailenızle otursanız hatta orda kalsanız .. gıbı mutlu olmak acısından boyle degerlendırmek lazım dıye dusunuyorum kavgaya takılmak yerıne neden kavga edılıyora takılmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…