- 2 Ekim 2011
- 841
- 733
- 333
- Konu Sahibi senay_mehmet
-
Bakalım benim bakış açımı beğenecek misin?
Sadece bir fikir..
Türkiye'de yaşıyorsun ve ataerkil bir toplumun yetiştirdiği ve fakat jenerasyon gereği artık "kendi ayakları üzerinde duran kadınların" da bulunduğu bir toplumdasın.. Daha burada başlayan bir paradoks olduğu için ister istemez toplum kendi içinde tartışıyor.. Kadının yerinin henüz belli olamadığı bir çağdayız, bizden sonrakiler daha rahat edecek...
Ne demek istedim?
tartışmaları neden yaşıyorsunuz, buna bir bakmalısın... belki sorun tartışma değildir de, uslübtur...
Hakkın olanı savunuyorsan, fikirlerinin değer görmediğini düşündüğün zamanlarda çıkış yapıyorsan eğer bu aslında "pozitif tartışma" dır.. Velakin üslub bunu kötüleştirip negatif tartışmaya veya kavgaya götürebilir.. Kendi fikirlerinin de önemsenmesini istiyorsan eğer, sonuna kadar tartışmalısın.. Zira gençlikle istediğin kadar alttan alabilirsin.. Ama vakit gelip biyolojik takvim seni hormonsal olarak zorladığı zamanlarda "Ben çok çektim" argümanıyla yine aynı sorunları bu kez geçmişten hortlatıp getireceksin... Asla kapatamayacağını düşündüğün ve hakkının yendiğini hissettiğin her argümanı, doğru bir üslupla tartışırsan eğer, kazanan sen olursun.. İstediğin olmuyorsa, eşin sinirleniyorsa, tavrını alarak hissettirmelisin yanlış giden herşeyi...
Misal (Yalnızca bir örnek);
Yorgun olduğun bir akşam, eşin seni annelerine gitmek için zorluyor.. Gitmek istemediğini söyledikçe de tavır alıyor.. Üç şekilde çözebilirsin...
1. Gitmek istemediğini söyleyip ne kadar yorgun olduğunu anlatırsın.. Eğer istiyorsa, yarın gidebileceğinizi ve hatta giderken senin de bir şey pişirip götürebileceğini söyleyebilirsin.. "Aklımda X pişirip götürmek vardı annenlere, bakalım tadını beğenecekler mi? Bugün bunu yapamam, ama yarın yapabilirim... Keşke daha önce haber verseydin, belki bugün de yapabilirdim... Ama haberim olmadığı için ertelemek zorundayız... Bundan sonra bana haber vermek konusunda aşama bekliyorum senden tatlım" deyip gülümse... Kendince istediği argümanı çıkarıp tartışsın istediği kadar... Sen pozitif bir adım attın zaten.. Nereye kadar zorlayabilir..? Sessiz kal... Hiç yanıt verme... Son raddeye geldiğinde "Biliyor musun bazen gerçekten beni çok üzüyorsun" de...
2. Eşin çok sinirli ise.. Tahmin edemediğim kadar... O vakit "Tamam.. Madem kendini arada kalmış gibi hissediyorsun, yalnızca senin iyiliğin için bir - iki saat gidebilirim. Ama daha fazla değil... Bu seni tatmin edecekse gidelim. Ancak bir daha böyle habersiz olarak beni sürüklemek istediğinde cevabım kesinlikle hayır olacaktır.. Önceden haber vermeni ve fikrimi almanı tercih ederim.. İki kişilik bir evlilik bu çünkü"
3. Çok yorgun olduğu bir gün, kendini iyi hissetmediği bir gün "Annemlere gidelim" derim. Kendini iyi hissetmediğini söylerse eğer "Kendini iyi hissetmiyorsun madem, gitmeyiz.. Sana daha önceden haber vermedim aslında... Fikrini almam gerekirdi... Ama birden olduğu için bir şey diyemedim.. Bana böyle bir şey yapılsa nefret edeceğim için sana da aynısını yapmayacağım.. Madem bu gece gidemeyiz, o halde erteleyelim" derim... Ve bir daha yaptığında da bu örneği gösteririm...
Erkekler çabuk köşeye sıkışırlar, doğru üslupla... Yeter ki üslubu kaba tutmayalım.. Parlamayalım...
Çok uzun yazdım, afedersin... Ama daha çok taze evlisin.. Bunları yıpranma olarak hafızana kaydetmeni hiç istemem... Düzelecek şeyler bunlar.. Canını hiç sıkma...
Selamlar,
işte bende oyuzden dıyorum bızdede eskıden olsa haklı olan o bıle olsa genede gelır araya duzeltmeye calsırıdı hep alttan alırdı sımıdıde naz yapmayı bırak benım alttan almam bıle kar etmıyor kavgalar cıkılmaz bı hal alıyor valla suan cok kotuyum ısyerımde olmasam aglaycagım mesguler atıyor telefonumu ben hıc sallamadı
herkese merabalar
ben 1 senelik evliyim ve evlendiğim günden beri eşimle sürekli didişmelerimiz oluyo bazen o kadar basit şeyler için didişiyor ve tartışıyoruz ki küçücük bi problem beni sabaha mutsuz uyandırıyor eşim ilk başlarda beni kırdığı zaman en azında pişman olup yanıma gelirdi ve gönlümü alırdı şimdi ise ben onun yanına gidiyorum çok şükür ben çok büyük sorunlarım yok ama bu küçük şeyler zamanla büyür diye hep korktum ve sanırım büyüyo dünkü tartışmamızdan sonra bugün yıprandığımı hissettim eşimi seviyorum oda beni sevdiğini söylüyo ama hal ve hareketleri çok değişti kızdığı zaman elindekileri etrafa fırlatarak bana tepkisini gösteriyo bu ilerde bana şiddet olarak geri döner mi kimsenin evliliği yıpranmasın siz evliliğinizi ayakta tutmak ve monotonlaştırmamak için bişey yapıyo musunuz yada sürekli bayanmıdır alttan almak zorunda kalan
ayrıca huyuna gitmeye çalış ama ezilmeden yani senin için yapılması senden karakterinden birşey kaybettirmeyecekse yap uzatma,onun kavgasını yapma onunda senin için neler yaptığını görmeye çalış,güç savaşları kötü oluyor ama ser dalgalar sert kayalara çarparak şekil verir,ama dikkatli ol tamam de ama yapma,benim eşim kadına yardımmı edilir yapacaksın edeceksin derken şimdi bakıyorum masayı hazırlıyor,arada yemek yapıyor,masayı topluyor,geçen gün sen benim nelerden hoşlandığımı öğrendin bende seninkileri öğrendim diyor,birşeyi söylenmeden yap içinden küfür et,bana ben kızınca ne o konuşmuyorsun diyor bende konuşuyorum içimden kulakların çınlamıyormu diyorumaslında tv.de ki bir kadın bir erkek programını beraber izleyin bir uzman bu programda eşler tartışmaları eğlenceli hale getirebilirler,tartışılan konuların her evde aynı olduğunu kimin ne kadar tolere edeceği önemli der,seni çok iyi anlıyorum bu sebeple uzun uzun yazıyorum,o günler aklıma geldi şimdi gülüyorum...bu arada arkadaşım sakın yanında ağlama ben ağlayınca o sinir krizi geçiriyordu yani benim eşime gözyaşı sökmüyordu şimdi ağlayacaksam sigaramı alıp balkona çıkıyorum ağlıyorum yüzümü yıkayıp odaya geliyorum
çok haklısın saol sanırım enimkinede sökmüyo çünkü ağlayınca bu seferde ağladım diy tartışma çıkıyo bakıcaz artık ama eskilere hayran oldum bi evliliiği ayakta tutmak aslında sonsuz sabır işymiş
herkese merabalar
ben 1 senelik evliyim ve evlendiğim günden beri eşimle sürekli didişmelerimiz oluyo bazen o kadar basit şeyler için didişiyor ve tartışıyoruz ki küçücük bi problem beni sabaha mutsuz uyandırıyor eşim ilk başlarda beni kırdığı zaman en azında pişman olup yanıma gelirdi ve gönlümü alırdı şimdi ise ben onun yanına gidiyorum çok şükür ben çok büyük sorunlarım yok ama bu küçük şeyler zamanla büyür diye hep korktum ve sanırım büyüyo dünkü tartışmamızdan sonra bugün yıprandığımı hissettim eşimi seviyorum oda beni sevdiğini söylüyo ama hal ve hareketleri çok değişti kızdığı zaman elindekileri etrafa fırlatarak bana tepkisini gösteriyo bu ilerde bana şiddet olarak geri döner mi kimsenin evliliği yıpranmasın siz evliliğinizi ayakta tutmak ve monotonlaştırmamak için bişey yapıyo musunuz yada sürekli bayanmıdır alttan almak zorunda kalan
Bende sizin gibi bir senelik evliyim.Aynı durum bizde de var.Konuşarak halletmeye çalıştım ama her seferinde yine aynı yine aynı.Sürekli alttan almam,hatta şimdiye kadar hiç alttan almadım.Hatasını bilmesi ve tekrarlamaması için çok uğraştım ama olmuyor.En ufak bişeyde sorun çıkarıyor eşim.Yıprandığımı hissediyorum bende sizin gibi.Nişanlıyken böyle bir sorun yoktu,evlendikten sonra değişti malesef.Bir çözüm bulup söylerseniz sevinirim.
Bende sizin gibi bir senelik evliyim.Aynı durum bizde de var.Konuşarak halletmeye çalıştım ama her seferinde yine aynı yine aynı.Sürekli alttan almam,hatta şimdiye kadar hiç alttan almadım.Hatasını bilmesi ve tekrarlamaması için çok uğraştım ama olmuyor.En ufak bişeyde sorun çıkarıyor eşim.Yıprandığımı hissediyorum bende sizin gibi.Nişanlıyken böyle bir sorun yoktu,evlendikten sonra değişti malesef.Bir çözüm bulup söylerseniz sevinirim.
asıl güç sensin aslında sen ne istersen o oluyor,ilk zamanlarda bana istemeyi bilmiyorsun derdi üslubum çok sertmiş en basitinden 1 aylık evliyken neden pijamalarını toplamıyor diye anlaşmalı boşanmaya karar verdikşimdi ikimizde gülüyoruz.sonra ara sıra yanına giderim iyi halinde sen o kadar benim gitmem için olay çıkardın bak gitmedim yanındayım derim öyle dediğimde üzülür gözlerinden belli oluyor.tek yapman gereken sallama,suratmı astı şimdi suratını çekemem de odadan çık kendine uğraş bul yüzüne bakma,tartışırken gerekeni söyle şimdi seninle tartışamam de odadan çık,hatta sana bağırırken kalk ayağa çevresinde fırlatabileceği bişey varsa o bağırırken toplamaya başla bi zaman sonra bağırmayı keser yaptığın şeye anlam vermeye çalışır,ne yapıyorsun dediğinde kendimi sağlama alıyorum şimdi istediğin kadar bağır de ay çok komik oluyor halinden utanıyor...üzülme gerçekten geçecek ve sizde beraber bugünleri anıp güleceksiniz,şimdi yüzüne karşı allahım herkes akıllı adamla evlendi bana niye sakatını gönderdim diyorum,o da allahım herkese sus pus kadın verdin bana niye en cadısını verdin diyor ve gülüyoruz.geriye baktığınızda güleceğiniz şeyler yaşayın unutamayacağınız sözler durumlar olursa gülemez daha çok üzülür sinirlenirsiniz...olmadı öyle durumlar oldu ama daha iyi şeyler yaşadığım için unutmuş gibi yaptım hiç bir zaman konusunu açmadım....bir gün işyerinde tel.çok kötü kavga ettik eve gelirken yolda tartıştık,nasıl ağlıyorum neyse gece oldu bu deli tavuk gibi dolanıyor durdu ben elimdeki faturaları ne yaptım dedi bende küsüm ne bileyim ben dedim elinde arabada bişey yoktu dedim nasıl üzgün çıkarsız,kalk bana öyle bakma üzerini giy dedim gece saat 01.00 bugün gittiğin yerlerde arıcaz dedim tavır yapıyor yok kalk yürü dedim ve biz gecenin bir yarısı çöplerde fatura aradık bulamadık,şimdi o tartışmayı gülerek anıyoruz birde çöp karıştırdık diye
Ben cok yıpranıyorum ama onun o kadarda yiprandigini sanmıyorum
Ben cok yıpranıyorum ama onun o kadarda yiprandigini sanmıyorum
malesef bu tartışmalarda genelde kadınlar yıpranıyor her zaman alttan almakta olmuyor hep üste çıkmakta orta yolu bulmak lazım kim daha sinirliyse diğeri biraz alttan almalı
mesela misafirlğe gideim derdi kayınpederim bende yeni gelin olduğum için çekinirdim fazla bi yere gitmek istemezdim eşimde bana sormadan tamam gidelim dedği için ben ona kızardım benim neden fikrimi almıyosun diye mesela bu çok büyürdü aramızda gecenin bir yarılarına kadar bunun için tartışırdık hatanın çoğu bende biliyorum ama bide bana sürekli bağırması mesela dün benimle gereksiz yere bağıa bağıra konuşuyor ama işyerindeyiz bağırma burda diyorum dünde o yüzden tartıştık ve sırf bu yüzden çok kırıcı konuştu bende öle neyse çok çocukca yani zaten benim derdim de bu çocukca şeyler en büyük sorun olup çıkıyor
hayır bence hatanın çoğu sizde değil onda..eşiniz size sormadan babasına tamam gidelim demesi bence hiç hoş değil. kararları birlikte vermelisiniz.bir yere giderken siz ona o size sormak zorunda bence.. acaba siz ona sormadan onun adına karar verseniz beyefendinin tepkisi nasıl olur? siz ona bağırarak konuşsanız acaba sizin yaptığınız gibi alttan alıp bağırmamı der yoksa size daha mı çok bağırır?
benimde 8 aylık evliliğm şuanda mahkemede..sebepler hep aynı..açtığım konulara bakarsınız okuyabilirsiniz..değer vermeme küçük görme...bizim bu tarz başlayan kavgalarımız sonradan hakarete küfüre hatta şiddete kadar gitti..evliliğimin ikl ayları kavga gürültüyle geçti.ben susarsam her şey çok iyiydi..susmaz haksızlığa gelemezsem ama çok kötü..umarım siz bunları yaşamazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?