Eşiyle sürekli didişenler sizde hissedyormusunuz yıprandığınızı ve yıprattığınızı :(

valla neden sustuğumu bi bilsem bazıları susmak bilmez bazıları konuşmak istemez keşke bunun ortası olabilseydim çok sıkıldım artık sen neden konuşmuyosun sizin gelinde hiç konuşmuyor gibi laflardan

ımmm.. kapı çarpmakta gerer insanı ama..
sende fitili ateşe vermişsin bak
tabiki herkesin gerildiği anlar olur, evde , işte , her yerde..
önemli olan kontrollu olup, hasarsızca atlatmaktır

bu arada o boş boş konuşanları da umursama.. gözünün içine bakıyormuş ya hanımın birisi laf anlatırken, terbiyesiz..
muhattapın bile olmasın.. kim canı ne kadar istiyorsa, o kadar konuşur..
az konuşana, 'aman azz konuşuyor, çok soğuk' derler..
çok konuşana 'böylee cıvık cıvıkk çok konuşuyor ' derler..
laf olsun, torba dolsun iştee

evet öle çok aşırı konuşan insanın kalbi katılaşırmış bi hadiste okumuştum o kadında çok konuşuyor sanırsam ki kalbi katılaşmış insanın gözünün içine baka baka öküz iması yapabiliyor ve bundan hiç rahatsızlık duymuyor halbuki ben benim yanımda bi başkasına bile yapılsa yüzüm kızarır ve üzülürüm hepimiz allah ın kuluyuz ve hiç birimiz dört dörtlük deiliz nedn insanlar alahın yaratttığını eleştirme ukalalığını gösterirler hiç anlamam

kendisine de sorsan ; ''ben açıksözlüyüm.. böyle patt patt söylerim'' der..
halbuki yaptığı açıksözlülük değil, patavatsızlık..

kendisine de sorsan ; ''ben açıksözlüyüm.. böyle patt patt söylerim'' der..
halbuki yaptığı açıksözlülük değil, patavatsızlık..

aynen öle açık sözlülükle patavatsızlığı çok karıştıyolar bende ortama ısınsam sölerim herşeyi ama genelde üni de arkadaşlarım bana hep derdiki usul ustura açılınca çekinmem kimseden ama bi açılma sürecim var orası çok sıkıntılı işte

bence evliliğin ilk ayları çok güzel, ondan sonra öyle bir dönem geliyor kiii, çok tartışmalı, kavgalı, küsmeli geçiyor
ve sen aynaya bakıyorsun ve diyorsun ki: "ben hayatımın en büyük hatasını yaptım!"

ama yapmadın! ilk bir sene veya iki sene birbirinize, hayatınıza, alışkanlıklarınıza, birbirinizin ailelerine alışma senesidir bana göre...

düşünsene, ayrı ayrı yerlerde yaşayan ve büyüyen iki insan tanışıyor (evlenene kadar ne kadar tanırsan tanı yine de tanımamış olursun) ve evlendikten sonra pat diye artık aynı evi ve hayatı paylaşıyor...herşeyin rayına oturması için böyle dönemlerin olması da gayet normal ve doğal değil mi?

eşler bu ilk senelerinde soğuk savaştaki amerika-rusya gibidirler bence...her taraf daha üstün olduğunu göstermek istiyor, burnunun dikine gidiyor, kendi yaşadığı hayatını ve prensiplerini geçerli kılmaya çalışıyor...kızmakla, bağırmakla, savaşmakla kesinlikle çözülmüyor...

benim eşim de öyleydi, takardı peşine misafiri habersiz, sonra 15 dak sonra hazır ol gidiyoruz derdi, ben her zaman şoka uğrardım...bir iki üç kavga küsme oldu, sonunda bu durumu sadece sakince konuşarak halledebildik...erkekler kadınların bağırmasından seslerini yükseltmelerinden nefret eder...ya sakince, açık sözlü, mantıklı ve ne istediğini bilen tatlı-sert bir kadın gibi konuşarak anlatacaksın ya da bunları eşinin zayıf (!) bir anında, kendini birazcık acındırarak, biraz nazlandırarak, ona bir yandan bir çok iltifatlar yağdırarak konuşman lazım...

bu yaşadıkların gayet normal...bir süre alttan alıp onu üzecek hareketlerden kaçınırsan düzelir...iyi bir anınızda da güzelce anlatırsın derdini ve bir çözüm önerirsin...

Resmen damarına basmış senin, "tıpış tıpış geleceksin" hiç hoş değil.

çok güzel anlatmışsın evliliği gerçekten öle neyin kavgasını ediyoruz biz kim üstün kim aşağıda kavgası mı deil ama böyle bi psikolojinin içinde buluyorum bianda kendimi bana sormadan misafirlik işini kouştum eşimle maşallah nazar değmesin öle yapmıyo artık kız kardeşi bile yemeğe çağırsa bana soruyo maşallah maşallah bide bu yıpratıcı tartışmalar bitse ne güzel olacak

Yüz göz olmak hiç iyi birşey değil ..

Ve bu bizim elimizde, bir kere başladı mı alır başını gider maalesef

haklısın iyi bişey deil ama evli misin anlamadım çünkü bizim elimizde demişsin bazen insan o kadar daralıyoki elinden hiç bişey gelmiyo patlamak dışında

haklısın iyi bişey deil ama evli misin anlamadım çünkü bizim elimizde demişsin bazen insan o kadar daralıyoki elinden hiç bişey gelmiyo patlamak dışında

Evet evliyim nickte yazan 27.11.2011 de düğün tarihim Ispatlıyayım da yoksa yorumum pek kaale alınmayacak sanırım. Ki bekarken de fikrimin aynı olduğunu ayrıca belirtmek isterim.. Netice de tek eşlerle tartışılmıyor değil mi anne babamızla da tartışmadık mı ? Ya da çevremizdeki evlilikleri hiç görmedik mi ? Neyse..

Tabi ki benimde sinir kat sayımın arttığı oluyor ve normalde çok sinirli biriyimdir öfke ile çok parlardım.. Evlendikten sonra baktım ki bu halim tartışmaları daha büyütüyor ve eşimi daha çok üzüyorum ufacık bi sebepten bile olsa.. Ve öfkemi yenmeye karar verdim , sinirli iken konuşmuyorum ( kulaklarımdan duman bile çıksa ) biraz yalnız takılmaya çalışıyorum bahçe de kafa dinliyorum ya da uzanarak atlatıyorum. Sinirim geçince geliyorum ama artık tartışasım bile gelmiyo içimden Tavsiye ederim

yok canım estağfirullah evlimisin diye sormamın nedeni yani insan kendine hakim olamıyor sen olabiliyormusun anlamında ama kutlarım inşallah bende böle yapabilirim

AHHHH ahh ayne dert bendede var 4 yıllık bı beraberlıkden sonra evlıllık temmuzda bır yıl olacak ama 4 yıla sıgmayan dıdısmeler su 11 aya sıgdı ve herseyın suclu sorumlusu da benım tartısmalarda aynen sızınkı gıbı nıye benım fıkrımıde almadın vs.vs... hersey benım alınganlıgımdan kaynaklınıyormus sımdı bıle sabırlla alltan alıp bana donmesını mesajını beklıyorum haklıyken ben yıne ona kosuyorum sevgı sozcuklerı fılanfılan nıyee pekı evlılık yurusun dıyeee bırımızden bırımız bıtırmeszek kuslugu nasıl yuruyecek ben sunu anladım galıba bız kızlar olarak herseyden fazla beklentılere grıyoruz erkeklerın her yaptıgı seyde bızım gıbı detaylrıda dusunup ona gore hareket etmesını beklıyoruz ama erkekler hayata yüzeysel bakıyorlar bızım alınmak ıcın bır cok sebebımız varken onlar ıcın gayet normal sabır sabır ........

Son düzenleme:

evet aynen öyle canım yüzeysel bakıyor onlar bizler ise çok detaycıyız dün eşim de öle dedi herşeyi çok ince düşünüyosun alakasız şeyler yazıyosun beyninde falan filan tipik kadın erkek çatışması bide erkek ve kadın aslında birbirinin en büyük düşmanıymış aslında ama nikah kıyılınca bu düşmanlık bitermiş nikahta keramet vardır sözüde burdan geliyomuş bana saçma geliyo ama teyzem sölemişti bi keresinde

BENİM annemde size nikahmı yaramadı der çünkü bu kadar basit sebeplerden dolayı birbirinizi niye üzüyorsunuz der yıllarca nasıl aşıktınız sevdınız kavustunuz şimdide nıye boyle oluyor der acab tekrar nıkahmı kıydırsakmı eğere senın dedıgın gıbıyse

iyi fikir bi nikah tazelemek lazım aslında

iyi fikir bi nikah tazelemek lazım aslında

canım ben aslında şöyle yapıyorum tamam tartışma anı yaşanıyor aslınada bızım sorunumuz surat asmalar cok uzatıyoruz tartısmaları kucukcuk bıseyken okadar gurur yapıyoruzkı barısmak ıcın dag gıbı oluyor bende bu sorunu soyle asmaya calıstım gurumu kırmak mı benı daha cok uzer yoksa esımle suankı mutsuzlugumu bende bunun ıkınıcı olduguna karar verıp o uzgun anımda esımle gecırdıgım guzel gunlerı mutlu anları hatırlayıp olmak ıstedıgım hayat bu degıl ben mutlu olmak ıstıyorum deyıp gıdıp esımle barısmaya calısyorum kırgınlıgımı ıcıme bastıyorum sonrda guzel anlar yasanmaya baslayınca zaten unutuyorum ... suanda aynısın yaptım esıme mesaj attımama hal donmedı acaba bu sefr cok mu kızdı bılemıyorumm

canım ya konu ne bilmiyorum ama peki neden hep sen ona gidesin ki tamam guru yapmamak lazım ama karşıdakide yanlışını farketmeli o yüzden ben haklıysam yanına gitmem onu beklerim bu inat yüzünden çelişiriz hep ama en azından her zaman gidersem haksız olanın ben olduğumu ve yanına gidincede bunu kabul ettğim anlamına geldiğini sölüyo yani bence sen onu alıştırmışsın o haksız olsada sana naz yapacaktr bundan sonra ben gerçkten kızdıysam çok sakin bi şekilde beni gerçekten çok kırdın deyip sessizliğe bürünürüm o bunu farkedince gelir lakinnnnn son zamanlarda biraz değişti sanırım nazdA Kar etmiyo aşık usandı mı nee:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…