Eski bı çocukluk anisi

Senbirsen

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
4.143
5.685
158
41
Dün oya bora nin eski bir şarkısını dinlerken aklıma bir anım geldi. Çocukken gittiğim bir yaz okulunda oya bora nin şarkısı ile gösteri hazırlamıştık. Elimizde parlak kurdela kağıdından ponponlar vardı bütün gece annemle ponponlarimi özenle hazırladık kocaman gösterişli çok güzel olmuştu. Benim boyum kısa olduğu için onlerdeydim.
Neyse gösteri günü hareketleri çok iyi yapamadığım için beni arkaya aldı. Ona ayrı üzüldüm de, asıl uzuldugum yerini değiştirdiği kıza benim ponponumu verdi benden aldı, bana da onun ponponunu verdi ama o kadar küçük ve basitti ki çok çirkin görünüyordu.
O zaman çok üzülmüştüm kimseye de söyleyemedim öğretmene de karşı çıkamadım.halbuki vermiyorum desem anneme söylesem kimse de alamaz benden. O gösteriye ne hevesle hazirlanmistim hem en arkada hem de kötü uyduruk bı ponponla kaldım.
Böyle çok anım var öğretmenlerin büyüklerin bana haksızlık yaptığı ama benim sesimi çıkarmadığım. Ailem de gayet hakkımı koruyan insanlar. Sonradan düşününce o zamanki üzüntüm aklıma gelip üzülüyorum, su çocuklara haksızlık yapmayin sırf büyüksunuz siz daha güçlüsünuz diye..

Şimdi öğretmenler gelip okuyup yanlış anlamasın ama benim de vardır öyle travmatik anılarım. Hele anneciğimin çok daha fazla.Yıllarca sınıf öğretmeninden şiddet görmüş,kaç kere burnu kanamış vs :KK43:(

Geçenlerde konulardan birinde de hoca veliye taktığı için 23 nisan videosuna eklememişti küçük kızı..Günümüzde bile var maalesef.Bilmiyorum, öğretmenlik çoK kutsal bir meslek evet ama KPSS ve mülakat saçma gelio bana.Hatta bence bu sınavlar hiç olmamalı,sadece psikolojik testten geçirmeliler.Ki bu durumda vicdanı olmayan da o testlerden geçer mi bilemedim,vicdan meselesini napıcaz.Ne diyim Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın

Şimdi öğretmenler gelip okuyup yanlış anlamasın ama benim de vardır öyle travmatik anılarım. Hele anneciğimin çok daha fazla.Yıllarca sınıf öğretmeninden şiddet görmüş,kaç kere burnu kanamış vs :KK43:(

Geçenlerde konulardan birinde de hoca veliye taktığı için 23 nisan videosuna eklememişti küçük kızı..Günümüzde bile var maalesef.Bilmiyorum, öğretmenlik çoK kutsal bir meslek evet ama KPSS ve mülakat saçma gelio bana.Hatta bence bu sınavlar hiç olmamalı,sadece psikolojik testten geçirmeliler.Ki bu durumda vicdanı olmayan da o testlerden geçer mi bilemedim,vicdan meselesini napıcaz.Ne diyim Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın
Benim ogretmenlerimle iyi anılarım çok güzel ve mutlu hatırlarım ama kötü anilarimda hep üzülerek hatırlarım kocaman olduk hala etkileniyoruz çocukluk ne kadar hassas bir donem
Allah'tan dayak gibi bir durumum olmadı birkaç defa elime cetvel yemiştim ama o zaman ortaokulda olduğum için çok önemsemedim sanırım
O bile saçma sınıfın ortasına çıkarıp öğrenciye vuruyorsun manyak mısın ya

Ya bu bişey mi, bağırıp çağırıp, ezikleyip küçük çocukları okul hayatından soğutanlar bile var.

Eğitimci olacaklar keşke psikolojik/ vicdani bir sınava da tabi tutulsa.
Valla unuttuğum bı aniydi şarkıyı dinleyince dün gibi hatirladim çok ilginç oldu cidden.
Keşke

Dün oya bora nin eski bir şarkısını dinlerken aklıma bir anım geldi. Çocukken gittiğim bir yaz okulunda oya bora nin şarkısı ile gösteri hazırlamıştık. Elimizde parlak kurdela kağıdından ponponlar vardı bütün gece annemle ponponlarimi özenle hazırladık kocaman gösterişli çok güzel olmuştu. Benim boyum kısa olduğu için onlerdeydim.
Neyse gösteri günü hareketleri çok iyi yapamadığım için beni arkaya aldı. Ona ayrı üzüldüm de, asıl uzuldugum yerini değiştirdiği kıza benim ponponumu verdi benden aldı, bana da onun ponponunu verdi ama o kadar küçük ve basitti ki çok çirkin görünüyordu.
O zaman çok üzülmüştüm kimseye de söyleyemedim öğretmene de karşı çıkamadım.halbuki vermiyorum desem anneme söylesem kimse de alamaz benden. O gösteriye ne hevesle hazirlanmistim hem en arkada hem de kötü uyduruk bı ponponla kaldım.
Böyle çok anım var öğretmenlerin büyüklerin bana haksızlık yaptığı ama benim sesimi çıkarmadığım. Ailem de gayet hakkımı koruyan insanlar. Sonradan düşününce o zamanki üzüntüm aklıma gelip üzülüyorum, su çocuklara haksızlık yapmayin sırf büyüksunuz siz daha güçlüsünuz diye..
Benimde hiç unutmadığım bi anım var. 23 nisanda ana sınıfına gidiyodum çiçekçi kız oluyoduk. Kırmızı çiçekli sepeti istemiştim ben öğretmen turuncuyu vermişti. Bakınca önemli bişey değil ama üstünden 20 sene geçmiş hala aklımda 😅.

23 Nisan ront kıyafetlerini vaktinde almaya gitmedim, onun yerine oturdum sınıf arkadaşlarımla sınıf süsledim diye ront gösterisi sorumlusu öğretmenden 23 Nisan arefesinde tokat yedim, hem de şaakk diye bir ses geldi suratımdan öyle bir ses, odada yankılandı. Hiç unutmam bacaklarımın bir anda nasıl boşa çıkıp titremeye başladığını. Allahtan altıma salmadım, yani salabilirdim de. Bu olaya öğretmenler odasında şahit olan müzik öğretmenim atlayıp "Napıyorsunuz Kadriye Hanım!!" diye çıkışmıştı. Kadriye Hanım, umarım acı çekerek gebermişsindir çünkü tek olayının benle olduğunu düşünmüyorum bu kadının. Tam bir mahluktu, çocuklara katlanamıyorsan öğretmen olma işte. 23 Nisan için sınıfını süsleyen çocuğa bayram zamanı tokat atmak...

Sonrasında bağırmıştım kadına müzik öğretmenimden aldığım güçle, ağlamadım hiç bağırdım bi güzel. Ama umurunda olduğunu zannetmiyorum cadı karının. Şimdi mesela karşılaşsak beni hatırlamaz tanımaz, sınıf hocamız değildi neticede, ama ben hatırlıyorum olayın şiddetinden kaldı adına kadar ve tuvalette donunu çekemeden sidiği içinde kokulu bir ölüm diliyorum kendisi için.

Valla unuttuğum bı aniydi şarkıyı dinleyince dün gibi hatirladim çok ilginç oldu cidden.
Keşke
Benim ilk hocam da eski babacan Hulisi Kentmen tipli bir adamdı. Birinci sınıfın son haftaları, derse girmek yerine okulda üst sınıf olan ablalarımla pikniğe gitmek için izin istemiştim. Sakın ha, karne notunu kırarım bak demişti.

Ben yine de gider. Karnenin tüm ders kısımları pekiyi, temizlik, sınıfta uyum, düzen vs hep iyi gelmişti :D :D Sevgiyle anarım hocamı hala :KK68:

Öğretmenlik işini hakkı ile yapan öğretmenlere kutsaldır.Hepsine değil.
Kpss vs diğer sınavların yanı sıra pisikolojik test,sınav yapılmalı ve kolay olmamalı hak eden, çocuklarla kakışan,itişen,siniri cocuklardan çıkaran öğretmen olmamalı.

Sizin konunuza gelirsek haraketleri yapamadığınız için arkaya almasında sorun görmedim.Ponponu değiştirmesi yanlış hemde çok

Öğretmenlik işini hakkı ile yapan öğretmenlere kutsaldır.Hepsine değil.
Kpss vs diğer sınavların yanı sıra pisikolojik test,sınav yapılmalı ve kolay olmamalı hak eden, çocuklarla kakışan,itişen,siniri cocuklardan çıkaran öğretmen olmamalı.

Sizin konunuza gelirsek haraketleri yapamadığınız için arkaya almasında sorun görmedim.Ponponu değiştirmesi yanlış hemde çok
Ya evet hadi arkaya aldın o salak kızın ponponinu bana niye veriyosun annemle bir heves hazırladık kocaman güzel biseydi
Ben kendime kızıyorum niye bu kadar eziktim hic haksızlıklara bişey diyemezsin
Ortaokulda gittiğim okul yürüme mesafesindeydi ama ben çok zayıfım diye annemler servise vermişti en son bindigim için de hep ayakta gidiyordum. Annemler kaç defa servisle konuştu ayakta gitmeyecek diye yine de yer acmadilar bana bı gidimlik yol ayakta dur ne var derdi şoför halbuki şikayet etsem nüfusu ona göre ayarlamak zorunda, bişey diyemiyodum

Benim de aklıma çok geliyor öyle çocuklukta yapılan haksızlıklar.
Hala ilkokul öğretmenimi sevmem.

İlkokulda durumumuzun iyi olmadığı ve servis kullanmadığımız bir dönem oldu. Başka buna karar vermesini gerektirecek bir işaret yoktu. Bu dönemde çok bilmiş sevgili düşünceli öğretmenim ailecek fakir olduğumuza karar vermiş ve okul yönetiminden verilen kağıda adımı soyadımı yazıp kürsünün üstüne bırakıp gitmiş.

teneffüste çocukların ellerinde kağıt bana bakıp gülüyolar aaa falan diye.Kağıda gidip baktığımda nasıl utanmıştım. Öğretmen olarak bu kağıdı nasıl ortalıkta bırakırsın değil mi ? bende bunu unutmam keşke hesap sondaydım diye. Bu yüzden bende İlkokul öğretmenimin hiç özel bir yeri yoktur.

Hep içime yer etmiştir, hiç unutamam. Benim ilkokul öğretmenim de, müfettiş geleceği zamanlar derslerinde geri olan bir arkadaşımızı evine gönderirdi. Emekçi bir babası vardı arkadaşın, çocukları için çırpınır dururdu. Kim bilir ne çok yaralıyordu bu durum onları.

Varsın çocuk müfettişin sorduğu soruyu bilemesin, varsın biri dans figürlerini doğru düzgün yapamasın. Ne olacak yani? Değer mi küçük bir kalbi kırmaya?

Yukarıda bir üye yazmış. Gerçekten atama için KPSS vs. yeterli değil. Akademik yeterlilik önemli elbette ama duygusal zeka ve empati olmadıktan sonra bir işe yaramıyor maalesef.

bazen bizde istemeden kotu seyler yapabiliyoruz.kimisi sonradan vicdan yapiyor kimiside farkinda bile olmuyor.belki bana kizanlara olacak ama en cok bunu yapan biz kadin ogretmenler oluyoruz.bunu diger arkadaslarimda soyluyor genelde erkek ogretmenler daha sabirli oluyor.biz kadinlar okul disinda baska sorumluluklarimiz oldugu icin erkekler kadar kendimizi veremiyoruz.tabi herkes icinde gecerli degil bu durum

Peki sadece öğretmenler mi buyukanneler büyükbabalar da bence çocukların kalbini cok kırıyor.Cok dusuncesiz davranıp.
Bu olay bana kızımın sınıf annesinden dolayı yaşadığı bir olayı hatırlattı inşallah ilerde kızım hatırlamaz.Anasınıfında bir sınıf annesi vardı.Ogretmenler gününden önce hediye grubu kurmuş insanlar fikirlerini sundu falan çiçeği bile gereksiz gördü yani tammmaen olayı maddi düşünüyor.Neyse hiç yorum yapmadım arkadaşlar kızım kendisi vermek istiyor size kolay gelsin yazıp gruptan çıktım.Kadin o günden sonra yüzüme bile bakmadı.Ogretmenler günü sabah kızımı bıraktım hediyesi verdi döndüm.Çikis saatine doğru sınıf annesi beni arıyor öğretmen araştırmış.Hepimiz burdayiz X annem yok diye üzülüyor gelin.Bebegim uyuyordu hemen gidemedim tabii.Meger sınıfta öğretmene supriz düzenlemişler ben hariç tüm velilerle.Ogretmende herkesin annesi tabağını hazırlasın deyince kızım benim annem yok demiş.Aldım kızımı gezmeye götürdüm ama hala anne sen niye yoktun ben çok üzüldüm demişti.Şimdi bu mu annelik bu mu insanlık?

Back
X