- 10 Nisan 2014
- 43.727
- 116.256
- 798
- Konu Sahibi ShellShock
-
ne yazdı ki yengenç adlı üye de ona bunları yazdınız?yanlış mı alıntıladınız acaba?Hiç bir anne ,eğer ki babadan cocuklarin zarar gormeyecegini düşünüyorsa gelme çocuğunu görme demez .Deli mi niye desin ki o donem sadece çocuk için üzülüyorsunuz böyle bir sürece dahil oldukları için .Siz nerde gordunuz böylelerini ve nasıl bir genelleme bu çok çirkin .
anne sevgi dolu ilgili aklı başında olunca babasızda yaşanıyor.ben yaşadım gayette mutlu bir çocukluk ve ergenlik geçirdim.kendisiyle hiç görüşmüyorum 35 yılda 2 kere 2 şer saat görmüşümdür.onda da beni hayatımı kıskanmıştır adam müsveddesi.bu tür adamlar neden evlenir çocuk yapar ha orasını hiç anlayamadım bunca yılBi tanıdığımız evlilik içerisindeyken çocuklarla bağ kurmuyor diye eşinin beynini yedi adam evden kaçtı , bariz valizini aldı gitti. Şimdi annesinin evinde keyif çatıyor kim bilir en son ne zaman çocuklarını gördü. Şuan hiçç umrunda değil.
Velhasıl olmayınca olmuyor işte çok da zorlamak lazım, kızınız kadar canınız yanmıyordur nasıl olsa babası tarafından reddedilmek çok daha ağır bişe, hep bununla yaşayacak.
Tak kız koluna bi tane. Senin başın kel mi? Sen tak koluna birini hele, bak nasıl babalık aşkı depreşiyor.
Size kesinlikle katılıyorum , evlilik içinde iyi baba olmamış adamların, boşanınca değişmeleri mümkün değil. Kadınlar sorunun iki kişinin uyumsuzluğundan kaynaklandığını , evlilik ilişkisi ortadan kalkınca , adamların babalık görevlerini yerine getireceklerini zannediyorlar. Adam kadınla aynı evdeyken ilgilenmedi çocukla , boşanınca çocuk anca canı çekince yenen tatlı gibi aklına gelirse...Bi tanıdığımız evlilik içerisindeyken çocuklarla bağ kurmuyor diye eşinin beynini yedi adam evden kaçtı , bariz valizini aldı gitti. Şimdi annesinin evinde keyif çatıyor kim bilir en son ne zaman çocuklarını gördü. Şuan hiçç umrunda değil.
Velhasıl olmayınca olmuyor işte çok da zorlamamak lazım, kızınız kadar canınız yanmıyordur nasıl olsa babası tarafından reddedilmek çok daha ağır bişe, hep bununla yaşayacak.
Bir.nevi yara bandı niyetine 1 ay içinde mümkün değilMerhabalar…
İki gün önce kızımla ilgili bir konuda konuşurken pat diye söyledi. Bir ay önce beni ne kadar sevdiğini, benden başkasının olmayacağını, hatta evime yüzük gönderdiğini söylemeden edemeyeceğim. Ha birde herkes kendi hayatına baksınmış. Hayırlı olsun dedim sadece sinirlendigim nokta şu haftanın altı günü full çalışıyorum. Kızım yedide kapıya dikiliyor annem gelicek diye. Sosyal hayatımı babasının aksam alıp sabah kahvaltı bile ettirmeden getirdiği saatlere sığdırmaya çalışıyorum. Karşıma geçip pişkin pişkin herkes hayatını kursun diyor. Dogru ya kızımızı tek basıma yaptım ben … şaka gibi gerçekten . Yanlış anlamayın yavrum başımın tacı. Ama adam kendi hayatını doyasıya yaşarken ben mücadele icinde kayboluyorum adeta. İcimde gram üzüntü yok sadece bu piskinlik ve iki yüzlülük igrenc
Bu sinirle umarım kızını babasına karşı doldurmazsin. Sana hak verdim mücadelede yorulmani anlıyorum ama lütfen kızının psikolojisi için babasını kötüleme. Şuan tamamen çocuk odaklı empati yaparak yazıyorum. Benim kızımı dusundumde yikilirdi heralde. Beni bile kıskanıyor başkasını duysa düşünemiyorum. Allah analı babalı buyutsun diye boşuna demiyorlar. Bu erkekler çok duygusuz ya çocuğun büyümesini bekler insanMerhabalar…
İki gün önce kızımla ilgili bir konuda konuşurken pat diye söyledi. Bir ay önce beni ne kadar sevdiğini, benden başkasının olmayacağını, hatta evime yüzük gönderdiğini söylemeden edemeyeceğim. Ha birde herkes kendi hayatına baksınmış. Hayırlı olsun dedim sadece sinirlendigim nokta şu haftanın altı günü full çalışıyorum. Kızım yedide kapıya dikiliyor annem gelicek diye. Sosyal hayatımı babasının aksam alıp sabah kahvaltı bile ettirmeden getirdiği saatlere sığdırmaya çalışıyorum. Karşıma geçip pişkin pişkin herkes hayatını kursun diyor. Dogru ya kızımızı tek basıma yaptım ben … şaka gibi gerçekten . Yanlış anlamayın yavrum başımın tacı. Ama adam kendi hayatını doyasıya yaşarken ben mücadele icinde kayboluyorum adeta. İcimde gram üzüntü yok sadece bu piskinlik ve iki yüzlülük igrenc
Zorla yaptıramazsınız. Karşı taraf isteksizse ben olsam zorlamazdım. Babasının bıkkınlığını göreceğine 2-3 saat takılsınlar, ben gerisini hallederim diye düşünürdüm herhalde.Merhabalar…
Yaşı henüz çok küçük.size ve babaya en çok bağlı olduğu,bırakmak istemediği yaşlar..baba da zaten yanında değil o yüzden size düşmüştür kuzum..11 yaşında kız annesi olarak şunu söyleyim ki 3-4 sene sonra size çok güzel arkadaşlık yapacak..biz mesela eşim çalıştığı için kızımla yalnız tatilimizi yapıyoruz,güzel vakit geçiriyor ve sıkılmıyoruz..baba olarak görevini yapmayan adam bari maddi yönden biraz bişeyler yapsın gerekirse nafaka arttırımı davası açın.1.000 lira neyine yetecek çocuğunEvet hep boyle dusundum dusunuyorum da ama bunun bir cozumu yok gibi malesef bende kizimin buyumus yaslarini hayal ederek beraber yapacagimiz programlarla kendimi avutuyorum
Okurken gözlerim doldu,nasıl güçlü bi kadınsınız,tek başına yıllarca mücadele edip bu günlere gelmişsiniz ne güzel..sizin durumunuzdaki kadınlara örnek olsun yaşadıklarınız..umarım bundan sonraki hayatınız çok çok daha iyi ve güzel olsun inanın tüm kalbimle diliyorumBen de boşandım, bir oglum var 12 yaşında.Aldigim iştirak nafakasi 250 TL :) Bosandigimda 32 yaşındaydım.Mahkemem 4 yıl surdu.Oglum 5 aylıkken ayrıldık.Hem de ne ayrılma bir bilsen.
Oğlumun,benim tüm eşyalarmiz,kıyafetlerimiz orada kaldı.Atildik evden şiddet gördüm ben,aldatıldım vb...
Oğlumu zibinla evden çıkardım sadece biberonu vardı elimde,üstüme giydiğim kiyafetlerim ve kullandığı kredi kartı borcumla çıktık evden.
12 yıl şaka gibi geçti :)
Simdi ne haldeyim :) Oğlum özel okula gidiyor anaokulu da dahil 8 yıldır.Kimseden destek almadım.
Ayrildigim dönem de çalışıyordum şimdi de çalışıyorum.
Oglumu babası en son 5 aylıkken gördü.Ne aradı ne sordu ne ilgilendi.Oglum baba nedir hiç bilmedi.Sikinti yaşadı tabii,üzüldü sordu.Bu dönem zordu.Her gün beddua edip yatıyordum :)
Ben o uyurken dinlendim hep.Kuafore onunla gittim,arkadaşlarımla oğlum yanımdayken görüştüm,onunla sinemaya gittim ,beraber kitap okuduk , yemek yaptik,haftada 2 gün okulunda sabahtan akşama kadar bekledim kantin köşelerinde bilgisayarımı açıp çalışarak daha bir sürü şey...
Simdi oğlum en büyük arkadaşım, sırdaşım.Hatta akıl bile danisirim.
Su an çok zor biliyorum,yaşadım dibine kadar ama geçiyor.
Biz kadınlar güçlüyüz.Dunyayi yerinden oynatiriz.
Bir baba evladı ile ilgilenmiyorsa yüzünü bile görmesin çocuğunun.Sen yetersin evladına.Buyudukce daha iyi hissedeceksin kendini.
Bu arada eski eşim evlendi 1 yıl oldu.2 üniversite bitirdi mesleğinden malulen emekli olup şehir değiştirdi vb ...
Kisacasi ben bu süreçte çok yoruldum ve geçti.Sıfırdan yaşasam oğlumla evden atildigimiz ani yine de yilmam hayır yaşarım basaririm derim.Sen de yilmayacaksin biliyorum.Degdi mi diye sorarsan değdi sonuna kadar değdi senin de değecek bir gün iyi ki diyeceksin.
Ne hali varsa görsün kısaca.Evladina değer veren evlense de,eşiyle ayrı olsa da evladının yanında olur.Bu saate kadar göstermelik yaptıysa bir şeyleri yapmasın daha iyi.Tamamen çıksın hayatinizdan.
Rabbim dayanma gücünü artırsın,sizin yanınızda olsun.
Eski eşin de ne hali varsa görsün.
Sana yazmak için üyelik açtım :) Telefondan yazdım hata yaptıysam kusura bakma.
Gececek, gün geldiginde kendine vakit ayiracaksin ohh be diyeceksin emin ol :)
Kuzum yeminle çok benzerini yaşadım . Anne babam boşanınca annem çalışmasına rağmen devlet bana nafaka bağladı 9 yaşındaydım bir kuruş ödemedi bir kuruşluk ihtiyacımı da almadı . Biz de tenezzül etmedik. Hemen evlendi kafının üstüne ev tapulayarak bana kalmasın diye. O kadının 2 çocuğunu büyüttü evlendirdi sonra da kendi evinden kovuldu ha ha ha. Ha o kadına ev aldığı tarihte de halamı bize gönderip oturduğumuz evden pay istedi eşyalardan istedi utanmadan. Annem öğretmendi durumu iyi ailedendi kendi fakir aileden di nereden kazanmıştı 2 evide hak istiyordu hala şaşarım. Çocuğunu sokağa atıp elalemin kadınına 1 ev daha verecekti herhalde. İlahi adaletle sokağa atıldı. Sonra gene evlenmiş. Annem özel üniv. Tede okuttu beni hiçbirşeyimi eksik etmedi.ben de hep arkadında durdum dağ gibi. Evlendim annemde bizle yaşıyor rahatsız olduğundan. O adam müsveddesi torununu bile hiç görmedi.beyin tümörü ameliyatı oldum hiç aramadı bileağzımı bozup da ban yemek istemiyorum.
o yüzden kibar yorum yapmaya çalışacağım.
boşanınca genelde anneler daha fazla mücadele ediyor ve bu haksızlık.
ben de boşanmış anne baba evladıyım. kardeşim ve benle alakalı maddi manevi her şeyi annem sırtlanmıştır.
beni zamanında dershaneye yazdırdılar, babam ödemede yardımcı olacağım demişti ama kuruş ödemedi, tüm taksitleri annem ödedi.
bir masraf olur annem destek çıkar, babadan hayır yok.
üniversite okurken bana annem para yollardı, babam değil.
ve tam bu esnada babam ne yapıyordu biliyor musunuz?
evlenmişti
2 tane eşşek kadar oğlu olan, para hesabı bilmeyen, savurgan bir kadınla evlenmişti.
bizi haftada bir 3-4 saat gören adam elalemin kadının oğullarıyla aynı evde yaşadı, abilik yaptı onlara.
çocuklardan birinin askere gitmesi gerekti, maşallah her ihtiyacını karşıladı sanki kendi oğlu gibi.
ama bana ayda 100 lira yollamazdı, ben kız başıma başka şehirde okumaya çalıştım.
oğlanın yemin törenine gittiler.
benim mezuniyet törenim babamın evliliğinde krize neden oldu :)
gülüyorum sadece, bişey demek istemiyorum.
''kendi hayatı''ymış...
bu saçmalığı en iyi anlayanlardan biriyim bence.
ağzımı bozmak istemiyorum.
Sende kendi hayatını yaşa ne güzel kurtulmuşsun senin yerinde olmak isteyen ne çok kadın var . Şiddet gören boşanmak isteyince ölümle tehdit edilen o evleniyorsa evet sende kendi hayatını kur . Zaten iyi olsaydınız boşanmazdınızMerhabalar…
Sanki biraz kıskanılmıs gibiMerhabalar…
Vicdansız baba İlahi adalet bir gün mutlaka tecelli edecek,oglunuzla musmutlu uzun ömrünüz olsun.Ben de boşandım, bir oglum var 12 yaşında.Aldigim iştirak nafakasi 250 TL :) Bosandigimda 32 yaşındaydım.Mahkemem 4 yıl surdu.Oglum 5 aylıkken ayrıldık.Hem de ne ayrılma bir bilsen.
Oğlumun,benim tüm eşyalarmiz,kıyafetlerimiz orada kaldı.Atildik evden şiddet gördüm ben,aldatıldım vb...
Oğlumu zibinla evden çıkardım sadece biberonu vardı elimde,üstüme giydiğim kiyafetlerim ve kullandığı kredi kartı borcumla çıktık evden.
Simdi ne haldeyim :) Oğlum özel okula gidiyor anaokulu da dahil 8 yıldır.Kimseden destek almadım.
Oglumu babası en son 5 aylıkken gördü.Ne aradı ne sordu ne ilgilendi.Oglum baba nedir hiç bilmedi.Sikinti yaşadı tabii,üzüldü sordu.Bu dönem zordu.Her gün beddua edip yatıyordum :)
Ben o uyurken dinlendim hep.Kuafore onunla gittim,arkadaşlarımla oğlum yanımdayken görüştüm,onunla sinemaya gittim ,beraber kitap okuduk , yemek yaptik,haftada 2 gün okulunda sabahtan akşama kadar bekledim kantin köşelerinde bilgisayarımı açıp çalışarak daha bir sürü şey...
Bir baba evladı ile ilgilenmiyorsa yüzünü bile görmesin çocuğunun.Sen yetersin evladına.Buyudukce daha iyi hissedeceksin kendini.
Bu arada eski eşim evlendi 1 yıl oldu.2 üniversite bitirdi mesleğinden malulen emekli olup şehir değiştirdi vb ...
Kisacasi ben bu süreçte çok yoruldum ve geçti.Sıfırdan yaşasam oğlumla evden atildigimiz ani yine de yilmam hayır yaşarım basaririm derim.Sen de yilmayacaksin biliyorum.Degdi mi diye sorarsan değdi sonuna kadar değdi senin de değecek bir gün iyi ki diyeceksin.
Ne hali varsa görsün kısaca.Evladina değer veren evlense de,eşiyle ayrı olsa da evladının yanında olur.Bu saate kadar göstermelik yaptıysa bir şeyleri yapmasın daha iyi.Tamamen çıksın hayatinizdan.
ağzımı bozup da ban yemek istemiyorum.
o yüzden kibar yorum yapmaya çalışacağım.
boşanınca genelde anneler daha fazla mücadele ediyor ve bu haksızlık.
ben de boşanmış anne baba evladıyım. kardeşim ve benle alakalı maddi manevi her şeyi annem sırtlanmıştır.
beni zamanında dershaneye yazdırdılar, babam ödemede yardımcı olacağım demişti ama kuruş ödemedi, tüm taksitleri annem ödedi.
bir masraf olur annem destek çıkar, babadan hayır yok.
üniversite okurken bana annem para yollardı, babam değil.
ve tam bu esnada babam ne yapıyordu biliyor musunuz?
evlenmişti
2 tane eşşek kadar oğlu olan, para hesabı bilmeyen, savurgan bir kadınla evlenmişti.
bizi haftada bir 3-4 saat gören adam elalemin kadının oğullarıyla aynı evde yaşadı, abilik yaptı onlara.
çocuklardan birinin askere gitmesi gerekti, maşallah her ihtiyacını karşıladı sanki kendi oğlu gibi.
ama bana ayda 100 lira yollamazdı, ben kız başıma başka şehirde okumaya çalıştım.
oğlanın yemin törenine gittiler.
benim mezuniyet törenim babamın evliliğinde krize neden oldu :)
gülüyorum sadece, bişey demek istemiyorum.
''kendi hayatı''ymış...
bu saçmalığı en iyi anlayanlardan biriyim bence.
ağzımı bozmak istemiyorum.
İcimi actiniz adeta. Sizi tebrik ediyorum ve hayranlikla okudum yazdiklarinizi. İyi ki gordunuz beni iyi ki yazdiniz sarilasim geldi…Ben de boşandım, bir oglum var 12 yaşında.Aldigim iştirak nafakasi 250 TL :) Bosandigimda 32 yaşındaydım.Mahkemem 4 yıl surdu.Oglum 5 aylıkken ayrıldık.Hem de ne ayrılma bir bilsen.
Bu tur adamlar bilincli olarak cocuk yapmıyoki genelde tablo şu adam kendine karılık ve ailesine hizmetcilik yapsın kafasıyla evlenir surekli cinsel iliski bekleyen adam karısını hamile bırakır kadında nasıl oldugunu anlamadan hamile kalıverir sonra cocuk sadece kadınınmıs gibi tavırlar baslar kadın tasır karnında binbir acıyla dogurur 7/24 cocuga bakar yıllarca adam nerde tum gun iste eve gelince ac yorgun dinlenmeli sonucta robot değil adam ama kadın anne olmustur ya bi kere o artık bi robottur. Kendini cocuga adar gozunu acar cocuk bakar gozunu kapayana dek cocuk bakar hatta gece uyanan cocukla uyanır besler altını temizler adam uyur zira yarın iş vardır kadın uyanmalıdır geceleri de cocuga o bakar neden cunku kadın calısmıyo???? Evde cocuk bakması ev isleri yemek bulasık camasır temizlik işten sayılmaz cunku para getirmeyen hicbir is iş değildir adam ve ailesi gozunde. Hayat sadece kadına en zor ama adama hele gamsız sorumsuz adama hayat en kolayıanne sevgi dolu ilgili aklı başında olunca babasızda yaşanıyor.ben yaşadım gayette mutlu bir çocukluk ve ergenlik geçirdim.kendisiyle hiç görüşmüyorum 35 yılda 2 kere 2 şer saat görmüşümdür.onda da beni hayatımı kıskanmıştır adam müsveddesi.bu tür adamlar neden evlenir çocuk yapar ha orasını hiç anlayamadım bunca yıl
Ne kadar komik ve saçmasapan bi miktar değil mi? Hayır bu nafaka neye göre bağlanıyor benim aklım gerçekten almıyor..bi hafta sonu avm’ye götürsen sinema ve yemek o para anca ona yeter zaten..baba 250 ile sıyrılırken tüm yük kadının üzerine kalıyor….kızımla 1 aydan fazladır ailemin yazlığındayız..eşim bayramı geçirmek için dün yanımıza geldi,ailemde hastane ve kurban işleri için şehirdeki evlerine döndüler,biz yalnız kaldık.15 temmuz günü kızım sabaha kadar istifra etti,ateşi 40 dereceye çıktı..yalnızım ne yapacağımı bilemedim,ateş düşürücü verdim,soğuk duşa soktum en hallisinasyon görüp saçma sapan şeyler söylemeye başlayınca bi taksi bulup yakındaki bi polikiliniğe getirdim..resmi tatil heryer kapalı ve yakında devlet hastanesi yok..2 sağlık ocağı var onlarda kapalı..en yakın hastane 50 km ötede..polikilinikte sgk anlaşmamız yok ona göre bakalım dediler..öocuk o haldeyken ne gerekiyosa yapın dedim.2 serum takıldı,kan tahlili yapıldı..1 saat sonunda 750 lira ücret istendi benden..allaha şükür o an ödeyebildim ama ya olmasaydı çocuğum ne olurdu diye kahroluyorum aklıma geldikçe…bu zamanda geçinmek zaten çok zorken allah yalnız tüm annelerin yardımcısı olsunVicdansız baba İlahi adalet bir gün mutlaka tecelli edecek,oglunuzla musmutlu uzun ömrünüz olsun.
Bugünün değeriyle mi 250 nafaka ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?