Benim ogretmenlerimle iyi anılarım çok güzel ve mutlu hatırlarım ama kötü anilarimda hep üzülerek hatırlarım kocaman olduk hala etkileniyoruz çocukluk ne kadar hassas bir donemŞimdi öğretmenler gelip okuyup yanlış anlamasın ama benim de vardır öyle travmatik anılarım. Hele anneciğimin çok daha fazla.Yıllarca sınıf öğretmeninden şiddet görmüş,kaç kere burnu kanamış vs(
Geçenlerde konulardan birinde de hoca veliye taktığı için 23 nisan videosuna eklememişti küçük kızı..Günümüzde bile var maalesef.Bilmiyorum, öğretmenlik çoK kutsal bir meslek evet ama KPSS ve mülakat saçma gelio bana.Hatta bence bu sınavlar hiç olmamalı,sadece psikolojik testten geçirmeliler.Ki bu durumda vicdanı olmayan da o testlerden geçer mi bilemedim,vicdan meselesini napıcaz.Ne diyim Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın
Valla unuttuğum bı aniydi şarkıyı dinleyince dün gibi hatirladim çok ilginç oldu cidden.Ya bu bişey mi, bağırıp çağırıp, ezikleyip küçük çocukları okul hayatından soğutanlar bile var.
Eğitimci olacaklar keşke psikolojik/ vicdani bir sınava da tabi tutulsa.
Benimde hiç unutmadığım bi anım var. 23 nisanda ana sınıfına gidiyodum çiçekçi kız oluyoduk. Kırmızı çiçekli sepeti istemiştim ben öğretmen turuncuyu vermişti. Bakınca önemli bişey değil ama üstünden 20 sene geçmiş hala aklımdaDün oya bora nin eski bir şarkısını dinlerken aklıma bir anım geldi. Çocukken gittiğim bir yaz okulunda oya bora nin şarkısı ile gösteri hazırlamıştık. Elimizde parlak kurdela kağıdından ponponlar vardı bütün gece annemle ponponlarimi özenle hazırladık kocaman gösterişli çok güzel olmuştu. Benim boyum kısa olduğu için onlerdeydim.
Neyse gösteri günü hareketleri çok iyi yapamadığım için beni arkaya aldı. Ona ayrı üzüldüm de, asıl uzuldugum yerini değiştirdiği kıza benim ponponumu verdi benden aldı, bana da onun ponponunu verdi ama o kadar küçük ve basitti ki çok çirkin görünüyordu.
O zaman çok üzülmüştüm kimseye de söyleyemedim öğretmene de karşı çıkamadım.halbuki vermiyorum desem anneme söylesem kimse de alamaz benden. O gösteriye ne hevesle hazirlanmistim hem en arkada hem de kötü uyduruk bı ponponla kaldım.
Böyle çok anım var öğretmenlerin büyüklerin bana haksızlık yaptığı ama benim sesimi çıkarmadığım. Ailem de gayet hakkımı koruyan insanlar. Sonradan düşününce o zamanki üzüntüm aklıma gelip üzülüyorum, su çocuklara haksızlık yapmayin sırf büyüksunuz siz daha güçlüsünuz diye..
Benim ilk hocam da eski babacan Hulisi Kentmen tipli bir adamdı. Birinci sınıfın son haftaları, derse girmek yerine okulda üst sınıf olan ablalarımla pikniğe gitmek için izin istemiştim. Sakın ha, karne notunu kırarım bak demişti.Valla unuttuğum bı aniydi şarkıyı dinleyince dün gibi hatirladim çok ilginç oldu cidden.
Keşke
Ya evet hadi arkaya aldın o salak kızın ponponinu bana niye veriyosun annemle bir heves hazırladık kocaman güzel biseydiÖğretmenlik işini hakkı ile yapan öğretmenlere kutsaldır.Hepsine değil.
Kpss vs diğer sınavların yanı sıra pisikolojik test,sınav yapılmalı ve kolay olmamalı hak eden, çocuklarla kakışan,itişen,siniri cocuklardan çıkaran öğretmen olmamalı.
Sizin konunuza gelirsek haraketleri yapamadığınız için arkaya almasında sorun görmedim.Ponponu değiştirmesi yanlış hemde çok
Benim de aklıma çok geliyor öyle çocuklukta yapılan haksızlıklar.Dün oya bora nin eski bir şarkısını dinlerken aklıma bir anım geldi. Çocukken gittiğim bir yaz okulunda oya bora nin şarkısı ile gösteri hazırlamıştık. Elimizde parlak kurdela kağıdından ponponlar vardı bütün gece annemle ponponlarimi özenle hazırladık kocaman gösterişli çok güzel olmuştu. Benim boyum kısa olduğu için onlerdeydim.
Neyse gösteri günü hareketleri çok iyi yapamadığım için beni arkaya aldı. Ona ayrı üzüldüm de, asıl uzuldugum yerini değiştirdiği kıza benim ponponumu verdi benden aldı, bana da onun ponponunu verdi ama o kadar küçük ve basitti ki çok çirkin görünüyordu.
O zaman çok üzülmüştüm kimseye de söyleyemedim öğretmene de karşı çıkamadım.halbuki vermiyorum desem anneme söylesem kimse de alamaz benden. O gösteriye ne hevesle hazirlanmistim hem en arkada hem de kötü uyduruk bı ponponla kaldım.
Böyle çok anım var öğretmenlerin büyüklerin bana haksızlık yaptığı ama benim sesimi çıkarmadığım. Ailem de gayet hakkımı koruyan insanlar. Sonradan düşününce o zamanki üzüntüm aklıma gelip üzülüyorum, su çocuklara haksızlık yapmayin sırf büyüksunuz siz daha güçlüsünuz diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?