• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski Eş Evleniyormuş

Duygularima tercuman olmuşsunuz bircok uye gibi. Yani buraya hakliyim beni gazlayin demek icin gelmiyorum biraz moral bulayim farkli bakis acilari edineyim diye geliyorum kadinin ustune kuma geldim sanki ne kadar nefreti varsa burda kusmus he kiskanmissin de gec yani bende aynen diyim
Önyargılı olmak istemiyorum ama bence çocuklu bir adamla beraber ya da ne biliyim empati yoksunu. Ben de daha ben bebekken boşanmış bir ailede büyüdüm. Benim herşeyim annem. Çocuk olsan da anlıyosun ne zorluklarla büyütüldüğünü. Şuan babamı sokakta görsem tanımam, oda beni.
Tek başına çocuk büyütmeyi kolay sanıyorlar. Erkek parayı verince babalık vazifesini yerine getirmiş oluyor sanıyorlar, ben burda sinirlendim sizi düşünemiyorum.

İlerde en iyi arkadaşınız kızınız olunca “iyiki” dediğiniz günleri görmenizi diliyorum tüm kalbimle. Benim annem ben çocukken evlenmedi, sonuçta kız çocuğu vardı güvenemedi. Yeni evlendi, uzunca tanıdıktan sonra ve çok mutlu. Zamanı gelince herşey yoluna tek tek giriyor, kızınız biraz büyüyünce siz de çok rahatlıcaksınız 🙏🏻

Son düzenleme:
Sizi çocuk sahibi olmayan anlayamaz, çocuğun sana yük mü geliyor diyenler olmuş. Yük değil ama bir insan sorumluluğu almanın ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu yaşamayan bilmez. Baba keyfine baksın, hayatını yaşasın aman rahatsız etmeyelim; anne azıcık yoruldum derse : " aaa ne ayıp evladın yük mü geliyor" diyelim. Gözünü sevdiğiminin dünyasının çilesi hep kadına, hep kadına.

Cocugum yok ama konu sahibini anlamak icin cocuk sahibi olmaya gerek yok bence. Az empati ve kadin olmak anlamak icin gayet yeterli.

Burda kimseyle polemiğe girme niyetim yok, senelerdir burdan çok şey öğrendim. Şu yorumu gönderme amacım da belki bir kadına faydalı olurum düşüncesi.

Şimdi ben 1 kızı olan, evliliği yolunda gitmeyen bir kadınım. Boşanırsam kızımın velayetini bırakmam. Ancak eski eşim evlense bile kızımın hastalığında ararım, mezuniyetinde ararım, veli toplantısı olur ararım, önemli birşey olur ararım. Ararım da ararım yani. Bu benim eski kocamın meraklısı olduğumu göstermez. Bu çocuğu ben amip gibi bölünerek tek başıma yapmadım. Sen yeni eşinle keyfine bak, kızım sana ayak bağı olmasın, herşeyi ben sırtlanırım demem, demek istesem bile diyemezdim çünkü süperwoman değilim.

Boşanmış ve çocuklu bir erkekle evlenecek kadınlar bu hususu göz ardı etmesinler. Eski eşten babalık sorumluluğunu yerine getirmesini istemek hemen kıskançlık olarak algılanmasın. Eğer bu durum onları üzecekse bu yola en başından girmesinler ki, kalpleri kırılmasın.

Ben eşitlikten yanayım. Benim kadar olmasa da oda ilgilenmeli onda da kalmalı. Bu çocuk gökten zembille inmedi ya? Gerekeni bana göre yapmıyor. Başkasına gitmesini belki kıskandı bilemiyorum ama sanmıyorum bence asıl sorun erkekler ayrıldıktan ve çocuk sahibiyken bile bi kadın kadar sorumluluk almaları. Aslında biraz empati yaparsanız insani hislerlerle belki kıskançlık, belki haksızlığa gelememe hisleriyle kızgınlık ya da gelecekte evlenince ya çocuğumuzla hiç ilgilenmez de çocuğumuz mutsuz olursa endişe yaşarsınız.
Standart bakma taraftariyim.eski es sorumluluklari belirlenecek ve yerine getirecek.bunu ilk ayrilik zamani yapmalari gerekir zaten.baba da anne de esit sorumluluk almali ben burada hemfikirim.sizlerle hemfikir olmadigim konu eski es evlenmeye kalkinca bunun gundem olup konu acilmis olmasi.bakin gecende eski es sebebiyle sorun yasayan bir uye vardi.hayatinizdan giden biri artik.baskasiyla olmasi eski esi ilgilendirmez.benim fikrim bu.konu sahibesi yazmami istemedigi icin artik yazmiyorum.

Standart bakma taraftariyim.eski es sorumluluklari belirlenecek ve yerine getirecek.bunu ilk ayrilik zamani yapmalari gerekir zaten.baba da anne de esit sorumluluk almali ben burada hemfikirim.sizlerle hemfikir olmadigim konu eski es evlenmeye kalkinca bunun gundem olup konu acilmis olmasi.bakin gecende eski es sebebiyle sorun yasayan bir uye vardi.hayatinizdan giden biri artik.baskasiyla olmasi eski esi ilgilendirmez.benim fikrim bu.konu sahibesi yazmami istemedigi icin artik yazmiyorum.

E siz eski esiniz evleniyor diye konu acmissiniz? Baskasi acinca size neden dert oldu ki? Demek ki herkes dert gordugu konuyu dert olarak acabiliyormus.

E siz eski esiniz evleniyor diye konu acmissiniz? Baskasi acinca size neden dert oldu ki? Demek ki herkes dert gordugu konuyu dert olarak acabiliyormus.
Eski esim evleniyor diye ondan nafaka mi talep etmisim?
Anlamayacak bir sey yok.yeni bir hayat kuruluyor elbette eski es cocuklari icin gereken ne ise baba olarak yapacak ama karsilikli anlayis ve dostluk icinde.eski esle de gorusebilir her iki taraf da iyi niyetli oldugu surece.ben bu konuda iyi niyet goremedim.baska konulari da okudunuz netekim.
Nafaka arttirilacaksa da adam evlenirken zaten borclanacak biraz duze cikinca arttirirdim ben sahsen ve alir karsima konusurdum.bu cocuk ikimizin,es degilsin ama babalik devam eder diye.ha bu benim o sizsiniz...
Lutfen alintilamayin yazmak istemiyorum artik konu sahibesi istemedigi icin.

Anlamayacak bir sey yok.yeni bir hayat kuruluyor elbette eski es cocuklari icin gereken ne ise baba olarak yapacak ama karsilikli anlayis ve dostluk icinde.eski esle de gorusebilir her iki taraf da iyi niyetli oldugu surece.ben bu konuda iyi niyet goremedim.baska konulari da okudunuz netekim.
Nafaka arttirilacaksa da adam evlenirken zaten borclanacak biraz duze cikinca arttirirdim ben sahsen ve alir karsima konusurdum.bu cocuk ikimizin,es degilsin ama babalik devam eder diye.ha bu benim o sizsiniz...

Adam evlenecek diye o cocuk yerinde mi sayiyor saniyorsunuz? Oh ne ala memleket. Cocuga annesi baksin, pasam evlenecek, masrafi olacak diye duzluge cikmasi beklensin. Konu sahibini kim duzluge cikaracak? O nasilsa kadin basinin caresine bakar degil mi? Onemli olan yeni kadinun rahati ve huzuru.

Haklisiniz konu sahibinin niyeti kotuymus ben anlayamamisim. Sizin niyetiniz asiri iyi. Kusuruma bakmayin.

Iyi forumlar.

Son düzenleme:
Sevgili kk üyesi benim derdim evlenmesi değil adami kiskanmis olsam nikahi basarim o kadar omurgasiz anlatabiliyor muyum ???????? Benim derdim ayrilik zamaninda cirkinlestiginde dahi cocuga yansitma gerekirse gel evimde gör ne olursa olsun baba sevgisini hissetsin zira ben de babasiz buyudum seni buldum iste alt mesajini verdim hep . Her daim beraber vakit gecirmeleri icin zorladim tum imksnlari yarattim ama adam yavastan geri cekilip benden olumsuz yanit alinca eeehhh sende hayatina bak deyince cildirdim . Sebebi ise benim hayatima bakmama firsat vermeyip sorumluluk almayip benimle dalga gecmesi daha da uzunnn ve ayrintili yazabilirim dilerseniz tum ayrintilari verebilirim

İlk eşe ve ondan olan çocuğa zamanında para, zaman, ilgi, bakım, ebeveynlik gibi konularda hiç bir destegi olmayan adamin ikinci evliligine ve ondan olan veya olmayan cocuklarina bunlarin hepsinin akıtıldigini gorseniz siz de kiskanirsiniz. Kadin burda adami kiskanmiyor, zamaninda ve suan ona ve cocuguna verilmeyen seylerin baskasina verilcegini bildiginden uzuluyor. Yalniz kalmis cunku. Sanki herseyi tek basina yapmis gibi. Basiniza hic boyle bir sey gelmemis anlasilan. Umarim da gelmesin ama benim basima geldi ve inanin hic boyle net konusulacak konular degil. Babamin ikinci evliligindeki kadinin kendinden olmayan cocuguna, benim yanimda benden daha iyi davranildigi zamanlar vardi. Su verilen cevaplari okudukca bogazim dugumlendi. Kimseyle polemik sevmiyorum ama bu kadar olmayin ya. Ben mal mulk pesinde olmadikca giden babamdan gitti ki 7 sulalesini rahat yasatacak bir varlik gitti. Nasil olsa gidiyor konu sahibi. Nafaka arttirma davasi da acin. Elinizden ne geliyorsa yapin. İkinci hayati kuracak maddi gucu varsa, once ilkini tamamlasin. Ya zaten borclancak demissiniz pes. Babam da olsa dusunmem ben artik bunu ogrendim. Darisi basiniza.

İlk eşe ve ondan olan çocuğa zamanında para, zaman, ilgi, bakım, ebeveynlik gibi konularda hiç bir destegi olmayan adamin ikinci evliligine ve ondan olan veya olmayan cocuklarina bunlarin hepsinin akıtıldigini gorseniz siz de kiskanirsiniz. Kadin burda adami kiskanmiyor, zamaninda ve suan ona ve cocuguna verilmeyen seylerin baskasina verilcegini bildiginden uzuluyor. Yalniz kalmis cunku. Sanki herseyi tek basina yapmis gibi. Basiniza hic boyle bir sey gelmemis anlasilan. Umarim da gelmesin ama benim basima geldi ve inanin hic boyle net konusulacak konular degil. Babamin ikinci evliligindeki kadinin kendinden olmayan cocuguna, benim yanimda benden daha iyi davranildigi zamanlar vardi. Su verilen cevaplari okudukca bogazim dugumlendi. Kimseyle polemik sevmiyorum ama bu kadar olmayin ya. Ben mal mulk pesinde olmadikca giden babamdan gitti ki 7 sulalesini rahat yasatacak bir varlik gitti. Nasil olsa gidiyor konu sahibi. Nafaka arttirma davasi da acin. Elinizden ne geliyorsa yapin. İkinci hayati kuracak maddi gucu varsa, once ilkini tamamlasin. Ya zaten borclancak demissiniz pes. Babam da olsa dusunmem ben artik bunu ogrendim. Darisi basiniza.
Evet suan ki esininde bir oglu var en cok canimi yaksn ise kizimin o evde misafir olup kadinin oglunun evin sahibi olmasi olacak. Kizim cok duygusal bir cocuk neler hisseder neler yapar hic bilmiyorum kafam allak bullak en cok da kizim icin ….

Bu arada bu adamin derdi sevgi falan degil anasinin evine sigamayip yeni bir duzen kurmak ve bu duzeni karsi tarafin maddiyatini somurerek yapacak olmasi . Yani kendi ayaklari üzerinde duramayan bir aciz bu adam benimle barismak isterken bile bak barisiriz bir sure nafaka vermeyip borclari eritip sonra ev tutariz minvalinde oonusmalarindan asiri irte olmustum . Vallahi sevgiyle kursa yuvasını cok sevinirim ama malesef isin ic yuzu farkli. O kadina da uzuluyorum belki ne hayaller kurdu ki benim yuvami dahi yikti ne diyeyim bir sey diyemiyorum

Evet suan ki esininde bir oglu var en cok canimi yaksn ise kizimin o evde misafir olup kadinin oglunun evin sahibi olmasi olacak. Kizim cok duygusal bir cocuk neler hisseder neler yapar hic bilmiyorum kafam allak bullak en cok da kizim icin ….
Ayy of gozlerim doldu. Cok agir inanin. 34 yasindayim hala cikmadi o duygu. Duygusal bir cocuktum ben de ve defalarca terapi aldim. Umarim kiziniz hic etkilenmeden buyur. Sizin gibi bir sansi var cunku. Benim o da yoktu. Ona cok sevildigini hep hissettirin ki bunu yaptiginiza eminin🥰🥰

Evlenmesinin kızına olan ilgisini olumlu ya da olumsuz yönde değiştireceğini düşünmüyorum.
Babalık ayrı birşey, adamda o vasıf ya vardır ya da yoktur. Biriyle evlenmesi durumu değiştirmez.

Bu arada bu adamin derdi sevgi falan degil anasinin evine sigamayip yeni bir duzen kurmak ve bu duzeni karsi tarafin maddiyatini somurerek yapacak olmasi . Yani kendi ayaklari üzerinde duramayan bir aciz bu adam benimle barismak isterken bile bak barisiriz bir sure nafaka vermeyip borclari eritip sonra ev tutariz minvalinde oonusmalarindan asiri irte olmustum . Vallahi sevgiyle kursa yuvasını cok sevinirim ama malesef isin ic yuzu farkli. O kadina da uzuluyorum belki ne hayaller kurdu ki benim yuvami dahi yikti ne diyeyim bir sey diyemiyorum

Valla bacim bir gun bosanirsam eger esim evleniyor diye hic de sevinemem kimse kusura bakmasin. Bosanirsam bisi olmustur ki bosanmisimdir. Yoksa manyak miyim niye durduk yere bosanayim. Ben sevinmem boyle bir durumda. Neden mi cunku ben ne Peygamberim ne de Mevlanayim. O yuzden bosuna kimse burada oynamasin. Yok kotu niyetlisiniz yok bilmem ne. Kotu falan degilsiniz gayet insansiniz. isim yok bir de o kadina uzulecegim? Yok ya. Bana kim uzulecek? benim yuvami dahi yikti diyorsunuz. Ne uzulecegim ya dunyada uzulecek sey mi kalmadi ona uzulecegim. Baslarim ikisini de.

Sevgili kk üyesi benim derdim evlenmesi değil adami kiskanmis olsam nikahi basarim o kadar omurgasiz anlatabiliyor muyum ???????? Benim derdim ayrilik zamaninda cirkinlestiginde dahi cocuga yansitma gerekirse gel evimde gör ne olursa olsun baba sevgisini hissetsin zira ben de babasiz buyudum seni buldum iste alt mesajini verdim hep . Her daim beraber vakit gecirmeleri icin zorladim tum imksnlari yarattim ama adam yavastan geri cekilip benden olumsuz yanit alinca eeehhh sende hayatina bak deyince cildirdim . Sebebi ise benim hayatima bakmama firsat vermeyip sorumluluk almayip benimle dalga gecmesi daha da uzunnn ve ayrintili yazabilirim dilerseniz tum ayrintilari verebilirim
Hayir elbette sizi anliyorum anlatamadigim ya da anlamadiginiz şu,adamin bundan sonraki hayati,asalak olmasi,sevmesibya da sevmemesi,karsi tarafa deger vermesi ya da vermemesi sizi ilgililendirmemeli.sizi sadece sizin cocugunuza davranislari ilgilendirir o olacak bu boyle olacak diye hem kendinizi yipratiyorsunuz hem karsi taraf yipranacak.birakin...olanlar oldu biten bitti.kendiniz icin salin.cocuo dort gun bende uc gun sende nesela kural koyun.nokta.belki kadin dengeyi kuracak,belki esinizi cekip cevirebilecek...bilemezsiniz.belki de daha beter olacak.sizi ilgilendirmez.siz cocugunuz kismina odaklanin.kotu bir sey soylemiyorum size.profesyonel ve kuralli bakarsaniz inanin hayat daha kolay.bi deneyin derim

Konu sahibi öncelikle çok kolaylıklar diliyorum.

Büyük ihtimal yazdıklarım hoşunuza gitmeyecek. Eşimin de benim de ilk evliliğim, başkasından çocuğumuz yok. İnşallah 8 ay sonra bebeğimiz olacak. Benim eşim çok çocuk isteyen biri değil. Olmasa daha bile iyi olur diye düşünem biriydi. Ben çok istedim ve tedavi ile hamile kaldım. İleride boşanabileceğimizi, ölebileceğini her şeyi göze alarak hamile kaldım. Böyle bir durumda tek başıma çocuk büyütmeyi göze aldım. Çok çok zor olduğunu biliyorum. İki ebeveyn bakarken bile delirme noktasına gelinebiliyor. Arkadaşlarımın tek isteği tuvalette yalnız kalmaktı mesela. Ama insan böyle çok büyük eziyetlerle yetişiyor.

Bunun tam tersi de olabilirdi. Kadın istemez, erkek ister mesela. Doğumdan sonra boşanma durumlarında erkekte kalır, o bakar tek başına aslanlar gibi evladına. Velayeti de alır, kadın da çocuk için nafaka verir haftada 1 görür. Tekrar hayatına da çok rahat dönebilirdi.

Demek istediğim hayat seçimlerden ibaret. Eşiniz belli ki zaten çok çocuk bakacak tipte bir insan değil. Fakat siz çok istemiş doğurmuşsunuz. Mahkemede velayeti istemişsiniz. Mahkemenin komik bir para bağlaması çok saçma evet, artırılmalı kesinlikle bence de. En azından hayattaysa maddi yardımda bulunmalı ebeveynler. Keşke adam ilgili baba olsaymış ve bunun için de uğraşmışsınız ama olmamış. Eşliği de kötü babalığı da kötüymüş. ‘Epik fail’ olmuş adam evet. Keşke bu adamla hiç evlenmeseydiniz, hiç çocuk yapmasaydınız ama bunu seçmiş yapmışsınız.

Seçtim diye şikayet edemem mi derseniz elbette hayır :) edin. Çünkü yaşadıklarınız gerçekten çok zor. Ama kendinizi üzmeyin. Çocuğunuz büyüyünce size arkadaş olmaya başlayınca hayatınız çok daha kolay olacak. Nafakayı artırmayı ve hatta özel okulda okutmayı düşünüyorsanız yarısını karşılatmayı düşünebilirsiniz. Yardımcı da tutarsanız siz de çok rahatlarsınız. Çok kolay gelsin.

Konu sahibi öncelikle çok kolaylıklar diliyorum.

Büyük ihtimal yazdıklarım hoşunuza gitmeyecek. Eşimin de benim de ilk evliliğim, başkasından çocuğumuz yok. İnşallah 8 ay sonra bebeğimiz olacak. Benim eşim çok çocuk isteyen biri değil. Olmasa daha bile iyi olur diye düşünem biriydi. Ben çok istedim ve tedavi ile hamile kaldım. İleride boşanabileceğimizi, ölebileceğini her şeyi göze alarak hamile kaldım. Böyle bir durumda tek başıma çocuk büyütmeyi göze aldım. Çok çok zor olduğunu biliyorum. İki ebeveyn bakarken bile delirme noktasına gelinebiliyor. Arkadaşlarımın tek isteği tuvalette yalnız kalmaktı mesela. Ama insan böyle çok büyük eziyetlerle yetişiyor.

Bunun tam tersi de olabilirdi. Kadın istemez, erkek ister mesela. Doğumdan sonra boşanma durumlarında erkekte kalır, o bakar tek başına aslanlar gibi evladına. Velayeti de alır, kadın da çocuk için nafaka verir haftada 1 görür. Tekrar hayatına da çok rahat dönebilirdi.

Demek istediğim hayat seçimlerden ibaret. Eşiniz belli ki zaten çok çocuk bakacak tipte bir insan değil. Fakat siz çok istemiş doğurmuşsunuz. Mahkemede velayeti istemişsiniz. Mahkemenin komik bir para bağlaması çok saçma evet, artırılmalı kesinlikle bence de. En azından hayattaysa maddi yardımda bulunmalı ebeveynler. Keşke adam ilgili baba olsaymış ve bunun için de uğraşmışsınız ama olmamış. Eşliği de kötü babalığı da kötüymüş. ‘Epik fail’ olmuş adam evet. Keşke bu adamla hiç evlenmeseydiniz, hiç çocuk yapmasaydınız ama bunu seçmiş yapmışsınız.

Seçtim diye şikayet edemem mi derseniz elbette hayır :) edin. Çünkü yaşadıklarınız gerçekten çok zor. Ama kendinizi üzmeyin. Çocuğunuz büyüyünce size arkadaş olmaya başlayınca hayatınız çok daha kolay olacak. Nafakayı artırmayı ve hatta özel okulda okutmayı düşünüyorsanız yarısını karşılatmayı düşünebilirsiniz. Yardımcı da tutarsanız siz de çok rahatlarsınız. Çok kiolay gelsin.
Yani inşallah basiniza kötü bir şey gelmez ama ben de sizinle tam da aynı dusuncelerle ikinci çocuğumu doğurdum .Pişman mıyım hayır ama inanın bana inanın o çocuğu kucağınıza aldığınız da tek anne olarak yetemediginizi anlıyorsunuz .O çocuk siz istediginiz için sizin baş taciniz oluyor ama babası ya babası tarafından itelendiginde kalbinize bir ok saplaniyor . Tam anlamıyla o öyle bir acı bır sanci ,karşı tarafın çocuğun en ufak bir olayında ben sana demiştim bakışı deliyor kalbinizi ,sen istedin o zaman sen yapacaksın bakışı iması ölsem daha iyiydi dedirtiyor insana .Doğunca babanin eşin önemini anlayacaksınız .Benim minik kuzumu gören anlar farklı bir ışığı olduğunu ama babası için bir gorev seviyor mu evet ilgileniyor mu boşandık eskisi gibi değil ama görev gibi .Çocuğuyla candan ilgilenen babaları gördükçe o kalbinize saplanan ok var ya orası kanamaya başlıyor .asla büyük konuşmak istemem ama çocuk istemeyen kadını ana istemeyen adamı baba yapmak büyük bir cesaret ve kendime diyorum salaklikmis çünkü kıymeti olmuyor .Umarım sizin ki benimki gibi olmaz .Çünkü çok zor

Hanımlar velayet davası acacakmis beyefendi. Sadece biraz daha ilgilen cocuk devamli seni soruyor dedigim icin ben ona nafaka odeyecekmisim günümü gorurmusum. Tabi askla evlenmiyor ki adam hizmetci yerine alacagi esine baktiracak muhtemelen. Hakikaten sinirlerim zipliyor artik… butun iyi niyetlerimi suistimal ettigi icin mahkeme kararini yollayip gorecegi gunlerin altini çizdim onun haricinde gelmezsen iyi olur dedim

Hanımlar velayet davası acacakmis beyefendi. Sadece biraz daha ilgilen cocuk devamli seni soruyor dedigim icin ben ona nafaka odeyecekmisim günümü gorurmusum. Tabi askla evlenmiyor ki adam hizmetci yerine alacagi esine baktiracak muhtemelen. Hakikaten sinirlerim zipliyor artik… butun iyi niyetlerimi suistimal ettigi icin mahkeme kararini yollayip gorecegi gunlerin altini çizdim onun haricinde gelmezsen iyi olur dedim
Kabul et. Şimdi verdiği 1000 TL çok geliyor. Nafaka alan taraf o olunca yine çok gelecek mi bakalım. Bir de çizip göndermişsin görüş günlerini, aklını başına al kızım, canına minnet zaten onun.

Kabul et. Şimdi verdiği 1000 TL çok geliyor. Nafaka alan taraf o olunca yine çok gelecek mi bakalım. Bir de çizip göndermişsin görüş günlerini, aklını başına al kızım, canına minnet zaten onun.
Yok mumkun degil kizimdan ayri yasayamam yani birde elin tanimadigim insanina guvenenem bu yuzden bile evlilik flort olaylarindan uzak duruyorum cocuk rahat ve iyi hissetsin diye bu adamin para hirsina cocuguj hayatini mahvedemem yani

Back
X